Sadece Bullguard kullanıyorum(birçok yerde söyledim şimdi herkes yeter dicek ama konu bu, ne yapayım :)). Çok sağlam ve çok güvenilir. Ufak bir sorun haricinde 70 gündür hiçbir sorun yaşamadım. Tekrar herkese tavsiye ediyorum. Bunun yanında spybot search and destroy sistemime yüklü ama uzun zamandır taratmadım. Öyle duruyor bi köşede işte :) Birde Firefox kullanıyorum. Explorerdan çok daha güvenli. Çünkü birçok virüs iexplorer ile bulaşıyor. Mozillaya uyumlu değil virüsler :)
Hızlandırma konusunda, ben kendi yaptığım bir program var. Tüm atıkları onunla temizliyorum. Ayrıca bu hızlandıma değil temizleme oluyor :)
Ama size kopyalama işlemlerinizi hızlandıracak bir açık kaynak kodlu program önerebilirim. Copy Handler. Böyle bir programın olduğunu bana gösteren Chip Dergisine buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Format sonrası ilk kurduğum programlardan biri artık. Sisteme göre değişssede kopyalama işlemlerinde 6-kat civarında bir hızlanma söz konusu oluyor.Bunu tampon bellek ayarları ile yapıyor. Neyse program tanıtımı yeri değil burası :) Ama şiddetle tavsiye ediyorum Copy Handler'ı.