Linux gittikçe Windows'a mı benziyor?

CHIP Online
24-09-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Linux işletim sisteminin yaratıcısından, Linux hakkında herkesi şaşırtan ilginç açıklamalar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/linu ... benziyor_15409.html

Resimlerle: Windows'tan Linux'a doğru...

LinuxCon 2009'da Linux'un yaratıcısı Linus Torvalds açık kaynak kodlu kernel'in iyice şiştiğini ve dev gibi olduğunu söyledi.

Yuvarlak masa tartışmaları esnasında moderatorlük yapan Novell mühendisi James Bottomley, Linus Tovalds'a Linux kernel özelliklerinin yeterince istikrarlı hale gelmeden, çok hızlı çıkıp çıkmadığını sordu. Bir Intel araştırmasına gönderme yapan Bottomlet her yeni Linux kernelinde performansın yüzde 2 düştüğünü belirtti. Son 10 sürümle birlikte toplam düşüşün yüzde 12'ye ulaşmış durumda olduğunu söyleyerek, Linus'a "Bu bir problem mi?" sorusunu yöneltti.

Torvalds'ın cevabı oldukça net oldu "Şişiyor ve dev gibi oluyoruz. Evet bu bir problem" dedi. Linux topluluğunun bu soruna karşı ne yaptığı sorulduğunda ise "Ee, bir planımız olduğunu söylemeyi çok isterdim" dedi...

Haberin devamında: Linus'un açılması devam ediyor...

Tüm konu: Linux gittikçe Windows'a mı benziyor?

İzleyin: iPhone'da Linux devri

Resimlerle: Windows'tan Linux'a doğru...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Linux gittikçe yavaşlıyor mu?

uGuR.uK
24-09-2009, 13:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

linuxtaki şişmeyi bilmem pek kullanmadım ama "gittikçe windowsa benzemesi" pekte doğru değil, tamam windows gittikçe daha fazla yer kaplayan bir işletim sistemi oldu ama performansta düşüş falan yok. aksine vista'daki performans sistemi win7 ile iyice tavan yapmış durumda. eskiden yüklendiği andaki hızı asla sonradan yakalayamazdık, şimdi yüklüyoruz hızlı daha sonrasında dahada hızlı...

sonicc34
24-09-2009, 13:44   |  #3  
sonicc34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
328 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
linuxtaki şişmeyi bilmem pek kullanmadım ama "gittikçe windowsa benzemesi" pekte doğru değil, tamam windows gittikçe daha fazla yer kaplayan bir işletim sistemi oldu ama performansta düşüş falan yok. aksine vista'daki performans sistemi win7 ile iyice tavan yapmış durumda. eskiden yüklendiği andaki hızı asla sonradan yakalayamazdık, şimdi yüklüyoruz hızlı daha sonrasında dahada hızlı...
Orası öyle.Xp de kaç tane sistem bakım programı kullanırdım.Yok yine yok.Format üzerine bikaç ay geçtimi adamın hevesini de bozuyor at bi daha format.Vista yada win7 de kafanı dinliyosun en azından.Şişme yok bişe yok.Vista kullanıyorum rahatım.Win 7 de daha da geliştşrme yapmışlar bi de.Onu düşünmek lazım.

PcMaKeR
24-09-2009, 14:00   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Sayın Linus beye laf atalım burdan. Windows XP ile mi karıştırdılar acaba.
Şimdi sıralayalım:
1. KDE diye bir masaüstü ortamı var. Benziyorsa o benziyor windows'a. Ama arayüz olarak taklitçiler.
2. Performans ı windows la karşılaştırmasınlar çok yavaş.(Sunucu olarak kullanımı demiyorum)
3. Kurumu durmadan şişiyor. Hertürlü sistem entegre ediliyor. İşte sorun burda. Bunu ubuntu çaktı. Gerekli olmayan dosyaları eklemiyor kuruluma aa bak ne kadar hızlı kuruluyor. Bırakında buna biz karar verelim. Bana ne senin ücretsiz eklediğin programdan.
4. Allah bilir o programlar şundan dolayı ekleniyordur. "Zaten zor kurulumu var bari kullananlar yorulmasın biz bunları dahil edelim. Rahatça kurulsun." Eğer böyle düşünüyorlarsa çok yanıldıkları belli. Adam kuruyor iyi hoş. Ama programa müdahale edemiyor. Buda linuxu öğrenmeyi dahada zorlaştırıyor.
5. Kerneli güçlü olabilir ama o siyah konsoldan yönetmek herkeze tat vermiyor.
6. Yenilikçi olun biraz. Linuxu Ubuntu geliştirse çok iyi olur ama o Yazılmış çekirdeği alıp topluyor.
7. Bu sistemin hiç istikrarlı bir sürümü yokmu altı aya bir işletim sistemi sürümü çıkıyor. yok 2.6.2 yok 2.6.3 yok 2.6.5.
Bu sistem 3 olmayacak mı hiç. Google dan içinize birilerimi sızdı GMail beta gibi.

Bunları yapın geçelim. Bir umut bağladığım benim ilerde geçmemi sağlayacak tek unsur: mono project. o da .net in linux versiyonu...

kedij
24-09-2009, 16:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
142 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Şimdi sıralayalım:
1. KDE diye bir masaüstü ortamı var. Benziyorsa o benziyor windows'a. Ama arayüz olarak taklitçiler.
2. Performans ı windows la karşılaştırmasınlar çok yavaş.(Sunucu olarak kullanımı demiyorum)
3. Kurumu durmadan şişiyor. Hertürlü sistem entegre ediliyor. İşte sorun burda. Bunu ubuntu çaktı. Gerekli olmayan dosyaları eklemiyor kuruluma aa bak ne kadar hızlı kuruluyor. Bırakında buna biz karar verelim. Bana ne senin ücretsiz eklediğin programdan.
4. Allah bilir o programlar şundan dolayı ekleniyordur. "Zaten zor kurulumu var bari kullananlar yorulmasın biz bunları dahil edelim. Rahatça kurulsun." Eğer böyle düşünüyorlarsa çok yanıldıkları belli. Adam kuruyor iyi hoş. Ama programa müdahale edemiyor. Buda linuxu öğrenmeyi dahada zorlaştırıyor.
6. Yenilikçi olun biraz. Linuxu Ubuntu geliştirse çok iyi olur ama o Yazılmış çekirdeği alıp topluyor.
7. Bu sistemin hiç istikrarlı bir sürümü yokmu altı aya bir işletim sistemi sürümü çıkıyor. yok 2.6.2 yok 2.6.3 yok 2.6.5.
Bu sistem 3 olmayacak mı hiç. Google dan içinize birilerimi sızdı GMail beta gibi.

Bunları yapın geçelim. Bir umut bağladığım benim ilerde geçmemi sağlayacak tek unsur: mono project. o da .net in linux versiyonu...

1-Windows'unki nereden? Mac os olmasın

2-kesinlikle yalan, windows vista 64 bit ve debian 5.0 Squeeze 64 bit kullanan biri olarak debiandan windowsa geçince, açılırken ve kullanırken kağnıya biniyormuş gibi hissediyorum. (caviar black 1+1 tb raid0 sana nasıl yetmez be vista)

e4300, 1gb ram, radeon x1050, 160 gb samsung sistemde 9.10 Ubuntu Karmic koala alpha 6 64 bit kurulu ve benim bilgisayarın masaüstü performansından çok daha iyi. Ki kendisi vista 64 bitte ramden dolayı geberiyor.

3-Dağtımlaara istiyen istediğini koyar. sende ya kendine dağıtım seçersin yada kendin dağıtım yaparsınGülümseme.  Windowstaki gibi kurulumdan sonra her iş için tonlarca programı kurmak zorunda kalmamak sence kötü bir şey mi?

4- 3 tekiyle aynı

5-konsol sevmiyorsanız Ubuntuda hiç konsola başvurmadan çatır çatır kullanabilirsiniz. konsol sevenler için en iyisi gentoo(ki sevenlerde var)

6- Ubuntunun bir Linux dağıtımı olduğunu bilmiyor olamazsınız herhalde. Ubuntu, Linux çekirdeğini kullanıyor olmasaydı zaten olamazdı. Ubuntu ve debian geliştiricileri linux çekirdeğine destek veriyor. fakat yaptıkları destekler bireysel destek olarak geçiyor.

7-Altı ayda bir çıkan Ubuntu dağıtımıdır ve beta olarak değil stabil olarak çıkıyor. sürüm çıkarmak veya rolling distro olmak dağıma göre değişir. Gentoo ve Pclinuxos rolling distro yani yeni sürümleri çıkmıyor, yeni programlar çıktıkça güncelleniyor.

Linux çekirdeği ise tabii ki güncellenecek. windows gibi vrüslerle boğuşmuyorsa bunu sağlayan önemli etkenlerdendir.

PcMaKeR
24-09-2009, 16:53   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

kedij sana ne oluyor.

Sen Linus Bey misin benim mesajımı alıntı yapıp ordan çene çalıyorsun.

6. yı sindire sindire oku sonra cevap ver.

Virusleri bu işe bulaştırma. Linux u kullananı az.

Windowsun arayüzü macten mi çalınma. Tabi Mouse u Bill gates pc ye dahil edince çalıntı oldu öylemi. Linux kimden çaldı. Programcılıkta birbirine benzer uygulama yapınca çalmak mı oluyor. O zaman office 2007 ribbon tasarımı çoğu kişi microsofttan çaldı. yığınla program var.

Tonlarca programa gelelim.
Bir kullanıcı ne ister: internet tarayıcısı, office seti, kendine özel media player vb. ihtiyacı olanı yükler... Tonlarca yüklemez. Herkez Developer mı birçok uygulama yüklücek.

Acaba linuxun ne kadar açığı var... Ama kullananı az yaw bana ne ne kadar açığı olduğu...

Tonlarca program. Tabi windows kamyon ya. Böyle tırla boşaltıyoruz programları sonra kürekle temel falan atıyoruz.

"e4300, 1gb ram, radeon x1050, 160 gb samsung sistemde 9.10 Ubuntu Karmic koala alpha 6 64 bit kurulu ve benim bilgisayarın masaüstü performansından çok daha iyi. Ki kendisi vista 64 bitte ramden dolayı geberiyor."

bu sistemde vista geberiyor öylemi. e4300 de. ben 512 mb ram ddr400mhz de sorunsuz çalıştırdım amd athlon 2500+ da vistayı. Ultimate versiyon du birde. fx5200 ekran kartında aero açıktı. 80 gb hdd vardı. senin birde çift çekirdek işlemci. Yeme beni şimdi.

Nedense windows sevmeyen adamlar bunu diyor "benim makinada çok yavaş çalıştı." Çift çekirdekli makinada windows vista xp den iyi çalışıyor.

sonicc34
24-09-2009, 17:05   |  #7  
sonicc34 avatarı
Yıllanmış Üye
328 mesaj

vistaya mı ram sistem kaynağı yetmiyormuş?c2d 2.4 ghz 2gb ram kaspersky airties (kablosuz modem prog.) İdm açık hali.
<

Son Düzenleme: sonicc34 ~ 24 Eylül 2009 17:08
PcMaKeR
24-09-2009, 17:08   |  #8  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

sonicc34 öyle deme şimdi.
"Windows Vista Ram düşmanıdır" :P

sonicc34
24-09-2009, 17:09   |  #9  
sonicc34 avatarı
Yıllanmış Üye
328 mesaj
sonicc34 öyle deme şimdi.
"Windows Vista Ram düşmanıdır" :
Ne düşmanıdır ben bilmem ama rahatım. Kahkaha

Mustafa@PC
24-09-2009, 17:11   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

https://www.chip.com.tr/blog/selc ... sini-yiyor_235.html

:)

Thrystan
24-09-2009, 17:16   |  #11  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Tabi Vista RAM a karşı savaş açtı :P

Linux'un en büyük sorunu adamlar bu işe başladığından beri aynı tarz çekirdek kullanıyorlar. Artık bazı şeyleri yenilemeleri şart. Şimdi oradan bir Linuxcu çıkar atlar "sen hiç linux kullandım mı da konuşuyorsun" diye :D Standart Linuxcu sataşması :D

sonicc34
24-09-2009, 17:19   |  #12  
sonicc34 avatarı
Yıllanmış Üye
328 mesaj

Bir de ben ram im boş görünsün die lazım olan programlarımı da kapatmadım.Öyle olsa idi idm airties falan kapalı olurdu.Notebook um için gerekli olan synaptics idi de kapatır mouse ile kullanırdım.Kapalı olanlar sadece başlangıçta msn vs gereksiz prı-ogramlar ve readyboost,ebeveyn denetimi,google updater,tablet pc media center zımbırtıları gibi kullanmadığım programlar.

Son Düzenleme: sonicc34 ~ 24 Eylül 2009 17:25
PcMaKeR
24-09-2009, 17:34   |  #13  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: Thrystan  
Tabi Vista RAM a karşı savaş açtı :P

Linux'un en büyük sorunu adamlar bu işe başladığından beri aynı tarz çekirdek kullanıyorlar. Artık bazı şeyleri yenilemeleri şart. Şimdi oradan bir Linuxcu çıkar atlar "sen hiç linux kullandım mı da konuşuyorsun" diye :D Standart Linuxcu sataşması :
Aynen.

Forumda ki arkadaşlar bilir. Hiçbir zaman bilmediğim birşeye yorum yapmadım. Linuxu kullandık ki birşeyler diyoruz.

Şimdi yalan yok. PHP kullandığım birkaç önemli proje oldu o yüzden linux server kullanıyoruz(centos kurulu sunucuda) gıcık birşey.

Ama yok yakında hp sunucuya windows server 2008 r2 kuracağız. O zaman bütün php projelerimi oraya çekeceğim. Apacheden daha hızlı yorumluyor iis 7.5 php yi.

Hem yönetimi kolay hem hızlı.

toddler
24-09-2009, 17:53   |  #14  
Yıllanmış Üye
220 mesaj
Şimdi sıralayalım:

1. Evet Kde Windows'a benzer. Çıkış noktasıda Windows'dan Linux'a geçenler zorlanmasın. Benim tercihim Gnome'dur. Sade ve yeterli.

2. Benim eski laptop'da 256 mb ram ve 32mb ekran kartı ile compiz fusion mükemmel çalışıyor. Vista yada Win 7 kurmayı düşünemem bile. O yüzden kimse Win Linux'dan performanslıdır hızlıdır demesin.

3. Ubuntu için örnekleme yapmışsın. O zaman cevabı ona göre vereyim. Ubuntu 9.04 kullanıyorum ve 1 cd. İçinde ihtiyacınız olan programlardan başka ekstra birşey yok. Direk kurup kullanmaya başlıyorsunuz. Ne benim usb wireless'i kurmam gerekiyor ne de webcam. Hepsini tanıyor. Firefox falan kurulu.

4. Linux dağıtımlarında program kurmak windows'dan kolaydır. Örneğin Ubuntu'da Synaptics paket yöneticisinden program seçip kur dersin. O indirir ve kurar. Aynı yerden kaldırabilirsin. Bu kadar basit.

5. Normal bir kullanıcının konsola ihtiyacı olmaz pek. Senede bir ihtiyacı olursada kullandığı dağıtımın wikisinden kolayca bulur yardım.

6. Tüm Linux dağıtımları çekirdeğin üzerine programları toplar.

7. Çekirdek sürekli güncelleşir. Görülen hatalar varsa düzeltilir yeni şeyler eklenir. Betayla alakası yok.

PcMaKeR
24-09-2009, 18:05   |  #15  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

senin adın ne birader. Linus Torvalds mı.

Sen mi yazdın Linux u da benim yazımı alıntı yapıp bana karşı mesaj yazıyorsun.

Yoksa okuma sorununuz mu var.

Yazdıklarınızı biliyoruz zaten Tüm topiği okuyun ondan sonra bana cevap verin yada alıntı yapın. Ubuntuyu bilerek örnekledim çünkü en iyi linux dağıtımı bana göre ubuntu. Az ve öz linux.

Betayla alakası yok diyorsunuz ama sitede beta release vb şeyler boşuna yazılıyor demi. Kararlı çekirdeği alıp indirmeyi demedik ordan. Herşeye cevap yazmasını biliyorsunuz da tam böyle sindire sindire okumasını bilmiyorsunuz.

KDE den başka masaüstü uygulaması olduğunu bizde biliyoruz. Herşeyi yazmamız mı lazım...

İşe bak ya ben kimsenin yazdığını alıntı yapmam, Ordan birisi çıkar benim mesajımı alır alıntı yapar.
Madem linuxu tutuyorsunuz niye hiç linux için makale, övücü mesajlar, eğitici bilgiler yada başkalarına tavsiye etmiyorsunuz.

Benim mesajımdan alıntı yapıp bilmişlik taslamayın kimseye... İlla karşı mı çıkalım kötü mü konuşalım. Ben windows u övüyorum herkeze önemli makale blog vb birşeyler giriyorum. Yanlız bundan sonra linuxu gördüğüm yerde kötüleyeceğim.

Böyle konuştuk mu kalp kırdı, kötü konuştu vb diye laf duyuyoruz...

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 24 Eylül 2009 18:48
Thrystan
24-09-2009, 18:48   |  #16  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

PcMaker sen bilmiyorsun ama bugün hepimiz Linus Torvalds'ız günü ilan edildi. O yüzden senin biraz çekeceğin var :D

Ne yazık ki Gerçek Linus Torvalds bile standart kernel yapısının artık yeterli olmadığını söylerken diğer Linus'lar birşeyler yapmak yerine Linux'un ne kadar süper bir işletim sistemi olduğunu söylüyorlar :D

Buradan tüm Linus Torvalds'lara sesleniyorum. Öyle bir Linux çekirdeği ve sistemi kurun ki Windows'a ihtiyaç kalmasın. O zaman bizde Linux'a geçeriz :D

Mustafa Can
24-09-2009, 18:57   |  #17  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

Yazdıklarınızı biliyoruz zaten Tüm topiği okuyun ondan sonra bana cevap verin yada alıntı yapın. Ubuntuyu bilerek örnekledim çünkü en iyi linux dağıtımı bana göre ubuntu. Az ve öz linux.

Betayla alakası yok diyorsunuz ama sitede beta release vb şeyler boşuna yazılıyor demi. Kararlı çekirdeği alıp indirmeyi demedik ordan. Herşeye cevap yazmasını biliyorsunuz da tam böyle sindire sindire okumasını bilmiyorsunuz.

KDE den başka masaüstü uygulaması olduğunu bizde biliyoruz. Herşeyi yazmamız mı lazım...

İşe bak ya ben kimsenin yazdığını alıntı yapmam, Ordan birisi çıkar benim mesajımı alır alıntı yapar.
Madem linuxu tutuyorsunuz niye hiç linux için makale, övücü mesajlar, eğitici bilgiler yada başkalarına tavsiye etmiyorsunuz.

Benim mesajımdan alıntı yapıp bilmişlik taslamayın kimseye... İlla karşı mı çıkalım kötü mü konuşalım. Ben windows u övüyorum herkeze önemli makale blog vb birşeyler giriyorum. Yanlız bundan sonra linuxu gördüğüm yerde kötüleyeceğim.

aman çocuk ile çocuk olma sende boşver linux kullana kullana linux a benzemişler linux un mono kernel olduğu gibi bunlar da tek yönde (mono) düşünebiliyorlar Göz kırpma

PcMaKeR
24-09-2009, 19:01   |  #18  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: Thrystan  
PcMaker sen bilmiyorsun ama bugün hepimiz Linus Torvalds'ız günü ilan edildi. O yüzden senin biraz çekeceğin var :D

Ne yazık ki Gerçek Linus Torvalds bile standart kernel yapısının artık yeterli olmadığını söylerken diğer Linus'lar birşeyler yapmak yerine Linux'un ne kadar süper bir işletim sistemi olduğunu söylüyorlar :D

Buradan tüm Linus Torvalds'lara sesleniyorum. Öyle bir Linux çekirdeği ve sistemi kurun ki Windows'a ihtiyaç kalmasın. O zaman bizde Linux'a geçeriz :
Hepimiz linux uz :D

Alıntı: Mustafa Can  
aman çocuk ile çocuk olma sende boşver linux kullana kullana linux a benzemişler linux un mono kernel olduğu gibi bunlar da tek yönde (mono) düşünebiliyorlar Göz kırpma
Mustafa o değilde niye alıntı yapıp bana gösteri yapıyorsun.

posicor
24-09-2009, 19:08   |  #19  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Olay yine fanatik taraftarlık boyutuna dönmüş :)

Genel olarak hep elma ile armut kıyaslanmış malesef, linux çekirdeği genel olarak anladığınız anlamda işletim sistemi paketinin tamamı değil motorudur.Yani yapılan kıyaslamalar atıyorum, cosworth motoru ile BMW M3'ü kıyaslamaya benziyor.

Linux çekirdeği temel de olsa bir bileşen olduğu için kimi onu alır masaüstü için Ubuntu, MacOS veya ChromeOS yapar, kimi cep telefonuna Maemo yapar, kimi server'lar için redhat enterprise yapar, hatta kimi tutar otomobilin sistemine gömüp navigasyon sistemi olarak kullanır (BMW).

Yani anlayacağınız 7 vs. Leopard veya Vista vs. Ubuntu olabilir ama Windows vs. Linux şeklinde bir genel karşılaştırma teknik olarak mümkün değil.

Hafıza yönetim teknikleri ise mühendislik fakültesinde işletim sistemleri dersi almış kişilerin hakkını vererek tartışabileceği ağır bir sistem yazılım mevzusu.Olaya "İşletim sisteminde bööyle bir ağırlık bööyle bir yavaşlık hissettim" şeklinde yaklaşmak "fıtık mı, kaynımda da var, bööyle bacağı çekiyor dimi" demeye benziyor :)

Not : Allah rızası için bu sefer kimse üzerine alınmasın ya, bakın ne Microsoft'a laf ediyorum ne Linux'a :)

Thrystan
24-09-2009, 19:22   |  #20  
Yıllanmış Üye
155 mesaj
Alıntı: posicor  
Hafıza yönetim teknikleri ise mühendislik fakültesinde işletim sistemleri dersi almış kişilerin hakkını vererek tartışabileceği ağır bir sistem yazılım mevzusu.Olaya "İşletim sisteminde bööyle bir ağırlık bööyle bir yavaşlık hissettim" şeklinde yaklaşmak "fıtık mı, kaynımda da var, bööyle bacağı çekiyor dimi" demeye benziyor :)

Evet aynen katılıyorum. Kullanıcı düzeyinde konuşulunca direk kavgaya dönüşebiliyor.

Daha işlemcilerin nasıl çalıştığını bilmeyenlerin gelipte Linux çok süper veya Windowsun üzerine işletim sistemi tanımam ve uzaktan bir cılız bir ses duyarsın "Forever Mac'ciyiz" gibi şeyler söylemesi normal :)

Bunu öğrenmek isteyen birazda ingilizcesi olanlar için youtube'da stanford üniversitesinin dersleri var. Onları izleyebilirler :D

Fattur
24-09-2009, 19:39   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Linux'a driver kurmak çok zor açıkçası.Benim elimde wireless in driverları vardı kurmak için heryeri aradım taradım ama yok yok( backtrack için :) )
"Özetle birilerinin çıkıp bir plan yapmasını ve o yüzde 12 performansı yerine koymasını bekliyorsunuz. Sonuçta bu açık kaynak"
Espiri nerde bunu tartışalım hadi...

toddler
24-09-2009, 20:15   |  #22  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

Neden bu kadar agresifsiniz anlamadım. Ben sizin yazdıklarınıza ek yaptım, eksiklikleri tamamladım farzedin. Benim kimseye bilmişlik tasladığım yok. Kendi deneyimlerimden bahsedebilirim sadece. Ayrıca ben Windows kötüdür falanda demedim. Linux fanatiğide değilim. Bilgisayarımda Win XP, Win 7 Ent. ve Ubuntu kurulu.

Buradan itibaren şahsınıza değil genele yazıyorum. Bu forumda genel olarak gördüğüm şudur. Microsoft, Nokia vb. firmaların ürünleri hep övülmektedir. Bunu yadırgamıyorum sonuçta reklam alınıyor vs. Yadırgadığım forumlarda Linux, Iphone, Apple vb. firma ve ürünler hakkında birşey yazıldığında herkesin bir saldırıya geçmesi diğer tarafın savunuculuğunu üstlenmesidir. Bunu yaparkende kullanılan üslubun sert olmasıdır. Ben burada sadece yanlış yada eksik gördüğüm yerlere ilave yaparken bu şekilde sert ve saygıdan uzak bir cevap verilmesine şaşırmadım. Sanırım insanlar başkalarına saygıyı unutmuş. Yazık yılların dergisi Chip'in bu halinide görmek varmış demekki.

PcMaKeR
24-09-2009, 20:24   |  #23  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Konuyu kendinize çevirmeyin.
verdiğiniz cevapta benden alıntı alınmış ve 1,2,3... diye sıralanmış ve altına sizin bilginize ekleme yaptım denilmiyor. sizden önce biride aynısını yaptı uyardım alıntıya karşı değilim ama saygı istiyorsanız anlatımınızı düzgün yapın. Hem bunun saygıyla alakası yok. konuyu kendi lehinize çevirmeyin yada saptırmayın.

Ben Microsoftçuyum sonuna kadar da devam ederim. Çünü ben Microsoftun ürettiği teknolojiden para kazanıyorum. bunu kaç kere tekrarladım burda da tekrarlarım. Ama linux a çamur atmadım sadece linux kolay diyenlere yada windows ve diğer os ler ile karşılaştıranlara cevaplar verdim. çoğunda da haklı olarak.

Linux un özellikle server tarafını çok kullandım. apache ile içli dışlı olmak, firewall ayarları yapmak, mysql sunucularını kontrol altında tutmak... ssh ile uzaktan komutla yönetmek. basit değildi linux u öğrenmek için zamanında çok kastım.

Beni şöyle düşün. "linuxu kurdu 1 - 2 saat kurcaladı amaaaann bu ne yaww dön windows a" diyenlerden değilim. 2 - 3 hafta hiç windows yüzüne bakmadım. kurcala kurcala. birde ben kısıtlanmayı sevmeyen biriyim. hep root ile girdim linux a. yani zırt zırt root şifresi isteyen kullanıcılar yaratmadım.

Siz sıralarken belirtseydiniz sonuna aldırmazdım. Ama illa kırıcı konuşunca böyle cevap veriyorsunuz konuyu başka yere çekiyorsunuz.

toddler
24-09-2009, 20:34   |  #24  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

Tartışmanın anlamı yok. Ben saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Sizden alıntı yaparak kendi deneyimlerimi ve görüşlerimi paylaştım. Ben ne Linuxçu nede M$'çiyim. İşime geleni kullanırım. İki tarafında iyi ve kötü yanları var. Şahsım adına söyleyebileceğim sadece M$'in tekelci davranmasından rahatsızım. Sonuçta M$ ürünlerindede bir sürü insanın emeği var ve ürünleri kusursuz olmasada saygıyı hakediyor. Aynı saygıyı Linux geliştiricileride hakediyor tabii.

PcMaKeR
24-09-2009, 20:41   |  #25  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: toddler  
M$'in tekelci davranmasından rahatsızım. Sonuçta M$ ürünlerindede bir sürü insanın emeği var ve ürünleri kusursuz olmasada saygıyı hakediyor.
Büyük şirketler her zaman taşlanır.
Ms ürünlerini oluşturan insanları zorla yaptırmıyor. milyonlarca dolar dökülüyor çalışanlara 10 binden fazla çalışanı var ve hepside parasını alıyor. emeğini alıyor.