AMD programlarda yavaş diyen arkadaşlar baksın

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Borga-x
19-02-2008, 14:50   |  #26  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

3200 AMD 939 pin 2Ghz @2.6Ghz OC'li.. 1MB Super PI testınden 38Sn'de ayrıldı... KahkahaSistemi su anda stabıl kullanabılıyorum bu ayarlarla..

Son Düzenleme: Borga-x ~ 19 Şubat 2008 14:51
XxXDaRKoXxX
19-02-2008, 15:12   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj

tamam tamam zaten amd en iyi performansı veriyor

Phenom larınında l3 önbellekleri bozuk değil

10 ghz işlemci yaptılar saklıyorlar

Her zaman en iyi performans veriyorlar

16 çekirdekli işlemci yaptılar

Onlar olmasa dünya'da bilgisayar olmazdı

AM2 ve AM2+ çok süper

C2D sempron'u da geçemez.

Bırakın bu dandik işleri kardeşim. Hep aynı hep aynı 2000 Mhz Fsb desteğiniz var bizi geçemiyorsunuz yalan mı?
Phenom'un L3 önbellekleri bozuk yalan mı?
İntel AM den önce vardı yalan mı?
Bugün intel olmasa dünya 5 yıl gerideydi yalan mı?
Bugün tüm oyun testlerinde İntel kullanılıyor yalan mı?
Bugün 6400+ 199$ iken zaten E8200 185 $ yalan mı?

Bırakın diyorum kardeşim bırakın! Ati yi de siz batırdınız.
CF olmasa Nvidia yı zor geçeceksiniz. DX 10.1 de ne yapacaksınız?
Şimdiki Nvidia larda Dx10.1 gelince ne olacak görün bakalım!

swordmaster_65
19-02-2008, 15:17   |  #28  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj
XxXDaRKoXxX
tamam tamam zaten amd en iyi performansı veriyor

Phenom larınında l3 önbellekleri bozuk değil

10 ghz işlemci yaptılar saklıyorlar

Her zaman en iyi performans veriyorlar

16 çekirdekli işlemci yaptılar

Onlar olmasa dünya'da bilgisayar olmazdı

AM2 ve AM2+ çok süper

C2D sempron'u da geçemez.

Bırakın bu dandik işleri kardeşim. Hep aynı hep aynı 2000 Mhz Fsb desteğiniz var bizi geçemiyorsunuz yalan mı?
Phenom'un L3 önbellekleri bozuk yalan mı?
İntel AM den önce vardı yalan mı?
Bugün intel olmasa dünya 5 yıl gerideydi yalan mı?
Bugün tüm oyun testlerinde İntel kullanılıyor yalan mı?
Bugün 6400+ 199$ iken zaten E8200 185 $ yalan mı?

Bırakın diyorum kardeşim bırakın! Ati yi de siz batırdınız.
CF olmasa Nvidia yı zor geçeceksiniz. DX 10.1 de ne yapacaksınız?
Şimdiki Nvidia larda Dx10.1 gelince ne olacak görün bakalım!

Vallaha kardeşim tek kelime helal olsun ne diyimAlkışAlkış
Su 2000 fsb işine hiç kafam almıyo zaten:) adamlarda 2000 fsb var bizde 1333 acık ara fark atıyoz onların teknolojileri daha iyi ondan herhal:)

copy_64
19-02-2008, 15:24   |  #29  
copy_64 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
370 mesaj

bırakıyorum zaten inteli bu güne kadar da hiç kullanmadım.belli oluyor intelin oyunlarda ki performansını daralıyor daralıyor oyunlarda.

Borga-x
19-02-2008, 17:46   |  #30  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
swordmaster_65
Dogru belli bugune kadar intel kullanmadıgın farkı anlıyamamıssın daha daralma felan yok kendinizi kandırıyorsunuz suanda en iyi performans intelde kardeşim ha ilerde AMD iyi bir işlemci cıkarır o zaman ona iyi derim ama suanda intl bir numara tartısmanın manası yok yani:)
Ne yazıkki doğru

Son Düzenleme: Borga-x ~ 19 Şubat 2008 17:46
bjk_memo
20-02-2008, 12:38   |  #31  
Yıllanmış Üye
290 mesaj

performans - hız bakımından AMD den başkası traş(Intel) bırakın bu Intel hikayelerini başkasının teknolojisini çalıp işlemci üretiyorlar sonra INTEL  daha iyi daha hızlı işlemciler üretiyor falan filan v.s. AMD gibi kendi işlemcini üreticeksin gidipte başkasının emeğini çalmıycaksın....

erdem187
20-02-2008, 17:36   |  #32  
Yıllanmış Üye
2,334 mesaj
R3QU3M
görende zannetcek intel kullanmadık 8 sene boyunca intel kullandım bir işe yaradığı yok ayrıca erdem sana gelince 5600 e oc yaptım ısındı diyorsun sen değilmiydin fanın altındaki termal macunu sildim diyen birde fanın güç girişini takmayı unuttum diyen sen hem oc yap hem fanın powerı nı takma ondan sonra AMD 90 derece oldu oc yaptım.Phenomların sadece 4 çekirdeklilerin L3 belleğinde sorun var diğerlerinde yok.Karar verdim gidip zalman fan alıp oc yapıcam bakalım süper pi yı kac sanıyede bitirecek.AMDnin şuyu bozuk yok dandik diyceginize 45nm core 2 dantellere bakın termal kontrolcüleri bozuk makina 80 90 dereceye çıksa res bile attırmıyor intel olmasaymış 5 sene geride olucakmışız muhahahahahaha AMD olmasa çift çekirdeği intel biraz zor bulurdu anca AMD gibi başka firmalardan çalarak bulurdu.Çoğu yeni teknolojiyi AMD buluyor yok atiyi batırdı nereye batırdı çift çekirdekli ekran kartı yaptılar.Yakında AMDnin Fusion teknolojisi sayesinde ek ekran kartı almamıza gerek kalmıycak. AMD&ATI NO.1 MANUFACTURER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  İntel=dantel=ban BeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimZonk
45nm işlemcilere laf atıyorsun hayatında kaç kere 45nm işlemci taktın da konuşuyosun şahsen ben taktım E8200Göz kırpma

copy_64
21-02-2008, 00:14   |  #33  
copy_64 avatarı
Yıllanmış Üye
370 mesaj

gecin palafraları ya amd diyorum baska bişey demiyorum intel de kulldanıldım ama hiç bişeye yaramadı intel kullananlar sadece kendini avutuyor.ve avutakosunlarda.amd mi bence amd gerisi yalan intelcik..hahahaha

copy_64
21-02-2008, 01:36   |  #34  
copy_64 avatarı
Yıllanmış Üye
370 mesaj

kardeşim 8 cekirdek değil 16 cekirdek dahi cıkarsa onu destekleyen program veya bi oyun olmuycak ve size bi performansta katkıda bulunmıycak oyüzden cıkarsada bişeye yaramayacagı için o haberi gördüm ama okuma geregi bile duymadım gereksiz cünkü ne olcak yine bir yerlerden kopya cekmiştir cik cik intelcik:):

dmx59
21-02-2008, 02:25   |  #35  
Yıllanmış Üye
138 mesaj

su an için intelin 80 çekirdekli işlemcilerinin hazır olduğunu biliyorum.(intel in verdiği eğitimde bize yalan söylemedilerse).Ayrıca amd nin fsb hızı 2000 mhz değildir.O hypertransport degeridir.FSB hızı Amd x2 serilerinde 533 mhz gibi bir deger olması gerekiyor.Hyper transport ise işlemci ile ram (ekran kartlarındaki ram ler dahil) arasında amd nin kullandığı özel bir veri yoludur.Core 2 duo işlemciler işlemci ile ram arsındaki veri alışverişinde 1 tur yaparken amd 7 tur yapabiliyormuş.(bunuda intel eğitmeni kendisi söyledi)Fsb hızları düşükken Hypertransport sayesinde bu arayı kapatabiliyorlar.Özellikle oyunlarda.

erdem187
21-02-2008, 08:54   |  #36  
Yıllanmış Üye
2,334 mesaj

buda AMD 2000mhz diyen arkadaşlara kapak olsunnn,,,,

black_flood
21-02-2008, 10:36   |  #37  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

salla yavrum salla başka derdiniz.hem donanımlan direk haberleşebiliyor diyorlar hemde 7 tur neydi bu atla devemi?? okadar tur atarsa olacak olanı tahmin etmek zor değil şuanki en güncel x2 yada x4 amd işlemcisi intelin eski pentium4 2.4 ghz prescotu gibi performans vermeli o zaman.

böyle bir durum söz konusu değildir.kuzey köprüsü ve güney köprüsü nedir ne işe yara biliyomusun acaba?? biliyorsan ona göre söyle.kuzey köprüsü işlemci ile ram ve ekran kartının haberleşmesi için zorunlu bir şart intelde.güney köprüsü ile diğer bileşenler ile haberleşir. eğer intel kabullenmese idi sitesindeki yol haritasında kuzey köprüsünü kaldırıp amd gibi bir veri yolu kullanacağını yayımlamazdı.bu yapacağı atak ile intel şuankinden en az  %85 performans artışı sağlayabileceğini idda ediyor doğrumu denirsede doğrudur olacak.cache bellek sipekülasyonlarına bakarsak intel en az 2 yada 4mb kullanırken amd en yüksek 1mb kullanır ama hızıda malumdurki çok yüksek sebebine gelince intel 32 kb ile 16kb arasında değişen L1 cache kullanırken amd firması 128 ile 256 kb arasında değişen L1 kullanıyor.şimdi L3 cache belleği ilk intel denedi ve kullandı ama oda aynı amd gibi çok kötü sonuçlar aldı.bu yüzden L3 kullanmayı erteledi belki 2009 yılına kullanabilir.amd önce geçtide ne oldu bir sürü sorun çıktı.daha anakartlar bile yok doğru düzgün kim gidipte 95 dolar anakart alıp x2 platformu kurmak varken 200 küsür dolar + kdv bir anakarta verip x4 kurmak isterki??

yani fasa fisoo hiçbirşey tam değil söylediğin dmx59 sanırım araştırmayı yapmamışsın.intel herzaman tanıtımlarda ve seminerler övünür ve uçuk şeylerden bahseder.amd seminerinde bulundunmu bilemem ama adamlar çok sakin vede sade konuşuyor yok işte amdnin çekirdeğinin suyunde şu var intelinkinde daha değişik madde var ama bizimki daha iyi havası yok.

çok ama çok aşırı yük altında intelin işlemcileri malesef zayıf kalıyor.en basiti 50 kamerayı bir core2 duoya bağladığınızda kayıt yaparken cpu ısıs en fazla 30 dereceyi görür ama biraz yüklendinizmi mavi ekran vede reset ardından.amdnin ise tek çekirdek alt sınıf dediği le 1900 de bile 25 kamera bağlı iken tık yok yok. çift çekirdeklerinde 4200+ ve üzeri kullanılırsada 50 kamera açık kayıt yaparken başka işlemler yapıp nettede gezinme şansı sunabilmekte.

kty1907
21-02-2008, 15:49   |  #38  
Üye
65 mesaj

Çok merak ediyorum acaba Intel AMD'den iyi veya AMD Intel'den iyi diyen arkadaşlar, bunları sağdan soldan duyup/okuyup mu yapıyorlar, yoksa cidden gözle görülür bir performans farkı mı görüyorlar? Ben bu kadar gözle görülür bir fark olduğuna inanmıyorum, herkes çocukçu bir sevda ile kendi işlemcisini övüyor. Test ortamları farklıdır ona bir şey diyemem, fakat hayatlarında muhtemelen işlemci eline almamış insanların AMD oyunlarda daha iyidir, efendim Intel Photoshop da daha hızlıdır gibi yorumlarda bulunması bana inanılmaz gerçek dışı geliyor.

kty1907
21-02-2008, 15:54   |  #39  
Üye
65 mesaj

Gerçekten bilgi sahibi olup yazan arkadaşları tenzi ederim. Bir şey ya daha iyidir ya da daha kötüdür. Bu konuda testler de vardır. Sonuçları bellidir. Buna rağmen bir taraf AMD daha iyi, öteki taraf Intel daha iyi diyorsa, bunu diyen insanların bir kısmı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor demektir. Ben başka bir açıklama bulamıyorum bir duruma. Olan da bizim gibi çok teknik bilgisi olmayan normal kullanıcılara oluyor, kafamız bulanıyor.

bjk_memo
21-02-2008, 23:05   |  #40  
Yıllanmış Üye
290 mesaj
dmx59

su an için intelin 80 çekirdekli işlemcilerinin hazır olduğunu biliyorum.(intel in verdiği eğitimde bize yalan söylemedilerse).Ayrıca amd nin fsb hızı 2000 mhz değildir.O hypertransport degeridir.FSB hızı Amd x2 serilerinde 533 mhz gibi bir deger olması gerekiyor.Hyper transport ise işlemci ile ram (ekran kartlarındaki ram ler dahil) arasında amd nin kullandığı özel bir veri yoludur.Core 2 duo işlemciler işlemci ile ram arsındaki veri alışverişinde 1 tur yaparken amd 7 tur yapabiliyormuş.(bunuda intel eğitmeni kendisi söyledi)Fsb hızları düşükken Hypertransport sayesinde bu arayı kapatabiliyorlar.Özellikle oyunlarda.
kardeş sen git intel eğitmenine benim selamımı söyle çok sallamasın lütfen AMD hakkında çok atıp tutmuş valla ayrıca AMD oyunlarda ve birçok uygulamada Intel i ezip geçiyor daha ne olsun

Kasma + Daralma + Isınma + Kazık = INTEL

Güç + Performans + Hız + Uygun Fiyat = AMD   

intelci arkadaşlar lütfen darılmasın bu işin gerçeği bu

Son Düzenleme: bjk_memo ~ 21 Şubat 2008 23:22
kty1907
21-02-2008, 23:23   |  #41  
Üye
65 mesaj
bjk_memo
dmx59

kardeş sen git intel eğitmenine benim selamımı söyle çok sallamasın lütfen AMD hakkında çok atıp tutmuş valla ayrıca AMD oyunlarda ve birçok uygulamada Intel i ezip geçiyor daha ne olsun

Kasma + Daralma + Isınma = INTEL

Güç + Performans + Hız = AMD   

AMD oyunlarda Inteli eziyor geçiyor savını neye göre söylüyorsunuz mesela ben bunu anlamıyorum. Hangi AMD ile hangi Inteli karşılaştırıyorsunuz ?

bjk_memo
21-02-2008, 23:35   |  #42  
Yıllanmış Üye
290 mesaj

kty1907 kardeş ben bu işi yaklaşık 7-8 senedir yapıyorum bugüne kadar intel de kullandım amd de şunu söylemeliyimki amd den aldığım performası intel de hiç almadım.

dmx59
22-02-2008, 02:17   |  #43  
Yıllanmış Üye
138 mesaj

Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma olmasın.Ben Amd nin intelden kötü olduğunu falan söylemiyorum.Zaten biraz araştırmadan sonra yeni topladığım sistemde amd işlemci kullandım.Hem fiyatı uygun hemde performansından çok memnunum.Zaten sistemim imzamda görünüyor.Kullandığım işlemci kaendisinden yaklaşık 40 dolar daha pahalı olan core 2 duo 6600 ile hemen hemen aynı degerleri veriyor.(oyun performans testlerinde)Benim içinde önemli olan bu.Gerçi AMD kullananların çogu bu yüzden AMD yi seçiyor.Uygun fiyata kaliteli işlemciler.

XxXDaRKoXxX
22-02-2008, 14:17   |  #44  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
bjk_memo
dmx59

Kasma + Daralma + Isınma + Kazık = INTEL

Güç + Performans + Hız + Uygun Fiyat = AMD   

İşte ben buna kızarım

1) Kasma,daralma gördüğünü söylüyorsun demekki sen bilgisayar kullanmayı bilmiyorsun. Dandik PD em ile O/C siz Süper Pi de 37 saniye yaptım. O zaman sen bu işi bilmiyorsun. Öyle anakartım veya ekran kartım ya da ram ime mükemmel değil. Ayrıca bu testi TC li ekran kratı ile yaptım. Yani ekran kartı istediğinde ram den çalabiliyor ki ben bunu yaptığımda nvidia driver programları arka planda çalışıyordu. Bir çok oyun testinde Maximus Formula , İntel işlemci ve Nvidia/Ati ekran kartı kullanılıyor.
Bugüne kadar 1 tane dahi AMD kullanılan test görmedim ki onlarda çok nadirdir.

2) AMD uygun fiyat olabilir bu beni alakadar etmez. Ama AMD hızlı diyen adamın alnını karışlarım. Bana 2.8 Ghz olup 120$ ı geçmeyen AMD işlemci yazın üstün performanslı. Hadi hodri meydan.Bizim E8200 lerimiz 185$ ken sizin 6400+ nız 186$ dı be!İşlemcileri kıyaslamıyorum bile...
3)Güçmüş heh! Neresi güçlü anlamış değilim hala? İşlemci performansınızda birçok program açabilirsiniz ama tam performans alamazsınız. 2 özdeş değerlerde olan sistemler ve HDD ler olacak. Birinde MSI P35 Platinium olurken diğerinde Maximus olamayacak ya da birinde birinde P5B varken diğerinde CrossHair (asus) olmayacak. Özdeş aynı özelliklere sahip olacak.

4)Hız!! AA çok hızlısınız canım siz. 16 ghz kullanıyorsunuz. Hala işlemcileriniz aşırı pahalı Ghz lere göre! Birçok kişi farketmiyor ama işlemcileriniz o kadar yavaş ki! Eğer bir işlemci 2.8 - 2.6 Ghz nin üzerinde değilse ben ona işlemci demem! Ben demem! Onun yavaşlığından nasıl durulur kardeşim! Benim PD 3.4 Ghz işlemci 4800+ yı kapıştırdım. Özdeş sistem olmayabilir ama benim sisteme çok iyi diyen birini tanımıyorum belki 1,5-2 yıl önce tamam. 1 Gb ramlerimiz aynı. onda X550 Var. Bende 6200 TC var. X550 6200TC den hızlı olmasına rağmen işlemcim hemen devreye giriyor. Ve oyunu AMD 5-10 saniyede açarken benimki 3-5 saniyede açıyor.

5) B3 önbellek konusuna gelince. B3 önbelleklerinizin bozuk olmayacağı nerden belli??? HA nerden belli aynı olay yine olmursa zaten Spider mıydı penty miydi o platformları saymıyorum bile.

6) Bir de siz farkında değilsiniz ama biz farkındayız. Türkiye'de AMD reklamı gören var mı???TV de hele gören var mı?

7) Bu arada bir şeyden daha farkında değilsiniz. İntel her yıl çekirdek sayısını 2'ye katlıyor. Siz daha 4 çekirdek ile uğraşıyorsunuz ama bizimki 8 çekirdeği yapacak. Siz 4 ü piyasaya oturtuğunuzda İntel 8 i piyasaya sürecek ve 4 gerçek 4 sanal olmak üzere sekiz çekirdekli işlemci piyasada olacak ve sonucu tahmin edin! Şu anki AMD satışlarına geri dönecek bu durum..

Bu arada alıntı yaptığım arkadaşım bunları neye dayanarak yazdın almadım.

Son Düzenleme: XxXDaRKoXxX ~ 22 Şubat 2008 14:21
kty1907
22-02-2008, 16:09   |  #45  
Üye
65 mesaj

iki çekirdek kullanan yazılımların bile çok nadir olduğu söylenirken, isteyen 100 çekirdek yapsın ne olacak ben de bunu anlamıyorum..

bjk_memo
22-02-2008, 16:36   |  #46  
Yıllanmış Üye
290 mesaj

Darkox INTEL isteği kadar çok çekirdekli işlemci çıkarsın hiç bir işe yaramıycak

INTEL işlemcilerde ısı 80 - 90 dereceye görsün bi kasılma bi mavi ekran ardından restart ama AMD işlemcilerde böyle bi sorun yok ne kasılıyo ne daralıyo nede restart oluyor. işin gerçeği bu

Reklam olmasına gerek yok kimin iyi kimin kötü (hırsız) olduğunu biliyoruz

AMD&ATI NO.1 NANUFACTURER !!!!!!!!!!!!!  

XxXDaRKoXxX
22-02-2008, 19:37   |  #47  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
kty1907
iki çekirdek kullanan yazılımların bile çok nadir olduğu söylenirken, isteyen 100 çekirdek yapsın ne olacak ben de bunu anlamıyorum..
Gün geçtikçe farkında değilsiniz ama teknoloji  geliştikçe programların kullandığı bellek ve CPU miktarı artıyor. Bundan dolayı çekirdekler çıkartılıyor.
bjk_memo
Darkox INTEL isteği kadar çok çekirdekli işlemci çıkarsın hiç bir işe yaramıycak

INTEL işlemcilerde ısı 80 - 90 dereceye görsün bi kasılma bi mavi ekran ardından restart ama AMD işlemcilerde böyle bi sorun yok ne kasılıyo ne daralıyo nede restart oluyor. işin gerçeği bu

Reklam olmasına gerek yok kimin iyi kimin kötü (hırsız) olduğunu biliyoruz

AMD&ATI NO.1 NANUFACTURER !!!!!!!!!!!!!  

mavi ekran hatalarının çoğu ram den olduğunu bilmeyen bir arkadaştan beklenecek tek cevap bu zaten. Diğer yazdıklarımı da büyük bir olasılık okumamışsın...

İntel işlemcimle 80-90 derecede reset yiyorum. Mavi ekranda almıyorum. Bende bir sorun yok sende var demekki.

4800+ yı geçtiğimi yazmıştım.PD 945 le yani kasma gibi bir kanıya nasıl düştüğünüzü hala anlamıyorum. Kanıt koyun inanrım belki ama asılsız yada uyduruktan olmasın!
Ben yazdım oyun testlerinin çoğunda kullanılıyor diye bakabilirsiniz...

erdem187
22-02-2008, 20:51   |  #48  
Yıllanmış Üye
2,334 mesaj

beyler şimdi kim önde??İNTEL Q6600 Phenomlardan önde mi???ÖNDE...
siz gidip 9700 phenom alın ben sizi o.c ile veya o.c siz Q6600la geçerim..

erdem187
22-02-2008, 21:18   |  #49  
Yıllanmış Üye
2,334 mesaj

mesela şu anda DH de QX6700 incelemelerde kullanılıyor ve kullanılan işlemcide gerçekten 1.sınıf denilebilecek kalitede...peki niye AMD kullanmıyorlar diye hiç sormuyolar mı AMD hayranı arkadaşlar??

XxXDaRKoXxX
22-02-2008, 21:27   |  #50  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj