en çok sevdiğim diziler;
lost
prison break
supernatural
bide kartal göz diye bi film var izlenmeye değer
cinayet gecesi
sevgililer günü katliamı
house
spooks
türk dizisi olarak kollama beşinci boyut arka sıradakiler melekler korusun şimdilik bu kadar
gıcık olduklarım kavak yelleri bez bebek bide tek türkiye rekor kırmasına rağmen hiç sevmiyorum naparsınız zevk meselesi
EN GICIK OLDUĞUNUZ DİZİ HANGİSİ?
en nefret ettiğim annem rehin alıyo :D en gıcığı bitmeyen binbir gece 2. si yaprak dökümü, annem, gerisi orta şekerli. Ama en çok seyrettiklerim mtv türkiye bide haber türk manyağı oldum sabah akşam seyrediyom. biraz çarkıfelek yakalarsam 50 sarışın ben diziden yarışma programlarına geçtim sanki :D
Adanalı, Kollama, Avrupa Yakası, Tek Türkiye, Arka Sıradakiler, Mert'le Gert, Criminal Minds Bunlar sevdiklerim...
Bez Bebek, Arka Sokaklar, Annem, Asi, Melekler Korusun bunlar iğrendiklerim...
++++KURTLAR VADİSİ++++
OnnuuRAdanalı, Kollama, Avrupa Yakası, Tek Türkiye, Arka Sıradakiler, Mert'le Gert, Criminal Minds Bunlar sevdiklerim...
Bez Bebek, Arka Sokaklar, Annem, Asi, Melekler Korusun bunlar iğrendiklerim...
Lost , Kurtlar Vadisi , Avrupa yakası ve Cnbc-e'deki bir kaç dizi haricinde televizyondaki her şey kalitesiz ve saçma bence. Bunun nedeni de dizi manyağı bir toplum olduğumuzdan kaynaklanıyor. Diziler çoğaldıkça kalitesi düşüyor ve sadece para kazanmak için yapılıyor.
"kurtlr vadisi+ baba ocağı" dışındaki tüm diziler
lost da midemi bulandırıyor
ARKA SOKAKLAR kadar gıcık saçma bi dizi yok ben olsam kaldırırım tam mal ya
Bütün Türk dizileri iğrenç bence. Kurgu 0, Oyunculuk desen yok, boş boş işler. Komedi dizilerinde arkada bir gülme efekti var. İnsanları zorla güldürmeye çalışıyorlar yha. Size ne. İstediğime gülerim. Bence komedi dalında Avrupa Yakası hariç boş, gençlik dizisi olarak Kavak Yelleri azıttı iyice o yüzden Melekler Korusun iyi bir alternatif olabilir. Aksiyon olarak Pusu hala zirvede bence. YApımcılar biraz ABD dizilerine baksın da görsünler ne olduğunu.
Prime Time'ı kapatmak için haftanın her günü 2 saatlik diziler art arda konuluyor. Bu 2 saatlik diziler bir haftada yetiştiriliyor. Bunları yetiştirmek için zaten tecrübesiz olmaları sebebiyle de sahneler tekrar tekrar çekilip oyuncuların canları çıkarılıyor sette. Oyuncular bazı günler sabaha kadar setlerde çalışıyor. 20 dakikada bir 5(aslında 6-7) dakikalık reklam da cabası. Aslında 1,5-1 saatlik diziler reklamlar ve özetle beraber 2-2,5 saat sürüyor. Türk televizyoncularındaki bu para hırsı devam ettikçe biz daha çok bekleriz kaliteli diziler çekilecek diye.
Güzeli, yakışıklıyı; oyunculuğun "o" sundan haberi olmayanları sen sabahlara kadar çalıştır, ondan sonra da iyi oyunculuk bekle. Olacak iş mi?
Bir dizi tutmaya görsün. Artık 5 sene o senaryoyu sündürür de sündürürler.
Amerikan dizilerinin genelde 30 dk ve 1 saat arasında değişir süreleri. Reklam araları daha azdır. Zaten 1 saatlik bir dizide verilen 2 reklam arası ya da 30 dk'lıktaki 2 dk'lık bir reklam arası seyirciyi sıkmaz. Oyuncular bir haftada 2 saatlik diziyi yetiştirmek için harap olmaz. Bir dizinin senaryosu ilk yazıldığında çoğunlukla kaç sezon olacağı bellidir, 2 sezonluk dizi 10 sezona çıkartılıp millet kusturulmaz. Oyuncular 5 bölüm yayınlanıp da tutmayan bir dizi dolayısıyla sepetlenmez, doğrudan dizi kesimine veya uyduruk bir finale gidilmez. En azından o sezon yayınlanır. Dizilerin süresi 2 saat olmadığı için oyuncuyu bitiren yoğun çalışma temposu olmaz. Bu nedenle diziyi o haftaya yetiştirememe gibi bir sorun olmaz. Sonra da göz göre göre "yoğun istek üzerine geçen haftaki bölüm ekranlara geliyor" gibi saçama sapan yalanlarla izleyici kandırılmaz...
Offff...*%&$###&%%=*
Türk dizisi diye bişey kalmadı bana sorarsanız gördüğüm bi kaç dizi ya yabancı bir diziden ya da yabancı bir filmden uyarlanmış
Mesela adanalı dizisi tamamen Jean Reno nun Asabi Polis gibi bir adı vardı yanlış hatırlamıyorsam filminin kötü bi kopyası, bu abidik kubidik büyülü sihirli dizilerde lanet Harry Pootter la girdi televizyonlarımıza. Klasik roman uyarlaması dizilerimizde bize Türk aile geleneği baya yozlaşmış dedirtiyor resmen rezalet, bu kadar rezil bir aile düzenimizin olduğunu bu roman uyarlamarından görüyoruz, derin devlet olaylarına girmiyorum zaten onları izleyen öyle tipler varki giyiniyor takım elbiseleri, yanına da bir kurusıkı alıp tv başına geçip seyrediyor komik ama gerçek yazık oluyor yeni nesilimize beyinleri boş şeylerle dolduruluyor
Aslında bu sihirli diziler Harry Potter'dan daha eski, eğer hafızam beni yanıltmıyorsa. "Sihirli Annem" diye bir dizi vardı eskiden. Bir arada "Sabrina"nın taklidi vardı. O biraz yeni galiba yalnız. Neyse.. Karşı değilim bu dizilere fakat çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim.
Klasik roman uyarlamalarında da aile düzeninin bu kadar bozuk yansıtılmasının birkaç nedeni var.
1. Romanlar genelde günümüz zamanına uyarlanıyor. Bu yapılırken popüler kültürden de etkileniyor senaristler doğal olarak.
2. Bu romanlar genelde Osmanlı'nın batılılaşma çabaları sonucu yozlaşmasını anlatıyor olsa da yine de bu kadar fazla değil("Küçük Kadınlar" bunun dışında tabi, romanı bakımından, ama o da kitabından alakasız bir şey olmaktan kurtulamamış. Hatta en berbat uyarlama bence). Peki neden dizilerde böyle oluyor. Cevap basit. Halkımız dramı seviyor. Dram dizileri, bozuk ilişkiler her zaman komediyi ve sanatı solluyor ülkemizde ne yazık ki.
3. Bunu gören yapımcılar ne yapıyorlar peki? Biraz da şöyle yapalım, hep böyle olmaz. Biraz da şu tarz yapalım, izleyicinin ufku genişlesin mi diyor? Hayır, tabi ki. Madem dram reyting alıyor. Al sana her gün ağlamak, bitmeyen dertler, birinden kurtulur öbürü başlar tarzında insanı deli edecek senaryolar. Bilmem kim kanser olur, iyileşir, bir bakarsın öbürü kafayı yer, o da iyileşir, öbürünün karısı berikiyle basılır...Böyle sürer gider bu diziler.
Diziler çeşitlensin derken aynı zamanda da azalmalı. Eskiden televizyonda filmler, yarışma programları, müzikli eğlence programları daha çok olurdu. Bunlar da prime timeda yayınlanırdı.
akşamüstüen çok sevdiğim diziler;
lost
prison break
supernatural
bide kartal göz le diye bi film var izlenmeye değ
elveda rumeli aşkı memnu annem arka sokaklar asi bunlar gıcık aldığım ilk aklıma gelenler. bu diziler ne maksatla çekilmiş hiç anlamıyorum. güzel veya ilgi çekici bir konu desen yok birde ilerlemek bilmiyor falan içim bayılıyor ruhum dışarı çıkıyor öeeh yani.
en sevdiğim dizi ise adanalı. çünkü beni eğlendiriyor. başka dizi izlemiyorum. favorim adanalı dizisi. ikinci olarak avrupa yakası ve yaprak dökümü güzel ama eskisi gibi izlemiyorum... çünkü bazen sırf devam olsun diye konuları uzatıyorlar ya kötü oluyor. mevzular bayıyor. zaten uzun zamandır tvde varlar ya bakıyorsun bazen dizideki konular eski tadı vermeyebiliyor veya oyuncular değişiyor vs kötü oluyor işte hatta nerden izledim yaa neyse bu kadar izledim izlemesemde olmaz şimdi diyip izliyorsun bir süre sonra:) en iyisi baştan izlememek baştan tiryaki olmamak. bununda tek çaresi, töre dizileri aşk dizileri öğrenci okul dizileri vs bunları gördünmü tanıtımlarından anlarsın zaten daha başlamadan ve izlemessin. tek çare bu:)
birde en gerekli programları dizilerden sonra koyuyorlar ya sinir oluyorum deşifre gibi 32.gün gibi programları 12 den sonra koyuyorlar yada başlaması 12 yi buluyor dizinin özeti, reklamları, kendisi ve bittikten sonraki özel bölümü yüzünden bazen bu programlarda izlemek istediğim konular oluyor, uykusuz kalmamak için izleyemiyorum!
MY_KILbirde en gerekli programları dizilerden sonra koyuyorlar ya sinir oluyorum deşifre gibi 32.gün gibi programları 12 den sonra koyuyorlar yada başlaması 12 yi buluyor dizinin özeti, reklamları, kendisi ve bittikten sonraki özel bölümü yüzünden bazen bu programlarda izlemek istediğim konular oluyor, uykusuz kalmamak için izleyemiyorum!Bu dizi olayının cılkını çıkardılar her kanalda mutlak,a her gün 20 ila 24 arasında fully dizi...
adam sanki mezardan yaziyor yaww...roman bu kadar uzun mu oluransiklopedi resmen
ama bizimkilerde tam bağimlisi...iiiyyyyy sinir bişey..PUSU hariçç hepsi...
semih_ozyurtyaprak dökümü
Ben bizimkilere dizi bile demiyorum şayet bunlar diziyse yabancı yapım diziler ne arada milyonlarca fark var bizde basit 1 2 konudan oteye gitmiyo yabancılarda ise her knouda bir dizi var nerdeyse ve hepside tutuluyor zaten bu yuzden gunde 30 dk ya tv seyrediyom yada seyretmiyom cunku içerik cok kotu hatta rezalet tabiki 3 4 kanal bunların dısında kalabiliyor
HaaNKsYabancı Dizilerden izlediklerim ve tavsiye edebileceklerim...sana katılıyorum dostum.Lost 5.sezon bulamadım halA:(( heroes da maniak izlemeniz tavsiyesiyle. bizimkiler dizi film yapmayı bilmiyuorlar tamam buda bitti deyip yayına sokuyorlar dizileri
- LOST
- PRISON BREAK
- HOUSE
kalite bakımında bana göre en güsel dizi fazla izlemesemde Aşk-memnu
sonraaa
EN SAÇMA BULDUĞUM DİZİ "ADANALI -İSTANBUL BÖYLE SAÇMALIK GÖRMEDİ" :)) izleyenler varsa bilir ne kadar cocuksu ve basit sahneler var hatta bizi ilgilendiren bir bölümden bahsediyim çok güldüm buna:D:D
bir bölümde piyangoyu tutturmak için topları değiştirmeye gidiyorlar bunlar.sonra sarısın oğlan güvenlik kayıtlarını silmek için odaya gidiyor.hp pDA ile sözde şifre kırıyor.sonra şifreyi buluyor "ADAM DİĞER BİLGİSAYARDA SADECE OTURUM ACIYOR VE DİYOR ABİ TÜM KAYITLARI SİLDİM" MUHAHAHAA:d:d
tartışmasız bezbebek ama sanki bana inat günün hersaatinde ekranda..