arkadaşlar pc yi almak için bilgisayarcı arkadaşa gittiğimde 1600 mhz destekli bi ankarta 1600 mhz rem taktığın zaman sıkıntı olabiliyor müşterilerimde bu olay oldu ve düşük taktım dedi yani yavaşlama olur sıkıntı olmaması için orta frekanslarda bi ram yani 1333 mhz takman gerekiyor dedi oda araştıracak sizdende fikir almak istiyorum sizcede aşağıda belirttiğim ankartla ram arasında bi sıkıntı çekermiyim
ankart
http://www.exa.com.tr/gigabyte/a ... tud3h-328-9303.html
ram
http://www.exa.com.tr/ocz/bellekler/ocz_reaper-326-8663.html
anakart ve ram
Hiçbir sıkıntı olmaz. Alıp takabilirsin.
süleyman abi ahmet_79 abicim ne diyosunuz adem kardeşim senin dediğin remin yani ocz reaper voltaj değeri 1.9 ama team xtreem lv nin 1.6 o.c yaptığın zaman voltaj değeri yükselir ve sıkıntı yaşarsın diyor pzartesi sipariş verecem
Reaper'ları al abicim, en uygunu olur bence.
bi tane ondan bi tane oldan alsam :))) şaka şaka durum 1-1 varmı artıran :))
sanırım sonucu ahmet_79 kardeşim belirleyecek adem kardeşiminde süleyman abiminde bilgisine sonuna kadar güveniyorum sanırım kararsız kalmamın sebebide bu olsa gerek biraz süleyman abim ağır basıyor gibi :P
Ben de Team derim. CHIP Test Bilgisayarında da Team kullanıyoruz. Sorunuza gelince:
Bilgisayarcınızın daha önce verdiği 1600 Mhz bellekler büyük ihtimalle o hızı ancak OC ile destekleyen sistemler içindir...Bu durumda hata çıkması normal.
Sizin alacağınız anakart ise native 1666 OC ile 1800'e kadar destek veriyor. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Bir de benim anlamadığım husus şudur:
Üreticinin sitesinde uyumlu bellek listesi varken sizin soru sormanıza gerek yok. Buradan bakabilrisiniz:
Süleyman abi neden Reaper?Ben ekstra ısı borusu nedeniyle OCZ Reaper tercih ederdim, remlerin daha iyi üzerindeki ısıyı dağıtması bakımıdan. Team remler düşük voltaj remi olsun, ne fark eder ki, Intel platformunda kullanılmayacak çünkü bunlar. Dolayısıyla düşük voltaj remlerinden kullanmak gibi bir mecburiyet yok.
Team daha düşük voltaja sahip ve diğer özellikleri aynı.AMD için 1.9 v filan mı gerekli? İntel 1.6 istiyor ya hani :)
Bu arada ileride Intel işlemci ve anakart alma ihtimalim de olabilir dersen Team alman daha iyi olur.