arkadaslar bildiginiz gibi google yeni bi işletim sistemi geliştiriyo ve linüx ilk defa bi devi arkasına alarak belkide ciddi anlamda gelişecek ve son kullanıcıların ihtiyaçlarına tam cevap verecek ve googlenin söylediğine göre bu yeni sistem virüslerden etkilenmeyecekmiş.
ben şahsen heyecanla bekliyorum.
sizinde düşüncelerinizi merak ettim sizce nasıl olur bu iş?
win7 ye buyuk bi rakip
- 1
- 2
ya arkadaş bence virüssüz bir işletim sistemi olmaz bilgisayar etkilenir her bilgisayara virüs girme olasılığıı çok düşük bile olsa nette gezerken bile virüs girer
Google gibi bir devin linux tabanlı işletim sistemi yapması yerine sıfırdan kendilerinin oluşturmasını beklerdim.
yeni çekirdek yazmak o kadar kolay bi iş degil ve onu oyle bi iki senedede stabil bi hale getirmek sanmıyorum windows bile yıllardan beri ugrasıyo halandaha eksik. bence linüx u geliştirmeleri daha iyi enazından oyun vs firmaları artık lünixsa destek verebilecek
arkadaşlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın microsoft gibi bir devi geçemeyeceğini düşünüyorum
zaten amaç bu linüx ü geliştirmek burada gooogle sadece finansman olarak yani bir sponsor olarak görüyorum burada ikiside kazanacak bence azimle uğraşılsıdı zaman olamayacak hiçbir şey yoktur böyle bir işletim sisteminin oluşturlmasını bende isterim hiç değilse microsoftun tekelinden kurtuluruz baksanıza şu win7 fiyatlarına neredeyse yeni bir pc fiyatı
googlenin söylediğine göre bu yeni sistem virüslerden etkilenmeyecekmiş.Siz de buna inandınız. Virüs girmeyecek bir işletim sistemi yapmak imkansızdır.sizinde düşüncelerinizi merak ettim sizce nasıl olur bu iş?
Google kullanıcılar işletim sistemine ilgi göstersinler diye iyi gazlıyor. Rekabet her zaman iyidir :)
Dip not: Google, "gugıl" diye okunur.
tabikide inanmadım. ama orda iyicene okursan virüs girmeyecek demiyorum virüslerden etkilenmeyecekmiş diorum.buda imkansız ama windowstan daha guvenli olacağına adım gibi eminim.
dip not:ayrıntılara takılmayalım anlayan anlıyor.
NE KESİNLİKLE VİRÜS GİRMEZMİ?
BUNA SADECE HAHAHA DENİLİR :D
Arkadaşlar Virüssüz İşletim Sistemi Yoktur Zaten Bu İmkansız ... Google ve Linux Gerçekten Güzel Bir İşletim Sistemi Çıkartabilr Bu Doğrudur Hatta Bende Alırım (Beğenirsem) Bence Microsoftu Pek Geçebilmeleri Mümkün DDeğil Hatta İmkansız Denilebilir Dünyanın En Çok Kullanılan İşletim Sistemi Windows Ve Windows 7 Çıktığından Dolayı Çoğu Kişi Windows 7 Orjinalini Satın alıp Yaklaşık 2-3 Yıl Birdaha Sürüm almıcaklar Linuxde Pek Kullanılmıcak (Linux Ücretsiz Olursa Belli olmaz) Ancak Geçemezler Gibi Gelior Bana
tabikide inanmadım. ama orda iyicene okursan virüs girmeyecek demiyorum virüslerden etkilenmeyecekmiş diorum.buda imkansız ama windowstan daha guvenli olacağına adım gibi eminim.İlk çıktığında evet belki daha güvenli gibi gözükebilir. Eğer çok sayıda insan tarafından kullanılmazsa tabi. Linux için neden Windows kadar virüs yazılmıyor? Windows kadar kullanılmadığı için olmasın? Ya da Mac?
dip not:ayrıntılara takılmayalım anlayan anlıyor.lindows die bişey var ma piyasada biaraştır istersen. en son betaydı ama şimdi ne oldu bilmiyorum.hem linüxhemde windows programlarını çalırtırıLinux altından Windows için yazılmış yazılımları çalıştırmayı Wine adlı emülatörle yapabilirsiniz. Hatta bu emülatörle Solaris, BSD ve MacOS altından da Windows yazılımlarını çalıştırabilirsiniz.Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 12 Temmuz 2009 20:08
valla bir işletim sistemi yapsınlar hem linux hemde windows uygulamalarını çalıştırabilisin o zaman 500 dolar veririm işletimpara vermeye gerek yok kubuntu da bedava wine programı da bedava kur kubuntunun içine wine programını bedavaya olsun
mac os x ile windows uygulamalarını tek işletim sistemi çalıştırması daha önemli
recep beyin dediği doğru virüssüz bir yapı asla olmaz ve yapılamaz ve yapılamayacakta.akıl var mantık var 0.001 gram beyin varsa iyi düşünün bir işlketim sistemi var siz bunun üzerinde istediğiniz herşeyi çalıştırabiliyorsunuz adobe,corel,msn vs.vs. ve sisteme virüs girmez yapmış adamlar woaww dünyayı kazandılar diyorsunuz bu tamamen 0.001 gram beyni bile olmayanların inanacağı birşey. bu saydığım yazılımların alayında açık ve bug var hackerların bildiği ama kullanmadığı özelliklen. bu açıkları kullanırsa linux değil patch guard gibi tüm exe,dll,msi leri kilitlesenizde virüs girecektir ve sizde yana yakıla virüs var diye yakınacaksınız.
hani mac işletim sistemide virüssüzdü mac tiger ve leopar çıkana kadar sürdü hayatı. sonra ne oldu kullanım arttı ürün pclerdede kullanılabilir oldu ve en son gelen panter yazılımına çıktıktan 4 gün sonra sp çıkartıldı hani virüs girmez etkileyemezdi ne oldu hava deliğimi açıldıda içinde delik deşik edildi kısa sürede??? tabiki hayır sadece hacker arkadaşlar eğer istenirse mac yazılımlarınında istenirse yamalı bohça değil yamalı don lastiği gibi eritilebileceğini anlatmaktı ama anlayan anladı anlamayanlarda halen virüs yok diyor.
ya linux saydığım programları kullanınca güvenlik açığı olmayacakmı adamlar fing atmayacakmı linux sistemlerde tabiki atacak ve sizde ben yada benim gib derin hack sitelerindeki incelemelerde bulunanlara yutturdunuz ya bizde yan bastık yattık çamura bu hikaye işleri geçin. antivirüslerin bile hepsini aşmak mümkün neden symantec üzerine yapılır saldırı bileniniz varmı yok çünkü dünyada en çok kullanılanlar listesinde 1 numara bu nedenlede ilk hedef nortonlu sistemlere zarar verebilecek kodlar ile virüs üretmek.
buna rağmende virüs hikaye diyebilecek kabiliyetli arkadaşlar varsa şimdiden başarılar size ilerde hele bir çıkarın o işletim sistemlerini bi elimize geçsin görürüş kaç gün yada saatte patlatılabileceğini.
Bir işletim sistemine virüs yazmak ya da daha genel olarak hatalarını ortaya çıkarmak karşı taraf için daha kolaydır. Bu temel mantık bütün işlerde sağlanır. Bir yazı yazdığınz zaman sizin göremediğiniz hataları görmeleri için başkalarına da okutuyor musunuz? Evet. Bu olay da aynısıdır. Bir işletim sistemini yazan bir gruptur. Ama onu delmeye çalışanlar bu grubun en az 5 misli insanlardır.
Çok uç olacak ama bir işletim sistemini yazmak için google, eğer güveniyorsa tamamen yeni bir çekirdek ve bu çekirdeği yazmak için yeni bir programlama dili icat ederse o zaman bir ihtimal verebiliriz. O da diğer insanların bu işletim sisteminin ayrıntılarını öğrenme süreci olur. Ondan sonra yine süzgeçe döner işletim sistemi. Eğer ki çok başarılıysa ve her çekirdek güncellemesinde yeni bir yazılım dili oluşturabiliyorsa o zaman sistem her sürümde farklı olacağından karşıtları oluşamaz. Bu durumda virüssüzlüğü doğurabilir. Ancak başta da dediğim gibi bu yüklü yatırım masrafı gerektirir. Uygulanabilirliği de sorgulanabilir.
Nephysus çok güzel söylemiş.yeni bi yazılım diliyle yazılırsa ki bunun kırılması zor olursa virüssüz pc güç olmaz.ama microsoft gibi bi efsane de kolay yıkılmaz.50 yıl daha microsoft gider kankalar :D sonrası zaten uzay teknolojisi olucak :D:D
ya kardeş virüs den etkilenmeyen bir işletim sistemi olmaz microsoft tanda güvenli olmaz ozaman microsofta güvenmiyorsan xp vista yada win 7 işletim sistemini kullanma
Virüssüz işletim sistemi olacağına inananlardanım. Konu biraz bu bağlamda tartışılmış çünkü. Virüsü yapan kimlerdir? Hackerler... Neden virüs yaparlar. Sistemlere zarar vermek için... Hackerlerin asıl amacı Microsoft'un tekeline isyan etmektir. Neden Linux virüsten yana şikayetçi değil. Çünkü linux açık kodlu bir işletim sistemi. Kimsenin tekelinde değil. Ona savaş açmanın bir amacı yok. Bu anlamda hackerlerin eğer google'ın desteği ile böyle bir işletim sistemi yaratılırsa ona saldıracaklarını sanmıyorum.
şimdi hackerlar protesto yapıp her bilgisayara virüs yollamazlar mı yollarlar virüs ben linux abime gitmiyim microsoft abime mi gideyim diyor onu bana sölesene kardeşim
linux e yazılmış virüslerin de olduğunu unutma ve ne kadar cok yaygınlasırsa o kadar hedef olcaktır tabıkı microsoftun tekelininde etkisi var ama asıl neden o değil bence. linuxu kullananlar zaten hep professyonel kişiler yani onları pek zarar veremezler ama windows su önüne gelen kullanıyo bilinçli bilinçsiz o yüzden windowssa virüs yazmak şu anda daha cazip hackerler için.
- 1
- 2