iPhone kullanıp da şarjından şikayet etmeyen birini görmemiş, duymamışsınızdır. Hele ki son firmware versiyonu 3.0#8242;ın ardından şarj problemleri tamamen sarpa sarmış durumda. Birçok kullanıcı 3.0#8242;a terfi ettikten sonra telefonun şarjının sadece 3-4 saat dayandığını, hatta usb portundan şarj edilemediğini belirtiyor. Apple da 3.0#8242;ın şarj problemi ile ilgili gelen şikayetlerden bunalmış durumda. Bunun için Apple’ın açtığı forumda hararetli tartışmalar devam ediyor:
Şarjın su gibi akmasının nedeni 3.0#8242;ın geri planda birçok aplikasyonu siz farkında olmadan çalıştırıyor olması… Bunu engellemek için Free Memory gibi aplikasyonlar kullanarak gereksiz programları kapatabilir, ya da telefonu kapatır gibi yapıp “slide to power off” yazısını görünce ortadaki tuşa 5 saniye boyunca basılı tutabilirsiniz. Forumlarda önerilen çözümlerden biri de mail hesabınızı silip yeniden kurmak ve Push fonksiyonunu kapalı tutmak.
Peki şarjınızın daha uzun süre gitmesini sağlamak için başka ne yapabilirsiniz?
1) Eğer 3.0 dışında bir firmware kullanıyorsanız mutlaka 2.2.x versiyon olmasına özen gösterin. Pil ömrü 3.0#8242;a kadar çıkan tüm firmware’lerde uzatılmıştı.
2) Kullanmadığınız her şeyi kapatın. Yukarıda belirttiğimiz gibi Free Memory benzeri uygulamalar gereksiz uygulamalara son verir. Hafızanız da rahatlar şarjınıza binen yük de hafifler.
3) Kullanmadığınız zamanlarda ekranınızı kapatın. Ekran parlaklığını mümkün olduğunca düşük tutun. Otomatik kilidi 5 saniyede aktif olacak şekilde ayarlayın.
4) İhtiyacınız olmadığı zamanlarda kablosuz interneti (Wi-Fi) ve Bluetooth’u kapalı tutun.
5) Wi-Fi ile internet bağlantısı kurabileceğiniz zamanlarda Edge yerine Wi-Fi’ı tercih edin.
6) Telefonunuzu kapalı olan bir bilgisayara USB’den bağlı bırakmayın. Pilin bitmesine sebep olur.
7) Her ay en az bir kere telefonun şarjının tamamen bitmesini bekleyerek yüzde 100 dolana kadar şarj edin.
8 ) Apple tarafından verilen bilgiye göre iPod ve iPhone pilleri 400 kez şarj edildiği zaman kapasitesinin yüzde 20’sini kaybediyor. Pili değiştirmenin maliyeti ABD’de 90 dolar.
Kaynak: http://www.icihaz.com