Aforizmalar

Ahmet Ertuğrul
08-10-2009, 23:25   |  #76  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Mehmet, sözün İngilizce'ye çevrilişinde hata var. Ben de Türkçe'ye çevirince niye saçma oluyor diyordum.

There is no such thing as accident; it is fate misnamed. 
Napoleon Bonaparte
http://www.indiastudychannel.com ... apoleon-Quotes.aspx

Bunu çevir bakalım.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 08 Ekim 2009 23:31
CapanQGLU
08-10-2009, 23:51   |  #77  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Bunun orijinali nedir, biliyor musun? Yahut nereden aldın?
İnternetten tesadüf buldum. Ne oldugunu ve orjinalini bilmiyorum.

CapanQGLU
08-10-2009, 23:55   |  #78  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
2,511 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Mehmet, sözün İngilizce'ye çevrilişinde hata var. Ben de Türkçe'ye çevirince niye saçma oluyor diyordum.

Napoleon Bonaparte
http://www.indiastudychannel.com ... apoleon-Quotes.aspx

Bunu çevir bakalım.

"There is no such thing as accident; it is fate misnamed." cümlesinde "misnamed" hatalı oluyor.
En iyisi Süleyman abinin dediği gibi Kaza/Tesadüf = accident/coincidence... Bunlar değiştinde oluyor sanırım.

Süleyman.
Abi benim kurduğum cümle olmamış mı?
"There is no such thing as coincidence, though if there is destiny."

Süleyman.
09-10-2009, 00:33   |  #79  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

"Coincidence" ve "accident" arasında nüans var; "accident" daha uygun. Son kısmı da olmuyor senin dediğinin. Zaten doğrusunu Ahmet vermiş, güzel de bir sözmüş. :)

CapanQGLU
09-10-2009, 00:38   |  #80  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

Aforizma öğrenmem için ne yapmam lazım. (Kafaya taktımda).

Süleyman.
09-10-2009, 00:45   |  #81  
OP Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Aslında aforizma ile alakası yok. Daha çok okuyup dil hakimiyetini geliştirmen lazım.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 09 Ekim 2009 00:46
Ahmet Ertuğrul
09-10-2009, 01:17   |  #82  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Napoleon Bonaparte

Kaza diye bir şey yoktur; bu olsa olsa talihin yanlış isimlendirilmesidir.

Yani kaza; kaderdir, ama biz buna kader değil de hataya düşerek kaza diyoruz gibi bir şey.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 09 Ekim 2009 15:37
Süleyman.
09-10-2009, 09:56   |  #83  
OP Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Ben de kendi yorumumu yazayım:

Tesadüf diye birşey yoktur; kaderi yanlış tabir etmişler.
Napoleon Bonaparte

Feel Good
09-10-2009, 21:44   |  #84  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

"Mutlu ya da mutsuz olmanız küçük bir şeye bağlıdır; düşünce biçiminize..." - Marcus Aurelius

"Birinci sınıf insanlar, birinci sınıf insanları işe alır. İkinci sınıf insanlar üçüncü sınıf insanları işe alır." - Leo Rosten

"Eğer gelecek hakkında düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz olmaz." - Henry Ford

"Başarı istediğini elde etmek, mutluluksa elde ettiğini sevmektir." - Brown

"Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak, etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır." - Goethe

Çömez yakınıyormuş: "Bize öyküler anlatıyorsun ama anlamlarını açmıyorsun." Usta yanıt vermiş: "Biri sana meyveyi çiğneyerek ikram etse hoşuna gider miydi?" - Paul Brunton

"Cesaret, cesaret, cesaret! Bu dünyada yetenekli birçok kişi, küçük bir cesaret sahibi olmadıkları için silinip gitmişlerdir." - Sydned Smith

"HAYATTA HER ŞEYİN BİR DENGESİ VAR! Eğer erkekler evlendikten sonra da nişanlılık zamanlarındaki gibi davranmaya devam etseydi, muhakkak boşanmalar yarıya inerdi ama iflaslar da iki katına çıkardı!" - Family Happiness Dergisi

"Yapabildiğimiz herşeyi yapsaydık, buna kendimiz bile şaşardık." - Thomas Edison

Ahmet Ertuğrul
15-01-2010, 21:22   |  #85  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Böyle Buyurdu Zerdüşt ;
Friedrich Nietzsche

Çok derin değil. Bir meseleyi tüm derinliği ile kavrayan insanlar,
ona çok ender olarak daima sadık kalırlar.Onlar derinliği aydınlığa çıkardılar:
Aydınlıkta görülebilecek daha kötü şeyler vardır.

Sevdiğiniz insanları düşünüyorsunuz,
ama daha derine inin,
sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz.
Siz bu sevginin içinizde yarattığı duyguları seviyorsunuz.

İnsanlar ışığın çevresinde toplanırlar, 
daha iyi görmek için değil,
daha iyi parıldamak için…

İnsanoğlu hayatta o kadar acı çeker ki, 
canlılar arasında yalnız o,
gülmeyi icat etmek zorunda kalmıştır.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 15 Ocak 2010 21:31
Feel Good
15-01-2010, 21:31   |  #86  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Vay canına, çok ilginç geldi bana bu yazı. Oldukça düşündürücü...

Feel Good
22-01-2010, 21:05   |  #87  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

> A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir.

> Akıllı ve iyi niyetli insanlara özgü bir ada olması için neler vermezdim; öyle bir yer olsa ben bile vatansever kesilirdim.

> Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.

> Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mükemmel insandır.

> Bir kum tanesinin sırrını çözmeyi başarsaydık, bütün dünyanın sırrını öğrenmiş olurduk.

> Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla.

> Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.

> Eğer bir adam marşla uyum içinde yürüyebiliyorsa, o değersiz bir yaratıktır. kendisine yalnızca bir omurilik yeterli olabileceği halde her nasılsa yanlışlıkla bir beyni olmuştur onun. Uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir. Emirle gelen kahramanlıktan, bilinçli ve bilinçsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tüm bunlardan nefret ediyorum. Ben savaşı ve o soğuk silahları öylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyi...benim anlayışıma göre sıradan bir cinayet, savaşta adam öldürmekten daha kötü değildir.

> Eğitim, insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır.

> İnsan savaş gibi inanmadığı bir şey için acı çekeceğine, barış gibi inandığı bir dava uğruna ölse daha iyi değil mi.

~ Albert Einstein

Son Düzenleme: Feel Good ~ 22 Ocak 2010 21:05
Ahmet Ertuğrul
22-01-2010, 22:27   |  #88  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Baştan ve sondan ikinciler hoşuma gitti. Alkış

Feel Good
22-01-2010, 22:38   |  #89  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Arzu öyle bir şeydir ki, hiç doymak bilmez; bir çok insanların hayatı, arzuları doyurma yollarını aramakla geçer.

Akıllı insan düşündüğü herşeyi söylemez, fakat söylediği herşeyi düşünür.

Dostlarım dünyada dost diye bir şey yoktur.

Dost kara günde belli olur. (Bunun Aristoteles'in sözü olduğunu bilmiyordum.)

Felsefe kişilerin yaşamı merak etmesinden doğar. Yaşamı en çok merak eden çocuklardır.

Kişiler başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, halbuki bunlar kuvvetlinin  umurunda bile değildir.

~Aristoteles

tarobaskan
23-01-2010, 01:21   |  #90  
Yeni Üye
22 mesaj

İlginç gerçekten bilgilendirme için teşekkürler.

Feel Good
27-01-2010, 22:56   |  #91  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

> Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın.

> Eğitimin yapamayacağı hiçbirşey yoktur. Hiçbir şey onun etki alanının dışında kalamaz. Kötü ahlakları iyiye çevirebilir; kötü ilkeleri yıkar ve yerine yenilerini koyar; insanları melekler seviyesine çıkarabilir.

> Kitap okumayan bir kimsenin, okuma bilmeyene karşı bir üstünlüğü yoktur.

> Bir klasik herkesin okumuş olmayı istediği ancak kimsenin okumak istemediği eserdir.

> İnsan seksen yaşında doğup 18 yaşına kadar yavaş yavaş yaşasa daha mutlu olurdu.

> Hayatımda pek çok sorun vardı ve çoğu asla var olmadı.

> Yağmur duasına çıkmadan önce meteorolojinin kayıtlarını karıştırmak her zaman faydalıdır.

> Şaşılacak kadar çok aklım olmalı! Bazen, haftada bir kez aklımı başıma toplamam gerekiyor.

> Bundan yirmi yıl sonra yapmadığınız şeylerden dolayı, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız. Demir alın ve güvenli limanlardan çıkın artık... Rüzgarları arkanıza alın, araştırın, hayal edin ve keşfedin.

> Arkadaşlık kuvvetli bir bağdır. Paraya ihtiyaç olunca başvurulmazsa, ömür boyu sürer.

> Bankacılar, size hava pırıl pırılken zorla şemsiyesini veren ama iki damla yağmur düştüğünde de şemsiyeyi zorla elinizden alan insanlardır.

> Cesaret korkunun yokluğu değil, korkuya direnmek, korkuya hükmetmektir.

> Cennet ile cehennemle ilgili ileri geri konuşmak istemem çünkü her ikisinde de dostlarım var.

> Hayallerinizi yitirdiğiniz an hayatınız sona erdi demektir.

~ Mark Twain

world_pc
31-01-2010, 12:19   |  #92  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Bu güzel konuşm aforizma hakkında bilgiye sahip olmamı sağaladı... Teşekkürler...

Feel Good
19-02-2010, 17:09   |  #93  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

> Aerodinamik yasalarına göre o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu; herhalde bunu ona hiç kimse söylemedi ki, uçuyor.

> Büyük adam büyüklüğünü küçük adama davranışıyla gösterir.

> Savaş kesinlikle bir doğa yasası değildir.

> Kavgacı hayvan anlamında savaşan bir hayvandır insanoğlu.

> İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır; kendisi.

> Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan, bu belki bütün gün hırladığın içindir.

> Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim.

> Düşün onları seyredecek birileri olmasaydı, kaç kişi mercedes otomobil alırdı.

> Deneyim, bir insanın başından geçenler değil, başından geçenlerin bıraktığı izlerdir.

~ Aldous Huxley

Ahmet Ertuğrul
19-02-2010, 17:31   |  #94  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Güzeldi :D

Feel Good
26-02-2010, 20:44   |  #95  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

> Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir. En şereflisi sonuncusudur.

> Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka hiçbir şeyi olmayandır.

> Her çocuk bir bakıma bir dahi ve her dahi bir bakıma bir çocuktur.

> Tüm sınırlamalar kişiyi mutlu kılar. Görme, etki ve temas alanımız ne denli dar ise o denli mutlu oluruz; ne denli geniş ise o denli sıklıkta kendimizi azap içinde ya da ürkütülmüş duyumsarız. Çünkü bu alanla birlikte kaygılar, istekler, ürkünç şeyler de çoğalır ve büyür...

> Herkes kendinde eksik olanı sever.

> Acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır.

> Doğa, insan türünü ikiye bölerken çizgiyi ortadan çekmemiştir.

> Para deniz suyuna benzer, ne kadar çok içersen o kadar çok ona susarsın.

> Hayatın ilk elli yılı metin, geri kalanı yorumdur.

> Yanlış bir görüşü geri almak onu savunmaktan daha çok kişilik gerektirir.

> Sağlık  her şey değildir, ama sağlık olmadan her şey bir hiç.

> Evlenmek, haklarını ikiye bölmek ve görevlerini ikiye katlamak demektir.

> Her mesele kabul edilene kadar üç aşamadan geçer: İlkinde gülünç duruma düşürülür. İkincisinde ona karşı mücadele edilir. Üçüncüsünde tabii sayılır.

> Her halk diğer halkları kötüler ve hepsi de haklı.

> Her aptal çocuk bir böceği ezebilir. Ama dünyanın bütün profesörleri bir böcek yaratamaz.

> Bana yapılan haksızlık bana hiçbir şekilde ona haksızlık yapma hakkını vermez.

> Birisi hayatı boyunca büyük bir çocuk gibi kalmayıp ciddi, makul ve mantıklı bir adam olursa, dünyanın çok işe yarar ve adamakıllı bir vatandaşı olabilir ama dahi olamaz artık.

> Nasıl gemide giderken ilerlememiz kıyıdaki nesnelerin geri çekilmesiyle, dolayısıyla da küçülmesiyle kendini belli ediyorsa, ihtiyarlamamız da büyük yaşlardaki insanların bize genç görünmeleriyle kendini belli eder.

> Yetenek başkalarının vuramadığı hedefi vuran nişancı gibidir; dahi ise başkalarının göremediği bir hedefi vuran bir nişancı.

> En büyük bilgelik şu andan zevk almayı hayatın en büyük amacı kılmaktır, çünkü tek gerçek budur, başka her şey düşünce oyunudur. Ama bunun en büyük budalalığımız oldugunu da söyleyebiliz, çünkü yalnızca kısa bir süre için var olan ve bir rüya gibi kaybolan içinde bulunduğumuz bu an asla ciddi bir çabaya değmez.

> Gençliğimizdeki neşelilik ve karamsarlığa kapılmama hali, kısmen hayat tepesine tırmanıyor ve tepenin öteki tarafındaki ölümü görmüyor olduğumuz gerçeğine dayanır.

> Hayat bir parça nakış işlemesine benzetilebilir. Hayatının ilk yarısındaki herkes işlemenin ön tarafını görür, ikinci yarısında ise tersini. ikincisi o kadar güzel değildir, ama daha öğreticidir, çünkü iplerin birbirine nasıl bağlandığını görmemizi sağlar.

> Insanoğlu benden hiç unutamayacağı birkaç şey öğrendi.

~ Arthur Schopenhauer

Ahmet Ertuğrul
27-02-2010, 00:20   |  #96  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Feel Good  
> Tüm sınırlamalar kişiyi mutlu kılar. Görme, etki ve temas alanımız ne denli dar ise o denli mutlu oluruz; ne denli geniş ise o denli sıklıkta kendimizi azap içinde ya da ürkütülmüş duyumsarız. Çünkü bu alanla birlikte kaygılar, istekler, ürkünç şeyler de çoğalır ve büyür...
Buddha'ya göre çekilen tüm acıların kaynağı kişinin arzularıdır.
> Bana yapılan haksızlık bana hiçbir şekilde ona haksızlık yapma hakkını vermez.
Bir yerde -nerde olduğunu hatırlamıyorum, ya duydum ya okudum- yapılan bir araştırmaya göre insanların % 92 ya da 93 :S "ben çektim onlar da çekmeli" fikrini güdüyormuş.
> En büyük bilgelik şu andan zevk almayı hayatın en büyük amacı kılmaktır, çünkü tek gerçek budur, başka her şey düşünce oyunudur. Ama bunun en büyük budalalığımız oldugunu da söyleyebiliz, çünkü yalnızca kısa bir süre için var olan ve bir rüya gibi kaybolan içinde bulunduğumuz bu an asla ciddi bir çabaya değmez.
Carpe diem Beğenmedim diyor yani üstad Ağzı kulaklarına varıyor Farklı ve hoş bir bakış açısı.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 27 Şubat 2010 00:22
Feel Good
27-02-2010, 14:18   |  #97  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Bir yerde -nerde olduğunu hatırlamıyorum, ya duydum ya okudum- yapılan bir araştırmaya göre insanların % 92 ya da 93 :S "ben çektim onlar da çekmeli" fikrini güdüyormuş.
Haklı olabilirsin. Zaten, Arthur Schopenhauer'ın
> Acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır.
sözüyle de paralellik gösteriyor bu durum.

Ahmet Ertuğrul
27-02-2010, 14:40   |  #98  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Evet. Önemli olan o ufak yüzdeye katılabilmek.

Feel Good
27-02-2010, 19:42   |  #99  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Evet. Önemli olan o ufak yüzdeye katılabilmek.
Kesinlikle.
-------------

> Attığınız tokada karşılık vermeyen kişiden sakının: O hem sizi bağışlamaz hem de kendinizi bağışlamanıza olanak bırakmaz.

> Beğenmediğiniz bir şeyi alkışlamak, yalan söylemenin birçok çeşidinden biridir.

> Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru dünyadaki en komik şakadır.

> Bir kadın, bir koca buluncaya kadar geleceği konusunda endişelidir. Bir erkek ise ancak bir kadınla evlendikten sonra geleceği konusunda endişelenmeye başlar.

> Biz iki hırsız arasında kendimizi ifade ederiz. Düne ait üzüntüler ve yarına ait korkular.

> Eğer yürüdüğün yolda engeller yoksa o yol seni bir yere götürmez.

> Hayvanlar benim arkadaşlarım ve ben arkadaşlarımı yiyemem.

> İnsanın yetişme düzeyi kavga ederken gösterdiği davranışla ölçülür.

> İnsanlar kendi durumlarıyla ilgili olarak her zaman koşulları suçlar. Ben koşullara inanmam. Bu dünyada yol alan kişiler, ayağa kalkıp istedikleri koşulları arayan ve bulamadıklarında yaratan insanlardır.

> İnsanların ölmesiyle yaşamın gülünçlüğü nasıl değişmezse, insanların gülmesiyle de yaşamın ciddiliği değişmez.

> İşleyebileceginiz en büyük günah, başkasından nefret  etmek değil, ona kayıtsız kalmaktır. İnsanlık  dışı olmanın özü nefret değil kayıtsızlıktır.

> Kaplan adamı öldürmek isterse adı vahşilik, adam kaplanı öldürmek isterse adı spor olur. Suç ile adalet arasındaki fark da bundan büyük değildir.

> Yaşlandığımız için oyun oynamayı bırakmayız, oyun oynamayı bıraktığmız için yaşlanırız.

~ George Bernard Shaw

Süleyman.
14-03-2010, 15:06   |  #100  
OP Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Büyük birader sizi izliyor.
George Orwell

Bilgi kudrettir.
Francis Bacon