Windows 8 Test Sürüşüm : )

Andaç Işık
14-09-2011, 08:08   |  #1  
Andaç Işık avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,402 mesaj

An itibariyle Windows 8'den konuyu açıyorum. İlk izlenimlerim hızlı oluşu. Yani kurulum da hızlı kullanımda. Tüm aygıtlarımı sorunsuz tanıdı. Windows 7'de CD ile kurmam gereken aygıtları bile. Gerçekten görsellik çok iyi.
Bildiğimiz Windows değil bu. Uygulamalar var. Sosyal ağlarla bütünleşmiş. Yani programlar yok. Cep telefonu gibi appsler var : ) Örneğin IE,Opera,Paint vs. Windows 8 için birer app. 

Geçrekten çok iyi. Ufku geniş. Ana açılış ekranı var bir tane. Merak etmeyin hemmen Print Screen yaptım :D

Buradan Desktop'a tıklayınca bildiğimiz Windows Masaüstüne geçiyor. Yan taraftakiler hep uygulama : ) Bu arada Operayı tam 6 saniyede kullanıma hazır hale getirdim : )

Buyrun, kontrol paneli resmi. Denetim masasının basit ve kolay erişim versiyonu,en altında more settings var. Oradan bildiğimiz denetim masasına ulaşabiliyorsunuz.

Masaüstünden de bir resim atayım : )

Giriş ekranındaki uygulamaların yerini mouse ile istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz : )

Windows Gezgini fotoğrafı:

Paint&Play uygulamasından bir resim : )

Ink Pad uygulamasından bir resim : )

Merak ettiklerinizi sorun. Bir yerin resmini istiyorsanız çekinmeyin : ) 

Buyrun yeni resimler:

Son Düzenleme: Andaç Işık ~ 14 Eylül 2011 22:15
adnas2121
14-09-2011, 13:13   |  #2  
Üye
74 mesaj

Açılış sürelerinde Windows 7 ile bi farkı varmı ?

hayatın_içinden
14-09-2011, 13:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

Başlar ekranı nasıl acaba.?

MertBJK1903
14-09-2011, 13:23   |  #4  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

Aşırı yük altında sistem nasıl tepki veriyor.Mesela işlemci %95 kullanılırken yeni bir program açmak ne kadar zahmet gerektiriyor?

faceman
14-09-2011, 13:27   |  #5  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

evet benimde sorularım aynı birde oyun performansı nasıl ?

Kapalı Hesap (101323)
14-09-2011, 13:46   |  #6  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

final sürümü ne zaman çıkıyor şu anki sürümünün loader i var mı  :D

Batuhan Karsan 26
14-09-2011, 14:37   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Nerden indirdin.

Kapalı Hesap (153334)
14-09-2011, 16:02   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Beyler üzülerek söylerim ki çok hayal kırıklıgı yaşadım.Beklentilerimi karşılamadı.Tablet olayı berbat.Dokunmatik ekranlar için yapılmış bişey keşke seçenek sunsalar normal windows. dokunmatik ekranlar için windows. yada performans için windows diye.
Açıkçası kurdugumdan itibaren sürekli sorun yaşadım belki test sürümüdür diye olabilir diye böyledir.İlk ağbağlatılarım gitti sonra klavye mause kayboldu.Yeniden başlatmak istiyyorum başlamıyor soru soruyor kapatayımmı diye en son power tuşuna basılı tuutum.
Diğer bir hata ise çok donuyor.hdd yüklenince donuyor ve görev yöneticisi hariç herşey donuyor açılmıyor.Üçüncü hata ise ses kartı nı 24 bit 19600hz getirdim dondu reset attım.Dördüncü hata ie 9 da mesaj gönderemiyorum hata veriyor.
Bunlarda gözlemledigim yenilikler.Pencerenin sol ortasından sağa doğru çekince pencereler değişiyor.
Ayrıca  kullanmadıgımız  uygulamalar uyku moduna (suspend) giriyor işlemci harcamıyor ve ram çok az miktarda kullanıyor.
Bilgisayarımın kısayolu yok .Deli oldum.Sonra sürükledim bilisayarı öyle çıktı. masaüstüne.Hız olarak iyi herşey gelişmiş ama yine creative audgy 2 zs nin programlarını tanımadı.
windows media playerde dolby kaldırılmış.Ama ultimatede tekrar gelebilir ama gelişmiş bir dollby iyi olurdu.
Yeni bir kapanma modu var hdd ile kapanma.Herşey normal powerdan kapatır gibi susuyor mausu oynatınca sanki bilgisayar açılmış gibi yeniden çalışıyor.
hız olarak biraz iyi ama ben sevmedim windows 8.İnşallah tam sürümü böyle olmaz.

zomozou
14-09-2011, 16:26   |  #9  
Yıllanmış Üye
168 mesaj

Bendede Kurulmadı. Kuruluma Başlıyorum Driver İstiyor :S

Kapalı Hesap (153334)
14-09-2011, 16:40   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Pardusa dedik driver konusunda sorun yaşarız diye windows 8 ağ dahil hiçbir şeyimi tanımıyor bu ileride
değişebilir.Çok çabuk kitleniyor ama çok da hızlı sonlandırıyor uygulamaları.Benim fikrim windows 8
pardus daki wine gibi bir sanal yazılıma sahip olsaydı ve masaüstü daha iyi olsaydı iyi olurdu.
Ayrıca hızlı açılması çok iyi.Ayrıca hızlıda kuruldu ama çok soru soruyor.Windows 8 çıkana kadar bilgisayarıma kurmıcam.İki kez hdd kilitlendi biosdan açılmıyor başka bilgisayarda format attım.Bu sorun windows 7 den beri var.Hdd windows 7 ve windows 8 kurulunca bios açılmıyor kitleniyor del çalışmıyor taki hdd sökene kadar.Bios ekranı geçince sata kablosunu takıyorum komple format atınca düzeliyor bugun bu yüzden fdisk çektim hdd ye insallah bilgisi olan vardır.

darkblacks
14-09-2011, 17:48   |  #11  
Yeni Üye
37 mesaj

ohh yeah windows 8 :::

MrChromosty
14-09-2011, 18:12   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
536 mesaj

cidden açılış süresi hakkında bir video vermişlerdi oradaki gibi 4-8 saniye arasında mı sürdü.

Kapalı Hesap (206778)
14-09-2011, 18:15   |  #13  
Kapalı Hesap
124 mesaj

BENDEDE WİNDOWS 8 YÜKLÜ EVET İLK BAŞTA DONANIM HATASI OLABİLİR AMA WİNDOWS 8 KURULDUKTAN SONRA WİNDOWS 7 DRİVERLARINI YÜKLERSENİZ SORUNSUZCA AÇILIR BEN WİNDOWS 7 Yİ SİLİP BUNU KURDUM EVET VİDEO TAMAMEN DOĞRU KRONOMETRE TUTTUM TAM 8 SANİYEDE AÇILIYOR VE ÇOK GÜZEL

2020
14-09-2011, 18:27   |  #14  
Yıllanmış Üye
335 mesaj
Alıntı: liberty city  
final sürümü ne zaman çıkıyor şu anki sürümünün loader i var mı  :
Soru budur işteBeğendim

csleee
14-09-2011, 19:56   |  #15  
csleee avatarı
Yıllanmış Üye
121 mesaj
Alıntı: Andaç Işık  
An itibariyle Windows 8'den konuyu açıyorum. İlk izlenimlerim hızlı oluşu. Yani kurulum da hızlı kullanımda. Tüm aygıtlarımı sorunsuz tanıdı. Windows 7'de CD ile kurmam gereken aygıtları bile. Gerçekten görsellik çok iyi.
Bildiğimiz Windows değil bu. Uygulamalar var. Sosyal ağlarla bütünleşmiş. Yani programlar yok. Cep telefonu gibi appsler var : ) Örneğin IE,Opera,Paint vs. Windows 8 için birer app. 

Geçrekten çok iyi. Ufku geniş. Ana açılış ekranı var bir tane. Merak etmeyin hemmen Print Screen yaptım :D

Buradan Desktop'a tıklayınca bildiğimiz Windows Masaüstüne geçiyor. Yan taraftakiler hep uygulama : ) Bu arada Operayı tam 6 saniyede kullanıma hazır hale getirdim : )

Buyrun, kontrol paneli resmi. Denetim masasının basit ve kolay erişim versiyonu,en altında more settings var. Oradan bildiğimiz denetim masasına ulaşabiliyorsunuz.

Masaüstünden de bir resim atayım : )

Giriş ekranındaki uygulamaların yerini mouse ile istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz : )

Windows Gezgini fotoğrafı:

Paint&Play uygulamasından bir resim : )

Ink Pad uygulamasından bir resim : )

Merak ettiklerinizi sorun. Bir yerin resmini istiyorsanız çekinmeyin : ) 

Andi Kardeşim  Sorun Olacak

1. İndirmeye Değermi?
2.Windows 7 'nin Yanına Nasıl Kuracağım 
Not:D Bölümüm Yok Sadece C Var Birde 1000 Gb'lık Harici HDD'm Var Ona Kurabilirmiyim 
Anlatırsan Sevinirim

Son Düzenleme: csleee ~ 14 Eylül 2011 19:59
black_flood
14-09-2011, 20:21   |  #16  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

daha " BETA " dahi olmayan bir sürüm için bu kadar ağır eleştiri sadece deli saçmalığıdır. beta sürümünde daha büyük değişiklikler olacaktır sonuçta bunun amacı programcıların ve yazılımcıların üretip sattıkları yazılım ve diğer ürünlerini uyumlu hale getirmek için sunulan sürüm.

" SALAK, MAL " GİBİ LAFLAR SARF EDEREK YANIT VEREN KİŞİ VE KİŞİLERİN AKLINDA ŞÜPHE ETMEK LAZIM .

61efe61
14-09-2011, 20:27   |  #17  
61efe61 avatarı
Yıllanmış Üye
112 mesaj

win7 yi kurmadan yeni pc de win8 olacak demek:) vista ve win7 hiç kullanmamış olacam :D

MrChromosty
14-09-2011, 20:33   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
536 mesaj

vistayı sallada 7 iyii cidden ben üçünüde kullandım

Nephysus
14-09-2011, 20:37   |  #19  
Nephysus avatarı
Yıllanmış Üye
171 mesaj

Uzun zamandır format atmamıştım makinama. Sanırım diğer formatta win7+win8 çakacağım :)

Mustafa Akın
14-09-2011, 20:43   |  #20  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Bu çıkan Windows 8, Pre-Beta, DEVELOPER PREVIEW idir. Sizin günlük yaşamınız için değil, kullanıcıların "metro" stili uygulama geliştirmeye çabucak adapte olması içindir.

Tekno_Loji
14-09-2011, 20:58   |  #21  
Tekno_Loji avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 35
1,677 mesaj

Bende netbook'a deneyeyim. Bakalım sonuç nasıl olacak...

tBox
14-09-2011, 21:22   |  #22  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

kurulumda nereye yükleneceği soruluyor mu ben d yi açtım ama gene gider c yükler diye korkuyorum ne yapmalıyım iso dosyasıı d ye atıp denesem olur mu

PcMaKeR
14-09-2011, 21:33   |  #23  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Haber bölümüne yorum yazdım burayada yazma ihtiyacı duydum. Fiziksel makinaya kuranlar ve sorun var diye windows 7 ye dönenler var içinizde.

Kullanacaklara uyarılar:

Sanal makinada deneyin! 32 biti indirin VirtualBox ile sanal makina açıp test edin.

Windows 7 çekirdeği ile aynı neredeyse herşey. Arayüz ve yeni apiler geldi.

Kesinlikle Fiziksel makinaya kurmayın. Gereksiz yere format at vs ile uğraşmayın...

Bu ne beta ne rc. Daha beta yayını başlamadı feedback yönetimi bile tam çalışmıyor kesinlikle kendi kendinize şöyle bir bakayım nasıl olmuş diye fiziksel olarak kurmayın.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 15 Eylül 2011 10:33
Andaç Işık
14-09-2011, 22:13   |  #24  
Andaç Işık avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,402 mesaj

Kötü eleştrilerinizin hiç biri doğru değil. Programları uykula atıyor ve resimlerde gördüğünüz gibi hangi program interneti gösteriyor bu bile var. Yüklemeye değer. Sorunsuz kullanıyorum. Yeni resimler eklendi.

berkcan_0
14-09-2011, 22:32   |  #25  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: Andaç Işık  
Kötü eleştrilerinizin hiç biri doğru değil. Programları uykula atıyor ve resimlerde gördüğünüz gibi hangi program interneti gösteriyor bu bile var. Yüklemeye değer. Sorunsuz kullanıyorum. Yeni resimler eklendi.
Sana birkaç sorum olacak müsade edersen
1.açılış kaç dk sürüyor
2.Kurmaya değermi windows 7 yülü makinamda düzenimi bozup yerine bunu kurucam
3.disk D de birsürü dosyam film arşivim var bunların gitmemesi için windows 7 yi kururken ki gibi disk bölümlendirme varmı
4.Windows 7 de kullandığım programları(chrome,winamp telefon için için programlar video oynatıcıları msn vs her türlü programı bunda kullanabilirmiyim
5.Ekranım dokunmatik değil bu sürüm dokunmatik pc lere göre yapılmış sorun yaşarmıyım
6.herhangi bir stabilite kayıbı varmı tekrar söylüyorum tüm düzenimi bozup bu sürüme geçicem 
7.Ekran kartı(NVİDİA)sorunsuz tanırmı gt425m ekran kartım driverını sorunsuz yükleyebilirmiyim her donanımım sorunsuz çalışırmı
birde bana özelden hızlı inen bi torr**nt atabilirmisin rica etsem :D braz çok oldu ama bu konuda baya bilgilisin galiba .D