ATI HD 6750 hakkında bilgisi olan varmı. kaç bit bu ekran kartları?
ATI HD 6750 Bilgi
sagolasında. 6850 değil 6750 yi sormuştum ben
Bir yerde okumuştum bu ekran kartları 256 bit veriyolu ile geleceklermiş..Buda özellikleri (6750-6770)
[/url]
Slaytın kaynağı daha önce HD 6000 serisinin ilk görüntülerini yayımlayan [url=http://www.chiphell.com/]Chiphell sitesi. Velhasıl %100 diyemesek de, resmi kanattan gelmesi muhtemel olarak değerlendirebileceğimiz bilgiler şu şekilde:
Radeon HD 6770:
- 40nm'lik Barts GPU'su (XT versiyonu)
- 850MHz GPU ve 4200MHz'lık bellek hızları
- 256-bit bellek arayüzü
- 1GB GDDR5 bellek
- 960 adet paralel işlemci
- 48 adet doku ünitesi
- 32 adet ROP (ızgara) ünitesi
- 150W TDP'den biraz fazla
Radeon HD 6750:
- 40nm'lik Barts GPU'su (Pro versiyonu)
- 700/725MHz GPU ve 4000MHz'lık bellek hızları
- 256-bit bellek arayüzü
- 1GB GDDR5 bellek
- 800 adet paralel işlemci
- 40 adet doku ünitesi
- 32 adet ROP (ızgara) ünitesi
- 150W TDP'den biraz düşük
Her iki kartın da rakiplerine nazaran daha yüksek bir performans/watt oranı sunacağı iddia ediliyor.
Pardon ya kafam biraz dağınıktı :)
yok problem değil, aldım zaten şuan o ekran kartını kullanıyorum:D
selam beyler yeni bilgisayar aldim da hd6750 gpu lu. duzgun calisan bir driver bir turlu bulamadim, ne sapphire in verdigi cd deki ne de atinin sitesindeki son driverlar duzgun calistirmiyor aleti. sapphire in cdsini kurduktan sonra duzgun kurulamadi diyor ama 6750 olarak gosteriyor aygit yoneticisinde, atinin sitesindekini kurunca ise yine duzgun kurulmama hatasiyla birlikte 5700 olarak goruyor.sapphire in cd ile kuruncada ccc calismiyor ve cozunurlukler sacma sapan ekranim 22inch ama 1680x1050 vermiyor kart. bu karti kullanan baska biri var mi acaba benim kartta mi problem var yoksa daha adam gibi driveri yok mu bu aletin?
Rhymetime arkadaşım bilgisayarı casperdan mı aldın naıl güzelmi bende almayı düşünüyorumda bilgi topluyorum casper in anakartları ve ekran kartları güzel değilmiş diyolar en adisini takıyomuş doğrumu örnek olarak şu yazıyı okuyabilirsin https://www.chip.com.tr/inceleme ... 760-4m45p_3096.html
şu programla ekran kartının kaç bit olduğunu öğrene bilirsin ismi GPU-Z V 0.3.3 indire bileceğin bağlantısı http://www.techpowerup.com/downloads/1907/mirrors.php (dillerden birine bas iner.) şu programlada hem ana kart hemde ekran kartı özelliklerin öğrene bilirsin ismi CPU-Z bağlantısı http://www.beles.org/forumum/article359.htm
bilgilendirirsen sevinirm.ekran kartın ve anakartın ismi ve ekran kartı kaç bit. sence bilgisayar performansı nasıl?
Şu milletin caspere inadı nedir bilmiyorum ucuz diye böle yapıyorlar sanırım ama neden ucuz olduğunu bilen yok :) neyse ben bilgisayarımı yeni aldım canavar gibide çalışıyor çok memnunum başından kalkamıyorum. 6750ati ekran kartı var 256 bit kaldırmayacağı da oyun yok. 8gb ram var. Anakartı pegatron, asusun anakartlarını üreten marka yani araştır bulursun çok dandik bişey değil ki intel chipset kullanıyorlar. Memnunum kısacası merak ettiğin bişey olursa sorarsın bana yanıtlarım. Bakmak istersen http://www.casper.com.tr/ProductDetail_ngo-i760-8t85p-w_113_1237
selam beyler yeni bilgisayar aldim da hd6750 gpu lu. duzgun calisan bir driver bir turlu bulamadim, ne sapphire in verdigi cd deki ne de atinin sitesindeki son driverlar duzgun calistirmiyor aleti. sapphire in cdsini kurduktan sonra duzgun kurulamadi diyor ama 6750 olarak gosteriyor aygit yoneticisinde, atinin sitesindekini kurunca ise yine duzgun kurulmama hatasiyla birlikte 5700 olarak goruyor.sapphire in cd ile kuruncada ccc calismiyor ve cozunurlukler sacma sapan ekranim 22inch ama 1680x1050 vermiyor kart. bu karti kullanan baska biri var mi acaba benim kartta mi problem var yoksa daha adam gibi driveri yok mu bu aletin?
Aynı sorun bendede var yardımcı olarak biri varmı ?
Bu arada kart 6750 olmasına rağmen CPU-Z Ekran kartını Radeon 5750 olarak görüyor
Bunada bir anlam veremedim ?
kardes yardimci olabilecek biri yok heralde, ben iki gun casper'in her yerini aradim ama adamlardin da bir cacik bildigi yok. ben bilg. muhendisiyim heriflere derdimi anlatamadim cunku hic bir bildikleri yok, nasil teknik servis muduru,elemani olmus o adamlar anlamadim.adam sattigi ekran kartini bilmiyor, monitoru bilmiyor. diyorum ki su su cozunurlugu desteklemiyor, verdigi cevap monitorun desteklemiyordur.diyorm bu da senin monitorn ve destekliyor, bu sefer de sen drivleri kuramamissin surdan indir kur diyor yani tam bir cahillik. sonuc olarak vardigim kani sudur. cihaz icin sadece bilgisayar ile birlikte gelen sapphire cd'sindeki driverlar calismakta, calismakta derken sadece onlar 6750olarak tanitabilmekte aleti. Ama ne sapphire in ne de atinin daha cihaza tam destegi yok, ikisinin de sitesinden cihaza ait driver yok. sapphire simdilik idareten bir driver yapip casper a satmis mali, casper da haberi bile olmadan satiyor aleti. 1680*1050 dvi cikistan vermeyen, hdmi dan 1920*1080 vermeyen bir driver dusunun yani. yapabilecek tek sey yeni ccc lerin destek vermesini beklemek. o zamana kadar 17inch kare monitorle devam. caspera da yaziklar olsun bole bir mali sattigi icin, hic mi haberi olmaz sattigi maldan bir sirketin anlamadim
Aynı sorun bendede var yardımcı olarak biri varmı ?
Bu arada kart 6750 olmasına rağmen CPU-Z Ekran kartını Radeon 5750 olarak görüyor
Bunada bir anlam veremedim ?
kardes yardimci olabilecek biri yok heralde, ben iki gun casper'in her yerini aradim ama adamlardin da bir cacik bildigi yok. ben bilg. muhendisiyim heriflere derdimi anlatamadim cunku hic bir bildikleri yok, nasil teknik servis muduru,elemani olmus o adamlar anlamadim.adam sattigi ekran kartini bilmiyor, monitoru bilmiyor. diyorum ki su su cozunurlugu desteklemiyor, verdigi cevap monitorun desteklemiyordur.diyorm bu da senin monitorn ve destekliyor, bu sefer de sen drivleri kuramamissin surdan indir kur diyor yani tam bir cahillik. sonuc olarak vardigim kani sudur. cihaz icin sadece bilgisayar ile birlikte gelen sapphire cd'sindeki driverlar calismakta, calismakta derken sadece onlar 6750olarak tanitabilmekte aleti. Ama ne sapphire in ne de atinin daha cihaza tam destegi yok, ikisinin de sitesinden cihaza ait driver yok. sapphire simdilik idareten bir driver yapip casper a satmis mali, casper da haberi bile olmadan satiyor aleti. 1680*1050 dvi cikistan vermeyen, hdmi dan 1920*1080 vermeyen bir driver dusunun yani. yapabilecek tek sey yeni ccc lerin destek vermesini beklemek. o zamana kadar 17inch kare monitorle devam. caspera da yaziklar olsun bole bir mali sattigi icin, hic mi haberi olmaz sattigi maldan bir sirketin
Valla ben pcyi yeni aldım böyle rezalet olmaz. Servise göndercem nasıl yüklüyorlarsa yüklesinler HDMI çıkıştan ne doğru dürüst çözünürlük ne görüntü alabiliyorum. Çamur gibi. DVI yine nispeten iyi.
+Dahili wireless var diyorlar nerdedir bulamadım birtürlü
Şikayetvara bi yazalım ne diyecekler bakalım.
Valla ben pcyi yeni aldım böyle rezalet olmaz. Servise göndercem nasıl yüklüyorlarsa yüklesinler HDMI çıkıştan ne doğru dürüst çözünürlük ne görüntü alabiliyorum. Çamur gibi. DVI yine nispeten iyi.
+Dahili wireless var diyorlar nerdedir bulamadım birtürlü
Şikayetvara bi yazalım ne diyecekler bakalım.
ya simdi soyle soyliyeyim, bosuna servise gonderme derim cunku yukleyemiyecekler, cunku urunun driveri yok, cunku adamlar dunyada satisi olmayan bir ekran karti satiyor. eger bilgisayarindan bakarsan amd support klasoru altinda bir suru denenmis driver gorueceksin. adamlarda farkina varmis sapphire'in yaninda verdigi driverlarin bile adam gibi calismadigini ve bir suru driver denemis cunku. yani adamlara versen bile hic bir sey yapamazlar cunku yukleyebilecekleri 67xx serisi icin tek driver su an sapphire in verdigi cd deki driverlar. bunlardan baska ne amd ne de sapphire in kendi sitesinde bile yok driverlari.driverlari gectim urunler arasinda 6700 serisi bile yok. bosuna bilgisayarindan uzak kalirsin derim bence gonderme. ben aradim konustum 10larce kere en sonunda genel mudurluge getirin bilgisayarinizi dediler ama goturmedim, cunku biliyorum o adamlarin o bilgiyle bir nane yapamayacaklarini. tek sekilde yapabilirler o da bu ekran kartini sapphireden almayi nasil basardiysalar belki bunlara yeni driveri da gelmistir, eger o da yoksa ellerinde bosuna gonderirsin. dahili wireless a gelince de bende var ve calisiyor direk bagdastiricilarda gozukmekte sende gozukmuyor mu?
Aslında uğraşmak lazım. Desteği olmayan kart kullanıyorlar. Bu arada sendede ekran kartı cpu-z yada everestte GPU olarak Radeon HD 5750 gösteriyor ?
Dahili wireless bu Intel(R) 82567V-2 Gigabit Ağ Bağlantısı yazan mı ? Bunu nasıl çalıştırıyoruz kablosuz modemden sinyali nasıl alıyor ?
Aslında uğraşmak lazım. Desteği olmayan kart kullanıyorlar. Bu arada sendede ekran kartı cpu-z yada everestte GPU olarak Radeon HD 5750 gösteriyor ?sen netten son ati driverlarini indirip kurmussun heralde yada baska ati driverlari kullaniyorsun. ati su an destek vermedigi icin karti 5750 olarak gosteriyor atinin butun driverlari. programlar ve özelliklere gir ordan ati catalyst install manager'i degistir yap ve ATI yaziliminin tumunu hizli kaldir de sil butun ati yaziliminlarini. C'nin icinde de ATI yada AMD dosyasi altinda da support die bi klasorde eski driverlarin kurulum dosyalari vardir onlari da sil. sonra bilgisayarin yaninda gelen sapphire in driver cd sini kur bastan. sadece o karti 6750 olarak tanitabilio. yine ccc karti tanimadigi icin bilgisayar acildiginda ccc hata verecek uygun yazilim yukleyin diye ama kart 6750 olacak.
Dahili wireless bu Intel(R) 82567V-2 Gigabit Ağ Bağlantısı yazan mı ? Bunu nasıl çalıştırıyoruz kablosuz modemden sinyali nasıl alıyor ?wireless a gelince de ag bagdastiricilarina gir orda realtek 8185 extensible olarak gozukmesi lazim
Tamam görüntü bağdaştırıcılarında hep ATI Radeon HD 6750 gözüküyorda Cpu-z ve diğer programlarda hep GPU olarak 5750 gözüküyor sende öyle değilse bu işte bir terslik var gibi.
Ayrıca realtek 8158 yada başka bir wireless kartı gözükmüyor bu anakartamı bağlı nasıl öğrenebilirim acaba ? Bendeki anakart intel x58
Tamam görüntü bağdaştırıcılarında hep ATI Radeon HD 6750 gözüküyorda Cpu-z ve diğer programlarda hep GPU olarak 5750 gözüküyor sende öyle değilse bu işte bir terslik var gibi.
Ayrıca realtek 8158 yada başka bir wireless kartı gözükmüyor bu anakartamı bağlı nasıl öğrenebilirim acaba ? Bendeki anakart intel
Ekran kartı konusunda büyük ihtimal sende bir terslik var bende baktım GPU-Z dan bende 6750 görünüyorSon Düzenleme: N.Bozkurt ~ 26 Aralık 2010 15:14
Aynen, ben de gpu-z den bahsediyorum. dedigim gibi sapphire in kini yada D partisyonunda bulunan ekran karti driverini yukleyince gpu-z de 6750 olarak gosteriyor. zaten o sekildeyken performansi da 6750 gibi sadece cozunurluklerinde var iste sorun. kablosuza gelince kasanin arkasinda anteni olmasi lazim, yoksa anteni hic yoktur kart
Arkadaşlar ne yaparsam yaparım CPU-Z'de GPU olarak 5750 gözüküyor. D partisyonundaki sürücüyüde kurdum CD'deki sürücüyüde kurdum hala 5750 sanırım bir sorun var
Kablosuz ağ için kasada anten felan yok
TP-Link usb wireless adaptör vermişler
Kablosuz kart yerine bunumu yutturmaya çalışıyorlar ??
allah allah, kasayi acip karta baktin mi cidden 5750 takmis olmasinlar, benimki de adam gibi calismamakta ama en azindan eminim ustundeki kart 6750. tabii emin olmam neye yariyor o da ayri kart yine calismiyor yine calismiyor. wireless a gelince aynen dedigin gibi galiba wireless die onu kakalamislar
usta ben gpu-z den bakiorum hep ya sen cpu-z yazmissin. ordan baktim simdi orda 5750 gosteriyor ben de de. sen bi de gpu-z de bak bakiim
gpu-z 6750 gösteriyor. garanti dışı kalmasın diye sökemiyorum kasayı :)
nasıl bir kart ise dünyada desteği yok aratıyorsun hiçbir şey çıkmıyor
hdmi çalışmıyor bende siz denedinizmi hiç?
birde dahili wireless test etme şansınız oldumu diğer usb adaptörlere göre daha mı iyidir ?
öyleyse casperdan isteyim ürünü
valla ben actim baktim baslatmasinlar garantisine, destegi yok da garantisine mi kalmis durum. iade ederim olur biter. baktim ben bildiin sapphire 6750 ustundeki kart. cpu-z in son surumu ekimde cikmisti o yuzden listesinde yoktur 6750. gpu-z aralikta updatelendi o yuzden taniyordur. wireless isine gelincede farkli calismazlar yani ikisi de b/g hani digeri n olsa fark ederde bu sekilde performans cok degismez. ama yine de istiosan gotur aldiin yere sole. ben netten aldim icinde geldi kart seni rahatsiz ediosa gotur sole bole bole nie dahili diil benimki die. ekran karti konusunda o zaman hepimizin durumu ayni, bakalim bekleyelim ne olacak. hdmi a gelince ben televizyonuma takmistim calisti, baglandi ama yine sacma cozunurluklerle
Aynen, ben de gpu-z den bahsediyorum. dedigim gibi sapphire in kini yada D partisyonunda bulunan ekran karti driverini yukleyince gpu-z de 6750 olarak gosteriyor. zaten o sekildeyken performansi da 6750 gibi sadece cozunurluklerinde var iste sorun. kablosuza gelince kasanin arkasinda anteni olmasi lazim, yoksa anteni hic yokturÇözünürlükte ne gibi bir sorun var benim dikkatimi çeken bişey olmadı. çözünürlük monitorlede alakalı olabilir ben kullanma kılavuzundan baktım max. 1680*1050 de gösteriyormuş
evet monitor 1680*1050 gostermekte de sen bilgisayari baglayinca 1680*1050 cozunurluk alabiliyor musun? bizde vermemekte o cozunurlugu. 1440*900 la 1600*1200 e kadar cikiyor cozunurluk. sen 22inch widescreen bir monitorde 1680*1050 cozunurlukte calistirabiliyor musun ekrani?