Ben Bilgisayarıma Windows 7 yi kurdum ama internete normalde direk formattan sonra bağlanması gerekirken bağlanmadı. Modemi yüklemeye çalıştım yüklerken takılıyor . Bi çözüm yolu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Modemin Markası : Exper EWM-01
Ben Bilgisayarıma Windows 7 yi kurdum ama internete normalde direk formattan sonra bağlanması gerekirken bağlanmadı. Modemi yüklemeye çalıştım yüklerken takılıyor . Bi çözüm yolu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Modemin Markası : Exper EWM-01
Ethernet kartı ile kullanıyorsanız sadece ethernet kartı sürücüsü yüklenmesi lazım ki Windows 7'nin yüklemiş olması lazım.
Siz modem arayüzüne bağlanıp internet servis sağlayıcınızdan aldığınız şifre, kullanıcı adı... vs ayarlamaları yapmışmıydınız daha önce ?
Şimdi Windows 7 yi yüklemeden önce Bu modem vardı ve xp yüklüydü normalde format attıktan hemen sonra hiçbirşey yüklemeden de girebiliyodum internete. modemde sorun olsa zaten şuan internette olamazdım :) C de halen Xp kurulu sorun olur diye D sürücüsüne kurdum Windows 7 yi. İnternetten Driver felan indirmem mi gerek acaba<
olay modemle alakalı değil. windows 7 tarafında ethernet kartını tanıtamamışsın sanırım. Aygıt yöneticisine gir ve orada tanınmayan yada ünlem işaretli donanım var mı bi bak. ve anakart modeline bakıp ethernet kartının vista driveri ni bulup yükle sorunun çözülecektir.
Yok sürücüde gerekli işte he senin dediğini gibi de bağlanır ama sürücü bazı ayarları yapıyo internet daha düzgün oluyo. Mesela bi internet sayfasını açmak için bazen sürekli yenile demen gerekebiliyo .Böyle ufak tefek ayarları yapıyo .
Yok sürücüde gerekli işte he senin dediğini gibi de bağlanır ama sürücü bazı ayarları yapıyo internet daha düzgün oluyo. Mesela bi internet sayfasını açmak için bazen sürekli yenile demen gerekebiliyo .Böyle ufak tefek ayarları yapıyo .Bu ne sürücüsü peki? Hangi aygıtın? Açıklar mısınız? Çok merka ettim. Mümkünse bir de indirmek ve incelemek istiyorum o sürücüyü. Exper mi veriyor?
Bu ne sürücüsü peki? Hangi aygıtın? Açıklar mısınız? Çok merka ettim. Mümkünse bir de indirmek ve incelemek istiyorum o sürücüyü. Exper mi veriyor?Modemi yüklemek için cd kullanmıyormusun :) işte ondan bahsediyorum ben. İstersen 2 pc yi yan yana koyup deneyebilirsin birisinin modemini yüklemeden ethernet kablosuyla direk gir diğerinide yüklerek kullan . Aradaki farkı görünce anlarsın ne demek istediğimi. :).<
Ethernet kartımın Bazı yerlerde Vista Driverını gördüm ama bi türlü indiremedim.
Ethernet Kartım : SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter
Modemi yüklemek için cd kullanmıyormusun :) işte ondan bahsediyorum ben. İstersen 2 pc yi yan yana koyup deneyebilirsin birisinin modemini yüklemeden ethernet kablosuyla direk gir diğerinide yüklerek kullan . Aradaki farkı görünce anlarsın ne demek istediğimi. :).<Ben somut bir şey bekliyorum. Şaka mı yapıyorsunuz kuzum. Modemi ethernetten takın, bu kadar. USB için sürüc gerekli sadece.
Ethernet kartımın Bazı yerlerde Vista Driverını gördüm ama bi türlü indiremedim.
Ethernet Kartım : SiS 900-Based PCI Fast Ethernet
Ben sorunu anlatamadım heralde :) hatta şöyle diyim isterseniz biraz daha açıklayıcı olabilir. Modemi hiç görmüyor heralde ki yüklü sürücülerde de gözükmüyor. Recep hocam zaten ethernet kablosuyla bağlıyorum bilgisayarı modemin usb girişi yok sadece ethernet kablosu var. Görüntü çekip gösterirsem iyi olacak sanırım en iyisi.
muhtemelen modeme usb porttan bağlanıyorsunuz. bu durumda yüklemeye çalıştığınız sürücü windows 7 ile uyumlu olmayabilir. bunun için modem üretici sitesinden windows 7 sürücülerini yüklemeniz gerekir.
Ayrıca usb yerine ethernet kartından bağlanmalısınız. daha az sorunlu olacaktır. önerim varsa modem üzerinde ethernet protundan bağlanmayı denemeliziniz. bu durumda sürücü yüklemek gibi bir derdiniz olmayacaktır. sadece makina üzerinde ethernet kartı sürücüsünün yüklü olması yeterli olacaktır.
OnlyMann yardımın için teşekkür ediyorum ancak zaten ethernet kablosuyla bağlanıyorum. Usb girşi yok Modemin sadece ethernet girişi var ;) :) .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mustafa@PC istediğin resimi de göndericem .
usb girişi yoksa modemi makinaya tanıtamya gerek yok sadece ehternet kablonuz kontrol etmelisiniz veya yeni bir kablo ile denemelisiniz. modem içindeki ayarlaradan güvenlik duvarı (firewall) veya makinada kurulu olan güvenlik yazılımından dolayı bağlanamıyor olabilirsiniz. Güvenlik yazılımınızı gözden geçirip gerekli izinleri vermeniz gerekebilir. windows güvenlik duvarı dışında kullanılan virüs koruma programında.