Arkadaşlar bir süredir düşündüğüm birşey var. Fakat kafamda tam olarak şekillenmemişti. Şimdi birşeyler beliriyor gibi. O da şu:
Burası bir forum ve paylaşım ortamı. Herkes bildiklerini paylaşıyor, birşeyler öğreniyor, öğretiyor, eğleniyoruz vs. Foruma ilk kayıt olduğum zamanla şimdi arasında teknik bilgim bakımından hayli fark olduğunu düşünüyorum, paylaşımlar sayesinde. Sözü çok uzatmak istemiyorum ama meramımı tam ifade edebilmek de istiyorum.
Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır, demiş Ludwig Wittgenstein. Üye olduğumdan beri, yazılanların çoğunu okuyorum. Bazı arkadaşların, kelime hataları, dil yanlışları oluyor ve bazen bu dramatik derecede basit meselelerde bile gerçekleşebiliyor. Bu mesele nasıl çözülür diye düşündüm; önce sözlükler, eğlenceli etimoloji alıntıları düşündüm. Olmaz, kim hızlı bir şekilde pratik bir yazı yazarken sözlüğe bakmak ister ki... Sonunda şu karara vardım. Bir bölüm açayım ve mesajlarda gördüğüm hataları alıntı yaparak ifade edeyim ve düzelteyim. Bu konuyu eğer bilgiçlik gibi algılamaz ve itici bulmazsanız sizlere danıştıktan sonra açmak istiyorum. Ama önce düşüncelerinizi almak isterim. Yani forumun bir nevi Hakkı Devrim'i gibi dil hatalarını ifade etmek istiyorum bir konu içerisinde.
Eminim; aradan bir süre geçtikten sonra kelime haznenizin ne kadar zenginleştiğini fark edeceksiniz. Bu çok önemli bir meseledir arkadaşlar. İnsanlar dil ile düşünürler, hatta dil bütünüyle düşüncenin kendisidir aslında.
Sözü uzatmak istemedim ama yine de uzadı sanırım, esasen bitmeyecek olan bu konuda.
Ne dersiniz?