Arkadaşlar dün windows update den sp 1 yüklendi.
herhangi bir klasörü tıkladığımda karşıma şöyle bir yazı çıkıyor;
"Bu dosya bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirilmiş bir programa sahip değil.Lütfen bir program yükleyin veya yüklü bir program varsa varsayılan programlar denetim masasında bu programla ilişkilendirin."
yardımcı olur musunuz??
win7 sp1 den sonra problem
- 1
- 2
sp1 i bence kimse yüklemesin bugün yükledim pc yi çalışmaz hale getirdi logon ekranında kaldı güvenli
kip ekranı seçeneklerinden pc yi onarma seçeneği ile kurtulabildim
bence de SP1 yüklemeyin, SP1 öncesi tıkır tıkır çalışan sistem, SP1 sonrası digital uydu tv kartımda sinyal yok diye uyarı veriyor. O kadar sürücü ve yazılımı tekrar yüklememe rağmen digital tv uydu kartım bir türlü çalışmadı. Ayrıca sistemde bir hantallık mevcut anlayamadım. Lanet Olsun SP1 e :(
sp1 windows içinden update olarak da yükleniyor ayrıca sp1 paketini download edip oradan da kurulumu yapabiliyorsun. sistem güncel ise update olarak yüklemek en mantıklısı. 60 ila 90 mb civarında bir paket indirmek gerekiyor. alternatif yöntemde ise 537 mb lık bir download yapmak gerekiyor.
sp1 i bence kimse yüklemesin bugün yükledim pc yi çalışmaz hale getirdi logon ekranında kaldı güvenli
Ben de daha almadım,alacamda arkadaşın lafı korkuttu beni,pc'yi indirirse aklımdan olurum,çok dolu ve gayet güzel çalışıyor ...
sp1 i bence kimse yüklemesin bugün yükledim pc yi çalışmaz hale getirdi logon ekranında kaldı güvenliHarfine kadar aynı sorunu yaşadım.Temiz Yeni atılmış format olmasına rağmen.Sadece sp1 kurduktan sonra bu şekilde bir sorunla karşılaştım.
ben 3-4 defa güncelleme bir kerede msdn nin sp1 li w7 si ile kurup denedim bir sorun olmadı. Programları varsayılana çektiğine şahit oldum MP falan yeniden kurulmş gibi kurulum çıktı (hızlı/özel penceresi) bu b,r sorun değil ama şunu bilin. SP1 sadece güncellemeden ibaret.
Sürücülerde sorun yaratması çok ilginç
sıfır kurulum sistemlerde sorun yaşatmıyor fakat hali hazırda kullanılan sistemlerde uyumsuzluk sorunu yaşayıp bu tip sorunlara sebebiyet verebiliyor. f8 menü seçeneklerinden servisleri kurtarma seçeneği seöilerek sp1 sonrası hiç açılmayan sistemleri açabiliyor bazen.
Windows update üzerinden çekin. Normal download yaparsanız 9 gb boş alan istiyor(kurarken salak mıdır nedir anlamadım) ama windows update üzerinden kurarsanız tıkır tıkır kuruyor hiçbir sorun da çıkartmıyor 4. günü bu gün hiçbir şeyde sorun yaşamadım.
ben yükledim sistemim gayet düzgün çalışıyor
PcMaKeR, Windows'un disk temizlemesine bakarmısın gelişmiş seçeneklerde SP1 güncelleme yedeklerini gösteriyor olması lazım, bakarmısın kaç MB?
Bence 9 GB boş alan istemesi gayet mantıklı.
Hesaplayalım:)
900 MB kurulum dosyası
+ bi okadar veya daha fazla kurulum paketinin açılması veya açılmış hali.
+Nerden baksan 1 GB Sistem geriyükleme noktası.
+SP1 güncelemesi kaldırıldığında yapılan değişiklikleri geri almak için yedek
+Artık dosyalar vs
Neyinden şikayetcisiniz sp1 in kendi rızanız ile yüklemediniz mi zaten? Eğer sizden habersiz yüklendiyse kaldırın gitsin, tabi kalkıyor ise kalkıyor mu kalkmıyor mu tam araştırmadım :)
windows update aracılığıyla aldım zaten ama malesef logon ekranında kaldı güvenli kip ekranındaki seçeneklerden pc yi onarıp sistemi geri yükleyerek kurtulabildim tabi bu olay sonrasında pc deki oyunların .exe dosyaları kayboldu allahtan oyunlar steam versiyon hemen eksik dosyaları çektim steamden
sp1 valla şu an bendede bir sorun yok. ben bazen sürekli sisteme format attığım için sp1 dvd sini microsofttan sipariş ettim. sistemi formatlasam dahi hemen sp1 cd sini takınca sp yüklenmiş olacak. bakalım elime ne zaman gelecek.
- 1
- 2