Recep BaltaşEvet, o program da Türkçeleştirme dil paketi.bence bukadar kesin cevap vermemelisiniz. bi yazdığım yöntemi denermisiniz sanırım birlikte aç'ı değiştirmek kimsenin aklına gelmemiş
Windows 7 Pc sag tıklayınca Yönet calişmıyo.?
Mustafa Can[code]Windows Registry Editor Version 5.00Verdiğiniz bu yöntemin bu sorun için işe yarayacağını sanmıyorum.[HKEY_CLASSES_ROOT\.msc]
@="MSCFile"[/code]bunu .reg olarak kayıt edin uygulayın bakalım bişey olacak mı
Neden derseniz:
Konunun tamamını okursanız hataya sahip olan arkadaşlardan birinin bilgisayarında "Start Menu" klsörü yoktu. Bunun yerine "Başlat Menüsü" klasörü vardı.
Bu durumda sorun kısayol ilişkisinin bozulduğudur. MSC dosya uzantısının ilişkisinde bir sorun yoktur.
Zaten mediafire'a upload ettiğim dosyalardan biri de .msc uzantılı idi ve indiren arkadaşlar sorunsuzca çalıştırabildiler.
Recep BaltaşAşağıdaki dosyayı extract edipdostum yeni geldin buda bir işe yaramadı ama verdigin dosya içindekiler sorunsuz bır şekılda calışıyo ama sorun hala devam ediyoC:\ProgramData\Microsoft\Windows
dizinine kopyalayın.
Bu arada sorunun kesin ve kesin nedeni yüklediğiniz Dil Paketidir.
Dil paketi, normalde "Start Menu" olan başlat menüsünü "Başlat Menüsü" olarak değiştirmiştir. Bu da bazı kısayolların bozulmasına neden olmaktadır.
Bence ingilizce kullanın. Zaten çoğunuz öğrencisiniz, ingilizceyi daha kolay öğrenirsiniz :)
Son Düzenleme: seven44 ~ 10 Mayıs 2009 18:39
PcMaKeRilginç birşey mmc.exe nin parametreleri bozulmuş. resimlerden bakınca mmc konsolu çalışıyor. bu da demektir mmc de birşey yok olan şu olabilir.caliştırda calışiyo ama pc sagtıklayınca gıne aynı hatabaşlat çalıştıra şunu yazdınız mı peki hiç?
"%windir%\system32\compmgmt.msc" enter a basıp denediniz mi ?
Mustafa Can[code]Windows Registry Editor Version 5.00buda olmadı dotum[HKEY_CLASSES_ROOT\.msc]
@="MSCFile"[/code]bunu .reg olarak kayıt edin uygulayın bakalım bişey olacak mı
seven44dostum yeni geldin buda bir işe yaramadı ama verdigin dosya içindekiler sorunsuz bır şekılda calışıyo ama sorun hala devamdosyayı değdim yere kopayaldınız mı?Program Files demiyorum, program data diyorum.
evet koplaladım olmadı. ben dedım yolları ingilizce yapayım nasıl olur yaptımda bır yerde sorun var bakarmısınız ok la işaretledigim yere yannış yaptım galıba
seven44evet koplaladım olmadı. ben dedım yolları ingilizce yapayım nasıl olur yaptımda bır yerde sorun var bakarmısınız ok la işaretledigim yere yannış yaptım galıOrda gözüken Computer Managment kısayol,Ya silinmiş yada farklı bir yere taşınmış.
Başlat arama çubuğuna Computer Managment yaz,çıkarsa sağ tıklayıp 2.seçeneği seç(dosya konumunu aç(open file location veya open file...))de yani nerdeyse oranın adresini (örn: c:/program files/...)bir yere yaz bir kenarda dursun.
Daha sonra resimde gösterdiğin dosyaya sağ tıkla/Proporties/Shortcut/Target işte bu target bölümüne o yazdığın bir kenarda duran şeyi kopyala tamam de
dostum Computer Managment yazdım cıklamdı neden ben onu degiştırmiştim.böyle gegiştırdım Computer Managment.ınk. ve Computer Managment olarak tekrar degiştırdım cıktı sagtıkladım dasya korumasını acdedim cıktı. birde orda maviile işaretettıgım yer kafama takıldı cunku ona tıklayınca aynı hatayı ve aynı yolu verıyo şimdi ne yapayım
Mustafa@PCOrda gözüken Computer Managment kısayol,dostum ben burayı anlamadım:)Ya silinmiş yada farklı bir yere taşınmış.
Başlat arama çubuğuna Computer Managment yaz,çıkarsa sağ tıklayıp 2.seçeneği seç(dosya konumunu aç(open file location veya open file...))de yani nerdeyse oranın adresini (örn: c:/program files/...)bir yere yaz bir kenarda dursun.
Daha sonra resimde gösterdiğin dosyaya sağ tıkla/Proporties/Shortcut/Target işte bu target bölümüne o yazdığın bir kenarda duran şeyi kopyala tamam
türkce bide siz bana bunu gonderırmısınız yada sizde bu şey calışiyomu ona tıklayınca aynı yol cıkıyo .başlat arama yapaştırın cıkar
CompMgmtLauncher
Türkçese 1.resimdeki o sonu.ınk olan dosyaya sağ tıkla özellikler/kısayol hedef bölümüne 2.resimde o kırmızı ile gösterdiğin yolu yaz,ama yazmadan önce hedef bölümünde ne yazıyosa onu bir not defterine yapıştır,işe yaramassa not defterindeki adresi yaarsın hedefe.
Mustafa@PCTürkçese 1.resimdeki o sonu.ınk olan dosyaya sağ tıkla özellikler/kısayol hedef bölümüne 2.resimde o kırmızı ile gösterdiğin yolu yaz,ama yazmadan önce hedef bölümünde ne yazıyosa onu bir not defterine yapıştır,işe yaramassa not defterindeki adresi yaarsın hedefe.olmadı olamadı olmadı
bana bu dosya verebilirmisiniz sizde tıllayınca calışıyomu şüpeliyım bu dosyadan,
CompMgmtLauncher
Mustafa@PCSistemi yükleyeli kaç gün oldu bide şu kısayollar için yaptığın registry ayarını yapalı kaç gün ?dun saat 15 de yukledım hemen sonra tr yukledım restet cektım sorun yoklu hherşey calışiyodu sonra windos 7 guncelledım restet cektım gıne sorun yoktu. sonra program v.s yukledım ve kısayol oklarınıda sıldım ozamazn yanı saat 5 gibi
seven44bana bu dosya verebilirmisiniz sizde tıllayınca calışıyomu şüpeliyım bu dosyadan,
Mustafa@PCSistem geri yükleme ile sorunsuz olduğun yere git...işte sorun orda gunceleme yaptıgım zaman geri yuklemeyı kapatmıştım :)
Son Düzenleme: seven44 ~ 10 Mayıs 2009 21:48
bu iş yarına kaldı işim var gitmek zorundayım ya olacak yada format cekecem ve yukledigim herşeyden sornra bakacagım yönet calışiyomu ozaman sotun cıkar .
Recep BaltaşC:\Windows\Systm32\CompMgmtLauncher dosyasını bulun ve çalıştırın.dostum CompMgmtLauncher caılşmıyo aynı yol tatası verıyo. uyuz oldum şimdi fotmat atacam format atar atmaz hıc bir şey yapamadan tr yukleyecem ozmazn sorun cıkarmı caıkmazmı tşk saygılarKonunun artık gereksiz yere uzadığı düşüncesindeyim. Sorunun nedeni ise Türkçe dil paketidir.