windows 7 tam bir facia...

nabolant
29-02-2012, 14:27   |  #26  
nabolant avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

windows 3.1 dahil tüm windows işletim sistemlerini kullandım,win7 beta sürümlerinden beri win7 yi  kullanıyorum.Bilgisayarımda xp ve win7 ultimate  yüklü ,sistemim p4 3.0 ghz ht 2gb ram hangisini daha sık kullanıyorsun diye sorarsanız 10 defa win7 açıyorsam belki 1 defa xp yi ancak açıyorum,eski oyunlarımı win7 de kullanabiliyorum hiç format atma geregi de duymadım şimdiye kadar.ram kullanımı xp de daha az doğru ama win7 de aşırı ram tüketmiyor arkadaşım okulda formatör 512mblık sistemlere dahi win7 kurduğunu ve stabil çalıştığını söylüyor.Dolayısıyla xp iyi bir işletim sistemi ama win7 bence daha iyi

Kapalı Hesap (200174)
29-02-2012, 14:53   |  #27  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Windows 7 professional 64 bit kullanıyorum baya bir zamandır
Bugün piyasadaki tüm oyunları sorunsuz oynuyorum
Çalıştıramadığım program yok
Yani kısacası 
Bu windows 7 bende neden sorunlara yol açmıyor ?
Kurulumundamı hata yapıyorsunuz ?
Yoksa sisteminizde uyumsuz donanımmı mevcut ?
Creative ses kartını vista işletim sisteminde kullanamıyordum yani verim alamıyordum karttan ama windows 7 de harika ötesi bir ses kalitesi mevcut..
Neden bu windows 7 beni delirtmiyor ?
Soru işaretlerine bir yanıt bekliyorum lütfen...
Sistem; 
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
Şimdi burda windows 7'yi savunmuyorum bazı yönleri hoşuma gitmiyor tartışılarak orta yol bulunmalı ve dostluk çerçevesinde tartışılmalı....
Benim görüşüm windows 7 işletim sistemi üzerine sadece
Artık yazılımcılar 64 bitlik sistemler içinde yazılım yayınlaması gerek yani 64 bit'e destek vermeli...
Drıver mesela drıverları bulunuyor ama araştırmak gerek zor bulunuyor..
SaygılaR

Kapalı Hesap (153334)
29-02-2012, 14:55   |  #28  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Facianın nedenleri.Her bilgisayarda farklı olabilir.(bendeki durum)

windows 7 için windows xp den facia yönleri.
windows 7, XP den
1.Daha az upload ve download hızı sunuyor, xp ise sömürüyor.
2.Dosyaların geç açılması win7 çok agır xp de aşırı hızlı.
3.Bilgisayar her zaman stabil değil iniş çıkışlar var.Xp herzaman stabil iniş çıkış yok.(yada çok az)
4.1 den fazla program kaldırmıyor ve yükletmiyor xp de sınır yok.
5.Sürekli interneti sömürüyor xp de işin ne ise onu yapıyor.
6.Ön bellekleme süresi çok uzun haftalar sürüyor.Xp de hemen 2 saatde bitiyor.
7.Mutlaka bir sorun çıkartıyor.Xp de çogu program sorunsuz çalışılıyor.
8.Çok yer kaplıyor çok ram harcıyor 64bit rezalet herşeye bir sorun buluyor.Xp de 64bit berbat 32bit çok iyi.
9.Windows 7 donanım hataları ve reset atıyor.Xp de o.c yaparsan mavi sayfa çıkıyor.
10.Creativin çogu programı çalışmıyor çalışsada hata veriyor.Xp de herşey sorunsuz.
11.İşlemciyi ve rami sömüruyor.Xp de ise gerektiginde sömürüyor.
12.Açılışı hızı çok agır...Açılış windows 8 den bile hızlı.
13.Programları ve sistemi değiştirilmiyor ve kısıtlı.Windows xp sınır yok.
14.Soru soruyor sürekli tarama yapar gibi ön bellekleme yapıyor.Xp gerektiginde ön bellekleme yapıyor.
15.Film izlerken veya program çalıştırırken ekran kartına yük bindiriyor ama xp bu işte kusursuz.Aynı filmi xp de %30 daha az işlemci yükü ile yapıyorum.
16.Korsan kullanıldıgında parçaları yakabiliyor ve biosu hdd yi kitliyor.Xp de böyle bişey yok.
17.Yanına kurulan linux tarzı sistemleri rahat birakmiyor düzgün çalışmasını engelliyor bazen xp yi bile kurdurtmuyor.Xp de böyle bir sorun yok.
18.Sürekli bilgi gönderiyor.Xp de böyle şeyleri elle değiştiriyon win7 asla.
19.Win7 oyunları konsol gibi çalıştırıyor ama işlemciyi rami sömüyor.Xp de %10 daha az işlem yükü kullanarak daha yüksek fps alınıyor.
20.1gb rami olan biri windows 7 kurunca sürününüyor xp de uçak gibi.
21.Müzik kalitesi berbat ses kaydetme kalitesiz cızırtısız ugultusuz ama programlar yarım yamalak çalışıyor.Ayrıca xpde ses kalitesiz kusursuz kayıt kalitesi kötü.
22.Aklıma gemiyen 40 fazla sorun var hepsini yazsam microsoft dava açar.

black_flood
29-02-2012, 15:08   |  #29  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

internet tarayıcıları malesef bendede sorun yaşatır oldu durup dururken ama nasıl olduğunu bildiğim için yazayım dedim. adobe flash player dün güncelleme uyarısı veriyordu es geçtim bugün yine sordu bende güncelle dedim zırt bırt çöker oldu chrome explorer firefox hepsini mahvetti sildim sıfırdan kurdum yine aynı eski sürümü kurup adobe güncellemesini iptal ettim kurtuldum tarayıcı çökmesinden eski sürüm ile yola devam şimdilik.

power dvd sürücü uyumsuzluğu yapabiliyor o yüzden sil gitsin bir halta yaradığıda yok güncel media center yada mediaplayer, mediaplayer klasik kullan güncel codec bileşenleri ile sorun kalmaz. aynı sıkıntı quicktime oynatıcıdada oluyor o yüzden hiç kurup kullanmıyorum.

nabolant
29-02-2012, 15:21   |  #30  
nabolant avatarı
Taze Üye
11 mesaj

o güncelleme sorunu bendede oldu 2 günde 2 defa sistemde donma oldu ve mavi ekran çıktı sonra kendini resetledi sistem tekrar açılıştan sonra'' sistem ani bir çökmeden kurtarıldı'' uyarısı verdi.

yunus07
29-02-2012, 15:31   |  #31  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Facianın nedenleri.Her bilgisayarda farklı olabilir.(bendeki durum)

windows 7, XP den
1.Daha az upload ve download hızı sunuyor, xp ise sömürüyor.
2.Dosyaların geç açılması win7 çok agır xp de aşırı hızlı.
3.Bilgisayar her zaman stabil değil iniş çıkışlar var.Xp herzaman stabil iniş çıkış yok.(yada çok az)
4.1 den fazla program kaldırmıyor ve yükletmiyor xp de sınır yok.
5.Sürekli interneti sömürüyor xp de işin ne ise onu yapıyor.
6.Ön bellekleme süresi çok uzun haftalar sürüyor.Xp de hemen 2 saatde bitiyor.
7.Mutlaka bir sorun çıkartıyor.Xp de çogu program sorunsuz çalışılıyor.
8.Çok yer kaplıyor çok ram harcıyor 64bit rezalet herşeye bir sorun buluyor.Xp de 64bit berbat 32bit çok iyi.
9.Windows 7 donanım hataları ve reset atıyor.Xp de o.c yaparsan mavi sayfa çıkıyor.
10.Creativin çogu programı çalışmıyor çalışsada hata veriyor.Xp de herşey sorunsuz.
11.İşlemciyi ve rami sömüruyor.Xp de ise gerektiginde sömürüyor.
12.Açılışı hızı çok agır...Açılış windows 8 den bile hızlı.
13.Programları ve sistemi değiştirilmiyor ve kısıtlı.Windows xp sınır yok.
14.Soru soruyor sürekli tarama yapar gibi ön bellekleme yapıyor.Xp gerektiginde ön bellekleme yapıyor.
15.Film izlerken veya program çalıştırırken ekran kartına yük bindiriyor ama xp bu işte kusursuz.Aynı filmi xp de %30 daha az işlemci yükü ile yapıyorum.
16.Korsan kullanıldıgında parçaları yakabiliyor ve biosu hdd yi kitliyor.Xp de böyle bişey yok.
17.Yanına kurulan linux tarzı sistemleri rahat birakmiyor düzgün çalışmasını engelliyor bazen xp yi bile kurdurtmuyor.Xp de böyle bir sorun yok.
18.Sürekli bilgi gönderiyor.Xp de böyle şeyleri elle değiştiriyon win7 asla.
19.Win7 oyunları konsol gibi çalıştırıyor ama işlemciyi rami sömüyor.Xp de %10 daha az işlem yükü kullanarak daha yüksek fps alınıyor.
20.1gb rami olan biri windows 7 kurunca sürününüyor xp de uçak gibi.
21.Müzik kalitesi berbat ses kaydetme kalitesiz cızırtısız ugultusuz ama programlar yarım yamalak çalışıyor.Ayrıca xpde ses kalitesiz kusursuz kayıt kalitesi kötü.

Windows 7 ye iyi dayanmışsın şimdiye kadar :D
Bende W7 Home Premium işletim sistemimi
XP Professional 32 bit tr olarak değiştirecem
Yukarda 20 den fazla yazdığın sorunların çoğu benim pcde de mevcut
Ha belki bilgisayarım çok iyi değil ama Bence benim pc dede olsa bu sorunlarla karşılaşmamalıyım

Arkadaşın biri var Vista Home Basic kullanıyor 1 GB ram ı var
ekran kartı paylaşımlı ve de hiç kasmıyor
Bende W7 home premium var arkadasın pc sinden çok daha fazla kasıyor
Makine seciyor bence bunlar :D

Kapalı Hesap (200174)
29-02-2012, 15:45   |  #32  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj

windows 7, XP den
1.Daha az upload ve download hızı sunuyor, xp ise sömürüyor.(katılmıyorum çünkü böyle bir konu
açtım MR_yamyam abim'in sayesinde şuan windows 7 xp'den hızlı upload download ediyor...

2.Dosyaların geç açılması win7 çok agır xp de aşırı hızlı.(katılmıyorum çünkü istediğim
programı anında açıp kullanıyorum tıklar tıklamaz program açılıyor)

3.Bilgisayar her zaman stabil değil iniş çıkışlar var.Xp herzaman stabil iniş çıkış yok.(yada çok az) (Katılmıyorum
böyle bir sorun asla yaşamadım Kaspersky'e tam sistem taraması yaptırdığım zaman az bişey etkiliyor)

4.1 den fazla program kaldırmıyor ve yükletmiyor xp de sınır yok.(katılıyorum)

5.Sürekli interneti sömürüyor xp de işin ne ise onu yapıyor.(Bunada katılmıyorum)

6.Ön bellekleme süresi çok uzun haftalar sürüyor.Xp de hemen 2 saatde bitiyor.(bunada katılıyorum)

7.Mutlaka bir sorun çıkartıyor.Xp de çogu program sorunsuz çalışılıyor.(Katılmıyorum bunada ben istediğim her
programı kuruyorum çalıştırıyorum)

8.Çok yer kaplıyor çok ram harcıyor 64bit rezalet herşeye bir sorun buluyor.Xp de 64bit berbat 32bit çok iyi.(Katılmıyorum)
64 bit stabil bir sistem ve hızlı 32 bit'e nazaran

9.Windows 7 donanım hataları ve reset atıyor.(Katılmıyorum sistemi güncel tut drıver falan sende hak vereceksin)
ben böyle sorunlar çok az yaşadım benden kaynaklandı

Xp de o.c yaparsan mavi sayfa çıkıyor.(Katılıyorum)

10.Creativin çogu programı çalışmıyor çalışsada
hata veriyor.Xp de herşey sorunsuz.(KAtılmıyorum hepsini çalıştırıyorum üreticinin resmi sitesinden
güncel indireceksin sistemine uygun

11.İşlemciyi ve rami sömüruyor.Xp de ise gerektiginde sömürüyor. (XP'nin boyutu minimum
denecek kadar az bir sistem kurup güncellesen bile en fazla 7 gb windows 7 güncellemelerle
28 gb oluyor o kadar olacak işlemciyi gereksiz kullanmıyor

12.Açılışı hızı çok agır...Açılış windows 8 den bile hızlı.500 mb lık program tabi hızlı olacak..

13.Programları ve sistemi değiştirilmiyor ve kısıtlı.
Windows xp sınır yok.sınır yok ama zararlı yazılım vs dosyaları xp de daha kolay taşıyor veya değiştiriyor

14.Soru soruyor sürekli tarama yapar gibi ön bellekleme yapıyor.
Xp gerektiginde ön bellekleme yapıyor.(Bana hiç sormuyor) ayarları düzgün yapınca

15.Film izlerken veya program çalıştırırken ekran kartına yük
bindiriyor ama xp bu işte kusursuz.Aynı filmi xp de %30 daha
az işlemci yükü ile yapıyorum.(Fİlm hastasıyım en az leimde 650 gb film var
xp de projektörü devreye geçirince renklerde bozulma oluyor ama windows 7 de zaten
projektöre bağlan özelliği mevcut bu işin ustası windows 7 fazla ram kullanmıyor işlemciye yüklenmiyor

16.Korsan kullanıldıgında parçaları yakabiliyor ve biosu
hdd yi kitliyor.Xp de böyle bişey yok.(bunu ilk defa duyuyorum )

17.Yanına kurulan linux tarzı sistemleri rahat birakmiyor
düzgün çalışmasını engelliyor bazen xp yi bile kurdurtmuyor.
Xp de böyle bir sorun yok.(Mac linux ubuntu windows vista kurulu bu zamana kadar hiç bir uayrı vermedi
18.Sürekli bilgi gönderiyor.Xp de böyle şeyleri
elle değiştiriyon win7 asla.Windows 7 de İşlem merkezi bölümünden kapatabilirsin xp gibi rapor gönder deyip gammazlamıyor
19.Win7 oyunları konsol gibi çalıştırıyor ama işlemciyi
rami sömüyor.Xp de %10 daha az işlem yükü kullanarak daha yüksek fps alınıyor.

20.1gb rami olan biri windows 7 kurunca sürününüyor xp de uçak gibi.(Katılmıyorum)

21.Müzik kalitesi berbat ses kaydetme kalitesiz cızırtısız
ugultusuz ama programlar yarım yamalak çalışıyor.
Ayrıca xpde ses kalitesiz kusursuz kayıt kalitesi kötü.
2020 yılına doğru ilerlerken xp gibi bir programa desteği hiç bir firma vermez çünkü bir
firma kazanabilmesi için yenilikler yapması gerek millet istiyor diye xp ye devam etse microsoft
haftasına iflas bayrağını çeker...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 29 Şubat 2012 15:47
Kapalı Hesap (200174)
29-02-2012, 15:48   |  #33  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj

Ayrıca xp bazı virüs koruma programlarını algılamıyor avast kurdum arkadaşın pc ye yine uyarı veriyor ?
Altınada xp bazı koruma programlarını algılamaz diye uyarı geçmiş

Kapalı Hesap (153334)
29-02-2012, 15:55   |  #34  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

bu videonun orjinal hali.

http://depositfiles.com/files/enpcxfmug

Buda convert edilip yutubeye verdigim görüntü kötü.
http://youtu.be/ZNL8GVUzQMg

Video KaldırılmışVideo Kaldırılmış

chrome yuzunden bug olustu sona dogru ama kitlenme donma olmadi ve video cekiyor muzik dinliyorum 2gb ram ve p4 bir islemci.Win7 de olsa 10 kez takilip donmustu.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 29 Şubat 2012 17:08
Kapalı Hesap (200174)
29-02-2012, 16:06   |  #35  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj

Ben burda xp yavaş demiyorum hızlı ama windows 7'nin özellikleri xp yi bastırıyor...
1.si Navi kullanıcısıyım aracımdaki navi sistemi aracın beyninden çıkartıp kasaya taktığımda xp sürekli hata veriyor navide kafayı yiyor zorlasam 2 bin lira zarar görürüm
Ama windows 7 de naviyi takar takmaz yazılımını bulup aygıtı tanıyor güncelliyor aygıta istediğimi yapıyorum 
Xp bunu yapamıyor..
2.si aracımın beynini aracın çalışmasını sağlayan elektronik chip'i xp mahvediyor mavi ekrana bile düştüğüne sait oldum ama windows 7
Aracın resmi sitesinden uygun ve güncel yazılımı bulup ayarlıyor
Şimdi sence benim gibi ekipmanlara sahip bir insan xp yi kullanırmı kullanmaz...
Demek istediğim Xp can çekişiyor...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 29 Şubat 2012 16:07
mustafa2116
29-02-2012, 17:48   |  #36  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Pcde sorun yok sorun win7.Xp de intel 3.0 ht 2gb ddr2 ile neler yapılıyor izle oyunda açıcaktım google chrome den fazla açınca bug yaptı.

Windows 7 de bunun yarısını yapıyorum kasıyor donuyor buda kasıyor ama donmuyor.Dondumu açılıyor.Evet çok kasmadım xp yi ama 2gb ramle nekadar sayfa program açılıyor görün.Xp burda tek ve rakipsiz.
Video 1.2gb dır rarlıdır.Şuan ki boyutu 107mb dır açılınca 1.2gb dır.
Video yu iyice izleyin.İlk başlarda takılıyor sonra yavaş yavaş hızlanıyor.Windows 7 de ilk önce hızlı sonra yavaş yavaş takılıyor.
Bu arada sesli video işlemciyi baya kasıyor haberiniz olsun.(tek çekirdekli bir işlemci biride sahte 2 çekirdek.)

http://depositfiles.com/files/enpcxfmug

bu dediklerini kendi bilgisayarımda denemedim ama bu kadar saçma  bir şeyede kalkışmam zaten.
Çünkü işin asılında bu bilgisayarınızın yavaşlamasına neden  olan  faktördür. Aynı anda  belli bir miktardan fazla  işelm yapmak  hdd üzerine fazlasıyla yüklenmek demektir. İş böyle olunca hdd zarar görebilir disk fazlasıyla parçalı dosyalarla dolu olabilir ve sistem karmaşası ile yanlış kayıtlar olmaması gereken yerlere kopyalanıp sistemi doldurabilir.

sürümü ölmüş süresi bitmiş bir programı kurduğunuzda nasıl  açılmıyorsa disk te fazlasıyla işe yaramayan uygulama parçalarıyla parama parça şekilde doldurulmuş olabilir ve bilgisayarınızın  korumalı dosyalarının yer değiştirmesine izin vermeyebilir.

Ben Windows VİSTA kullanıyorum Hemen herkesin dediği en ağır işeltim sistemini kullanıyorum ve bilgisayar  bir gün gelipte ben açılmıyorum bu gün yorgunum bıkkınım demedi. Mavi ekranı 1-2 kez gördüm ki biri benim suçumdu. 4 adet kaliteli oyunu banamısın demeden çalıştırıyorum hemde 2 gb ramde 2.53 işlemcide. Kabul etmem lazım ki ekran kartım 2 gb ve üst düzey. Ancak ya ötekiler o okdar iyimide kasmıyor.

Normalda %50 ramin vistayla dolu olması gerekirken %30 doluluk nasıl oluyor.
%40 daha fazla kasan işletim sistemi tıkladığım uygulamayı hemen nasıl uyguluyor?
internete girdiğimde tonlarca sayfa açtığımda neden kasmıyor

evet 

Soruyorum Biri bana Şu bilgisayarı  bilinçsizce yıkabilrmeyi bilmeden bilgisayarı kastırmayı göstersin.
Dün birinin bilgisayarına bakmaya gittim adam bilgisayarı alalı temizlememiş
başka bir gün başka bilgisayar voltaşların dengesizliğince çalıştırılmış ve ölmüş

Siz dikkat etmeden bişiler yaparsanız  uçurum olmayan yerde bile uçurum yaratır  arayı o uçurumdan atlatırsınız.

Dicek başka bişi diyemiyorum ki

Kapalı Hesap (200174)
29-02-2012, 18:46   |  #37  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
bu dediklerini kendi bilgisayarımda denemedim ama bu kadar saçma  bir şeyede kalkışmam zaten.
Çünkü işin asılında bu bilgisayarınızın yavaşlamasına neden  olan  faktördür. Aynı anda  belli bir miktardan fazla  işelm yapmak  hdd üzerine fazlasıyla yüklenmek demektir. İş böyle olunca hdd zarar görebilir disk fazlasıyla parçalı dosyalarla dolu olabilir ve sistem karmaşası ile yanlış kayıtlar olmaması gereken yerlere kopyalanıp sistemi doldurabilir.

sürümü ölmüş süresi bitmiş bir programı kurduğunuzda nasıl  açılmıyorsa disk te fazlasıyla işe yaramayan uygulama parçalarıyla parama parça şekilde doldurulmuş olabilir ve bilgisayarınızın  korumalı dosyalarının yer değiştirmesine izin vermeyebilir.

Ben Windows VİSTA kullanıyorum Hemen herkesin dediği en ağır işeltim sistemini kullanıyorum ve bilgisayar  bir gün gelipte ben açılmıyorum bu gün yorgunum bıkkınım demedi. Mavi ekranı 1-2 kez gördüm ki biri benim suçumdu. 4 adet kaliteli oyunu banamısın demeden çalıştırıyorum hemde 2 gb ramde 2.53 işlemcide. Kabul etmem lazım ki ekran kartım 2 gb ve üst düzey. Ancak ya ötekiler o okdar iyimide kasmıyor.

Normalda %50 ramin vistayla dolu olması gerekirken %30 doluluk nasıl oluyor.
%40 daha fazla kasan işletim sistemi tıkladığım uygulamayı hemen nasıl uyguluyor?
internete girdiğimde tonlarca sayfa açtığımda neden kasmıyor

evet 

Soruyorum Biri bana Şu bilgisayarı  bilinçsizce yıkabilrmeyi bilmeden bilgisayarı kastırmayı göstersin.
Dün birinin bilgisayarına bakmaya gittim adam bilgisayarı alalı temizlememiş
başka bir gün başka bilgisayar voltaşların dengesizliğince çalıştırılmış ve ölmüş

Siz dikkat etmeden bişiler yaparsanız  uçurum olmayan yerde bile uçurum yaratır  arayı o uçurumdan atlatırsınız.

Dicek başka bişi diyemiyorum

mustafa2116 Arkadaşım bende 2 yıl gibi vista kullandım aslında vista işletim sistemi insanlara göre ağır çalışıyor evet birazcık ağır ama programın çalışmasını zorlaştıran kullanıcılar..
Vista'yı formatlıyordum bütün güncellemeleri yüklüyor ve gereksiz program kurmuyordum sisteme çünkü gereksiz dosyalar zaman kaybettirir...
Komşum bi ara laptopunu getirdi formatla diye ama formatlık durum yoktu ortada sadece sistem ağır çalışıyordu ccleanerle temizlik yaptım 8.597 mb çöp dosya sildi sadece o program adwanced system care ile tarattım 3.894 boş kayıt girdisi buldu ve program ekle kaldırda gereksiz 6 gb program yüklü idi hepsini kaldırdım...  regeditten boş kayıt girdilerinide sildim kis le tarattım 27 zararlı sildim..
Hepsini yaptıktan sonra windows uptade yardımı ile sistemi uptade edip yeniden başlattığımda kağnı gibi olan vista uçuşa geçti...
Bilgisayar yavaşlıyor,kasıyor,donuyorsa % 95 kullanıcı kaynaklıdır.......
Herkes sisteminden yapabileceği kadarını istemesi gerek..

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 29 Şubat 2012 18:50
ccc KINAŞLI ccc
01-03-2012, 09:00   |  #38  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj
Alıntı: esatmd  
ne win7 facia mı ? orjinal home premium kullanıyorum elimdeki bütün oyunları açıyo crysis 2 dahil. Bence sen bi yerlerde yanlışlık yapıyosun dostum daha iyi düşün. ayrıca xp yi win 7 ye tercih edenler yenilikten çok uzak sanırım, win7 geröektende çok tutarlı siz alışamamışsınız çamur atıyosunuz ve iyi bi pc içinde çok zengin olmaya gerek yok 1500 tl ye uçuk olmayan normal bir pc alabilirsiniz, ayrıca taksit denen bişeyde var. Win7'ye çamur atan tekrar düşünsün, kullanan bal gibide kullanıyo sizin gibi insanı
arkadaşım win7 her ne kadar iyi olursa olsun xp herne kadar eskisede hiçbir işletim sistemi winXP nin yerini tutamayacak xp tam anlamıyla bir hız ve oyun canavarı hemde kullanıcı arayüzü çok basit kavranıyor(öğreniliyor) tarihte bu güne kadar gelmiş en iyi işletim sistemi xp ve hep te öyle kalacak bunda sonra gelen hiç bir işletim sistemi xp nin yerini tutamaz

Coskun.Abi
01-03-2012, 19:02   |  #39  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

İşi bilen Ustalar bu saatten sonra Windows 7 kullanır. Acemiler, çömezler ise XP kullanır. Mesela bu konuyu açan gibi acemiler. Kafaları tıpkı XP gibi 11 yıl öncesin de kalmış. Güncellenmeleri lazım. Benim tavsiyem biraz okuyup öğrenin sadece Windowsu değil kafanızı da güncelleyin. Önce öğrenin sonra yorum yapın.

Kapalı Hesap (153334)
02-03-2012, 15:52   |  #40  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: Coskun.Abi  
İşi bilen Ustalar bu saatten sonra Windows 7 kullanır. Acemiler, çömezler ise XP kullanır. Mesela bu konuyu açan gibi acemiler. Kafaları tıpkı XP gibi 11 yıl öncesin de kalmış. Güncellenmeleri lazım. Benim tavsiyem biraz okuyup öğrenin sadece Windowsu değil kafanızı da güncelleyin. Önce öğrenin sonra yorum yapın.
Sen windows kurmayı biliyonmu ki xp yi kullanmayı bilesin.

Kapalı Hesap (221311)
02-03-2012, 19:51   |  #41  
Kapalı Hesap
729 mesaj

Kim ne derse desin Windows 7 bu güne kadar çıkmış en sağlam ve en güzel Windows sürümüdür. Evde iki tane bilgisayar var ikisindede Windows 7 kullanıyorum oyunlarda sorun çıkarmıyor gayet iyi çalışıyor.

Windows XP artık eskidi Directx 10 ve directx 11' i desteklemiyor

Windows Xp' nin güvenlik duvarı bilgisayara sadece gelen bağlantıları kontrol eder giden bağlantıları değil buda tehlikeli olabilir. Windows 7 nin güvenlik duvarı bilgisayara gelen ve giden bağlantıları çift yönlü kontrol eder.

Orjinal Windows 7 de net framework 3.5 kendiliğinden var Windows xp de ise kurmak gerekir.

Windows 7 deki media player 12 mp4 video formatınıda destekliyor yani mp4 video izlemek için ayriyeten bi programa gerek yok.

Windows 7 de internet explorer 9-10 kullanabilirsiniz Windows Xp de ise internet explorer 9-10 çalışmaz çünkü Windows XP internet explorer 9-10 desteklemiyor.

Windows 7 ile format atmak daha kolay ve fazla uğraştırmıyor.

Orjinal Windows 7 de kurtarma diski oluşturabilirsiniz Windows XP de ise ayriyeten kurtarma programı gerekiyor.

Windows 7 nin duvar kağıtları Windows Xp duvar kağıtlarından daha kaliteli.

Windows 7 2009 a kadar çıkmış birçok donanımı kendiliğinden tanır.

Windows XP nin desteği 2014 te tamamen sona eriyor Windows 7 nin daha çok ömrü var.

Windows 7 daha güvenlidir Windows XP den.

Windows 7 ready boost destekliyor Windows XP ise desteklemiyor.

Orjinal Windows 7 de Ekran Alıntısı Aracı ile ekrandan görüntü alıp resim olarak kaydedilebiliyor. Windows XP de ise ayriyeten program kurmak gerekiyor.

En son çıkan donanımlarla Windows Xp kullanmak saçmalık olur.

Windows 7 ileriye yöneliktir Windows XP ise geçmişte kaldı.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 02 Mart 2012 20:02
Coskun.Abi
02-03-2012, 20:04   |  #42  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Bilgisayarın düzgünce nasıl açılıp kapandığını bile daha yeni öğrenmiş çömezler bile böyle bir başlık açıp uzmanmış gibi yorum yapıyor birde. Ne günlere kaldık yaw :)

okankaan38
02-03-2012, 21:05   |  #43  
okankaan38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
333 mesaj

senin kisi bozuh kaç milyon kullanıyo az sayıda olan şikayetçi kitlesindensin.. :)

ccc KINAŞLI ccc
03-03-2012, 13:23   |  #44  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj

arkadaş xp 11 yıol öncesine ait olabilir ama daha günce xp sürümleri var tabi win7 den başka sistem kullanamayan çömezler xp ye kötü diolar xp ye kötü diyen arkadaşlar tam 11 yıldır xp kullanıyorum zaten 
şu ana kadar hiç bir kötülüğünü görmedim win7 hem daha fazla RAM tüketiyo hemde daha yavaş

Coşkun abi gibi şahıslarda bişi bildiğini sanip yorum yapıyor hemen hemen her konodada parmağı var zaten her konuya sazan gibi atlıyor

Banned
03-03-2012, 15:53   |  #45  
Banlandı
563 mesaj

bence senin pc kullanısın tam bir facia!

Qromodynmc
03-03-2012, 17:01   |  #46  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

Yani Yıllarca Xp kullanmamış olsam,Xpnin Win7den kötü olabileceğine inanırım ama,Windows 7 benim için gelmiş geçmiş en iyi Windows sürümü, Xpde iken 2 ayda bir bi sorun olur Format atmak zorunda kalırdım,Win7 ye geçtikten sonra 1 defa bile format atmadım,Bu bile 7nin Xpden iyi olması için bi sebeptir benim için. Onun dışında Performansta değişiklik olmuyor,Xp kullanırken günden güne,yeni programlar oyunlar yükledikçe yavaşlarken,Win7de performans sabit kalıyor, Herşey bi yana En güncel teknolojileri kullanmak varken,Güzelim Pcye xp yüklersem Ağlar!..

Kapalı Hesap (153334)
04-03-2012, 00:08   |  #47  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

windows 8 cikinca ben xp kullanmaya devam edicem ya siz windows 7 kullanabilicekmisiniz.Windows xpnin fisi uzaktan cekilemiyor 10 yildir var, windows 7 windows 8 cikinca kullanmak isteyen kullansin lafim yok.Ama win 8 yuklemisseniz zaten win7 kullanmicaganiz anlamina gelir bugun win7 savunanlar yarin xp gibi win 7 yi kotuluyecekler.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 04 Mart 2012 00:24
Kapalı Hesap (200174)
04-03-2012, 00:16   |  #48  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj

Windows 8 eğer umduğum gibi çıkmazsa
Mac OS X Leopard satın alacağım günlük kullanım için (Laptop'um exper bütün drıverları tanıyor hiç bir program drıver kurmadan..)
Oyun oynamak içinse windows 7 yi kullanacağım...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 04 Mart 2012 00:18
Kapalı Hesap (153334)
04-03-2012, 00:18   |  #49  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: Coskun.Abi  
Bilgisayarın düzgünce nasıl açılıp kapandığını bile daha yeni öğrenmiş çömezler bile böyle bir başlık açıp uzmanmış gibi yorum yapıyor birde. Ne günlere kaldık yaw :)
Coskun seni artiz yaparim.Dogru konus.(Bildigimden tebbirimi alayim)

Tutarsizligini suratina vurmak istemezdim ama ``seni artiz yapicam, ama mor``

Hadiya win7 de yavas format yok mu.Acemi coskun costun yine win 7 dede uzun format var sen bilmiyon.Yazik hani xp acemi isiydi neden formatini oneriyon.
Kro degiminle,  win7 de yavas format var  ama sen atmayi biliyorsun, ama yavas formati degil...

En uste oyle demiyon ama xp formatini oneriyon acemi seni.

Sen ustaysan haklisin xp kullaniyorum ama marangoz ustasi degilim.

Yani bir sistemi, yani xp yi bukadar kotule sonra xp gibi, win7 guncel de.Sonrada millete ``xp guncel degil, acemi isidir win 7 le devam`` de valla mantigini kavrayamadim inan.
Taktir sizin.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 04 Mart 2012 01:23
Banned
04-03-2012, 01:21   |  #50  
Banlandı
563 mesaj

Nuri Alço ya da Şahin K Kahkaha ama oşkun deil