Windows 7 Media Center'da TV İzlemek?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Ahmet Ertuğrul
23-10-2009, 22:48   |  #1  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

TV kartım AverTV Studio 203.

Media Center'da TV kurulumunu yapıyorum. Kanal aramada hiç kanal bulamıyor. Bir de sormak istediğim Media Center'la çevrimiçi yayınlar izlenebiliyor mu? İzleniyorsa nasıl? Bununla ilgili bilgiyi nereden edinebilirim?

Teşekkürler.

ilginch
23-10-2009, 23:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

şu belki yardımcı olabilir:
http://windows.microsoft.com/en- ... indows-Media-Center

Ahmet Ertuğrul
23-10-2009, 23:07   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Sağolun, biraz okuyayım onu.

Sorunumla ilgili bir şey yazmıyormuş.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 23 Ekim 2009 23:19
man on the moon
24-10-2009, 00:51   |  #4  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

sanırım tv kartın media center uyumlu değil.

OSMAN BAĞÇEVAN
24-10-2009, 01:02   |  #5  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: e-eyup  
sanırım tv kartın media center uyumlu değil.
tv kartı media center ile uyumlu olmasaydı , media center da hizmet durduruldu yada buna benzer hata gelmezdi..
Media center da sorun varda işte neresinde olduğu önemli...
+
Media Center da çevrimiçi olarak da tv izlenmiyor..

Ahmet Ertuğrul
24-10-2009, 01:23   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

XP kullanırken çevrimiçi tv izlemek için MediaPortal kurmuştum. O da çok karışık gelmişti. Zaten onu tam inceleyemeden 7'ye geçiş yapmıştım. Gerçekten bilen yok mu diye feryat etmek için yarın akşama kadar bekleyeyim yine de.

Ahmet Ertuğrul
24-10-2009, 21:42   |  #7  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Evet, bilen yok mu gerçekten? Media Center'da tv kartından ve çevrimiçi yayın alanlar yok mu hiç koskoca Windows 7 forumunda? Sorunumu biraz daha irdelemek açısından kurulum aşamalarında neler yaptığımı anlatayım. Hatırladığım kadarıyla.

1. Ülkeyi seçtim; Türkiye.
2. Tv alıcı kutunuz var mı gibi bir şey sordu. Yok dedim.
3. TV kartınız ne tür dedi; analog dedim. Analog gerçekten.
4. Sinyal alınacak yeri sordu galiba "Kablo" dedim. Kablolu TV olması lazım. Kablolu yayınım var, PC'ye bağlı.
4. Posta kodu sordu; Ankara'da bulunduğum bölgenin posta kodunu doğru bie şekilde girdim. Doğru olduğundan eminim.

Unutmuş olduğum ayrıntı olabilir. Lütfen kurup izleyen varsa yardımcı olabilir mi?

Recep Baltaş
24-10-2009, 21:49   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Kablo yerine bir de anten deyin. Bu arada kablo TV yayını dijital olmadı mı?

Kapalı Hesap (153334)
24-10-2009, 21:50   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Arkadaşlar bu yalan doğrumu acaba bir forumda okudumda.

Arkadaşlar dün çıkan sürümün olup olmadığını şöyle anlayabilirsiniz: Microsoft'un yaptığı açıklamada, Türkiye'de piyasaya sürülen ürünlerde, Media Center'a girip Ek Özellikler sekmesine tıklanıldığında Doğuş Grubu yayınları (NTV, NTV Spor vs) izlenebiliyor.

emreeken
24-10-2009, 22:28   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj

Ben orjinal Windows 7 Home Premium aldım ve Vista'dan upgrade ettim ama Media Center'da internet tv veya ek özelliklerde NTV grubunu göremedim...

OSMAN BAĞÇEVAN
25-10-2009, 01:25   |  #11  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: DETROID_35  

Arkadaşlar dün çıkan sürümün olup olmadığını şöyle anlayabilirsiniz: Microsoft'un yaptığı açıklamada, Türkiye'de piyasaya sürülen ürünlerde, Media Center'a girip Ek Özellikler sekmesine tıklanıldığında Doğuş Grubu yayınları (NTV, NTV Spor vs) izlenebiliyor.
soru stiline bakılırsa , YALAN olduğunu sizde sölüyorsunuz..
Yok öle birşey..

Ahmet Ertuğrul
26-10-2009, 16:18   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Kablo yerine bir de anten deyin. Bu arada kablo TV yayını dijital olmadı mı?
Kusura bakmayın dün bağlantımda sorun vardı, cevap yazamadım. Kablo yerine anten dediğimde kanal aramanın yarısında bilgisayar resetlendi. Yeniden açıldığında Genel Ayarlar->Tv->Tv sinyalini ayarla'ya girip ülke seçimi sayfasında ileri dediğimde Windows kartınızı bu bölgede desteklemiyor gibi garip bir uyarıyla kuruluma izin vermedi. Bilgisayarı yeniden başlatıp bir daha girdim bu sefer kurulum çalıştı. Anteni seçtim yine. Yine kanal bulamadı. Tekrar ara dedim. Bu sefer buldu ama Kablolu kanallarını değil, tv kartının kendi yazılımında "yayında" adıyla görünen kanalları buldu. Doğal olarak bazı kanalların sinyalinin kötü olması dışında görüntü kalitesi de kötüydü. Biraz pikselleşme vardı. Biraz izledikten sonra da "düşük bit hızı" iletisiyle yayını durduruyordu. Ben de memnun kalmadığım için Kablo ayarıyla yeniden sinyali kurmayı denedim ama olmadı. Ondan sonra anten ayarıyla da kuramadım. Büyük ihtimal tv kartıyla Media Center'ın uyumluluk sorunu var. Fakat aklıma takılan başka bir şey var ki, bir türlü çözemedim nedenini.

http://www.microsoft.com/windows ... rnet-tv-access.aspx

Burada yazılanları yaptım. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum diye Josh'ın how-to videosunu da izledim ama bir türlü tv menümde "internet tv" başlığı çıkmadı. Yazarken aklıma geldi acaba tv kartımın sürücülerini kaldırıp mı denesem bir de? İnternet TV için kart gerekmiyormuş.

Denedim, o da olmadı. Hala internet tv yok.

Media Center'ı tamamen kaldırıp yeniden kurmanın bir yolu var mı? TV kartını anakarttan çıkarıp tekrar kurmayı deneyeceğim.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Ekim 2009 17:31
OSMAN BAĞÇEVAN
26-10-2009, 17:45   |  #13  
Denetmen
6,606 mesaj

ne kadar doğru yapıyorsun bilmiyorumda , buradan yapabilirsin..
http://img248.imageshack.us/img248/985/ekranalntsr.jpg

Ahmet , BvT Live Tv de çevrimiçi tv izlemeni tavsiye ederim.. : )

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 26 Ekim 2009 17:46
Recep Baltaş
26-10-2009, 17:55   |  #14  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Tv kartının sürüclerini güncelleyin.

Ahmet Ertuğrul
26-10-2009, 20:01   |  #15  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tv sürücüleri güncel. 

Doğru yapıyorum zaten internet tv'nin media center güncelleştirmesinden sonra otomatik olarak menüde belirmesi gerekiyor, yani bu kadar basit Microsoft'a göre ama olmuyor işte. Media Center'ı kaldırmayı sonra bir ara deneyeyim. Hafta sonu falan açarım sanırım kasayı, o zaman. 

BvT Live'a bir bakayım.

Daha önce sorduğunuz kablolu yayınları dijital olmadı mı sorunuzu cevaplayayım. Bunu tam bilmiyorum ama kurulumda sorulan şey tv kartının türüyle ilgiliydi, ben orda tam anlatamadım sanırım. Tv kartım analog o yüzden "analog"u seçiyorum. Sanırım dijital kablolu yayın teledünya denilen şey, normal kablolu tv'den ayrı bir servis.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Ekim 2009 20:16
musyun
26-10-2009, 21:48   |  #16  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşım bu doğru bişey çünkü bugün win7 lansmanı vardı üniversitede ve internet tv den direk bu kanalları izledik ve bende de yok.
Çözümünü bilen varsa bekliyorum?

http://www.ntvmsnbc.com/id/25013612/#storyContinued

Alıntı: DETROID_35  

Son Düzenleme: musyun ~ 26 Ekim 2009 21:56
dnzzn
29-10-2009, 00:44   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

http://www.ntv.com.tr/id/25013612/

Ben bu linkte verilen özelliği kullanamıyorum!! Windows 7 Home Premium yüklü bilgisayarımda, nasıl kullanıldığını bilen varsa bildirirse çok iyi olur.

dlkysn
29-10-2009, 10:04   |  #18  
Yeni Üye
49 mesaj

tv kartım analog diyorsun. analog yayınları normal kılçık antenle seyredebilirsin.kablo tvnin antenini tv kartına takınca yayını tv kartın tanımaz. kablo tv yayınlarının hepsi digital yayındır. digital yayınla paralı digital yayınları birbirine karıştırma. analog yayın artık kalktı , senin analog kart artık iş yapmaz.

fotoilker
29-10-2009, 15:25   |  #19  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar bende de şu sorun var İnternet Tv die birşey media center içinde yok güncellemeleri deniyorum değişen bişey yok. bazi mesajlarda tv aygıtı olmalı vs denmiş İnternet Tv nin tv aygıtı ile ne alakası var bu internet üzerinden verilen yayınları kapsıyor fakar internet Tv sekmesi yok malesef

Ahmet Ertuğrul
29-10-2009, 18:36   |  #20  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: dlkysn  
tv kartım analog diyorsun. analog yayınları normal kılçık antenle seyredebilirsin.kablo tvnin antenini tv kartına takınca yayını tv kartın tanımaz. kablo tv yayınlarının hepsi digital yayındır. digital yayınla paralı digital yayınları birbirine karıştırma. analog yayın artık kalktı , senin analog kart artık iş yapmaz.
Normalde Tv kartımın yazılımıyla kablolu yayını izleyebiliyorum yani tanımıyor diye bir şey yok. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.

fotoilker; internet tv için tv kartına gerek yok ama nedense ben de bir çözüm bulamadım ona. Bende de internet tv gelmiyor media centerın menüsüne.

melen
29-10-2009, 18:41   |  #21  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

İnternet TV gelmez çünkü o hizmet Türkiye'de yok.<

alphi
29-10-2009, 18:49   |  #22  
Yıllanmış Üye
119 mesaj

aynen bende de yok

Ahmet Ertuğrul
29-10-2009, 19:06   |  #23  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: HP-Tubos Melen  
İnternet TV gelmez çünkü o hizmet Türkiye'de yok.<
Nasıl yok? Emin misin? Türkiye'de yapılan Windows 7 tanıtımlarında internet tv'nin kullanıldığını duymuştum.

Recep Baltaş
29-10-2009, 23:50   |  #24  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Yakında gelir ;)

hell_01
30-10-2009, 21:50   |  #25  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

Arkadaşlar İnternet Tv gerçekten yok media center'ın içinde ama doğuş gurubu olduğunu söylüyor.. Yapabilen arkadaşlar var ise yazsınlar lütfen...<