Merhabalar. Sözde rekorluk konusu kapandı sanırım.
YAMYAMLARIN SOHBET BOLGESi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Tühh bee. Dün uzmanına sorun yazıları yayınlanmış. Kaçırdık bee
Başka sohbet etmek isteyen yoksa ben yatıyom.
mr_yamyam abi yeni bir microfonlu kulaklık alıcamda bunları sectim ben.... Hangisini alman konusunda yardımcı olabilirmisin bana nacizane ses ve kalite bakımından . Mic ve ses çok iyi derecede hangisi en iyisi sence bunlarda ?
1. http://store.bilkom.com.tr/Sennh ... -Siyah-_2510.html#0
2. http://www.hepsiburada.com/Liste ... 8084&categoryId=520
3. http://www.teknosa.com/kategori/ ... mikrofonlu_kulaklik
4. http://urun.gittigidiyor.com/bil ... ses-ayarli-47564823
mr_yamyam abi yeni bir microfonlu kulaklık alıcamda bunları sectim ben.... Hangisini alman konusunda yardımcı olabilirmisin bana nacizane ses ve kalite bakımından . Mic ve ses çok iyi derecede hangisi en iyisi sence bunlarda ?Burada SENNHEIZER i tek geçerim.
Pahalı gibi görünmesine rağmen kalite arayanlara öneririm.
Ancak amaç sadece bilgisayarda sesli görüşme yapmak içinse 5 TL ye satılan diğer kulaklıklar da iş görür.
beyler bence foruma atatürk köşesi açılsa çok iyi olur her forumda olması gereken bir bölüm
https://www.chip.com.tr/forum/hdd-password_t226824.html beyler bu konuya yardım edelim mr_yamyam sorunun çözümünü bilmeden gelişi güzel yazmışsın konu hakkında bilgin yok :)
bu dediklerim bir hakaret değil mesaj atılmış olsun diye mesaj atmak olmaz :)
https://www.chip.com.tr/forum/hdd-password_t226824.html beyler bu konuya yardım edelim mr_yamyam sorunun çözümünü bilmeden gelişi güzel yazmışsın konu hakkında bilgin yok :)Hiçbir yazılım harddiskin içerisindeki donanıma yazılamaz. Hangi harddiskte eeprom gördün. ..))))
bu dediklerim bir hakaret değil mesaj atılmış olsun diye mesaj atmak olmaz :)
Ayrıca şimdiye kadar bu tür şikayetlerle gelen çoğu arkadaşımın harddisklerini sıfırlayıp temiz bir işletim sistemi kurarak yardımcı olmuşumdur.
Hiçbir yere mesaj atmış olmak için mesaj atmadığımı sen de biliyorsun. Bilgim dahilinde forumda kişi ayrımı yapmadan herkese yardımcı olmaya çalışırım. Hatta bazı arkadaşların çocuk diye önemsemediği birçok kişiye de özelden yardımcı olmuşumdur.
bende biliyorum zaten :) koymamdan o konuda şaka yaptığımı anlamadın mı eğer gerçek olsaydı :@ koyardım
Hiçbir yazılım harddiskin içerisindeki donanıma yazılamaz. Hangi harddiskte eeprom gördün. ..))))valla intel bioslarda yeni bir teknolojiyle yazılabiliyor malesef birçok kişi bu yüzden yeni hdd alıyor aslında firmware reinstall ile halledilebilir
Ayrıca şimdiye kadar bu tür şikayetlerle gelen çoğu arkadaşımın harddisklerini sıfırlayıp temiz bir işletim sistemi kurarak yardımcı olmuşumdur.
Hiçbir yere mesaj atmış olmak için mesaj atmadığımı sen de biliyorsun. Bilgim dahilinde forumda kişi ayrımı yapmadan herkese yardımcı olmaya çalışırım. Hatta bazı arkadaşların çocuk diye önemsemediği birçok kişiye de özelden yardımcı olmuşumdur.
Burada SENNHEIZER i tek geçerim.çok teşekkür ederim mr_yamyam abi hakikaten yorumlarınla bir çok insanı bilgilendirip tavsiye ve önerilerinle yardımcı oluyorsun her konuda ...
Pahalı gibi görünmesine rağmen kalite arayanlara öneririm.
Ancak amaç sadece bilgisayarda sesli görüşme yapmak içinse 5 TL ye satılan diğer kulaklıklar da iş görür.
https://www.chip.com.tr/forum/hdd-password_t226824.html beyler bu konuya yardım edelim mr_yamyam sorunun çözümünü bilmeden gelişi güzel yazmışsın konu hakkında bilgin yok :)Yaa o konuda sabit sürücüye arkadaşın ne şekilde şifre attığını bile anlamadım ben de açıkcası :) Çok da saçma geldi hani. Firmware ile atılabiliyor filan denmiş bir de :P Yaw o şekilde şifre atma bilgisi olsa kişinin, zaten buraya gelip de şifre attım nasıl düzeltecem diyebilir mi, gelir hepimize bilgisayar teknolojisini öğretir :P Muhtemelen bios ekranına şifre koyduğunu kastediyor. Pili tak çıkar geçsin aslında da işte :P
bu dediklerim bir hakaret değil mesaj atılmış olsun diye mesaj atmak olmaz :)Gerçi yamyam da linux kur demiş :P Ben de diyorum ara ara bunu ama foruma sorunum var diye yazan bir kişinin linuxtan anlamasını, hadi bir şekilde linuxla açtı diyelim, işi linuxla düzeltebileceğini yani :P
Selamlars hepinize :)
Yaa o konuda sabit sürücüye arkadaşın ne şekilde şifre attığını bile anlamadım ben de açıkcası :) Çok da saçma geldi hani. Firmware ile atılabiliyor filan denmiş bir de :P Yaw o şekilde şifre atma bilgisi olsa kişinin, zaten buraya gelip de şifre attım nasıl düzeltecem diyebilir mi, gelir hepimize bilgisayar teknolojisini öğretir :P Muhtemelen bios ekranına şifre koyduğunu kastediyor. Pili tak çıkar geçsin aslında da işte :PHarddiske şifre attığını sanmıyorum. Arkadaşın verdiği bilgiler eksik olduğu için tam sonuca ulaşmak zor oluyor.Gerçi yamyam da linux kur demiş :P Ben de diyorum ara ara bunu ama foruma sorunum var diye yazan bir kişinin linuxtan anlamasını, hadi bir şekilde linuxla açtı diyelim, işi linuxla düzeltebileceğini yani :P
Selamlars hepinize :)
Ancak şundan eminim.
Tabiri caizse bizim şavalak teknik servislerimiz nerden ne kadar para sızdırabileceklerini iyi biliyorlar. Elbetteki böyle bir arkadaşımıza da aynen şunları söyleyecekler.
1 şifreyi hatırla. Hatırlamazsan ben gerekeni yaparım Paranı alırım
2 Yeni HDD al. Al ki bana gelesin ben de temiz bi format atar ücreti vekaletimi kaparım
Sırf teknik serviste değil memleketteki tüm "ustalarda" aynı problem var zaten. Doğalgaz bağlamaya usta geliyor, herif sıcak su bağlantısını yapmadan gidiyor. Öbür ustayı getiriyorum, bu sefer boruları patlatıyor. Başkası geliyor abi borular düzgün bağlanmış sorun senin ev tesisatında diyor. En nihayetinde birini daha getiriyorum, valla hede hödö %100 olacağına inanmıyorum ama bir de böyle deneyelim diyor, sorun halloluyor. Bu sefer de diğer bir boruya taktığı kör tıpa sızdırıyor. Allah kahretsin diyip sinir küpü halde sigarakolik oluyorsun :P
Hakikaten bilgisayarcılar da böyle. Hiç unutmam. Windows 95'in ilk çıktığı zaman. Gelen bir teknik servis elemanı şöyle bir cümle kuruyor bana : "Bakın, daha rahat olmanız için sağ tuş diye birşey yaptık şirkette. Basınca bakın menü çıkıyor. Buraya da sistem özellikleri sayfası ekledik, bakın bizim bilgisayar şirketimizin logosu - kanıt bu da - nasıl çok güzel yapmışız değil mi? Ama kurcalamayın, bozarsanız 0'dan kodlamamız gerekeceğinden çok masraflı olur", böyle 1 saat Windows 95'i Çanakkale'deki bilgisayar şirketi olarak nasıl geliştirdiklerini anlatıp zombi etmişti herif beni :P Rezillik şekerim :D
valla intel bioslarda yeni bir teknolojiyle yazılabiliyor malesef birçok kişi bu yüzden yeni hdd alıyor aslında firmware reinstall ileSana bir olay anlatayım okuyan arkadaşlar da bilgilensin.
P4 yıllarında (2001 falan) benim harddiskim wd 40GB idi. Firmadan low-level format sürücüsünü indirdim. Birkaç denemeden sonra bu programla çok iyi neticeler almıştım. Ama guduruk ellerim rahat durmuyordu ve durmadan başka denemeler yapıyordum. Yine böyle bir denemden sonra işletim sistemini yükledim ki bu ne HDD 26 GB görünüyor.
Allem ettim kallem ettim ama düzeltemedim. Firma garantisi olduğu için harddiski gönderdim. 1 ay kadar sonra yenisi geldi. Gelir gelmez de ellerim yine denemeler yapmaya başladı. Ana bi baktım harddiski yine 26 GB formatlamışım.
Yaf nooluyoruz mooluyoruz derken WD firmasının bir yazısını buldum. Harddiskleri ve anakartlarla ilgili teknik bir yazı idi.
Meğerse anakartlarda bazı bariyerler varmış. Bu bariyerler ne amaçla konulmuş bilemem ama 26-36 120 gibi değerler içeriyordu. Daha sonra bu olayı anakartın resmi sitesinden indirdiğim bilgilerle doğruladım.
Meğerse harddiskin hiçbir kabahati yokmuş. 40GB harddiskim 26GB olarak 6 ay kadar yattıktan sonra canımın sıkıldığı bir gün taktım ve öğrendiğim bu bilgiler doğrultusunda bazı komutlar vererek yeniden formatladım.
Harddiskim 40 GB olarak yeniden kullanıma açılmıştı.
Ama bu gün sorsanız nasıl yaptın diye inanın yanıt veremem.
O harddiski itina ile saklıyorum..
Ahanda şununladır :
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
6 ay boyunca 40'lık sürücüyü 2'de kullanmak zorunda kalmıştım aynen :) Sonra bununla yok sektördür yok clastırdır tek tek elle girince düzelmişti. Bu da bir başka rezilliktir hakikaten :D
Liberty beni gudurttu. Bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatmak zorunda kaldım
Aşağıdaki resimle ilgili yorum bekliyorum
[URL=http://img442.imageshack.us/i/linuxwind.jpg/][/URL]
anlamadınızki beyler intel anakartlarda olan bir teknoloji :) biostan hdd nin firmwaresine password atanabiliyor çokta zor değil bunu bir virusun yapmasıda çok zor değil sonuçta windows üzerinden üreticinin programı bios u silebiliyorsa viruste bunu yapabilir rom belleklerin çeşitleri vardır elektrik ile silinebilen romlar özel programlar aracığıyla silinebilir he birde silinemeyen rom var aslınmda onlarda laboratuvar ortamında uzman kişiler tarafından silinebilir söz konusu yazılım olduğunda herşey mümkündür
resimde anladığım kadarıyla booty ekranında kullanıcı hişçbirşey yapmassa ne kadar beklenip varsayılan os nin seçileceği süreyi yazıyor timeout 30
default os yi ve hangi os nin kurulu olduğu vb. bilgiler var dosyada
visual studio yu kullananlar bilirler solution da kodları incelediğimizde dosyanın işlevleri falan yazıyordu
buda ona benzere bişey boot.ini de sadece bazı işlevler yazıyor booty eden asıl dosya nedir bilemem ama kerrnel olayı falan os yazma işi çok karmaşık gerçekten bir os nin çalışma prensibini biraz kavrayınca os yazmanın ne kadar zor olduğunu ve os nin üzerinde progrtam geliştirmenin os yazmaya nazaran çok çok basit olduğunu anlarsınız sonuçta hazır dynamic link librarydeki application proggraming interface leri kullanarak yapılıyor programlar siz bir ide üzerinde program geliştirirken bile os deki apileri kullanıyor arka planda bazıları derki programlama dilleri nasıl geliştiriyor falan tamamen cpu lara bağlı bir olay cpu ların işleyişiyle alakalı dotnet de 3-5 program geliştiren kendini usta sanıyor gerçi ben onuda yapamıyorum programlamadan zerre kadar anlamam ama os nin yanında çok çok basit şeyler bunlar siz ide ye ne yapacağını anlatıyorsunuz anlayacağı dilde ide de size os den yardım alarak hazırlıyor biraz bilgi vermek geldi içimden bu arada deep freeze basit görenler var deep freeze çok büyük bir projedir packlenmiş olduğu için boyutu 6 mb ve bence deep freeze harikulade bir yazılım yılların programı çıkalı 12 yıl olmuş bazıları konuşuyor işte deep freeze in açıkları var falan hep çamur atıyorlar deep freeze i son çıkan versiyonunu kullanbırsanız hiçbir sorun yaşamassınız kendi ellerimle conficker ı pc emde çalıştırdım temizlemek için tek yapmam gereken ağ kablolarını kasalardan söküp pc leri birer kez restart çekmek oldu kim ne derse desin deep freeze alanında en süperi hatta şu meşhur 6000 virus ude çalıştırdım aynı şekilde bir restart olay bitti
anlamadınızki beyler intel anakartlarda olan bir teknoloji :) biostan hdd nin firmwaresine password atanabiliyor çokta zor değil bunu bir virusun yapmasıda çok zor değil sonuçta windows üzerinden üreticinin programı bios u silebiliyorsa viruste bunu yapabilir rom belleklerin çeşitleri vardır elektrik ile silinebilen romlar özel programlar aracığıyla silinebilir he birde silinemeyen rom var aslınmda onlarda laboratuvar ortamında uzman kişiler tarafından silinebilir söz konusu yazılım olduğunda herşey mümkündüROM= Read Only Memory. = SADECE OKUNABİLİR BELLEKLER
PROM= Programmable Read Only Memory = Programlanabilir ve sadece okunabilir bellekler.
EPROM= Electrically Programmable Read Only Memory = Elektrikle programlanabilir ve sadece okunabilir bellekler.
EEPROM= Electrically Eraseble Programmable Read Only Memory = Elektrikle silinebilir programlanabilir sadece okunabilir bellekler.
PIC= Programmable Integrated Circuit = Programlanabilir entegre devreler.
Benim bildiğim elektronik hafıza birimleri bunlardır. Eğer bir donanıma birtakım özellik ya da işlevsellik katmak istersek ROM hariç belirttiklerimden herhangi birisinin donanım içerisindeki devrelerde kullanılması gerekmektedir. Ben bir harddiskimin devresini çıkardım ve inceledim. Devresindeki entegreleri inceledim. Bunlar genellikle Arabirim, Servo kontroller, cache bellek ve step motion entegrelerinden oluşmaktalar.
Yoksa bilmediğim başka şeyler de mi var.
Her türlü konularda sohbet edilir tartışma yapılır.
Okuyanlar bilgilenirr
GEEEEL VATANDAŞ GEELLL