Windows Vista Tema ile ilgili sorular !!

delgado505
08-09-2009, 20:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Widows Vsita Home Premium Kullaıyorum ve vistaya temalar yüklemek istiyorum ancak bu işlemi sistem dosyalarına dokunnmadan nasıl yapabilirim eğer program varsa linkini verebilirmisiniz ve çeşitli temalar önerirseniz çok sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler.

Toxic
08-09-2009, 20:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

tuneup ile sisteminize tema yükleyebilirsiniz

qudin
08-09-2009, 20:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj

Vista Glazz kurun daha sonra çalıştırın programı i agree ye tıklayın oradaki simgelerden en baştakine tıklayın patch e tıklayın sisteme reset atın daha sonra indirdiğiniz temaları bilgisayarım/kurulu dizin/windows/resources/theme içine atın temaları kullanmaya başlayın bir çok program denedim en sağlıklısı bu.
En iyi temalarıda DeviantArt sitesinde bulursun.

Son Düzenleme: qudin ~ 08 Eylül 2009 20:54
Toxic
08-09-2009, 20:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

vista glazz sistem dosyalarını değiştirmektedir.

qudin
08-09-2009, 20:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
351 mesaj
Alıntı: Toxic  
vista glazz sistem dosyalarını değiştirmektedir.
Hangi dosyaları? bende tam aksine değiştirmiyor diye onu tercih ederim.

melen
08-09-2009, 21:00   |  #6  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Alıntı: quodin  
Hangi dosyaları? bende tam aksine değiştirmiyor diye onu tercih ederim.
1. Tema yüklemez o.
2. Sadece maksimum ekran olunda şeffâflığı sağlar.
3. Sistem dosyalarıyla oynar!

qudin
08-09-2009, 21:04   |  #7  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

Alıntı: HP-Tubos Melen  
1. Tema yüklemez o.
2. Sadece maksimum ekran olunda şeffâflığı sağlar.
3. Sistem dosyalarıyla oynar!
Sanırım kullanmadınız siz programı tema yükleme işlemlerinde bu programı kullanıyorum ben ayrıca bana söylermisin? Vista tema desteği vermiyorken hangi program sistem dosyalarına .dll atmadan ya da değiştirmeden tema desteği sağlayabilir?!

melen
08-09-2009, 21:05   |  #8  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Sanırım kullanmadınız siz programı tema yükleme işlemlerinde bu programı kullanıyorum ben ayrıca bana söylermisin? Vista tema desteği vermiyorken hangi program sistem dosyalarına .dll atmadan ya da değiştirmeden tema desteği sağlayabilir?!

Programı kullandım; biliyorum.
Forumda aratırsanız; tıkla-sürükle temaları bulursunuz. DLL falanla işi olmuyor!
Ayrıca "Themes" içine VistaGlazz yüklenmeden de erişilebilip; tema kullanılabiliyor!

Son Düzenleme: melen ~ 08 Eylül 2009 21:07
qudin
08-09-2009, 21:10   |  #9  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

Nasıl yapıyor arka planda ne çalıştırıyor diyorum bende o sürükle bırak programlar?! Ayrııca programı ben yazmadım kullanır yada kullanmaz o konu sahibinin tercihi ayrıca ben sistem dosyalarına dokunmuyor diyorum ve arkasındayım sistemden programı kaldırdığınızda yine temaları kullanamıyorsunuz buda en iyi göstergesidir regeditte herhangi bir değer de bırakmıyor yeterli olmuştur sanırım kullanılsın yada kullanılmasın ben sadece önerdim uzun zamandır kullanıyorum memnunum öneririm gerisi hikaye...!

Toxic
08-09-2009, 21:18   |  #10  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
Nasıl yapıyor arka planda ne çalıştırıyor diyorum bende o sürükle bırak programlar?! Ayrııca programı ben yazmadım kullanır yada kullanmaz o konu sahibinin tercihi ayrıca ben sistem dosyalarına dokunmuyor diyorum ve arkasındayım sistemden programı kaldırdığınızda yine temaları kullanamıyorsunuz buda en iyi göstergesidir regeditte herhangi bir değer de bırakmıyor yeterli olmuştur sanırım kullanılsın yada kullanılmasın ben sadece önerdim uzun zamandır kullanıyorum memnunum öneririm gerisi hikaye...!
değiştirmediğini nerden biliyorsun??sistem dosyalarını değişmiyorsa temalar nasıl uygulanıyor??

Son Düzenleme: Toxic ~ 08 Eylül 2009 21:21
qudin
08-09-2009, 21:20   |  #11  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

win32 içine .dll sallamıyor temaları kendi üzerinden değiştiriyor.

Toxic
08-09-2009, 21:26   |  #12  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
win32 içine .dll sallamıyor temaları kendi üzerinden değiştiriyor.
.dll uzantılı dosyaları veya sistem dosyalarını değiştirmiyorsa neden kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatmak gerekiyor??

Son Düzenleme: Toxic ~ 08 Eylül 2009 21:27
qudin
08-09-2009, 21:34   |  #13  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

Programın çalışması için kıytırık bir docklet yüklediğinde bile reset atıyorsun odamı sistem dosyalarını değiştiriyor? Mevzunun uzamasında anlamadım ayrıca ben önerimi yaptım gerisi kullanıcıya kalmış ayrıca sisteme her kurulan program sistemin ir parçası olduğundan kendi dosyalarıda bir sistem dosyasıdır nasıl ki kurduğumuz bütün programlarda sistemin bir parçası değil midir? Kanıtlamak istediğiniz nedir benden daha mı çok biliyorsunuz olabilir umarım daha da fazlasını öğrenirsiniz ama husumet yapmanın manası yok arkadaş kursun beğenmezse yorumunu yazsın sizin önerdiğinizi de kursun ona da yorum yazsın ama bu işi bilgiçliğe dökmenin manası yok yani neticede bilgi paylaşıyoruz ve benim dediğim doğrudur zihniyetiyle paylaşım olmaz.!

Toxic
08-09-2009, 21:42   |  #14  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
Programın çalışması için kıytırık bir docklet yüklediğinde bile reset atıyorsun odamı sistem dosyalarını değiştiriyor? Mevzunun uzamasında anlamadım ayrıca ben önerimi yaptım gerisi kullanıcıya kalmış ayrıca sisteme her kurulan program sistemin ir parçası olduğundan kendi dosyalarıda bir sistem dosyasıdır nasıl ki kurduğumuz bütün programlarda sistemin bir parçası değil midir? Kanıtlamak istediğiniz nedir benden daha mı çok biliyorsunuz olabilir umarım daha da fazlasını öğrenirsiniz ama husumet yapmanın manası yok arkadaş kursun beğenmezse yorumunu yazsın sizin önerdiğinizi de kursun ona da yorum yazsın ama bu işi bilgiçliğe dökmenin manası yok yani neticede bilgi paylaşıyoruz ve benim dediğim doğrudur zihniyetiyle paylaşım olmaz.!
ben şuan senden fazla biliyorum yarışı yapmıyorum husumette yapmıyorum.düşün kurulmayan tema programı kurduktan sonra açılıyor demek ki birkaç dosya değişiyor

Toxic
08-09-2009, 21:44   |  #15  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

http://download.chip.eu/tr/download_tr_1452418.html

VistaGlazz opens up Windows Vista for self-created themes.

Use custom Windows Vista themes like from vista-themes.net or wincustomize.com. VistaGlazz patches a few DLL-files and after a reboot, your Vista can be customized with ease.

VistaGlazz is free and very easy to use.
Türkçesi
VistaGlazz, Vista kolaylıkla özelleştirilebilir birkaç DLL dosyaları ve sistem yeniden başlatıldıktan sonra yamalar.

VistaGlazz ve kullanımı çok kolay ücretsizdir.

qudin
08-09-2009, 21:48   |  #16  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

Aynı bölümde Y'z dock For Vista yazıyordu ama vistada kurmaya kalktığımda Just Xp hatası veriyrodu :D
Daha güvenilir http://www.codegazer.com/vistaglazz/

Toxic
08-09-2009, 21:53   |  #17  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

ben sizden daha fazla biliyorum diye bir şey demedim demem yorumlarda bilgiçlik taslamıyorum düşüncelere karşı saygılıyımdır ama bu konuda olamam çünkü haklıyım programın açıklamasında dll dosyasını yamalar diyor yamalama olayında değişim olmuyor mu??

qudin
08-09-2009, 21:57   |  #18  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

Microsoft hergün yamalıyor Update de nasıl ki onlar sistemin parçasıysa o programda sistemin bir parçası oluyor ve herhangi bir zararı da yok..
Ayrıca daha öncede söylediğim gibi o .dll leri sisteme entegre etmiyor sadece programın kendi çalışması için gerekli .dll ler

Son Düzenleme: qudin ~ 08 Eylül 2009 21:58
Toxic
08-09-2009, 22:00   |  #19  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
Microsoft hergün yamalıyor Update de nasıl ki onlar sistemin parçasıysa o programda sistemin bir parçası oluyor ve herhangi bir zararı da yok..
microsfot un yayınladığı güncellemeler farklı bu program farklı.doğrudur sistemin parçası oluyor ama sp güncellemelerinde program uyumsuzluk yaratıyor bazı kullanıcılar sp1 den sp2 geçtiklerinde programın çalışmadığını sisteme zarar verdiğini görmüştür ama bu sorunun çözüldüğünü duydum

Toxic
08-09-2009, 22:01   |  #20  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
Ayrıca daha öncede söylediğim gibi o .dll leri sisteme entegre etmiyor sadece programın kendi çalışması için gerekli .dll
dll dosyalarını yamalıyor yamalanmış sistem dosyası da her temayı kabul ediyorCool

qudin
08-09-2009, 22:13   |  #21  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

Haklısınız sizin verdiğiniz program sisteme kurulmuyor .dll de yok onda ve sistem dosyalarında herhangi bir değişiklik de yapmıyor :D tamamen fireware :D sizin verdiğiniz program glazz dan daha çok kişiselleştirme sunuyor buda şunu gösterir ki sistemin daha çok yerine entegre ediyor kendisini daha çok sistem dosyasıyla oynuyor yani
Ayrıca günümüzde yamalanmayan sistemi mi var en kötü codec packler iconlar program addonsları vs. vs. her sistemde var yani :D

Son Düzenleme: qudin ~ 08 Eylül 2009 22:15
Toxic
08-09-2009, 22:17   |  #22  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
Haklısınız sizin verdiğiniz program sisteme kurulmuyor .dll de yok onda ve sistem dosyalarında herhangi bir değişiklik de yapmıyor :D tamamen fireware :D sizin verdiğiniz program glazz dan daha çok kişiselleştirme sunuyor buda şunu gösterir ki sistemin daha çok yerine entegre ediyor kendisini daha çok sistem dosyasıyla oynuyor yani
Ayrıca günümüzde yamalanmayan sistemi mi var en kötü codec packler iconlar program addonsları vs. vs. her sistemde var yani :
benim verdiğim program sistem dosyalarını değiştirebilir ama yedekliyor en azından sizin verdiğiniz program büyük bir ihtimalle kaldırılmıyor bir sorun çıktığında adam windows u onarmak zorunda kalacak

qudin
08-09-2009, 22:22   |  #23  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

bilmeden yazma o zaman kur programı sonra olur de ihtimaller üzerinden yorum yapacak olursak işimiz var ayrıca benim önerdiğim programı sistem dosyalarını değiştiriyor diye eleştirip kendi önerdiğinizi savunmanız yanlış bence sizin verdiğinizde neticede bir program hemde benim verdiğimden daha çok kişiselleştirme sunuyor belki beni,m programımda sorun olduğunda onarabilir ama sizin verdiğiniz programda onarmaya fırsat vermeye bilir zira neredeyse sistemin tamamını etkiliyor pencereler araç çubukları kenar çubuğu uraı işaretleri simgeler mause işaretçileri vs vs

zazaca
08-09-2009, 22:24   |  #24  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

ben ikinizede birşey sülimi ben bilgisayarıma tema yüklemek istediğimde sadece yükleyeceğim temayı windows resources thema klasörüne kopyalayıp ondan sonra thema calışyo herhangi bir program yüklemeden kuruluyor ve kaldırmak istediğimdede o temayı windows resources thema klasöründe siliyorum büylece tema kalkmış oluyor siz neyi tartışıyorsunuz anlamdım

Son Düzenleme: zazaca ~ 08 Eylül 2009 23:54
Toxic
08-09-2009, 22:26   |  #25  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
bilmeden yazma o zaman kur programı sonra olur de ihtimaller üzerinden yorum yapacak olursak işimiz var ayrıca benim önerdiğim programı sistem dosyalarını değiştiriyor diye eleştirip kendi önerdiğinizi savunmanız yanlış bence sizin verdiğinizde neticede bir program hemde benim verdiğimden daha çok kişiselleştirme sunuyor belki beni,m programımda sorun olduğunda onarabilir ama sizin verdiğiniz programda onarmaya fırsat vermeye bilir zira neredeyse sistemin tamamını etkiliyor pencereler araç çubukları kenar çubuğu uraı işaretleri simgeler mause işaretçileri vs
mause işaretçilerinin değiştirmek için sistem dosyasını değiştirmeye gerek yoktur programsızda değiştirilir.kendi programınızın sistem dosyasını değiştirdiğini kabullendiniz benim programıma saldırıyorsunuz sizin önerdiğiniz programları xp de çok kullandım sp3 ü yükledikten sonra sonuç çok kötü oldu.vista glazzı kaldırmak için sistem geri yükleme yapılması gerekir.yazdığınız yorumlara yanıt vermeyeceğim.