Windows 7 Pc sag tıklayınca Yönet calişmıyo.?
bende de şöyle bişi var.sağ tıklayınca yönet diyorum açılıyo sorunsuz bi şekilde ancak disk yönetiminde disklerime genişletme yapamıyorum.vistada rahatlıkla küçültüp genişletebiliyordum win7de sadece küçültme aktif genişletme pasif durumda hep.
Recep BaltaşYa kimse denemedi ya da kendi sorunumuz çözüldükten sonra hiç bir şey umrumuzda olmuyor.dostum kurura bakma gec cevap yazdıgım için. sıkıldım hava almak ıcın dışrı cıktım verdigin kayaıt defterı olmuyo ilgilendigin içim tşk ederım hepinize tşk ederım
ben regedit ten kısayol oklarını sıldım.vistayı heryukleyışımde o kısayol oklarından gıcık alırdım ve regeditten sılerdım windows 7 denedım oldu kısayaol okları gıttı acaba sorun olabilirmi
Kısayol Oklarından Kurtulmak
Registry editörünü çalıştırın (BaşlatÇalıştır egedit). HKEY_CLASSES_ROOTlnkfile anahtarını arayın ve IsShort veya IsShortcut kaydını silin.
arkadaşlar galıba buldum Recep Baltaş abinin verdigi compmgmt bilgisayarı tarattım söyle bir sonuc cıktı 8 tane var tıkladıgım zaman acılıyo sankı yönet yapmişgibi.ve ama 2 tanede CompMgmtLauncher var bu tıklayınca yönetteki hatanın aynısını verıyo ve yollar aynı acaba sizdenasıl.bu iki dosyayı degiştırsen olurmu.?
yol resim
Recep BaltaşDaha derin bir araştırma yaptım, adım adım gidelim:bende Start Menu\Programs\Administrative Tools" yolu yok bu dosyayıda gönderin bıde onu eklıyelim olur belki cözümleme yapalımİlk olarak hataya bakalım:
Hata başlığında
"C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Administrative Tools" yolu göteriliyor.
Demek ki bu yolda yer alan bir kısayol var ve bu kısayol çağırıldığında sorun çıkıyor.Şimdi bu adres gizli olduğu için doğrudan adres satırına "C:\ProgramData" yazıyoruz. Gerisi zaten görünür olduğu için doğrudan yukarıdaki yola giriyoruz.
Bilgisayarımı Yönet:
Bu komutun çalıştırlmasından sorumlu olan kısayolun adı "Computer Management"
Şimdi buna sağ tıklaıyp özelliklerine bakıyoruz. Bu kısayolun komutu bende:
%windir%\system32\compmgmt.msc /s
şeklinde. Sizde de bu şekilde mi?
Son Düzenleme: seven44 ~ 10 Mayıs 2009 08:25
seven44ben regedit ten kısayol oklarını sıldım.vistayı heryukleyışımde o kısayol oklarından gıcık alırdım ve regeditten sılerdım windows 7 denedım oldu kısayaol okları gıttı acaba sorun olabilirmiSorunun nedeni bu olabilir neden sildin bunları ?Kısayol Oklarından Kurtulmak
Registry editörünü çalıştırın (BaşlatÇalıştır egedit). HKEY_CLASSES_ROOTlnkfile anahtarını arayın ve IsShort veya IsShortcut kaydını silin.
Mustafa@PCSorunun nedeni bu olabilir neden sildin bunları ?simgelerın üstunde ok işareti var simgeyi kaployo dıye sıldım vistada sılılerdım sorun yoktu onla alakası olabilirmiki
Mustafa@PCYaptığın o registry i ayarlarını hatırlıyosan geri al bi dene bakalım olma ihtimali var olmadı gene yaparsın...degerini bilniyorum sizde kac acaba IsShort degeri netür degerRegistry editörünü çalıştırın (BaşlatÇalıştır egedit). HKEY_CLASSES_ROOT lnkfile anahtarını arayın ve IsShort veya IsShortcut kaydını silin.
Son Düzenleme: seven44 ~ 10 Mayıs 2009 12:13
seven44dostum kurura bakma gec cevap yazdıgım için. sıkıldım hava almak ıcın dışrı cıktım verdigin kayaıt defterı olmuyo ilgilendigin içim tşk ederım hepinize tşk ederıO zaman benim verdiğimi eklemeden önce siz eskisini oradan sileceksiniz :)Bir BAT dosyası hazırlarım gün içinde.
arakdaşlar sorun antivirüsden olabilir bende yüklü değil antivirüs tr dil paketide yüklü böyle bir hata yok aksine çok seri bir şekilde açılıyo 4-5 gündür sorun görmedim win 7 de
baran101010arakdaşlar sorun antivirüsden olabilir bende yüklü değil antivirüs tr dil paketide yüklü böyle bir hata yok aksine çok seri bir şekilde açılıyo 4-5 gündür sorun görmedim win 7İNSANDA BİRAZ ŞANS OLCAK (=_=)
baran101010arakdaşlar sorun antivirüsden olabilir bende yüklü değil antivirüs tr dil paketide yüklü böyle bir hata yok aksine çok seri bir şekilde açılıyo 4-5 gündür sorun görmedim win 7dostum anti vurusu kaldırdım sorun hala devam ediyo.bende olan sonrun başkasında yok başkasında olan sorun bende yok
PcMaKeRdili ingilizce yapıp deneyen oldumu hiç.dostum formattaan sonra tr yukledim 4 veya 5 kez resttar cektım sorun yoktu hatta komple fışi, bile cektım iki defa. denemekte fayda var dili ingilizce yapayım bı nasıl olacakTR Dil paketi var hepinizde.
Normalde problem yokta.
dili ingilizce yaptım 2 kere restat cektım aynı sorun devam ediyo.
şöyle bir sorun olabilirmi ben windows 7 yuklerken ilk aclişta 3 secenek varya biri dil ingilizce zaten windows 7 ingilizce ikinci ve üçüncü şıkları ben saat biçimi tr ve kılavyeyi Q TR yaptım ozaman sorun yoktu yukledim tr yukledım ozamanda sorun yoktu sorun ney onu anlamadık
Aşağıdaki dosyayı extract edip
C:\ProgramData\Microsoft\Windows
dizinine kopyalayın.
Bu arada sorunun kesin ve kesin nedeni yüklediğiniz Dil Paketidir.
Dil paketi, normalde "Start Menu" olan başlat menüsünü "Başlat Menüsü" olarak değiştirmiştir. Bu da bazı kısayolların bozulmasına neden olmaktadır.
Bence ingilizce kullanın. Zaten çoğunuz öğrencisiniz, ingilizceyi daha kolay öğrenirsiniz :)
ilginç birşey mmc.exe nin parametreleri bozulmuş. resimlerden bakınca mmc konsolu çalışıyor. bu da demektir mmc de birşey yok olan şu olabilir.
başlat çalıştıra şunu yazdınız mı peki hiç?
"%windir%\system32\compmgmt.msc" enter a basıp denediniz mi ?
Recep BaltaşÖncelikle:Sorun Wİndows 7'den değil sizden kaynaklanıyor!
Bilgisayarımı Yönet dediğinizde çalışan dosya C:\Windows\System32 yolunda yer alan mmc.exe dosyasıdır.
Bilgisayarınızdaki bir virüs, ya da siz EXE uzantılarının dosya ilişkisini bozdu.
C:\Windows\System32'ye girip mmc.exe'yi çalıştırmayı deneyin, durmu bana bildirin.
Başka programlarda da sorun çıkıyor mu?
sanırım bir program mmc.exe nin dosya ilişkisini bozdu