windows 7 tam bir facia...

Kapalı Hesap (153334)
28-02-2012, 19:08   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Beyler nedir bu win7 den cektigim.Atide sorun cikariyor power dvd 12 yukledim muzik dinliyom res atti dolby yok dts yok.Ses ayarlari hassas degil ve acayip yani resmen xp kullan diyor.Xpdede bazi oyunlar programlar calismiyor kafayi yedim.
Windows 7 de anti vurusde yok bilgisayar birgun hizli 2 gun yavas bazen hizli bazen yavas calisiyor.Ses kalitesi net ve puruzsuz olarak 192000hrz de win7 onde kayitta cizirti yok ama xp cok daha iyi detay veriyor ve sorunsuz.Durduk yere reseti hep win7 de atiyor.Bi arada win7 de tivi bu izlerken atiyordu xpde tik yok.Yani bu win8 win7 ye benzerse facia vistaya benzerse iyi xp ye benzerse ki  sanmiyom hasilat rekoru kirar.

Kapalı Hesap (153334)
28-02-2012, 19:13   |  #2  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

2.facia chrome.Ubuntuda kafayi yedirtiyor videoyu acmiyor acsada bozuk gosteriyor bazen siteye girmiyor.Ayrica hergun 1 veya 2 kez cokuyor.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 28 Şubat 2012 19:17
mustafa2116
28-02-2012, 19:16   |  #3  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

aygıt yöneticisinde kurulu olmayan aygıt var olabilir.
 bunun yanısıra fazlasıyla fanlar dolu olduğundan aşırı ısınabilir.

ccc KINAŞLI ccc
28-02-2012, 19:16   |  #4  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj

Bence xp kullan ne işin var win7 ile

ekran kartı
28-02-2012, 19:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Belki kurduğunuz Windows 7 sorunludur.

Kapalı Hesap (153334)
28-02-2012, 19:38   |  #6  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

fanlarda sorun yok isilar iyi.

xpde kullaniyorum zaten.

win7 nin ingilizce de dahil cogu surumunu kullandim temiz ve modifiyesiz.

yunus07
28-02-2012, 19:43   |  #7  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj

W7 kaç mb ram kullanıyorda bukadar kasılıyor bu sistem?

Kapalı Hesap (153334)
28-02-2012, 19:53   |  #8  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: yunus07  
W7 kaç mb ram kullanıyorda bukadar kasılıyor bu sistem?
2gb ram var 500 ila 700mb arasi kullaniyor win7 sp1 pro 32bit.
Kasma remlerden degil.Win7 serverlarindan.Internete baglandimmi frenliyor.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 28 Şubat 2012 19:56
LENO7
28-02-2012, 20:09   |  #9  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Malesef Windows 8 daha berbat olucak.Oyun canavarı olan işletim sistemi XP artık çok eskidi.windows 7 idare Ediyor ama bu Windows 8'de oyunlar için Baya Zaman Gerekicek.. Windows 8, Windows 7'nin kullandığı Ramın 2 katını Kullanıcak..Yavaşlatma donma yaparmı onu bilmiyorum...

Macrolight
28-02-2012, 21:53   |  #10  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj

Windows 7 bir facia değil bilgisayarların başına gelmiş en güzel şey.

ErKaN-23
28-02-2012, 22:20   |  #11  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

bence siz hala xp kullanmaya devam edin nasıl bir win 7 kurmuşsunuz bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile sizin için bir facia xp ile win 7 nin kıyaslaması bile olmaz

uzun zamandır bu foruma girmiyordum, eskiden hep yapıcı yardım edici yol gösteric insanlar vardı bu forumda ama bakıyorum hep yıkıcı ve karalayıcı zihniyet devam ediyor, DH foruma (donanım habere) devam

Kapalı Hesap (153334)
28-02-2012, 22:46   |  #12  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: ErKaN-23  
bence siz hala xp kullanmaya devam edin nasıl bir win 7 kurmuşsunuz bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile sizin için bir facia xp ile win 7 nin kıyaslaması bile olmaz

uzun zamandır bu foruma girmiyordum, eskiden hep yapıcı yardım edici yol gösteric insanlar vardı bu forumda ama bakıyorum hep yıkıcı ve karalayıcı zihniyet devam ediyor, DH foruma (donanım habere)

donanim haber editorleride chipi takip ediyor gule gule.Soylediklerimin aynisini onlarda soyluyor ama win7 hakkinda suan bisey soylemezler win8 ciksin baslarlar win7 ezmeye.
2 3 sene once herkez amd islemcileri ve amd yi kotuluyorlardi.Ben dedim ps4 islemcisini amd ureticek millet kafa buldu bak donanim haberde chipde simdi ne yaziyor.Peki ben 4 senedir nerden biliyodum cunku gorunen koy kilavuz istemez amd cok buyuk bir firma.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 28 Şubat 2012 22:53
Coskun.Abi
28-02-2012, 22:58   |  #13  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Asıl facia olan bilgisayardan anlamayan cahil kullanıcılar. Örnek mi? Bu başlığı açan eleman gibileri işte. Windows 7 şu an piyasadaki en iyi ve tutarlı işletim sistemidir. Xp gibi vadesi dolmuş 11 yıllık demode işletim sistemini Win7 ile kıyaslamak bile büyük bir cahilliktir. Win7 yi beta sürümleri de dahil olmak üzere çıktığı ilk günden itibaren kullanmaktayım. Ne bir kilitlenme ne reset atma ne de çökme veya yavaşlama gibi bir sorun yaşamadım. Önce adam gibi kullanmayı öğrenin sonra eleştirin.

Kapalı Hesap (153334)
28-02-2012, 23:08   |  #14  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: Coskun.Abi  
Asıl facia olan bilgisayardan anlamayan cahil kullanıcılar. Örnek mi? Bu başlığı açan eleman gibileri işte. Windows 7 şu an piyasadaki en iyi ve tutarlı işletim sistemidir. Xp gibi vadesi dolmuş 11 yıllık demode işletim sistemini Win7 ile kıyaslamak bile büyük bir cahilliktir. Win7 yi beta sürümleri de dahil olmak üzere çıktığı ilk günden itibaren kullanmaktayım. Ne bir kilitlenme ne reset atma ne de çökme veya yavaşlama gibi bir sorun yaşamadım. Önce adam gibi kullanmayı öğrenin sonra eleştirin.
13 yildir meslegim bu seni bilgisayara sokar top diye oynarim.

Kapalı Hesap (153334)
28-02-2012, 23:12   |  #15  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

cosgun gibi dengesizler herseyi sonradan kavriyor.Yani olay olursa ancak anlarlar.Ama ben 4 yil onceden biliyordum tepki almak istemedigimden 2011 de soyledim orda bile conkun gibileri alay etti.Sony eli mahkum amd ile anlasicak.
konuyu okuyun yorumlara bakin.

yorumlara bakin en altta.
https://www.chip.com.tr/konu/dev- ... 8_2_2.html#yorumlar

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 28 Şubat 2012 23:14
cracker1
28-02-2012, 23:24   |  #16  
cracker1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
326 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
cosgun gibi dengesizler herseyi sonradan kavriyor.Yani olay olursa ancak anlarlar.Ama ben 4 yil onceden biliyordum tepki almak istemedigimden 2011 de soyledim orda bile conkun gibileri alay etti.Sony eli mahkum amd ile anlasicak.
konuyu okuyun yorumlara bakin.

yorumlara bakin en altta.
https://www.chip.com.tr/konu/dev- ... 8_2_2.html#yorumlar

katılıyorum detroide cünkü win 7 öyle bir sistem gereksinim istiyokki zengin olmak lazım şimdi win 8

cıkacak onun minimum sistem gereksinimi bile para ya
linki:https://www.chip.com.tr/konu/Win7 ... cikliyor_12526.html

esatmd
28-02-2012, 23:44   |  #17  
esatmd avatarı
Üye
50 mesaj

ne win7 facia mı ? orjinal home premium kullanıyorum elimdeki bütün oyunları açıyo crysis 2 dahil. Bence sen bi yerlerde yanlışlık yapıyosun dostum daha iyi düşün. ayrıca xp yi win 7 ye tercih edenler yenilikten çok uzak sanırım, win7 geröektende çok tutarlı siz alışamamışsınız çamur atıyosunuz ve iyi bi pc içinde çok zengin olmaya gerek yok 1500 tl ye uçuk olmayan normal bir pc alabilirsiniz, ayrıca taksit denen bişeyde var. Win7'ye çamur atan tekrar düşünsün, kullanan bal gibide kullanıyo sizin gibi insanız

cengz06
29-02-2012, 00:08   |  #18  
Üye
83 mesaj

power dvd 12 dahil olmak üzere baya ağır programlar kullanırım işim gereği. bilenler bilir, sony vegas video studyo (montaj programı), photoshop, edius tarzı ağır programlar kullanıyorum. 4 gb ram, amd phenom II ile. videoları çeviri yaparken haliyle işlemci bütün gücüyle çalışıyor, ama şimdiye kadar ne donma, nede reset atma ile karşılaştım. müzik dinlemeyi  işlem bile saymıyorum artık, kaldıki sestende gayet memnumun, çok berrak ve sağlam bas veren bir sistemim var ama öyle abartılacak birşey değil, microlab 5+1 hoparlörler var. ses kartın onboard. anakartım asus m4a89gtd pro. yani detroit arkadaşım mutlaka senin sistemde sorun vardır. ben bütün bunları win7de sorunsuz yapıyorsam seninde yapman lazım. bunun bilgiyle pek alakası yok, sorun donanımsalda olabilir programsalda.

Kapalı Hesap (153334)
29-02-2012, 00:11   |  #19  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: esatmd  
ne win7 facia mı ? orjinal home premium kullanıyorum elimdeki bütün oyunları açıyo crysis 2 dahil. Bence sen bi yerlerde yanlışlık yapıyosun dostum daha iyi düşün. ayrıca xp yi win 7 ye tercih edenler yenilikten çok uzak sanırım, win7 geröektende çok tutarlı siz alışamamışsınız çamur atıyosunuz ve iyi bi pc içinde çok zengin olmaya gerek yok 1500 tl ye uçuk olmayan normal bir pc alabilirsiniz, ayrıca taksit denen bişeyde var. Win7'ye çamur atan tekrar düşünsün, kullanan bal gibide kullanıyo sizin gibi insanı
win7 ilk gunden xpyide ilk ciktigi gunden beri kullanmaktayim.Sayisiz makinede kurulum yaptim ve kullandim.Millet xp vista kullanirken ben win7 test surumlerini ruslardan indiriyor test ediyordum.Windows 7 orjinalde olsa korsanda olsa benim gozumde ayni suan win8 hedefim oda 7 gibi olursa kullanmam.Windows 7 ilk basta sevdim sonlara dogru civitti.

Kapalı Hesap (153334)
29-02-2012, 00:21   |  #20  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: cengz06  
power dvd 12 dahil olmak üzere baya ağır programlar kullanırım işim gereği. bilenler bilir, sony vegas video studyo (montaj programı), photoshop, edius tarzı ağır programlar kullanıyorum. 4 gb ram, amd phenom II ile. videoları çeviri yaparken haliyle işlemci bütün gücüyle çalışıyor, ama şimdiye kadar ne donma, nede reset atma ile karşılaştım. müzik dinlemeyi  işlem bile saymıyorum artık, kaldıki sestende gayet memnumun, çok berrak ve sağlam bas veren bir sistemim var ama öyle abartılacak birşey değil, microlab 5+1 hoparlörler var. ses kartın onboard. anakartım asus m4a89gtd pro. yani detroit arkadaşım mutlaka senin sistemde sorun vardır. ben bütün bunları win7de sorunsuz yapıyorsam seninde yapman lazım. bunun bilgiyle pek alakası yok, sorun donanımsalda olabilir programsalda.
Sorun win7 de.xpde vistada boyle bisey yok.Win7 kuruyom makine hep ayni bir yukari bir assagi yapiyor.Bende 5 makine vardi suan 2 tane var.Yani win7 sizde iyi calisiyorsa bu facia olmadigi anlamina gelmez.Chipde win7 bolumune bir bakin kactane hata var.Yil 2012 win7 halen hatali.Peki hatasiz olamazmi, olur  ama islerine gelmez.
Bir liste yapilmis dusuk sistemlerde kasacaksin komutu verilmis oda gorevini vistadan iyi yapiyor.Zavalli vistaya ne yaptimsa reset yemedi.Win 7 de sp1 den sonra moda oldu.

microsoft hep ayni hatayi yapiyor, yenisi tepe eskisi cope.Zune hd guncelleme yapmadan once saglamdi guncelleme yaptim bozuldu simdi kitleniyor servise gotur diyor kabloyu tak diyor yukledigim herseyi siliyor.Ben bunu yapana selam gondermezmiyim tabiki de ....

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 29 Şubat 2012 00:29
cengz06
29-02-2012, 00:29   |  #21  
Üye
83 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Sorun win7 de.xpde vistada boyle bisey yok.Win7 kuruyom makine hep ayni bir yukari bir assagi yapiyor.Bende 5 makine vardi suan 2 tane var.Yani win7 sizde iyi calisiyorsa bu facia olmadigi anlamina gelmez.Chipde win7 bolumune bir bakin kactane hata var.Yil 2012 win7 halen hatali.Peki hatasiz olamazmi, olur  ama islerine gelmez.
Bir liste yapilmis dusuk sistemlerde kasacaksin komutu verilmis oda gorevini vistadan iyi yapiyor.Zavalli vistaya ne yaptimsa reset yemedi.Win 7 de sp1 den sonra moda oldu.
tabiki faciada olabilir. win7 herzaman tartışmaya açıktır. ama ben şuna inandım, özellikle anakartlar işletim sistemi seçiyor. yani win7 ile uyumluluk önemli bence. ben aynı sistemle xpde kullandım, sık olmamakla birlikte birkaç kez mavi ekran hatası aldım. sistemde değişiklik yapmadan win7ye geçtiğim günden beri mavi ekran hatası almadım. ayrıca bahsettiğin gibi performans azalması yada benzer sorunlar yaşamadım. donma yada reset nedir bilmem. aynı anda sony vegasta videp montaj yaparken, photodex proshowdada video slayt çeviri yapabiliyprum. ikiside aynı anda olmasına rağmen sıkıntı yok. haa win7 sorunsuzmu, tabiki değil. ama ben bu sistemde win7 ile sorun yaşamadım, o yüzdende aygıtların işletim sistemi seçtiğine kanaat getirdim.

Kapalı Hesap (153334)
29-02-2012, 00:35   |  #22  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: cengz06  
tabiki faciada olabilir. win7 herzaman tartışmaya açıktır. ama ben şuna inandım, özellikle anakartlar işletim sistemi seçiyor. yani win7 ile uyumluluk önemli bence. ben aynı sistemle xpde kullandım, sık olmamakla birlikte birkaç kez mavi ekran hatası aldım. sistemde değişiklik yapmadan win7ye geçtiğim günden beri mavi ekran hatası almadım. ayrıca bahsettiğin gibi performans azalması yada benzer sorunlar yaşamadım. donma yada reset nedir bilmem. aynı anda sony vegasta videp montaj yaparken, photodex proshowdada video slayt çeviri yapabiliyprum. ikiside aynı anda olmasına rağmen sıkıntı yok. haa win7 sorunsuzmu, tabiki değil. ama ben bu sistemde win7 ile sorun yaşamadım, o yüzdende aygıtların işletim sistemi seçtiğine kanaat getirdim.
Bu konuda sana %100 hak veriyorum.Evet aygitlar secim yapiyor.Bu yeni sistemle yada eskiyle alakali degil.

dabbe1
29-02-2012, 01:15   |  #23  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

heralde donanım seçicidir... Windows ile başka LinuxMint ile başka çalışır... benim notebook askıya alma işlemini sadece Windows ile çalıştırıyor? XP, Vista ve 7 8 ile çalışmadı :D desktop gibi aç kapa..

mustafa2116
29-02-2012, 08:55   |  #24  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

reset atma nedeni her hangibir şey olabilir.
Aygıt bağlantılarında ve  fan temizlik durumlarında sorun yok demişsin.

Tanımlı aygıt hatalarına göz atmanızı öneririm.
Hatanın direk olarak nerden kaynaklandığını bulmanız için aygıt yöneticisi işinize yarayacaktır.
Diğer bir  onarım ise

Denetim masasından sisteme boş işlem yürüten programları araştırmanızdır.

Diğer olay olarak donanım tutulması yaşayabilrisiniz. Bunda neden olan aygıt sürücülerinin güncel oluşu yada olmayışıdır. Win7 ye yüklediğiniz aygıtın çalışma şeklini XP ye çevirerek kurunuz.Kurulumda uyumlulukta xp gibi kurdurun.

Aygıt zorlanmasının olup olmadığını biostan kontrol edin.
 Bazı yazılımlar biosta turbo özelliğini kullanır yada açık bırakır. Buna benzer kendine has ovc yapan yazılımlarda mevcuttur. Eğer böyle bir program kurduysanız buda reste zorlar.

Kapalı Hesap (153334)
29-02-2012, 13:51   |  #25  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
reset atma nedeni her hangibir şey olabilir.
Aygıt bağlantılarında ve  fan temizlik durumlarında sorun yok demişsin.

Tanımlı aygıt hatalarına göz atmanızı öneririm.
Hatanın direk olarak nerden kaynaklandığını bulmanız için aygıt yöneticisi işinize yarayacaktır.
Diğer bir  onarım ise

Denetim masasından sisteme boş işlem yürüten programları araştırmanızdır.

Diğer olay olarak donanım tutulması yaşayabilrisiniz. Bunda neden olan aygıt sürücülerinin güncel oluşu yada olmayışıdır. Win7 ye yüklediğiniz aygıtın çalışma şeklini XP ye çevirerek kurunuz.Kurulumda uyumlulukta xp gibi kurdurun.

Aygıt zorlanmasının olup olmadığını biostan kontrol edin.
 Bazı yazılımlar biosta turbo özelliğini kullanır yada açık bırakır. Buna benzer kendine has ovc yapan yazılımlarda mevcuttur. Eğer böyle bir program kurduysanız buda reste zorlar.

Pcde sorun yok sorun win7.Xp de intel 3.0 ht 2gb ddr2 ile neler yapılıyor izle oyunda açıcaktım google chrome den fazla açınca bug yaptı.

Windows 7 de bunun yarısını yapıyorum kasıyor donuyor buda kasıyor ama donmuyor.Dondumu açılıyor.Evet çok kasmadım xp yi ama 2gb ramle nekadar sayfa program açılıyor görün.Xp burda tek ve rakipsiz.
Video 1.2gb dır rarlıdır.Şuan ki boyutu 107mb dır açılınca 1.2gb dır.
Video yu iyice izleyin.İlk başlarda takılıyor sonra yavaş yavaş hızlanıyor.Windows 7 de ilk önce hızlı sonra yavaş yavaş takılıyor.
Bu arada sesli video işlemciyi baya kasıyor haberiniz olsun.(tek çekirdekli bir işlemci biride sahte 2 çekirdek.)

http://depositfiles.com/files/enpcxfmug

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 29 Şubat 2012 14:13