Windows 7'de Yaşadığım bazı sorunlar.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kirpikral123
10-08-2009, 14:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
772 mesaj

Merhaba.Ben daha önce crackli windows 7 kullanıyordum.Daha sonra bana Amerikada yaşıyan bir tanıdık bu microsoftun sitesinde yayınlanan o windows 7den bir tane yolladı.Bende eski crackliyi silip onu kurdum.(seriali olan herşeyiyle tam gerçek bir işletim sistemi)Şu anda bir suru sorunla boğuşuyorum hadi hepsini geçtim bir tanesi varkı artık bu bilgisayarıbu işletim sistemini yapanları kırıp geçiresim geliyor.Windows 7 de hangi oyun olursa olsun tam ekran oynayanmıyorum.Bir çok oyun uyumluluk sorunu veriyor.Hiç bir oyunda options bölumunu açamıyorum.lisanslı the sims 3 geldi amerikadan kargo ile oynayamıyorum.Vista onaylı mini oyunlarım var rexlexive arcadeden satın aldım çalıştıramıyorum...ne olur allah rızası için yardım edin ne yapmam lazım?

Herkes elele korsana hayır diyelim hep bir ağızdan...

Son Düzenleme: kirpikral123 ~ 10 Ağustos 2009 14:53
melen
10-08-2009, 15:15   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

XP mod'da aç. Uyumluluk modda aç. Bunları denedin mi. Uyumluluk modu ta Windows 2000'lerden NT'lerden gelen bir sorun çözme sistemi.

kirpikral123
10-08-2009, 15:22   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Hepsini denedim arkdaşım vistadan alışkınım çunku bu gibi durumlara.

bymarks
10-08-2009, 15:26   |  #4  
bymarks avatarı
Yıllanmış Üye
655 mesaj

senin makinada bir sorun var arkadaşım
ben nerdeyse tüm oyunları sorunsuz çalıştırıyorum

Trance
10-08-2009, 15:27   |  #5  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj

microsoft un sitesinde yayınlanan windows 7  demişsin, microsoft  sadece win7 build 7000 ve win7 RC build 7100 u yayınladı bunlardan birini kurmuş olabilirsin. gerçi bunlarda bile o sorunları hiç yaşamadım ama, driver ları win 7 nin bulduğu değilde özellikle ekran kartının kendi win 7 sürücüsünü yükle, monitör de sürücüsünü öyle yükle, vede direct X 9c yi mutlaka yükle birde öyle dene bakalım.

Erhan Tiryakioğlu
10-08-2009, 15:29   |  #6  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: kirpikral123  
ne olur allah rızası için yardım edin ne yapmam lazım?

Herkes elele korsana hayır diyelim hep bir ağızdan...

1. si Arkadaşım Lütfen Allah'ın Baş Harfini Büyük Yaz Lütfen...

2. si  sistem Özelliklerini Yazarmısınız ...

kirpikral123
10-08-2009, 15:34   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

O işletim sistemleri değil,hani şu msnd ve technet uyelerine dağıtılan işletim sistemini diyorum ben.Tandık hp de çalışıyor o sayede eline geçmiş.Bende vistadan yukseltme yaptım bana verdiği serialle etkinleştirdim.Bende daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım ilk defa oluyor ancak bu çok sinir bozucu.Hiç bir oyun duzgun bir şekilde çalışmıyor.Nvidianın kendi sitesinden indirmiştim driverı...Ayrıca drx9u kurdum fayda etmedi.Bilgisayarım laptop.(Evdeki herşeyim hp buda öyle)

Özellikleri ise: hp pavilion 6725et

intel core 2 duo t5550 işlemci 1.8ghz
2gb ddr 2 ram
140gb hdd
nvidia 8400m gs ekran kartı 256 ana 1 gb paylaşımlı

Trance
10-08-2009, 15:40   |  #8  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj
O işletim sistemleri değil,hani şu msnd ve technet uyelerine dağıtılan işletim sistemini diyorum ben.Tandık hp de çalışıyor o sayede eline geçmiş.Bende vistadan yukseltme yaptım bana verdiği serialle etkinleştirdim.Bende daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım ilk defa oluyor ancak bu çok sinir bozucu.Hiç bir oyun duzgun bir şekilde çalışmıyor.Nvidianın kendi sitesinden indirmiştim driverı...Ayrıca drx9u kurdum fayda etmedi.Bilgisayarım laptop.(Evdeki herşeyim hp buda öyle)

Özellikleri ise: hp pavilion 6725et

intel core 2 duo t5550 işlemci 1.8ghz
2gb ddr 2 ram
140gb hdd
nvidia 8400m gs ekran kartı 256 ana 1 gb paylaşımlı
hımm ok ozaman,  sanırım laptop ta farklı oluyor baştan söyleseydin, ben desktop PC sandım, neyse,
ben yükseltme yapıp hiç denemedim hep sıfır kurulum yaptım, ondan da olabilir.

melen
10-08-2009, 15:43   |  #9  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

1 - ) Sistem özellikleri prfilinde yazıyor niye oraya bakmıyorsunuz da adamı yoruyorsunuz ; klavyesine yazık değil mi ?
2 - ) Kardeş driveri güncelle. Mesela HP Uptadeden araştır bakalım yeni güncelleme var mı ?

ErKaN-23
10-08-2009, 16:12   |  #10  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj

ben xp kullanırdım bi türlü vistaya alışamadım vista gibi buna da alışam belki dedim ve hdd nin d kısmına win 7 rc kurdum yani xp ve win7 rc bir arada kullanıyorum ama win 7 yi gördükten sonra açılışda inanın ki xp seçmiyorum öyle boşu boşuna duruyor tembellik edip temiz birformat dfa atmıyorum arkadaşlar bana sorarsanız vista da kullandım çünkü hayatımda gördüğüm en güzel işletim sistemi herkese tavsiye ederim baı sistem hataları yada drv ve program uyuşmazlıkları yüzünden lütfen win7 yi kötülemeyelim

Banned
10-08-2009, 16:23   |  #11  
Banlandı
284 mesaj

sıfırdan kurulum yap bence ben hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum betalarda oluyordu sorunum ama rtm güzel çalışıyor. yükseltme yaparken sorun olmuş olabilir.

Banned
10-08-2009, 16:52   |  #12  
Banlandı
47 mesaj

"microsoft un sitesinde yayınlanan windows 7  demişsin, microsoft  sadece win7 build 7000 ve win7 RC build 7100 u yayınladı bunlardan birini kurmuş olabilirsin. gerçi bunlarda bile o sorunları hiç yaşamadım ama, driver ları win 7 nin bulduğu değilde özellikle ekran kartının kendi win 7 sürücüsünü yükle, monitör de sürücüsünü öyle yükle, vede direct X 9c yi mutlaka yükle birde öyle dene bakalım."
windows 7 rtm dün technet te yayınlandı kafası geri kalmış insan

Son Düzenleme: 5LK ~ 10 Ağustos 2009 16:55
mladenbmv
10-08-2009, 17:40   |  #13  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

senin laptopta var problem neden wındows 7 yi kötülüyorsun herkeste aynı çalışmaz sistem bunu bil.bende hiç problem yok istediğim her oyunu rahatlıkla oynuyorum ve hiçte problem yok çoğu kullanıcıdada öyledir.

Trance
10-08-2009, 17:41   |  #14  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj
Alıntı: 5LK  
"microsoft un sitesinde yayınlanan windows 7  demişsin, microsoft  sadece win7 build 7000 ve win7 RC build 7100 u yayınladı bunlardan birini kurmuş olabilirsin. gerçi bunlarda bile o sorunları hiç yaşamadım ama, driver ları win 7 nin bulduğu değilde özellikle ekran kartının kendi win 7 sürücüsünü yükle, monitör de sürücüsünü öyle yükle, vede direct X 9c yi mutlaka yükle birde öyle dene bakalım."
windows 7 rtm dün technet te yayınlandı kafası geri kalmış
biraz sözlerine dikkat edersen iyi olur. yaşın kaç  arkadaş senin.
Kızgın
windows 7 RTM halka açık olarak mı yayınlandı  ileri  zekalıı arkdaşım benim.
arkdaş ilk mesajında tanıdık biriı olduğunu söylemiş microsoft technet abonesi olduğundan söz etmemiş.
öyle bilip bilmeden deli sazan gibi atlama olaylara, acemiZonk

Son Düzenleme: Trance ~ 10 Ağustos 2009 17:46
Süleyman.
10-08-2009, 17:59   |  #15  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Kullanıcı beceriksizse Windows 7 ne yapsın, ondan sonra da saçma sapan bir başlığa kurban gidiyor zavallı ve güzelim işletim sistemi...

Name
10-08-2009, 18:17   |  #16  
Yıllanmış Üye
234 mesaj
Alıntı: erhan87  
senin makinada bir sorun var arkadaşım
ben nerdeyse tüm oyunları sorunsuz çalıştırı
Haklısın Kardes Ben Cossacks I Bıle Calıstırdım Uyumluluk Modundan Arkdasın Baska Problemı Var Heralde

Name
10-08-2009, 18:19   |  #17  
Yıllanmış Üye
234 mesaj
Alıntı: Trance  
biraz sözlerine dikkat edersen iyi olur. yaşın kaç  arkadaş senin.
Kızgın
windows 7 RTM halka açık olarak mı yayınlandı  ileri  zekalıı arkdaşım benim.
arkdaş ilk mesajında tanıdık biriı olduğunu söylemiş microsoft technet abonesi olduğundan söz etmemiş.
öyle bilip bilmeden deli sazan gibi atlama olaylara, acemiZonk
Ehu Ehu  Vallaha Super Cevap Vermıssın Heralde Bu cevabı Okuduktan Sonra Dumur Olmustur Ç:D

kirpikral123
10-08-2009, 18:20   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Vistada ilk çıkarken böyle idi herkes harika diyor çok beğeniyordu sonra rtmsi çıktı piyasaya çıktı bir çok insan hoşlanmaz oldu.Bence windows 7de böyle olucak.ayrıca daha piyasaya çıkmamış bir işletim sistemi.Bu işletim sistemine özel driverlar bu işletim sistemini destekleyen oyunlar çıkmadı.Bu yuzden sorunlar yaşamamız çok normal.Yalnız bu sizin urettiğiniz bir şeymiş gibi onun koruması olmanızı şaşırarak karşılıyorum.Her şeyde hata olur ve bu çok normaldir.Bunu kabullenin.Desktoplarda belki hata yoktur ama laptopta çalışma şekli ve uygulamalar biraz daha farklıdır diye duşunuyorum.Sorun burdan çıkıyor bence.

Trance
10-08-2009, 18:30   |  #19  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj
.Yalnız bu sizin urettiğiniz bir şeymiş gibi onun koruması olmanızı şaşırarak karşılıyorum.Her şeyde hata olur ve bu çok normaldir.Bunu kabullenin.Desktoplarda belki hata yoktur ama laptopta çalışma şekli ve uygulamalar biraz daha farklıdır diye duşunuyorum.Sorun burdan çıkıyor bence.
 evet bu konuda haklısın. desktoplarda sorun yok , laptoplarda  durum dediğin gibi çalışma şekli biraz farklı,
galiba,
Bizim ürettiğimiz değilde :)  bizde sorunsuz çalıştğı için insan ister istemez olumlu yazıyor. Tabi karşı tarafta bu nasıl görünür onu bilemeyiz.

Name
10-08-2009, 18:31   |  #20  
Yıllanmış Üye
234 mesaj
Vistada ilk çıkarken böyle idi herkes harika diyor çok beğeniyordu sonra rtmsi çıktı piyasaya çıktı bir çok insan hoşlanmaz oldu.Bence windows 7de böyle olucak.ayrıca daha piyasaya çıkmamış bir işletim sistemi.Bu işletim sistemine özel driverlar bu işletim sistemini destekleyen oyunlar çıkmadı.Bu yuzden sorunlar yaşamamız çok normal.Yalnız bu sizin urettiğiniz bir şeymiş gibi onun koruması olmanızı şaşırarak karşılıyorum.Her şeyde hata olur ve bu çok normaldir.Bunu kabullenin.Desktoplarda belki hata yoktur ama laptopta çalışma şekli ve uygulamalar biraz daha farklıdır diye duşunuyorum.Sorun burdan çıkıyor bence.
Bu Dedıgıne Katılmıyorum Kardes Daha Win 7 Rtm Olmasına Ragmen Windows Vista Sp2 Kadar Etkılı Bır Isletım Sıstemı Ha Vista Sp2 Kadar Iyımıdır Orası Tartısılır Ama RTM Olması Windows 7 Ye Herkesı Itıyor.
Daha Yenı Isletım Sıstemı Olmasına Ragmen Cogu Donanım ı Tanıyor.

Laptop`unda da Aynı Masaustu`nde de Aynı Windows Windows tur.  

Bu Arada Bız Windows 7 Yi Bosuna Savunmuyoruz Ama Kalıtelı Bır Isletım Sıstemı Olduguna Inanıyoruz
Sorunlar Her Bılgısayarda Olur Insanın Bıle Beynınde Problem Oluyor Bılgısayar Nekı

Bence Ya Yenı Format At Yada Windows Vista Sp2 Yı Yukle.

Trance
10-08-2009, 18:33   |  #21  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj
Alıntı: Name  
Ehu Ehu  Vallaha Super Cevap Vermıssın Heralde Bu cevabı Okuduktan Sonra Dumur Olmustur Ç:
 ya hiç sorma arkadaş öyle bi sinirlendirdi ki, napiim kendimi tutamadım. inşallah :)

Recep Baltaş
10-08-2009, 20:13   |  #22  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Beyefendi sizin amacınız nedir ? Windows 7'yi kötülemek mi yoksa sorununuza çözüm aramak mı?

Neden sorunlarınızla ilgili daha iyi ayrıntı vermek yerine Vista ile Windows 7'yi karşılaştırmaya başladınız ki?

Windows 7 için sürücü çıkmadı dediniz hangi, sürücü çıkmadı? Kaynağınız nedir? Bilip bilmeden nedenyorum yapıyorsunuz MS uzmanı gibi? İnsanları yanlış bilgilendiryoruysunz?

MS Windows 7 için sürücleri hazırladı, hatta imzaladı bile. Hatta bugün forumdaki herkes o sürücüleri kullanıyor.

ATI, nVidia, Realtek, Intel gibi dev üreticlerin yanında diğer birçok üretici zaten Windows 7'ye hazır zira Windows 7 Vista çekirdeğini temel alıyor. MS bir üst başlıkta kendi dedi Vista sürücleri sorunsuz çalışıyor diye. Ama sanırım siz zahmet edip de okumak yerine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişilerdensiniz.

Bir oyunun illa bir işletim sistemine özgü yapılması mecburi değildir. Siz hiç hayatınızda Vista Edition ya XP Edition eitketli (MS'in kendi oyunun olan Halo hariç) oyun gördünüz mü? Burada herkes oyunlarını Windows 7'de gayet rahat çalıştırırken tek istisna sizsiniz, ki eminim bu da sizn donanaımızla ya da ayarlarınızla ilgili bir sorun.

Evet sorunlar yaşamamız çok normal ama sorunları düzgün bir dille ifade etmek de varken siz neden Windows 7'ye lanet okuyorsunuz ki?

Hataları kabullenmeyen sizsiniz beyefendi. Bir hata oldu diye milyon dolarlık projeden çöp gibi bahsediyorsunuz.

Sorunun nerden çıktığını ise donanımınız hakkında ayrıntılı bilgi vermediğiniz için öğrenemiyoruz şu anda.

Recep Baltaş
10-08-2009, 20:20   |  #23  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Öncelikle BIOS'u güncelleyin:
32 bit
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/ ... &lc=tr&dlc=tr&cc=us〈=tr&os=2093&product=3664887

64 bit:

Bu da 32 Bit ekran akrtı sürücüsü:

http://www.nvidia.com/object/gef ... n7_186.03_whql.html

64 Bit:

http://www.nvidia.com/object/gef ... 64_186.03_whql.html

black_flood
10-08-2009, 21:49   |  #24  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

recep bey siz ne yaparsanız yapın yada biz sorun yaşamdan her sistemde çalıştığını idda edenler win7 nin ilk betası çıktığından buyanaki sorunlar hep değilmi sürücülerin güncel olmaması
 directx güncellemesi olmaması
kurulan yazılımların uyumsuz olması yada uyumluluk modunu kullanacak kadar zekaya sahip olmayan ve zeka derecesi 1 puan alabilecek kapasitedeki kişilerin bu tip windows türlerini kurup karalaması

ya yeni daha 1 hafta önce 4 çekirdekli core2 quad yada amd phenom serisi makina alıpta windows7 yi açmayınca windows 7 sorunlu kötü  bilip bilmeden konuşuyorsunuz diyenler.

makina yeni olabilir elbetteki ama her makina win7 de düzgün çalışacak diye bir garanti yoktur. herşeyin pahalısıda çözüm değildir. bazen hiç ummadık en dandik asrock yada ecs anakartta çalışan asusun en pahalı 235 dolarlık anakartında çalışmakta sorun çıkarttığını gördüğümüz windowslarda olmadı değil. sebebi ise bios yazılımından kaynaklı uyumlu bios sürümü çıkana dek ya kullanıcı sürünecek yada anakart değişecek başkada çare yok malesef.

msi firmasının k9n serisinde bir model var mesela asla xp ile çalışmıyor ne cins ürünse bios güncellemesi yoktu tabiki o zaman vistanın ilk çıktığı zamanlardı vistada sıkıntı yoktu xpde kilitleniyordu. bu seri için 2008 12 ayında çıkan bios sürümünü yükleyince sorun düzeldi xp de artık çalışıyor.

diğer sorunlarda genelde uyumsuzluk win7 ortamında hiçbir sorun yok geçenlerde biri betadan rc'ye rc'den rtm'ye neden geçiyorlar madem beta sorunsuzda demişti.

cevabı basit 0 gramlık beyninlen yorumun çok ama çok güzel rc ile beta arasındaki en büyük göze çarpan fark daha çok sürücü içeriyor sürücü uyumsuzlukları giderildi. uyumluluk modu dahada geliştirildi. sürücüler ve yazılım uyumsuzlaklarının giderilmesi ile daha stabil oldu.
bu duruma bakacak olursak beta ile çıkabilirdi win7 ama bu ince ayarlar için sp lazım spsiz olmaz. ondan sonra ağzını yaya yaya deki e microsoft yine sp öıkarttı bitmiyor hiç deliği.

rc ile rtm arasındaki farkın ise en büyü bu soruyu soran gibi düşük seviyelilerin hiç kullanmadığı ipsec, vpn, active directory ile ilgili düzenlemeler network ile ilgili geliştirmeler ağırlıklı yapılmış durumda.

bu dediklerimi hanginiz kullanacakta görebilecekki bu farkları acaba. ben kullanıyormuyum hayır nereden biliyorsun gayet basit çünkü sanal pc ortamında vpn active directory kurulumu site to site gibi birçok işlemi sürekli kullanarak kendimi yeni sisteme adapte etmek ile meşgulüm.

2 -3 tane saçma sapan kurduğunuz yazılımdan yada pahalı parça kullanarak yaşadığınız sorunların bedelini windows 7'ye atıpta kirletmeyin boşa çamnurlan sıvayamassınız bu gerçekleri.

Son Düzenleme: black_flood ~ 10 Ağustos 2009 22:05
Recep Baltaş
10-08-2009, 22:06   |  #25  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Sadece ve sadece karalam amacı güden arkadaşlar zaten kullandıkları başlıklar ve üslup ile kendilerini belli ediyorlar. Kaynak göstermeden kötülüyorlarsa ve tek amaçları kötülemek ise konu kitlenir olur biter.