Artık yeni birşey daha çıkıcak bekleyin demeyin ağustosun sonunu zor getiriyorum zaten :))
Yeni Nesil LG Cinema 3D Monitör D2342P / FPR
Ağustos sonunda çıkacak olan monitör bana göre daha iyi zaten, titreşimsizlik sertifikası almış gözlüklü olması bir sıkıntı yaratmaz.
Evet monitör fpr gözlüğü ile kullanılıyor ama fpr gözlüğü gözde varla yok arasında. Çok hafif ve sg gözlükleri gibi elektromanyetik dalga yaymadıkları için ne bir baş dönmesi ya da mide bulantısı olmuyor. Bu monitörün fiyatı da makul.. Gözlüksüz 3d monitörlere çuval dolusu para vermeye değmez bence..Son Düzenleme: clairvoyant ~ 02 Ağustos 2011 13:31
Benim ziyaretim kısa sürmücek buna eminim =)
Çok haklısınızı, tek farkı gözlük takmamak olan monitöre 2-3 kat para vermek hiç akıllıca değil zaten.
FPR gözlük en azından bildiğimiz bir teknoloji ve herkes memnun. Bu yüzden gözlüklü olmasında bir sakınca görmüyorum.
Fpr gözlüğü varla yok arasında arkadaşlar. Çok hafif aynı bir güneş gözlüğü gibi...
Monitör gözlükten çok daha güzel :)
Gözlüksüz monitörler şimdi alınmaz. Hem çok pahalı hem de bazı 3d tv lerde olduğu gibi bakış açısı değiştiği zaman görüntü kalitesi bozuluyor. Bakış açısı sorunundan dolayı bir-iki kişi ancak izleyebiliyor. Bu teknolojinin ilerlemesi için daha zaman var bence.
Hiç ama hiç mantıklı değil, gözlük takmamak için okadar para vermek.
Fpr gözlüklü Lg d2342p ekran titremesini ortadan kaldırdığını yetkin bir kuruş sayesinde sertifikalandırmış. Peki gözlüksüz 3d monitörlerde böyle bir sertifika durumu var mı?
Sertifika ile ilgili bir açıklama yapılmamış, fakat bu monitör sadece 3D olarak kullanılmıyor, 2D' ye çeviri özelliğinede sahip.
Çeviri özelliğini hala tam anlayamamış arkadaşlar var sanırım, bu özellik sayesinde izlemek istediğiniz görüntünün boyutunu seçebiliyorsunuz, görüntü 2D'de olsa 3D izleyebilirsiniz, 3D'de olsa 2D izleyebbilirsiniz.
Ama tabi benim 3D monitör tercihim, D2342P
Dasti ben de satış sitelerine bakıyorum, araştırıyorum ama yok.. Bu arada d2342p çıkana kadar diğer markaların monitörlerini inceleyip karşılaştırma yapıyorum. Ama hala bu monitörden daha iyisine rastlamadım.. Başka monitör tavsiye edebilecek olan var mı?