şu anlık Avira AntiVir-Free antivirus kullanıyorum...
hangi antivirüs programını kullanıyosunuz
net24bende nod32 kullanıyorum yanında windowsO ZAMAN İMZANDA NİE KASPERSKY USER YAZIYO ???
3000 ve üzeri virüs içeren makinalara söyledikleriniz kurulamıyor vede veri var ise önemli pc'de çok baş ağrıtıyor.panda bu tip durumlarda en iyi alternatif virüs sayısı ne olursa olsun çalışıyor.daha dün 6200 adet sality worm çeşidi içeren bir pc'ye pandayla müdahale edebildim.benim tercihim pandadan yana.
seneLerdir KiS kuLLanıodumm
win 7 iLe birLikte eset smart security`e deneme qeçişi yaptım. 1aydır kuLLanıorum henüz şikayetçi deiLim.
KiS`e dönmek için bahane arıorum, eset`n bi yamuğunu qördüğüm anda döncem =))
1 ay öncesine kadar 4 anti virüs degiştirdim ama sonucu nod 32 buldum :)
piRe_Bağımlılık yapar uyarıyorum.:) deneyecem dedin gibi bagımlılık yapmassa bülent ersoyu hatırlatırım kardeşim :DTanışınca, aklınızdaki tüm antivirüs seçenekleri altüst olmazsa ben de Bülent Ersoy olayım. Alanında çok başarılı olduğunu da ısrarla belirtmem gerekiyor.
suikastbyboyutu bir antivirüs yazılı için büyük değil mi:Programı ben yazmadığım için birşey diyemem. İnandığım tek bir şey var o da, bir ürünün ne kadar çok reklamı yapılıyorsa o ürün o kadar kötüdür. (istisnalar kaideyi bozmaz) Reklama ve reklamcılara asla inanmam, kendi kriterlerim vardır.Bir ürünü etiketinden, boyutundan vb. şekillerinden değerlendirmek yerine işlevi bakımından değerlendirsek sanırım daha iyi iletişim kurabiliriz.
Son Düzenleme: piRe_ ~ 02 Haziran 2009 18:40
en iyi antivirüs kullanıcıdır
Kaspersky Internet Security 2007
750 gün kaldı lisansın bitmesine
yıllardır KİS kullanıyorum 6.xx sürümünden beri şuan KİS 2009 (8.0.0.506) yüklü şimdiye kadar bi sorun yaşamadım virüs yemedim mi? yedim tabiki ama hiç bir antivirüs yazılımı internet securityde olsa %100 güvenlik sağlamıyor ne yazıkki
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki;
Bir kaç arkadaşımız dışında herkes sadece kullandıkları antivirüsü buraya yazmışlar. Ancak sadece kullandığımız antivirüsleri buraya yazıp kaçarsak bu başlığın bir anketten farkı kalmaz. O zaman anket yapılsın biz de oyumuzu verelim olsun bitsin.
Yani demek istediğim; yazan arkadaşlar eğer hangi antivirüsü kullandıklarının altına en azından nedenlerini ufak bir not şeklinde düşerse, bu başlığı açan arkadaşımız için de bu yorumları okuyan diğer arkadaşlarımız için de daha sağlıklı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Yoksa etrafta bu konu hakkında sayısız başlık var ve içeriği resmen çöplük.
Benim hangi antivirüsü kullandığıma gelirsek eğer, ben KASPERSKY INTERNET SECURITY 2009'u kullanıyorum.
Gelelim KIS hakkında kendi görüşlerimi belirtmeye;
Orta halli bir PC'yi biraz kastığı doğrudur. Ancak inanın programın arayüzündeki "Protection" kısmında PC'nizin sürekli aktif olarak taradığını gösteren grafik tablosunu görünce insan kendini güvende hissediyor ve "Helali hoş olsun be anam sana! Bu kadar kasılmaya can kurban" diyesiniz geliyor. En azından benim için öyle. Internete bağlıyken yapılan tüm "Incoming/Outgoing" işlemlerin taranması, sürekli aktif olarak arka planda dosylarınızın taranması vs. ve bunları en güzeli grafik bölümünde takip edebilmeniz, bu işi hakkını vererek yaptığını gösteriyor gibi. "Bulamadığı virüs yok" gibi klişe ve saçma bir cümle kullanmayacağım ama en azından bulduğunu affetmediğini size söyleyebilirim. Şimdiye kadar bulduğu hiç bir trojanı ya da virüse karşı pasif kalmadı. Tepki süresi ise bence gayet başarılı. Örneğin en basitinden PC'nize bir flashdisk taktığınızda ve eğer içinde zararlı bir şeyler varsa bu tepkisini hemen görebiliyorsunuz. Flashdiski taktığınız anda tarama işlemi başlıyor. Bir de benim gözlemlediğim kadarıyla bir Internet Security olmasına rağmen spywareler konusunda biraz pasif kalıyor gibime geldi. Bir tek bu eksi yanı var ve açıkçası Kaspersky'i bu kadar sevmeme rağmen bu yanı benim hiç hoşuma gitmiyor. Çünkü yardımcı olarak olarak kullandığım "Malwarebytes' Anti-Malware" ve "Spybot - Search & Destroy" çoğu zaman yaptığım taramalarda bir şeyler bulup duruyor. Ya Kaspersky bu ufak şeyleri zararsız olarak görüp kaale almıyor ya da diğer yardımcılarım gövde gösterisi yapıyor. Bu konuda hakkında net bir yorum yapamayacağım. Sonuç olarak bence gayet başarılı bir antivirüs ve genel olarak herkese tavsiye ediyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Biraz uzun mu yazdım ne :)
Mike_23...Bir de benim gözlemlediğim kadarıyla bir Internet Security olmasına rağmen spywareler konusunda biraz pasif kalıyor gibime geldi. Bir tek bu eksi yanı var ve açıkçası Kaspersky'i bu kadar sevmeme rağmen bu yanı benim hiç hoşuma gitmiyor. Çünkü yardımcı olarak olarak kullandığım "Malwarebytes' Anti-Malware" ve "Spybot - Search & Destroy" çoğu zaman yaptığım taramalarda bir şeyler bulup duruyor. Ya Kaspersky bu ufak şeyleri zararsız olarak görüp kaale almıyor ya da diğer yardımcılarım gövde gösterisi yapıyor. Bu konuda hakkında net bir yorum yapamayacağım. Sonuç olarak bence gayet başarılı bir antivirüs ve genel olarak herkese tavsiye ediyorum.Aynı sorun ESS için de geçerli. Internet security programları ne kadar kapsamlı olursa olsun koruma yaptıklarını iddia ettikleri bazı alanlarda henüz uzman değiller. Onun için yardımcı gerektiriyorlar. Malwarebyte's Anti-Malware, Spybot: S&D, SpywareBlaster ve SUPERAntiSpyware programları sistemimde kurulu. Bunları tarama amaçlı kullanıyorum. SpywareBlaster hariç, o sadece pasif koruma sağlıyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir. Biraz uzun mu yazdım ne :)
Nod32 resim ve zip (Rar, tar, 7zip vs vs) tarzi seylerde önüne geleni geciriyor arastiran görecektir malware konusunda zaten yetersiz.
Kaspersky ise özellikle spy ve bazi malwareleri göremiyor bile.
Geri herseyi tam yapabilen bir koruma zaten mevcut degil.
Kendi adima bedava antivir, (seven kullandigim icin bu aralar Commodo gerek kalmadi Xp icin tavsiye ederim), antimalware ve spybot yaninada ccleaner yeterli geliyor arada emin olmak icin online scanner ama genelde temiz cikiyor zaten.
Comodo BOClean yüklemiştim. Sistemime ağır geldi. İnterneti gözle görülür şekilde yavaşlatmıştı ama benim sistemim iyi değil zaten. Çok iyi bir program, ben de öneririm.
CCleaner da baya iyi. Sistem temizliği için başka programa gerek bırakmıyor, bende bir sürü yüklü yine de.
en iisini bilmemde en kötüsü cracklı nod32 berbat onun kendisi pc'ye zarar veriyo
kaspersky veya norton kullanmanızı öneririm kesin çözüm dür.
Lisansı boş ver, pc de ne buldun onu söyle.