LG, Philips ve Sharp güçlerini birleştiriyor, en azından Smart TV alanında. Bu sayede üç üreticinin elinden çıkacak akıllı TV’lerin hepsinde çalışacak uygulamalar geliştirmek mümkün olacak. Bu üçlü ortak ve açık standart tabanlı bir uygulama geliştirme platformu için kolları sıvamış durumda.
Ortak yazılım geliştirme aracının beta sürümünün ekim ayı başında yayınlanması bekleniyor. Yazılımcılar HTML5, CE-HTML veya HbbTV dillerini kullanarak Sharp, LG veya Philips’in akıllı TV setlerinde çalışacak uygulamalar geliştirebilecek. LG Electronics CEO’su ve Başkanı Havis Kwon bu anlaşmayı akıllı telefonlar için mevcut olan dinamik ve yaratıcı uygulama pazarını akıllı TV tarafında da yaratmak için atılmış büyük bir adım olarak nitelendiriyor.
Üçlü, aralarına diğer üreticilerin de katılabileceğini de belirtiyor.
Smart TV cephesinin bir tarafında cihaz üreticileri bir tarafında da Apple ve Google gibi özel çözümler geliştiren, üçüncü parti olarak nitelendirebileceğimiz şirketler bulunuyor. Apple ve Google, ellerinde bulunan iOS ve Android platformlarını akıllı TV ortamına uyarlayarak avantaj elde ediyor. Üstelik mobil ortam için uygulama geliştiren yazılımcıların potansiyelinden de yararlanma fırsatına sahipler. Bakalım, cihaz üreticileri kurdukları bu birlikle Apple ve Google’ın önünü kesebilecek mi?
http://www.teknoblog.com/sektore ... icin-adim-atti.html
Teknoloji dünyasında yeni bloklar oluşacak galiba.
LG, Philips ve Sharp güçlerini birleştiriyor!
Philips ve Sharp kullanıcılarıda yaşadı desene Lui, onlarda 3D tv çeşitlerinde fpr gözlük teknolojisinin ayrıcalıklarından faydalanacaklar artık.
Philips ve Sharp akıllı davranmışlar.. Lg şu anda en iyi 3d tv ünvanını elinde bulunduruyor. Ve en iyilere yakın durmak her zaman iyidir, onlarla iş yapmak daha da iyi.
Güzel bir haber ama sonucu görmeden iyi bir şey diyemicem.
Sharp TV konusunda gayet iyi bir markadır panelleri son derece hızlıdır. Bu konuda LG ve Philips e çok şey kazandırır. Tabii özellikle LG de FPR gözlük teknolojisi ile Sharp'a büyük destek sağlayacaktır. Smart TV yerine bence bu konuda ortaklığa girmeliler.
Lg'nin 3D tv fpr gözlük teknolojisinin Philips ve Sharp'a çok büyük artılar katacağına eminim.
Lg ile anlaşma yapmaları iyi olmuş. Merakla bekliyorum..
Kesinlikle, bende merakla bekliyorum ve beklediğime değecek biliyorum.
Belki fpr gözlüğü teknolojisini bile geliştirirler.. Ki ben bu halinden bile çok memnunum..
Bence gözlüksüz 3D teknolojisinde ilerleme sağlarlar bundan sonrası. Fpr teknolojisini daha ne kadar geliştirebilirler ki ? Herşeyi düşünerek tasarlamış zaten LG. Gözlüksüz 3D'de bakış açısını daha geniş olarak yapabilirler mesela. Şuan sadece tam karşısından izlemek gerekiyor ama ilerisi için bunu geliştirebilirler.
Lg bencillik yapmaz ve teknolojisini Philips ve Sharp'la paylaşırsa bencede ortaya güzel şeyler çıkabilir, ama bencillikte yapabilir, mesela 3D full hd, smart, led ve sinema tv çeşitlerinde kullandığı teknolojiyi diğer markalarla paylaşmak istememişti.
Ortada 3D TV için en iyi FPR gözlüğü teknolojisi var zaten, şimdi daha da iyisi olabilir.
Akıllı tv'ler için geliştirilecek bir program söz konusu sadem, 3d tv gözlüğü olan fpr teknolojisini kamsamıyor sanırım bu ortaklık.
3 büyük marka baş başa verip eminin teknolojisi daha gelişmiş 3d led, full hd, smart veya sinema tv çeşitlerinden birini veya birkaçını piyasaya sürerler..
Banada öyle geliyor computeraddict, bu ortaklık bir programla sınırlı kalmayacak bencede, diğer firmaların yerinde olsam 3D tv full hd, led, smart ve sinema tv çeşitleriinin gözlüğü olan fpr gözlüğün teknolojisinide bu ortaklığa dahil ederdim.
Bir tarafta sg gözlüğü diğer tarafta fpr gözlüğü teknolojisi geliştiriliyor..Kimin galip çıkacağı bence ortada..