yorumsuz

PC.Kopat
03-10-2009, 22:36   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

Pardon çıkmamış galiba kana harfler :)

Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 23:03   |  #52  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

sağ altta "daha iyi bir çeviri öner"e tıklayıp "Turkish flag" yazıp onaylayın.

Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 23:08   |  #53  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Hayalet 26  
Çinliler becerememiş Alp çıktı :)  
xD:DXD Allahım yarabbim! Bu nedir böyle ya? Arkadaşlar bu deneyip de yanlış sonuç aldıklarınızı öneri yaparak doğru olanla değiştirilmesine çalışalım ama bu böyle olmaz. Bunun Google'a şikayet edilip bir düzeltme istenmesi gerek.

ADEM-KAYA
03-10-2009, 23:17   |  #54  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Google nin telefon nosu ney ? :P

International Affairs
03-10-2009, 23:20   |  #55  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Hayır, değil. Bu kadar kişi de aynı şeyi söylediğine göre... :)
O zamam herkes konuşuyor da konu sahibi bu bilginin nerden alındığını söylemiyor şans eseri bulmadıya açıklasın konu sahibi.

Süleyman.
03-10-2009, 23:21   |  #56  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bu çok büyük bir saygısızlık. Derin bir linguistik bilgisi gereken ve tercüme konusunda zaten beceriksiz olan yazılımların altından kalkamayacağı birşey olsa neyse. Orada karşılık olarak AKP değil, ne verilirse verilsin, doğrusu olmadıktan sonra bana göre cinayettir. Dil ve özellikle bayrak haysiyettir çünkü, namustur. Üç günlük sonradan görme bir firmanın daha fazla büyüme iştahının oyuncağı olamayacak kadar değerlidir. Bu kadar basit bir ibarenin karşılığını doğru çeviremiyorsa senin yazılımın, bu işi yapmayacaksın.

Bu kadar akıllara zarar bir çeviri nasıl olabilir ki? Başka bazı ülkeleri kontrol ettim, onlarda hata yok. Ne hikmetse bize denk gelmiş!!!

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 03 Ekim 2009 23:28
Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 23:58   |  #57  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bence Google Çeviri hacklenmiş. Bir tek bu olası göründü bana.

massas
04-10-2009, 00:05   |  #58  
Yıllanmış Üye
681 mesaj

Akp nin orada başka bişey yazınca çıkmaası gereki fakat burda söylemiycem ban yemek istemiyorum

Son Düzenleme: massas ~ 04 Ekim 2009 00:05
CapanQGLU
04-10-2009, 00:19   |  #59  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Alıntı: International Affairs  
O zamam herkes konuşuyor da konu sahibi bu bilginin nerden alındığını söylemiyor şans eseri bulmadıya açıklasın konu sahibi.
Bu kadar inceleyip kendisinin bulduğuna inanmıyorum.
* Bazı Paylaşım Forumlarında açılmış daha önceden tartışılmış bir konu.
Google'den;
"google türk bayrağı akp" bu şekilde arattığında bulabilirsin.
(Bende senin ısrarın üzerine buldum).
-----
Google bu hatayı düzeltene kadar kendime Arama Motoru arıcam.
Google = 04 Ekim 2009 Pazar / 00:19'dan itibaren "Benim için bitmiştir."
-----
Facebook Hesabımı dondurmuştum, bu konu sayesinde tekrardan açıcam.
Açmaktaki amacım ise Grup oluşturup bu Hatayı tüm insanlara duyurmak ve slogan etmektir.
Katılımcı ve Anlayan arkadaşlar kesinlikle çıkacaktır. Ciddiye alınacağını ümid ediyorum.

Son Düzenleme: CapanQGLU ~ 04 Ekim 2009 00:24
xXTaZXx
04-10-2009, 01:32   |  #60  
Üye
73 mesaj

Yahu olayı anlamayan çoluk çocuk hemen Google'ı kötülemeye başlıyor.Arkadaşlar Google gibi ciddi bir şirket sizce böyle birşey yapar mı?Aklınız alıyor mu sizin yahu.Adamlar işi gücü bırakıp akepeye mi destek verecek.İhtimalleri sayayım size beğendiğinizi okursunuz:
1-Google Translate'in 2 kesimden(akepe karşıtı ve akepeci) biri tarafından hacklenmiş olması:2 neden var bu olayda ampüle yalakalık yapmak veya ampüle yüksek gerilim verip cortlatmak.
2-"Bunlar böyle bir ... yedi ama Google neden düzeltmedi?" derseniz:göze batacak kadar şikayet postası yollanmamıştır buna bağlı olarak bu hatayı fazla kişi farketmedi.
Google kullanmayan MS delileri de ortalığı ateşe vermeyin.Kötülemek için yer arıyorsunuz gidin binginizle oynayın.

Son Düzenleme: xXTaZXx ~ 04 Ekim 2009 01:33
Ahmet Ertuğrul
04-10-2009, 01:35   |  #61  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: xXTaZXx  
Yahu olayı anlamayan çoluk çocuk hemen Google'ı kötülemeye başlıyor.Arkadaşlar Google gibi ciddi bir şirket sizce böyle birşey yapar mı?Aklınız alıyor mu sizin yahu.Adamlar işi gücü bırakıp akepeye mi destek verecek.İhtimalleri sayayım size beğendiğinizi okursunuz:
1-Google Translate'in 2 kesimden(akepe karşıtı ve akepeci) biri tarafından hacklenmiş olması:2 neden var bu olayda ampüle yalakalık yapmak veya ampüle yüksek gerilim verip cortlatmak.
2-"Bunlar böyle bir ... yedi ama Google neden düzeltmedi?" derseniz:göze batacak kadar şikayet postası yollanmamıştır buna bağlı olarak bu hatayı fazla kişi farketmedi.
Google kullanmayan MS delileri de ortalığı ateşe vermeyin.Kötülemek için yer arıyorsunuz gidin binginizle oynayın.
Alkış

xXTaZXx
04-10-2009, 01:42   |  #62  
Üye
73 mesaj
Alıntı: CapanQGLU  
Bu kadar inceleyip kendisinin bulduğuna inanmıyorum.
* Bazı Paylaşım Forumlarında açılmış daha önceden tartışılmış bir konu.
Google'den;
"google türk bayrağı akp" bu şekilde arattığında bulabilirsin.
(Bende senin ısrarın üzerine buldum).
-----
Google bu hatayı düzeltene kadar kendime Arama Motoru arıcam.
Google = 04 Ekim 2009 Pazar / 00:19'dan itibaren "Benim için bitmiştir."
-----
Facebook Hesabımı dondurmuştum, bu konu sayesinde tekrardan açıcam.
Açmaktaki amacım ise Grup oluşturup bu Hatayı tüm insanlara duyurmak ve slogan etmektir.
Katılımcı ve Anlayan arkadaşlar kesinlikle çıkacaktır. Ciddiye alınacağını ümid ediyorum.
CapanQGLU arkadaşım bu hata ile Türklük damarların kabardı anlaşılan.Türkçe'mizde ne zamandır Q harfi O harfi yerine kullanılıyor?

Süleyman.
04-10-2009, 01:57   |  #63  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Yahu olayı anlamayan çoluk çocuk hemen Google'ı kötülemeye başlıyor.Arkadaşlar Google gibi ciddi bir şirket(1) sizce böyle birşey yapar mı?Aklınız alıyor mu sizin yahu.Adamlar işi gücü bırakıp akepeye mi destek verecek.(2)İhtimalleri sayayım size beğendiğinizi okursunuz:
2-"Bunlar böyle bir ... yedi ama Google neden düzeltmedi?" derseniz:göze batacak kadar şikayet postası yollanmamıştır buna bağlı olarak bu hatayı fazla kişi farketmedi.(3)
Üslubunuza bakılırsa tartışacak yer arıyorsunuz.

1. Ciddiyet bu işin neresinde? Türk bayrağı -> AKP
2. Konu AKP desteği değil ki. Türk bayrağı gibi soylu bir kavrama karşılık gelen ciddiyetsizlik.
3. Bunun için şikayet postası mı gerekiyor? Basit bir ibare. İnsanlar yüzyıllardır sözlük yazıyor.

Bu işin savunulacak bir tarafı yoktur arkadaşım. Basit, görmezden gelinecek bir hata da değildir bu. Anlaşılan sizin Google sevdanız böyle vahim bir hata karşısında bile gözlerinizi kapatacağınız bir hale sokmuş sizi. Ortada MS delisi olmadığı gibi MS'ın hatasını da böyle körleme örtbas etmeye çalılşacak kadar delilik de yoktur.

Ekleme: Böyle durumlarda öyle tepki vermek gerekir ki bana göre, defalarca özür dilemeliler ve sadece hatayı yapan değil, hiçbir firma böyle bir saygısızlık yapamamalı, defalarca kontrol etmeli yaptığı işi. Bu kadar ciddiyetsizlik mi olur yahu? Burada Türkçe'den ve bayraktan bahsediyoruz. Biz Amerikalılar gibi bayrağımızı iç don olarak giyen bir millet değiliz. Adamın bayrağına saygısı olmayabilir ama bizim bayrağımıza saygımız vardır ve o buna saygı duymak zorundadır.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 04 Ekim 2009 02:23
xXTaZXx
04-10-2009, 02:17   |  #64  
Üye
73 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Üslubunuza bakılırsa tartışacak yer arıyorsunuz.

1. Ciddiyet bu işin neresinde? Türk bayrağı -> AKP
2. Konu AKP desteği değil ki? Türk bayrağı gibi soylu bir kavrama karşılık gelen ciddiyetsizlik.
3. Bunun için şikayet postası mı gerekiyor? Basit bir ibare. İnsanlar yüzyıllardır sözlük yazıyor.

Bu işin savunulacak bir tarafı yoktur arkadaşım. Basit, görmezden gelinecek bir hata da değildir bu. Anlaşılan sizin Google sevdanız böyle vahim bir hata karşısında bile gözlerinizi kapatacağınız bir hale sokmuş sizi. Ortada MS delisi olmadığı gibi MS'ın hatasını da böyle körleme örtbas etmeye çalılşacak kadar delilik de yoktur.
Süleyman kardeşim hiçbirşeyi desteklediğim yok.Desteklemediğim bilip bilmeden herkesin atıp tutması.Düşün dünya nüfusunun nerdeyse yarısı bu programın kullanıcısı.Bize göre büyük bir terbiyesizlik ama bu adamlar için küçük bir sistem sorunu.Süleyman sana soruyorum bir 5 dakika düşün dünya hacker kaynıyor profesyonel veya amatör.Google ise kolayca açığı bulunabilen bir site.12 yaşındaki bir çocuk bile açık buldu bu sitede.Tamam hacklenmedi diyelim.Adamlara günde belki milyonlarca tercüme önerisi geliyor arada kaynamış belki binlerce böyle kelime var.Düşünsen belki binlerce ihtimal çıkar sadece tekinin üstüne yoğunlaşmak bence saçmalık.
Sinirinizi anlıyorum bende sinirlendim dedelerimizin ninelerimizin emekleriyle , kanlarıyla kazanılan bir bayrağın değeri böyle ufak tefek insanların yaptığı pisliklerle kaybolmaz.

Son Düzenleme: xXTaZXx ~ 04 Ekim 2009 02:18
Süleyman.
04-10-2009, 02:26   |  #65  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Şöyle söyleyeyim; kazayla adam öldürmek de suçtur.

xXTaZXx
04-10-2009, 02:31   |  #66  
Üye
73 mesaj

Tamam Süleyman sen haklısın ben haksızım.
Arkadaşlar rapor etmek için Google'a bu hatayı şu adresteki bilgileri doldurun:

Çoğunluğun sağlanıp problemin çözülmesini diliyorum.Spam da yapabilirsiniz yeni bir mail adresi açıp.

Mustafa@PC
04-10-2009, 02:42   |  #67  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Marka olmak para kazanmanın yanında kalite standartları (güvenilirlik, sağlamlık... gibi) ve bazı sorumluluklarda gerektirir. Dünyada global marka değeri ve az çok karizması olan bir şirket yada kuruluşun hata dahi olsa böyle birşey yapma lüksü yoktur.

Süleyman.
04-10-2009, 02:43   |  #68  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Tamam Süleyman sen haklısın ben haksızım.
Arkadaşlar rapor etmek için Google'a bu hatayı şu adresteki bilgileri doldurun:
http://www.google.com/support/contact/?translate=1&hl=tr
Çoğunluğun sağlanıp problemin çözülmesini diliyorum.Spam da yapabilirsiniz yeni bir mail adresi açıp.
Maalesef listede Türkçe'yi göremedim, buyrun buradan yakın. Yoksa dedikleri gibi "Feedback" göncerecektim; hangi dilden hangisine tercümede hata varsa bize bildirin demişler. Hindistan'da ineklere saygılı davranmayı öğrenenlerin burada da saygılı davranmayı öğrenmesi gerekir.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 04 Ekim 2009 02:45
Ahmet Ertuğrul
04-10-2009, 02:44   |  #69  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Ya xXTaZXx adlı üye sanki "Google ne yaptıysa iyi yapmış"mı demiş, niye bu kadar çok yükleniyorsunuz anlamadım.

Süleyman.
04-10-2009, 02:58   |  #70  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Ya xXTaZXx adlı üye sanki "Google ne yaptıysa iyi yapmış"mı demiş, niye bu kadar çok yükleniyorsunuz anlamadım.
xXTaZXx arkadaşımıza açıkçası ben, ona ilk cevabımda da dediğim gibi, düşüncesi veya söylediği sebebiyle değil, üslubu sebebiyle yüklendim Ahmet. Çünkü yazdığım düşüncelerim samimi düşüncelerim olup ne MS delisi olmakla alakası var, ne de bunu Google'ı kötülemek için fırsat bilmekle.

Ahmet Ertuğrul
04-10-2009, 03:03   |  #71  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Hmm, anladım. Sen de Microsoft'u beğenen biri olarak kendini savundun. Aynı duyguyu ben de yaşayıp benzer cevaplar yazdığımı hatırlıyorum, başka bir konuda.

Süleyman.
04-10-2009, 03:08   |  #72  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Ben eleştiriyorum da Microsoft'u. Beğenmek başka birşey, hatasını bile görmezden gelmek başka birşey. Bu Google'ın yaptığı bir hatadır, üstelik çok vahim bir hatadır bana göre. Sadece bunu ifade ediyorum, tıpkı Microsoft'un beğenmediğim birşeyini eleştirdiğim gibi. Şahsım adına tepkilerimin birebir sempati veya antipatimle ilgisi yok. Ha, bu olay Google'a olan antipatimi arttırdı, o da ayrı birşey.

"Feedback" listesinde Türkçe'nin olmayışına ne buyrulur? Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 04 Ekim 2009 03:18
Ahmet Ertuğrul
04-10-2009, 03:16   |  #73  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Haklısın Süleyman abi.

Mustafa@PC
04-10-2009, 03:19   |  #74  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  

Ben de cevabımı genel olarak yazdım. :)

AnchryA
04-10-2009, 05:19   |  #75  
AnchryA avatarı
Yıllanmış Üye
734 mesaj

Van minut.. Google  benim için bitmiştir.  Bi daha da kullanmam :D