Trafosu sağlamdır.Demagnetize, yani tüpü nötr hale getirmek anlamına mı geliyor? Valla Yamyam abi benim bu konuda fazla bir bilgim yok.. Bir televizyoncuya götürmem gerekiyor heralde..
Muhtemelen demagnetizörün PTC si yanmıştır. 3 Lira bile değildir.
Ama önce bi demagnetize etmen lazım tüpü.
YAMYAMLARIN SOHBET BOLGESi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Demagnetize, yani tüpü nötr hale getirmek anlamına mı geliyor? Valla Yamyam abi benim bu konuda fazla bir bilgim yok.. Bir televizyoncuya götürmem gerekiyor heralde..Tüp üzerindeki (içerisindeki shadow mask) manyetik alan ile mıknatıslanmıştır. Bu mıknatıslanmayı AC gerilimle değişen elektro mıknatıs ile giderebilirsin. Çok ucuza satılmaktadır. Eğer istersen kendin de yapabilirsin.
Öncelikle bir demire ihtiyacın var yuvarlak ve 1-2 cm çapında yaklaşık 5-10 cm uzunluğunda. Bunun üzerine bir sıra kağıt sar ve kağıdın üzerine yaklaşık 100 ya da 200 tur bobin teli sar. Bu tellerin iki ucuna AC gerilim uyguladığında (Yaklaşık 12V) demir devamlı değişen bir elektro mıknatıs olacaktır. Bu elektro mıknatıs çalışırken tv tüpüne değdirecek şekilde tüm tüpün önünde gezdir. Sonra yavaş yavaş elektro mıknatısı uzaklaştır. TV çalışırken yap. Renklenmenin kaybolduğunu göreceksin.
Tüp üzerindeki (içerisindeki shadow mask) manyetik alan ile mıknatıslanmıştır. Bu mıknatıslanmayı AC gerilimle değişen elektro mıknatıs ile giderebilirsin. Çok ucuza satılmaktadır. Eğer istersen kendin de yapabilirsin.Abim bendede tüplü tv var atari takıp oynamak için kullanıyorum onun renkleri kaırşınca normal hoparlördeki mıknatısla düzeltiyomda dikkatli yapılması gereken bir iş dikkat edilmese daha fena karıştırıyor renkleri
Öncelikle bir demire ihtiyacın var yuvarlak ve 1-2 cm çapında yaklaşık 5-10 cm uzunluğunda. Bunun üzerine bir sıra kağıt sar ve kağıdın üzerine yaklaşık 100 ya da 200 tur bobin teli sar. Bu tellerin iki ucuna AC gerilim uyguladığında (Yaklaşık 12V) demir devamlı değişen bir elektro mıknatıs olacaktır. Bu elektro mıknatıs çalışırken tv tüpüne değdirecek şekilde tüm tüpün önünde gezdir. Sonra yavaş yavaş elektro mıknatısı uzaklaştır. TV çalışırken yap. Renklenmenin kaybolduğunu göreceksin.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (154666) ~ 31 Mart 2012 02:41
Abim bendede tüplü tv var atari takıp oynamak için kullanıyorum onun renkleri kaırşınca normal hoparlördeki mıknatısla düzeltiyomda dikkatli yapılması gereken bir iş dikkat edilmese daha fena karıştırıyor renkleriLem sen daha horlamadın mı. UYANIK.
Mıknatısı her yaklaştırıp hareket ettirdiğinde tüpte yine mıknatıslanma kalabilir. Düzelmesi ise şans işi diyebiliriz O yüzden yukarda anlattığım elektromıknatıs ile yapmalısın.
Yamyam abi, bugün televizyoncuları çağırdık.. Usta, kalfasını göndermiş. Geldi eve, bir açayım bakaım televizyonu dedi, ekrana bir baktı.. Abi bunun renk entegreleri bozulmuş dedi. Bugünlerde bu arıza yüzünden baya bi tv geliyor dedi. Aldı götürdü televizyonu.
Yalan söylüyodur o lavuq fazla para almak için
Aslında orda döveydiniz adamı daha iyi olurdu :D :D :D
Bi dene ekrana bakmayla nasıl anlıyormuş sorunu lavuq;
Bence biraz araştısaydın daha iyi olurdu
mesela şu konu gibi
http://forum.donanimhaber.com/m_29249996/tm.htm
Ben bi sorunum olduğunda sürekli araştırırım
Hemde sen o televizyonu geceleri izleme bak adamlar uzaylı gibi çıkıyomuş zaten korma adamları görünce
Yamyam abi, bugün televizyoncuları çağırdık.. Usta, kalfasını göndermiş. Geldi eve, bir açayım bakaım televizyonu dedi, ekrana bir baktı.. Abi bunun renk entegreleri bozulmuş dedi. Bugünlerde bu arıza yüzünden baya bi tv geliyor dedi. Aldı götürdü televizyonu.Aslında TV yi götürmemiş. Cebinizden bi 50-100 Gaymeyi götürmüş.
Sen bile halledebilirdin bunu demagnetizör ile.
Keskonun yaptığı gibi mıknatısla bile denesen meseleyi anlardın.
Yalan söylüyodur o lavuq fazla para almak içinYaw araştırmak için buraya konu açtım ya zaten... Ama ben müdahale edemem ki televizyona.. Yamyam abi güzel açıklamış nasıl yapılacağını ama bende ne gezer bobin teli.. Hayatımda hiç televizyon tamir etmedim ki ben..Belki evimize gelen kalfa yanlış teşhis koymuştur.. Hem usta tanıdık biri, öyle fazla para almak için mazeret uydurmaz..
Aslında orda döveydiniz adamı daha iyi olurdu :D :D :DBi dene ekrana bakmayla nasıl anlıyormuş sorunu lavuq;
Bence biraz araştısaydın daha iyi olurdumesela şu konu gibi
http://forum.donanimhaber.com/m_29249996/tm.htm
Ben bi sorunum olduğunda sürekli araştırırım
Hemde sen o televizyonu geceleri izleme bak adamlar uzaylı gibi çıkıyomuş zaten korma adamları görünce
KOMBİ ile uğraşıyom yokum.
gençler neyin kafasını yaşıyorsunuz siz
KOMBİ ile uğraşıyom yokum.Kolay Gelsin Abim...
Abim benim başımdada bi külüstür var bilgisayar alt komşu geldi attı önüme gitti yav kaç defa dedim o adama bu pcyi artık ya güçlendir yada kaldır at..
Sistem şu
İntel pentium 4 CPU 2.40 GHZ tek çekirdek..
48 gb hdd
383 mb ddr 400 RAM
nvıdıa geforce GTX 400 ekran kartı
Adam diyor windows 7 kur :))
Ya düşünüyom diyom bunun neresine win 7 kuracaz ram desen yok hdd desen az zaten kurulmaz win 7 yer az diye uyarı verir öle kalır :)
xp pro sp3 kurdum gerekli programları kurdum güncelliyom az kaldı kurtulmama :D
Şuan kullandığı RAM 626 MB yinede kasmıyor donmuyor XP ilaç gibi geldi buna
Bi yeniden başlatam canavarı gelem :DSon Düzenleme: Kapalı Hesap (154666) ~ 01 Nisan 2012 01:15
Millet yattı herhalde bizde zıbaralım bari
Şööle bölYamyam abi, ben Ubuntu Swap dediğiniz yeri anlamadım.. Takas alanı ne işe yarıyor? Ubuntuya D sürücüsü yetmiyor mu da bir de E sürücüsü oluşturuyorum.. Peki ben D ve E ye harf atamazsam bilgisayar açıkken ne harfi ile gösterecek.?
C=20481 MB = 20 Gb XP
D=20481 MB = 20 Gb UBUNTU
E=2048 MB = 2 Gb Ubuntu swap (takas alanı yani pazar yeri)
F=yaklaşık kalan 35GB olur buraya da oyunlar moyunlar için depo diyebilirsin.
D ve E bölümlerinin formatı farklı olacağı için buraya harf atamayacaksın F bölümü otomatikman XP de D olarak görülecektir.
Yamyam abi, ben Ubuntu Swap dediğiniz yeri anlamadım.. Takas alanı ne işe yarıyor? Ubuntuya D sürücüsü yetmiyor mu da bir de E sürücüsü oluşturuyorum.. Peki ben D ve E ye harf atamazsam bilgisayar açıkken ne harfi ile gösterecek.?Linux sistemleri genellikle çalışırken ram yemeyi sevmez. Onlar genellikle SWAP denilen boş bir disk bölümünü kullanmayı ve yemeyi sever. Böylece düşük sistemlerde bile etkili bir çalışma hızına ulaşır.
Bölümlere harf atamanın bir esprisi olmaz. Şöyle ki linux bölümleri zaten windowsta tanınmayacaktır. Windowsta tanınan bölümleri windows kendi kafasına göre harflendirecektir.
Sayın MR_YAMYAM abim....
Oturduğum binadaki tüm pcler benden sorulur yani çökme virüs bulaşması vs..
Akşam alt komşumun pc çöktü 2 defa bip sesi çıkartıyordu kısa aralıklarla sorunu çözdüüm formatladım ve şuan kullanıyor sorunsuz....
Akşam saatleri bilgisayarını almaya geldiğinde kardeşinin bilgisayarınıda getirmiş...
Dedim abi sorunu ne bunun oda silmek için sökmüş sonra geri topladığında açmış 3 saat gibi çalışıp kapanmış ve bir daha açılmamış..
3 saattir uraşıyorum ama olmadı diceksin neden olmadı
Açma düğmesine basınca fanlar açılıyor bippppppp diye ses çıkartıp ölle kalıyor sadece fanları çalışıyor
Power'ı söktüm başka power'la denedim olmadı (power sağlam)
Ram'leri başka bir makinaya taktım remlerde sorun yok(remlerde sağlam)
HDD'yi kendi pcme taktım ondada sorun yok... (hdd'de sağlam)
İşlemci AMD işlemci idi bu sökmüş soğutucuyu termal macunu temizlemiş termal macun sürmeden geri takmış fanı ama soğutucunun bir ayağıda boşta idi oturtmamış...
Adam temizlikten sonra sistemi açıp 3 saat gibi bir süre kullanmış sonra pat diye kapanmış..
Benim koyduğum tanı işlemci aşırı ısıdan bozuldu
Senin görüşün nedir abim adam para veriym git al bi işlemci dedi
Görüşlerini bekliyorum abim...
Sayın MR_YAMYAM abim....İşlemci varken de yokken de aynı şekilde bipirdiyosa işlemci nanay olmuştur.
Oturduğum binadaki tüm pcler benden sorulur yani çökme virüs bulaşması vs..
Akşam alt komşumun pc çöktü 2 defa bip sesi çıkartıyordu kısa aralıklarla sorunu çözdüüm formatladım ve şuan kullanıyor sorunsuz....
Akşam saatleri bilgisayarını almaya geldiğinde kardeşinin bilgisayarınıda getirmiş...
Dedim abi sorunu ne bunun oda silmek için sökmüş sonra geri topladığında açmış 3 saat gibi çalışıp kapanmış ve bir daha açılmamış..
3 saattir uraşıyorum ama olmadı diceksin neden olmadı
Açma düğmesine basınca fanlar açılıyor bippppppp diye ses çıkartıp ölle kalıyor sadece fanları çalışıyor
Power'ı söktüm başka power'la denedim olmadı (power sağlam)
Ram'leri başka bir makinaya taktım remlerde sorun yok(remlerde sağlam)
HDD'yi kendi pcme taktım ondada sorun yok... (hdd'de sağlam)
İşlemci AMD işlemci idi bu sökmüş soğutucuyu termal macunu temizlemiş termal macun sürmeden geri takmış fanı ama soğutucunun bir ayağıda boşta idi oturtmamış...Adam temizlikten sonra sistemi açıp 3 saat gibi bir süre kullanmış sonra pat diye kapanmış..
Benim koyduğum tanı işlemci aşırı ısıdan bozuldu
Senin görüşün nedir abim adam para veriym git al bi işlemci dedi
Görüşlerini bekliyorum abim...
İşlemciyi çıkartıp bipirdemesine bi bak.
İşlemci varken de yokken de aynı şekilde bipirdiyosa işlemci nanay olmuştur.aynen abim değişen hiç bir şey yok :) işlemciyi değiştirecem
İşlemciyi çıkartıp bipirdemesine bi bak.
Ya birde neye benzettim biliyonmu o sesi hani insan büyük kaza geçirince komaya girer ya cihaza bağlarlar cihaz insan ölünce hiç durmadan dittttttttt diye öter ona benzettim
Seninde onaylamanla tamamdır işlemciyi değiştiriyoruz :)
Ya birde diyorki işlemcinin üstünde bişey vardı temizledim onu :D
Ya işlemci regülatörü gittiyse.
Hapı yuttun CUMALİ.