Ben msdndeki orjinal türkçe ultimateyi indirdim daemon toolsla kurarken herşey normal fakat dvd ile kurarken boot ekranı ingilizce üstelik windows 7 logosu değil vista boot ekranı çıkıyor oysa bütün sha ve md5 değerleri msdndeki ile tutuyor sizce bu normalmi microsoftun yaptığı bir değişiklikmi yoksa bu iso ile oynanmışmı?
Windows 7 TR (msdn) bootda vista ekranı çıkıyor!
- 1
- 2
Teşekkür ederim ama nasıl normal yani şimdi orjinal windows 7 türkçe dvdsinde boot ekranında vista logosu görünüyor bu normalmi herkeste böylemi halbuki rtm ingilizce versiyonda herşey normaldi windos 7 logosu ile başlıyordu kısacası bu iso dosyası orjinalmi oynanmamışmı?
Hocam çok soru soruyorum ama napiim inanamıyorum yani windows 7 kurulumunda neden vista logosu çıkıyor daemon toolsla kurarken herşey normal win7 logosu çıkıyor ve boot ekranıda türkçe oluyor dvdden kurulumda neden böyle bu bir bug mu sebebi nedir ne mantığı var bunun.?Birde şuan xp kurulu ve bundaki msconfig biraz değişik xpye göre söyleyebilirmisiniz neresinin değişeceğini.
bosver ciksin ya sen has hus degerleri tutuyosa tamamdir zaten 7600 olanlari hepsi tamam sorun yuk
bazilari boot ingilizce diyor ama bende turkce gorunmmustu su anda vin 7 kullanmiyorum logo neydi hatirlamiyom ama boot ekranini kafana takma
senin icin tekrar girdim siteye bott ekrani dedigin sey "windows is loaading" yazisi ise o herkeste ayni resim yazisi zaten vistada ogle
Hayır o her zaman ingilizce onu biliyorum şimdi cd veya dvdden önyükleme için tuşa basın diyoya bende basıyorum sonra dediğin gibi windows is loading buda normal bu işlem bitince windows 7 logosu varya pencereler dönerek gelip birleşyo hani işte o logo yerine vistanın yeşil kayan kayan çubuğu geçiyo ne alakaysa sanki ben vistamı yüklüyorum ondan sonra windows başlatılıyor yazması gerekirken starting windows yazıyo burdan sonrası normal türkçe kuruluyor ama bu hatalar olmamsı gerekiyor başka sitelerde araştırdım kimisinde bendeki sorun var kimisinde normal anlamadım gitti hayır bozuk olsun önemli değil yeterki kesin bir yanıt bulayım.Md5 ve sha değerleri microsoftunkiyle birebir aynı.
Arkadaşım aynı şey ben ve arkadaşlarımada oldu ilk başta şaşırdım benimkininde Md5 ve sha değerleri microsoftunkilerle aynı paniğe gerek yok
bu normal değil arkadaş dvd iso dosyası sahte olabilir
bu normal değil arkadaş dvd iso dosyası sahtenormal Oğuz, normal işletim sistemi kurulduğunda win7 boot'u gelir onda bişey yok. ancak dvd'den boot edip kurtarma seçenekleri vs. kısımlara girme işlemini denediğinizde vista'daki efektsiz boot ekranı gelir. oda dvd ile sistem açılışında çekirdek yapılar yüklenirken hata riskini en aza indirmek için en az işlevli fonksiyonların devreye girmesinden olur. hata, sahtelik vs. yok bu durumda, içiniz rahat olsun yani.
bende de aynı şeyler oldu beni şüphelendiren ise daha önceki hiçbir windows 7 sürümünde (windows 7 7600 ingilizce dahil) vista boot loading görünmüyordu fakat orjinal türkçe denen sürümde bu oluyor:)))
almancada yok. rusçada da yok fransızcada da yok:)))
orjinal dedikleri MD5 ve Haşhaş değerleri gösterir fotolar oynanıp değiştirilebilir.
ayrıca MD5 ve HAŞhaş :) değeri, tutan 64 bit orj tr de dvdden ön yüklemek için bir tuşa basın uyarı yazısı ingilizce ama adı geçen 32 bitte türkçe. 64 bit toptan editlenmiş gibi geldi.
ben güvenmedim orjinal ing kurdum türkçe yamayıda update ile aldım
bu işletim sisteminin dilini paketlerle değiştirme olayı vista zamanında çıktıktan sonra bu tarz durumlar olmaya başladı, boot ekranı ing, gerisi tr yada bi kısmı farklı vs. orjinal son sürüm iso'yu indirirseniz hepsi Türkçe, ama öncekiler veya sonradan dil paketi entegre edilmiş işletim sistemleri ve dvd'lerinde boot ekranı, sistem kurtarma kısımları önyükleme yazıları vs. ingilizce olur. çünkü o dil paketleri işletim sisteminin temel kullanıcı arabirimini etkiler o kadar.
bende de aynı şeyler oldu beni şüphelendiren ise daha önceki hiçbir windows 7 sürümünde (windows 7 7600 ingilizce dahil) vista boot loading görünmüyordu fakat orjinal türkçe denen sürümde bu oluyor:)))
almancada yok. rusçada da yok fransızcada da yok:)))
orjinal dedikleri MD5 ve Haşhaş değerleri gösterir fotolar oynanıp değiştirilebilir.
ayrıca MD5 ve HAŞhaş :) değeri, tutan 64 bit orj tr de dvdden ön yüklemek için bir tuşa basın uyarı yazısı ingilizce ama adı geçen 32 bitte türkçe. 64 bit toptan editlenmiş gibi geldi.
ben güvenmedim orjinal ing kurdum türkçe yamayıda update ile aldı
Evet benide şüphelendiren o oldu diğerlerinde böyle bi sorun yok türkçe sürümünde çoğu kişi aynı şeyden bahsediyor ama bazılarıda normal diyor yani vista boot çıkmıyormuş ve boot komple türkçeymiş o yüzden ben başka bi yerden yine indiriyorum sonucu bu konuya yazarım eğer bu sefer düzgün çıkarsa sizde indirirsiniz:)
ama niye sadece türkçede? md5 ve haşhaş değerlerini değiştirmek mümkün mü acaba? bir yolunu falan buldular diye düşünmedeno değerler elle yazılan bişey değil ki, siz herhangi bi yazılımla o değerleri görmek istediğinizde incelenen dosya veya dosyaların tüm içerik ve özellikleri okunup belirli bi algoritmaya göre oluşturulur bu değerler. yani dosyada yada komple iso kalıbındaki ufak bi değişiklik bile sonuca yansicaktır.
- 1
- 2