AMD programlarda yavaş diyen arkadaşlar baksın
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.1ol3irolaynen benımde aklımdan bu gecıyordu. Dedım ya pek kullanıslı olmaz ama ıdare edıcen. Kule gıbı tepesıne dıkılır laptopunBorga-xLogitech'in cok guzel urunlerı var onlara bır bak derim. İstersen senın laptopa adapte edelım TT BT ama kasa dısına taşacagından pek kullanışlı olmaz ama ısı sorunun sonsuza kadar yok olurben sana dahiyane fikrimi anlatmadım dimi klavyeyi sökecem senin fanı takacam, usb'den de başka klavye bağlicam
şu anda E6750 takılı sistemde 3.6 da yani %37 o.c li stok fan ile....görüntüyü birazdan bu mesajıma koyacağım...
Benim sistem az OC oluyor %10 kadar Oc :/
Bu biraz da PSU çünkü 300W :D
tamam işte gelin overclocklu yarışalım diyoruz size....E2160 alıcam yakın zamanda....3.6 yaparım rahat...onunla yine geçerim AMD 5600+ ü
Benim PD her zaman çalışır ve gazlar
Çok süperdir yane ;)
OC olmaz sword özelden de demiştim :D
R3QU3Mbakın Core duo ile 5600 ü kapıştırıyorsunuz erdem E2160 ile 5600 ü geçicekmiş biraz zor geçer.geçersem ne vereceksin???
Her donanımı ilk çıktığı zamandaki donanımla kıyaslamak gerekli...
Şu an intel core2 duo ve core2 quad işlemcilerle baya bi önde gidiyor...
Ama zamanında AMD tartışmasız açık ara liderdi...Örneğin kullandığım opteron170 işlemci yanılmıyorsam 2001 civarı piyasaya sürüldü...o senelerde intelde "pentium D" serileri vardı ve daha sonra "core duo"lar geldi en sonunda "core2 duo"lar geldi...
kullandığım sistemden bi örnek...Bu arada soğutma olarak su soğutma kullanıyorum
Bizim ram ler 1 Gb 533 Mhz ;)
HUZURLARINIZDA AMD 6000+
SüperPi de ramlerın miktarı farketmiyor...2*256MB ram ile 25,860 yapmıştım
önemli olan ramlerin hızları ve zamanlamaları
amd6000+ resimde görüldüğü üzere daha hızlı olmasına karşın daha yavaş çalışan opteron170'i geçememiştir.Bunun tek sebebi 732MHz 5-5-5-15 gibi zamanlamalarda çalışan ramlere borçlu...Eğerki
%10 O/C ile normal
Çünkü 6000+ 3000 Mhz
arslankurtSüperPi de ramlerın miktarı farketmiyor...2*256MB ram ile 25,860 yapmıştımİlk sayfalara bakarsan bnm firefox falan açıkken süper pi değeri 47 seniyeydi onlar açık değilken 337 saniye falan oluyor.
önemli olan ramlerin hızları ve zamanlamalarıRam ler çok farkediyor....
XxXDaRKoXxXarka planda proğramların açık olması sadece ramlerden tüketmiyor,işlemcinin de performansını etkiliyor...arslankurtSüperPi de ramlerın miktarı farketmiyor...2*256MB ram ile 25,860 yapmıştımİlk sayfalara bakarsan bnm firefox falan açıkken süper pi değeri 47 seniyeydi onlar açık değilken 337 saniye falan oluyor.
önemli olan ramlerin hızları ve zamanlamalarıRam ler çok farkediyor....
ben size aynı işlemci aynı anakart aynı donanım vs...aradaki tek fark birinde
2*256MB 2-2-2-5-1T 540MHz 25,860
diğerinde2*1024MB 3-3-2-5-1T 540MHz 25,890
gibi sonuçlarla bitirdim...bu testi yaparken arka planda proğram açık olmamalıSon Düzenleme: arslankurt ~ 24 Şubat 2008 19:58
swordmaster_65O.c Siz belkide 31sn felan yapacaktı buda e4500'e denk geliyor.hocam süperPi işlemcinin gerçek gücünü ölçmez,bu testteki sonuçları yakın olabilir...Gerçek uygulamalarda(render,vs) e4500 ve 6000+ kıyas kabul etmez...
Yani
AMD 6000+ 202$ İNTEL E4500 152$Burdan cıkan sonuc Amd alacagıma e4500 alırım aynı performans artan 50$'rıda çatır çatır yerim:)
202$-152$=50$
Bu cümlelerden AMD en iyi vs gibi bi sonuç çıkarmayın...
Şu an yeni bi sistem alacak olsam tereddüt etmeden intel sistem toplardım.zamanında AMD topladım kesinlikle de pişman değilim...
hiç bir zaman fanatiklik yapmayın,her iki firmanında iyi olması bizler açısından iyi olacaktır.ne kadar çok üretici firma...o kadar rekabet ve ucuz fiyat...
3.9 Ghz olsun o kadar
Ayrıca o gösterdiğin işlemci 2006 nın en iyisi diyebileceğim seviyede bir işlemci...
buda AMD cilere kapak olsun......
SUPER PI SONUCU 21 SANİYE (CORE 2 DUO E6600)
P35 DS3R geliyor beyler gelsin alalım AMD nin hesabını...
XxXDaRKoXxXgeçiyoruz ;)R3QU3M790FX imiz varSatın mı aldınız bu firmaları Sıktı bu muhabbet ama.