YAMYAMLARIN SOHBET BOLGESi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
CapanQGLU
03-12-2011, 04:23   |  #76  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Merhabalar. Sözde rekorluk konusu kapandı sanırım.

Kapalı Hesap (154666)
03-12-2011, 13:13   |  #77  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Tühh bee. Dün uzmanına sorun yazıları yayınlanmış. Kaçırdık bee

Kapalı Hesap (154666)
08-12-2011, 02:33   |  #78  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Başka sohbet etmek isteyen yoksa ben yatıyom.

technomistic
08-12-2011, 14:17   |  #79  
technomistic avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,520 mesaj

iyi geceler :)

hayatın_içinden
09-12-2011, 09:50   |  #80  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
372 mesaj

mr_yamyam abi  yeni bir microfonlu kulaklık alıcamda bunları sectim ben.... Hangisini alman konusunda yardımcı olabilirmisin bana nacizane ses ve kalite bakımından . Mic ve ses çok iyi derecede hangisi en iyisi sence bunlarda ?

1. http://store.bilkom.com.tr/Sennh ... -Siyah-_2510.html#0

2. http://www.hepsiburada.com/Liste ... 8084&categoryId=520

3. http://www.teknosa.com/kategori/ ... mikrofonlu_kulaklik

4. http://urun.gittigidiyor.com/bil ... ses-ayarli-47564823

5. http://urun.gittigidiyor.com/bil ... klik-102db-47470452

6. http://urun.gittigidiyor.com/bil ... c-kulaklik-48487130

Son Düzenleme: hayatın_içinden ~ 09 Aralık 2011 10:59
Kapalı Hesap (154666)
09-12-2011, 12:33   |  #81  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: hayatın_içinden  
mr_yamyam abi  yeni bir microfonlu kulaklık alıcamda bunları sectim ben.... Hangisini alman konusunda yardımcı olabilirmisin bana nacizane ses ve kalite bakımından . Mic ve ses çok iyi derecede hangisi en iyisi sence bunlarda ?

1. http://store.bilkom.com.tr/Sennh ... -Siyah-_2510.html#0

Burada SENNHEIZER i tek geçerim.
Pahalı gibi görünmesine rağmen kalite arayanlara öneririm.
Ancak amaç sadece bilgisayarda sesli görüşme yapmak içinse 5 TL ye satılan diğer kulaklıklar da iş görür.

Kapalı Hesap (101323)
09-12-2011, 18:19   |  #82  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

beyler  bence foruma  atatürk köşesi  açılsa çok iyi olur her forumda olması gereken  bir bölüm

Kapalı Hesap (154666)
10-12-2011, 19:55   |  #83  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: liberty city  
beyler  bence foruma  atatürk köşesi  açılsa çok iyi olur her forumda olması gereken  bir bölü
Konu ile ilgili ve bilgili bir arkadaş önayak olursa elbette destek görecektir.

Kapalı Hesap (101323)
11-12-2011, 00:01   |  #84  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/hdd-password_t226824.html   beyler  bu konuya  yardım  edelim  mr_yamyam   sorunun çözümünü bilmeden  gelişi güzel  yazmışsın konu hakkında bilgin yok  :)  
bu dediklerim bir hakaret değil  mesaj  atılmış olsun  diye mesaj atmak  olmaz  :)

Kapalı Hesap (154666)
11-12-2011, 00:59   |  #85  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
https://www.chip.com.tr/forum/hdd-password_t226824.html   beyler  bu konuya  yardım  edelim  mr_yamyam   sorunun çözümünü bilmeden  gelişi güzel  yazmışsın konu hakkında bilgin yok  :)  
bu dediklerim bir hakaret değil  mesaj  atılmış olsun  diye mesaj atmak  olmaz  :)
Hiçbir yazılım harddiskin içerisindeki donanıma yazılamaz. Hangi harddiskte eeprom gördün. ..))))
Ayrıca şimdiye kadar bu tür şikayetlerle gelen çoğu arkadaşımın harddisklerini sıfırlayıp temiz bir işletim sistemi kurarak  yardımcı olmuşumdur.
Hiçbir yere mesaj atmış olmak için mesaj atmadığımı sen de biliyorsun. Bilgim dahilinde forumda kişi ayrımı yapmadan herkese yardımcı olmaya çalışırım. Hatta bazı arkadaşların çocuk diye önemsemediği birçok kişiye de özelden yardımcı olmuşumdur.

Kapalı Hesap (101323)
11-12-2011, 01:05   |  #86  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

bende biliyorum zaten  :)  koymamdan o konuda şaka  yaptığımı   anlamadın mı  eğer gerçek olsaydı  :@  koyardım

Kapalı Hesap (101323)
11-12-2011, 01:06   |  #87  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Hiçbir yazılım harddiskin içerisindeki donanıma yazılamaz. Hangi harddiskte eeprom gördün. ..))))
Ayrıca şimdiye kadar bu tür şikayetlerle gelen çoğu arkadaşımın harddisklerini sıfırlayıp temiz bir işletim sistemi kurarak  yardımcı olmuşumdur.
Hiçbir yere mesaj atmış olmak için mesaj atmadığımı sen de biliyorsun. Bilgim dahilinde forumda kişi ayrımı yapmadan herkese yardımcı olmaya çalışırım. Hatta bazı arkadaşların çocuk diye önemsemediği birçok kişiye de özelden yardımcı olmuşumdur.

valla  intel bioslarda yeni bir teknolojiyle yazılabiliyor malesef  birçok kişi bu yüzden yeni hdd alıyor aslında firmware reinstall ile  halledilebilir

hayatın_içinden
11-12-2011, 01:09   |  #88  
Yıllanmış Üye
372 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Burada SENNHEIZER i tek geçerim.
Pahalı gibi görünmesine rağmen kalite arayanlara öneririm.
Ancak amaç sadece bilgisayarda sesli görüşme yapmak içinse 5 TL ye satılan diğer kulaklıklar da iş görür.

çok teşekkür ederim mr_yamyam abi hakikaten yorumlarınla bir çok insanı bilgilendirip tavsiye ve önerilerinle yardımcı oluyorsun her konuda ...

bosluk
11-12-2011, 01:16   |  #89  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Yaa o konuda sabit sürücüye arkadaşın ne şekilde şifre attığını bile anlamadım ben de açıkcası :) Çok da saçma geldi hani. Firmware ile atılabiliyor filan denmiş bir de :P Yaw o şekilde şifre atma bilgisi olsa kişinin, zaten buraya gelip de şifre attım nasıl düzeltecem diyebilir mi, gelir hepimize bilgisayar teknolojisini öğretir :P Muhtemelen bios ekranına şifre koyduğunu kastediyor. Pili tak çıkar geçsin aslında da işte :P

Gerçi yamyam da linux kur demiş :P Ben de diyorum ara ara bunu ama foruma sorunum var diye yazan bir kişinin linuxtan anlamasını, hadi bir şekilde linuxla açtı diyelim, işi linuxla düzeltebileceğini yani :P

Selamlars hepinize :)

Kapalı Hesap (154666)
11-12-2011, 01:36   |  #90  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: bosluk  
Yaa o konuda sabit sürücüye arkadaşın ne şekilde şifre attığını bile anlamadım ben de açıkcası :) Çok da saçma geldi hani. Firmware ile atılabiliyor filan denmiş bir de :P Yaw o şekilde şifre atma bilgisi olsa kişinin, zaten buraya gelip de şifre attım nasıl düzeltecem diyebilir mi, gelir hepimize bilgisayar teknolojisini öğretir :P Muhtemelen bios ekranına şifre koyduğunu kastediyor. Pili tak çıkar geçsin aslında da işte :P

Gerçi yamyam da linux kur demiş :P Ben de diyorum ara ara bunu ama foruma sorunum var diye yazan bir kişinin linuxtan anlamasını, hadi bir şekilde linuxla açtı diyelim, işi linuxla düzeltebileceğini yani :P

Selamlars hepinize :)

Harddiske şifre attığını sanmıyorum. Arkadaşın verdiği bilgiler eksik olduğu için tam sonuca ulaşmak zor oluyor.
Ancak şundan eminim.
Tabiri caizse bizim şavalak teknik servislerimiz nerden ne kadar para sızdırabileceklerini iyi biliyorlar. Elbetteki böyle bir arkadaşımıza da aynen şunları söyleyecekler.
1 şifreyi hatırla. Hatırlamazsan ben gerekeni yaparım Paranı alırım
2 Yeni HDD al. Al ki bana gelesin ben de temiz bi format atar ücreti vekaletimi kaparım

bosluk
11-12-2011, 01:49   |  #91  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Sırf teknik serviste değil memleketteki tüm "ustalarda" aynı problem var zaten. Doğalgaz bağlamaya usta geliyor, herif sıcak su bağlantısını yapmadan gidiyor. Öbür ustayı getiriyorum, bu sefer boruları patlatıyor. Başkası geliyor abi borular düzgün bağlanmış sorun senin ev tesisatında diyor. En nihayetinde birini daha getiriyorum, valla hede hödö %100 olacağına inanmıyorum ama bir de böyle deneyelim diyor, sorun halloluyor. Bu sefer de diğer bir boruya taktığı kör tıpa sızdırıyor. Allah kahretsin diyip sinir küpü halde sigarakolik oluyorsun :P

Hakikaten bilgisayarcılar da böyle. Hiç unutmam. Windows 95'in ilk çıktığı zaman. Gelen bir teknik servis elemanı şöyle bir cümle kuruyor bana : "Bakın, daha rahat olmanız için sağ tuş diye birşey yaptık şirkette. Basınca bakın menü çıkıyor. Buraya da sistem özellikleri sayfası ekledik, bakın bizim bilgisayar şirketimizin logosu - kanıt bu da - nasıl çok güzel yapmışız değil mi? Ama kurcalamayın, bozarsanız 0'dan kodlamamız gerekeceğinden çok masraflı olur", böyle 1 saat Windows 95'i Çanakkale'deki bilgisayar şirketi olarak nasıl geliştirdiklerini anlatıp zombi etmişti herif beni :P Rezillik şekerim :D

Kapalı Hesap (154666)
11-12-2011, 01:51   |  #92  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
valla  intel bioslarda yeni bir teknolojiyle yazılabiliyor malesef  birçok kişi bu yüzden yeni hdd alıyor aslında firmware reinstall ile  
Sana bir olay anlatayım okuyan arkadaşlar da bilgilensin.
P4 yıllarında (2001 falan) benim harddiskim wd 40GB idi. Firmadan low-level format sürücüsünü indirdim. Birkaç denemeden sonra bu programla çok iyi neticeler almıştım. Ama guduruk ellerim rahat durmuyordu ve durmadan başka denemeler yapıyordum. Yine böyle bir denemden sonra işletim sistemini yükledim ki bu ne HDD 26 GB görünüyor.
Allem ettim kallem ettim ama düzeltemedim. Firma garantisi olduğu için harddiski gönderdim. 1 ay kadar sonra yenisi geldi. Gelir gelmez de ellerim yine denemeler yapmaya başladı. Ana bi baktım harddiski yine 26 GB formatlamışım.
Yaf nooluyoruz mooluyoruz derken WD firmasının bir yazısını buldum. Harddiskleri ve anakartlarla ilgili  teknik bir yazı idi.
Meğerse anakartlarda bazı bariyerler varmış. Bu bariyerler ne amaçla konulmuş bilemem ama 26-36 120 gibi değerler içeriyordu. Daha sonra bu olayı anakartın resmi sitesinden indirdiğim bilgilerle doğruladım.
Meğerse harddiskin hiçbir kabahati yokmuş. 40GB harddiskim 26GB olarak 6 ay kadar yattıktan sonra canımın sıkıldığı bir gün taktım ve öğrendiğim bu bilgiler doğrultusunda bazı komutlar vererek yeniden formatladım.
Harddiskim 40 GB olarak yeniden kullanıma açılmıştı.
Ama bu gün sorsanız nasıl yaptın diye inanın yanıt veremem.
O harddiski itina ile saklıyorum..

bosluk
11-12-2011, 01:58   |  #93  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Ahanda şununladır :

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

6 ay boyunca 40'lık sürücüyü 2'de kullanmak zorunda kalmıştım aynen :) Sonra bununla yok sektördür yok clastırdır tek tek elle girince düzelmişti. Bu da bir başka rezilliktir hakikaten :D

Son Düzenleme: bosluk ~ 11 Aralık 2011 01:58
Kapalı Hesap (154666)
11-12-2011, 02:20   |  #94  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Liberty beni gudurttu. Bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatmak zorunda kaldım
Aşağıdaki resimle ilgili yorum bekliyorum
[URL=http://img442.imageshack.us/i/linuxwind.jpg/][/URL]

Kapalı Hesap (101323)
11-12-2011, 07:18   |  #95  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

anlamadınızki beyler intel anakartlarda  olan  bir teknoloji  :)  biostan  hdd nin firmwaresine password atanabiliyor  çokta zor değil  bunu bir virusun yapmasıda  çok zor değil sonuçta  windows üzerinden  üreticinin programı bios u  silebiliyorsa   viruste  bunu yapabilir  rom belleklerin çeşitleri vardır  elektrik ile silinebilen romlar  özel programlar aracığıyla  silinebilir  he  birde  silinemeyen  rom var aslınmda  onlarda laboratuvar ortamında uzman kişiler  tarafından silinebilir  söz konusu  yazılım  olduğunda herşey mümkündür

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (154666) ~ 11 Aralık 2011 07:19
Kapalı Hesap (101323)
11-12-2011, 07:43   |  #96  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

resimde  anladığım kadarıyla booty ekranında   kullanıcı    hişçbirşey yapmassa  ne kadar beklenip varsayılan  os nin seçileceği  süreyi  yazıyor timeout 30
default os yi ve  hangi os nin kurulu olduğu vb. bilgiler var dosyada  
visual studio yu kullananlar  bilirler  solution  da  kodları incelediğimizde dosyanın işlevleri  falan  yazıyordu
buda ona  benzere bişey  boot.ini de sadece  bazı işlevler yazıyor   booty eden asıl dosya nedir bilemem ama   kerrnel olayı falan os yazma  işi  çok karmaşık gerçekten  bir os nin çalışma prensibini  biraz kavrayınca os yazmanın ne kadar zor  olduğunu ve os nin üzerinde progrtam geliştirmenin os yazmaya nazaran çok çok basit olduğunu  anlarsınız  sonuçta  hazır dynamic  link librarydeki  application  proggraming  interface  leri kullanarak  yapılıyor programlar siz bir  ide üzerinde program geliştirirken bile os deki apileri  kullanıyor arka planda   bazıları derki programlama dilleri nasıl geliştiriyor falan tamamen cpu  lara bağlı bir olay cpu  ların işleyişiyle alakalı  dotnet de  3-5  program geliştiren kendini usta sanıyor  gerçi ben onuda yapamıyorum programlamadan zerre kadar anlamam  ama os nin yanında çok çok basit  şeyler bunlar siz  ide ye  ne yapacağını  anlatıyorsunuz anlayacağı dilde  ide de size os den yardım alarak  hazırlıyor  biraz bilgi vermek geldi içimden  bu arada deep freeze basit görenler  var deep freeze çok  büyük  bir projedir   packlenmiş olduğu için  boyutu 6 mb ve bence deep freeze  harikulade bir yazılım  yılların programı çıkalı  12  yıl olmuş  bazıları konuşuyor    işte   deep freeze in açıkları var falan hep  çamur atıyorlar   deep freeze i son  çıkan  versiyonunu kullanbırsanız hiçbir sorun yaşamassınız    kendi ellerimle conficker ı pc emde çalıştırdım   temizlemek için tek yapmam gereken  ağ kablolarını kasalardan  söküp pc leri  birer kez  restart  çekmek oldu  kim ne derse desin deep freeze alanında  en  süperi hatta  şu meşhur  6000  virus ude çalıştırdım aynı şekilde bir restart olay bitti

Kapalı Hesap (154666)
11-12-2011, 13:20   |  #97  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
anlamadınızki beyler intel anakartlarda  olan  bir teknoloji  :)  biostan  hdd nin firmwaresine password atanabiliyor  çokta zor değil  bunu bir virusun yapmasıda  çok zor değil sonuçta  windows üzerinden  üreticinin programı bios u  silebiliyorsa   viruste  bunu yapabilir  rom belleklerin çeşitleri vardır  elektrik ile silinebilen romlar  özel programlar aracığıyla  silinebilir  he  birde  silinemeyen  rom var aslınmda  onlarda laboratuvar ortamında uzman kişiler  tarafından silinebilir  söz konusu  yazılım  olduğunda herşey mümkündü
ROM= Read Only Memory. = SADECE OKUNABİLİR BELLEKLER
PROM= Programmable Read Only Memory = Programlanabilir ve sadece okunabilir bellekler.
EPROM= Electrically Programmable Read Only Memory = Elektrikle programlanabilir ve sadece okunabilir bellekler.
EEPROM= Electrically Eraseble Programmable Read Only Memory = Elektrikle silinebilir programlanabilir sadece okunabilir bellekler.
PIC= Programmable Integrated Circuit = Programlanabilir entegre devreler.
Benim bildiğim elektronik hafıza birimleri bunlardır. Eğer bir donanıma birtakım özellik ya da işlevsellik katmak istersek ROM hariç belirttiklerimden herhangi birisinin donanım içerisindeki devrelerde kullanılması gerekmektedir. Ben bir harddiskimin devresini çıkardım ve inceledim. Devresindeki entegreleri inceledim. Bunlar genellikle Arabirim, Servo kontroller, cache bellek ve step motion entegrelerinden oluşmaktalar.  
Yoksa bilmediğim başka şeyler de mi var.

M.G.G
11-12-2011, 17:38   |  #98  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

youtu.be/U05ZyuA3uQw
Şarkı komedi :D

Kapalı Hesap (154666)
12-12-2011, 06:41   |  #99  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Her türlü konularda sohbet edilir tartışma yapılır.
Okuyanlar bilgilenirr
GEEEEL VATANDAŞ GEELLL

Kapalı Hesap (154666)
17-12-2011, 12:04   |  #100  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Bu gün de forumda iyi bir konu yok..
Birileri iyi bir konu açsa da tartışsak yaaf.