Windows 8 neyini begenmiyorsunuz....

Kapalı Hesap (153334)
01-02-2014, 19:37   |  #51  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

intel server işlemcilerinde en büyük ön bellek 30mb gibi bişeydi öyle hatırlıyorum o bellekler ramden de hızlıdır.Fakat ben 1.2gb lık bir önbellekli bir işlemci görmedim öyle olsaydı herhalde pc ye dokundugunda açılması bir olurdu.Ögrenicegin çok şey var.

Kapalı Hesap (153334)
01-02-2014, 19:45   |  #52  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

Ben size bir aralar windows 8 linux a çok benziyor demiştim swap file işlemci çalışma ve ram çalışma hatta yeni nesil dosya sistemide linuxdan alıntıdır.Swap file linux a aittir peki windows da işi ne.

MegaFreak
01-02-2014, 19:58   |  #53  
MegaFreak avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 55
856 mesaj

çok doğru söylüyorsunuz bende şu anda orjinal Windows 8 Single Language 64 Bit kullanıyorum ve çok memnunum sistemimdeki her yazılım orjinal ve asla korsan kullanmadım

tknsyen
01-02-2014, 20:11   |  #54  
tknsyen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
443 mesaj
Alıntı: DETROID_35  

işlemci ön bellegi toplamda 6mb gibi bişey ram önbellegi 2gb ta kadar gidiyor.Aklın olsa 6mb ne sıgacak diye düşünürdün.1287mb nerde 6mb nerde seni teknisyen yapan malın kafasında bir sorun var.

yine beni yazmaya zorladın 1287 mb olan cache yani önizleme önbelleği hdd de kayıtlıdır. işlemcideki 6mb olan ise işlemcinin o anda kullanabildiği en fazla verinin miktarıdır.

Bellek kontrolörü işlemciden gelen istemleri önbelleğe kaydeder, işlemci her istemde bulunduğunda ön belleğe kaydedilir ve en fazla yapılan istem listenin en üstüne yerleşir buna "cache" adı verilir. Önbellek dolduğunda ve işlemciden yeni istem geldiğinde; sistem, uzun süredir kullanılmayan (listenin en altındaki) kaydı siler ve yeni istemi kaydeder. Böylece sürekli kullanılan işlemler daima önbellekte tutulur ve az kullanılan işlemler önbellekten silinir.

Son Düzenleme: tknsyen ~ 01 Şubat 2014 20:13
Kapalı Hesap (153334)
01-02-2014, 20:30   |  #55  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: tknsyen  
yine beni yazmaya zorladın 1287 mb olan cache yani önizleme önbelleği hdd de kayıtlıdır. işlemcideki 6mb olan ise işlemcinin o anda kullanabildiği en fazla verinin miktarıdır.

Bellek kontrolörü işlemciden gelen istemleri önbelleğe kaydeder, işlemci her istemde bulunduğunda ön belleğe kaydedilir ve en fazla yapılan istem listenin en üstüne yerleşir buna "cache" adı verilir. Önbellek dolduğunda ve işlemciden yeni istem geldiğinde; sistem, uzun süredir kullanılmayan (listenin en altındaki) kaydı siler ve yeni istemi kaydeder. Böylece sürekli kullanılan işlemler daima önbellekte tutulur ve az kullanılan işlemler önbellekten silinir.

ram kullanımı ile alakası ne çözmedim....Biz ramden bahsettik işlemci ön belleginden degil kıvırmaya çalışıyorsun şuan.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 01 Şubat 2014 20:31
tknsyen
01-02-2014, 20:37   |  #56  
tknsyen avatarı
Yıllanmış Üye
443 mesaj
 Bende diyom windows 7 neden bukadar çabuk şişiyor.Ön bellek çok kullanıyor ram az.1267mb tı zaten ön bellekten karşılanıyor.Bana windows 7 övme.Sitemin düşük 2gb ram xp de süperin ötesinde bir performans sunarken windows 7 için uygun değil.Ama windows 8 için 2gb ram uygun..
alakası bu işte önbellek çok kullanıyor falandı filandı 1267 mb zaten önbellekten karşılanıyor demişsin tabi çok biliyorsunya aslında hdd de kayıtlı olan önbellek miktarı ne kadar fazla olursa o kadar iyidir işlemcinin o anki işleyebildiği verinin miktarı da

o performans izleyicisindeki önbellek miktarının ramle falan alakası yok bunu da öğren bak hala şu işlemler sekmesini ve 2.7 gb hala bekliyorum

Son Düzenleme: tknsyen ~ 08 Şubat 2014 06:52
Kapalı Hesap (153334)
02-02-2014, 00:38   |  #57  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
alakası bu işte önbellek çok kullanıyor falandı filandı 1267 mb zaten önbellekten karşılanıyor demişsin tabi çok biliyorsunya aslında hdd de kayıtlı olan önbellek miktarı ne kadar fazla olursa o kadar iyidir işlemcinin o anki işleyebildiği verinin miktarı da

o performans izleyicisindeki önbellek miktarının ramle falan alakası yok bunu da öğren bak hala şu işlemler sekmesini ve 2.7 gb hala

Piskologa git....Bu bilgileri sana kim ögrettiyse sende oda bu formlara girip insanları kandırma.

İyice bkonu çıkarttınız.Biri kalkar 2 çekirdekli i3 8 çekirdekli fx8350 den daha iyidir der.Bir çıkar ram ön bellegi (hdd kii) bilgisayarı 2 kat daha hızlandırır der.Ramden 2 kat daha hızlıdır der.Olum siz nerden okuyorsunuz bu masalları çocuklar bile kanmıyor bu masallara.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 02 Şubat 2014 00:41
bosluk
02-02-2014, 01:00   |  #58  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Kullanmama nedenim : Eski oyunlara tam destek olmaması ve yine eski yazıcının bir türlü 7/8'de çalışmaması.
Sevmeme nedenim : Başlat ve klasik masaüstünün olmaması idi ama 8.1'de kısmi de olsa gelmiş tekrar.
Genel nedenler : Sistemi yenilemeye gerek duymadığımdan elimdeki mevcut donanıma en uygununun XP olması. Son çıkan program/oyunların ise xp desteksiz gelmesi hafiften kıllandırmıyor değil tabi.

tknsyen
02-02-2014, 11:00   |  #59  
tknsyen avatarı
Yıllanmış Üye
443 mesaj
 Piskologa git....Bu bilgileri sana kim ögrettiyse sende oda bu formlara girip insanları kandırma.

İyice bkonu çıkarttınız.Biri kalkar 2 çekirdekli i3 8 çekirdekli fx8350 den daha iyidir der.Bir çıkar ram ön bellegi (hdd kii) bilgisayarı 2 kat daha hızlandırır der.Ramden 2 kat daha hızlıdır der.Olum siz nerden okuyorsunuz bu masalları çocuklar bile kanmıyor bu masallara.

bana şimdi forumda yazdığın uydurma senaryoları buraya koydurtma sen hiçbirşey bilmiyorsun yada kalın kafan almıyor. birdaha da kandırıyorsun kelimesini kullanma karşında çocuk yok.

verdiğim linki adam gibi okuyup incelemiyorsun görev yöneticisi işlemler sekmesini 2.7 harcarken resmini koy diyorum koymuyorsun bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bence bu konuyu daha fazla uzatma

Son Düzenleme: tknsyen ~ 08 Şubat 2014 06:52
Kapalı Hesap (153334)
02-02-2014, 13:17   |  #60  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
bana şimdi forumda yazdığın uydurma senaryoları buraya koydurtma sen hiçbirşey bilmiyorsun yada kalın kafan almıyor. birdaha da kandırıyorsun kelimesini kullanma karşında çocuk yok.

verdiğim linki adam gibi okuyup incelemiyorsun görev yöneticisi işlemler sekmesini 2.7 harcarken resmini koy diyorum koymuyorsun bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bence bu konuyu daha fazla

Formda yazdıgım uydurma senoryalarından birini buraya yaz cevabını tokat gibi vereyim.

Kapalı Hesap (153334) bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
black_flood
08-02-2014, 20:18   |  #61  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

sanal bellek yani takas olayına çok takmışsınız takas olayı bellek büyüdükçe oda büyür. microsoftun eğitimlerinde aslında takas olayı tamamen iptal edildiğinde donanım yani bellek gerçekten yeteri kadar hızlı timinglere sahipse ve çok büyük boyutlarda ise gerçek anlamda performans artışı söz konusudur.

sistemdeki ram yetersiz geldiğinde sanal bellek yani takas değerini maksimum olan 4096 değerine çektiğinizde görev yöneticinde mevcut olan ram kullanımın dibe indiği görünür fakat normal disklerin erişim ve tepkimeleri zayıf olduğu için olumsuz anlamda sistem performansını düşürür.

black_flood bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
win98
21-03-2014, 14:53   |  #62  
win98 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj

Aslında Vista, 7 ve 8'in içerdiği yenilikler XP'ye entegre edilip yeni sürüm halinde satışa sunulabilirdi. Ama o zaman da toplumların tüketim açlığını doyurmak için elde yeterli materyal olmaz ve Microsoft da kârına kâr katamazdı...

Asıl sorun Microsoft'un "benim istediğim sürümü benim istediğim zaman kullanacaksın" ilkesi. Sana ne kardeşim, istediğimi kullanırım.

Evimde uzun süreden beri Vista kullanıyordum. İşyerinde ise XP'den 7'ye geçince Classic Shell programı ile görev çubuğunu ve diğer ıvır zıvırı klasik görüntü haline getirdim (çünkü ben böyle çalışmaktan hoşlanıyorum, XP'de de öyle yapardım) ve 7'yi oldukça da beğendim. Vista'dan daha hızlı ama daha güvenilir...

Evdeki bilgisayarıma da 7 Ultimate yüklemek için Microsoft sitelerinde dolaştım ama her aramam beni 8 almaya yönlendirmeye çalıştı. Hani ben geri zekâlıyım ya Microsoft bana tavsiye ve diretmelerde bulunuyor...

Yanlış olan bu zorlama satış stratejileri... Ben kendimi hangi işletim sisteminde rahat hissediyorsam onu kullanırım. Ama Microsoft efendi olmaz diyor, illâ benim istediğimi kullanacaksın diye de ısrar ediyor...

Linux kullanmaya karar veresim geliyor ama Windows'un rahatlığına alışmam da buna engel oluyor... Neyse herhalde uzun bir süre 7 ile devam edeceğim... Ta ki Microsoft tehditlerine başlayıncaya, güncellemeleri kaldırırım, destekleri keserim haaa deyinceye kadar... Ondan sonra da -ömrümüz yeterse- Linux'a geçeriz...

win98 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
UNBAHTIBIL
21-03-2014, 18:15   |  #63  
UNBAHTIBIL avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
35 mesaj

Hala kullandığı ram itibarıyla W7'ye bok atanlar var. Yav kardeşim yıl olmuş 2014, sen hala 1 GB ram kullanıyorsun, sonra da sisteme sövüyorsun. Oluyor mu?

2000'den itibaren neredeyse tüm Windows sürümlerini kullanmış biri olarak diyebilirim ki Windows 7 bir çok açıdan en iyisidir.

UNBAHTIBIL bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
mehmet_93
21-03-2014, 18:22   |  #64  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj

konu iki ay öncesine ait hortlatmıssınız bari tekrar tartısmayın :)

Ertugrul53
21-03-2014, 18:34   |  #65  
Ertugrul53 avatarı
Üye
82 mesaj

Sık sık recovery hatası vermeye başladı format kaç kere attım.Ayrıca bir çok uyumsuz donanım oldu.Bazı telefonları görmedi.Windows 7 ye dönmek zorunda kaldım.Şuan yazılım hatası yok.Win7 de gördüğüm eksik yan fastboot yok.Win 8 de 15-20 snde boot ederken win7 de 30 sn aşağı inmiyor.

bosluk
22-03-2014, 00:31   |  #66  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Yeni nvidia sürücüsü mavi ekran hatası verdiğinden bahanem oldu yine, dedim geçeyim 8.1'e. Yaw, hadi 7'den geçiş bir derece de Xp'den acayip oluyor. Renkleri hiç sevmediğimi farkettim önce. Monitörüm de büyük, böyle büyükçe ama dokunamadığım bir tablet gibi geldi hoşlaşmadım. Hadi dedim başlat menüsü gelmişti bakayım, yok yine o tabletvari ekranda programlar, vs.. ama başlat yok. Alışkanlıklardan dolayı conconluk sevmediğimden yine kaldırıp 7 kurdum. @Ertugrul53 çok haklı, program ve sistem açılışları xp'deki gibi (sistem yarı süresinde tabi) hıphızlıyken 8.1'de 7'de bariz daha yavaş. Firefoxta ve MPC oynatıcıda da hantallık mevcut. Dosya kopyalamadır şudur budurda da 8'deki zariflik ve ek özellikler yok. Güncelleştirmeler de yap yap bitmiyor ama şu berbat ötesi arayüzü yok mu 8.1'in. Sadece onun için bile 7'de rahatım demesem yalan olacak. Hayır çok mu zor 7 ya da Xp'nin başlatını koymak? Sol tıkla bilgisayarı kapat de kapansın. Yok sağa getir fareyi, yok bekle, yok yandaki çubuk kapanmadan tıkla, oradan güce gel kapat de. Yahu tamam, dokunmatik tablette olsam 1 saniyede yaparım ama fare ile resmen işkence çekiyor insan ve alışmak, daha doğrusu alışmak zorunda bırakılmak hakikaten 8'in en büyük rezilliği kanımca. Ve en azından şahsi görüşüm benim açımdan geçiş yapıp eski sistemleri unutmama izin vermeyen yegane özelliği.

Dip not : O kadar iğrenmişim ki 8'in arayüzünden @win98'in de yazdığı shell uygulamasının varlığını bile unutmuşum. Bir yanım şimdi ya kur yine 8'i üzerine shell yükle demiyor mu, diyor ama......

Son Düzenleme: bosluk ~ 22 Mart 2014 00:32
bosluk bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
bosluk
22-03-2014, 00:39   |  #67  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Bu arada sabit sürücü fiyatlarına da uyuz olmaya başladım artık. Yeter ya ssd satılsın diye arttırdıkça arttırdılar ama seneyi geçti hala düşemedi fiyatları. Yahu 2 sene önce 2 tb sürücüyü 160 liraya almışken aynı sürücü 300'den az değil şimdi. Garip biçimde de dahililer haricilerden çok daha tuzlu. Üstelik sata sürücü bundan 10 sene öncesinin artık çok eski bir teknolojisi. Bunların 100 lira altına inmesi gerekirken hala daha bu fiyatta olması Windows 8 arayüzünden bile daha sinir ediyor beni. Düşse belki bir iki tane alacam, hayır bahane de olacak yeni sürücüye yeni windows diyip şel mel kuracam yenisini. Büyük rezillik, valla büyük rezillik...

bosluk
22-03-2014, 00:45   |  #68  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Hazır deli olmuşken ssdlere de deli oluyorum anasını satayım. 60 gb bellekten bozma şey 200 lira. Sırf windows ve ofis 5 saniye önce açılsın diye piyasayı mahfetii teknolojisi batasıca! Tv izlemekten zerre keyif almıyorum. Muhtemelen açılmamaktan tüpü bile bitti bitecektir odadakinin. Zaten zamanım yok artık bilgisayara çok, arada çıkan 3-5 diziyi de hd izleyeyim rahat diye çekiyorum, sonra kıyamıyorum da silmeye. Depo alanı hep 0 hep 0. Umrumda değil bir siteye 2 saniyede girmişim yok 5'de girmişim ya da windows 10 saniyede açılmışmış filan. Derdim iki dizi birşey çekeceksem yerim olup olmamasından ibaret sadece. Versem para ssd alsam, 2 haftada doldururum içini biter gider. Depoluk 5400 rpm bile olsa yeter de artar bile bana sadece boyut 2-3 tb olsun. Fiyata bak ama 350 lira püüü. Allah bu firmaları bildiği gibi yapsın ya......

bosluk bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
padisah
22-03-2014, 09:26   |  #69  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Alıntı: bosluk  
Hazır deli olmuşken ssdlere de deli oluyorum anasını satayım. 60 gb bellekten bozma şey 200 lira. Sırf windows ve ofis 5 saniye önce açılsın diye piyasayı mahfetii teknolojisi batasıca! Tv izlemekten zerre keyif almıyorum. Muhtemelen açılmamaktan tüpü bile bitti bitecektir odadakinin. Zaten zamanım yok artık bilgisayara çok, arada çıkan 3-5 diziyi de hd izleyeyim rahat diye çekiyorum, sonra kıyamıyorum da silmeye. Depo alanı hep 0 hep 0. Umrumda değil bir siteye 2 saniyede girmişim yok 5'de girmişim ya da windows 10 saniyede açılmışmış filan. Derdim iki dizi birşey çekeceksem yerim olup olmamasından ibaret sadece. Versem para ssd alsam, 2 haftada doldururum içini biter gider. Depoluk 5400 rpm bile olsa yeter de artar bile bana sadece boyut 2-3 tb olsun. Fiyata bak ama 350 lira püüü. Allah bu firmaları bildiği gibi yapsın ya......
3TB: http://www.akakce.com/sabit-disk ... -fiyati,945471.html
2 TB: http://www.akakce.com/sabit-disk ... fiyati,1044273.html
Bunlardan biri işine yarar mı? (En ucuz bunları bulabildim.)

Son Düzenleme: padisah ~ 22 Mart 2014 09:34
bosluk
22-03-2014, 10:49   |  #70  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Sağolasın kardeşim. 3 tb çok fazla fiyatı, 2 fena değil. Daha bekleyeceğim galiba :-(

Ertugrul53
25-03-2014, 20:07   |  #71  
Ertugrul53 avatarı
Üye
82 mesaj

@bosluk dertlerime tercüman olmuşun valla :)