islemcinin durumu idare eder ram cok kotu.orjinal win 7 in yoksa xp kur 2 gb ramin %72 kullanimda.
Ne win7 ve 8 ne mint12 nede pardus.....
DETROID_35 linux hakkında baya bi bilgi sahibisiniz rica etsem bana bir öneri sunarmısınız.
en az 5 yıllık bir yatay kasa lenovo pc var elimde fakat çok yavaş XP pro 32bit yüklü ve işlemci bir firefox yada chrome video açsam %100 ü görüyor işlemci fanları son güçte çalışmaya başlıyor. Xp ram kullanımı 200mb civarı.
Eğer ubuntu yüklersem bir performans artışı olurmu?
SİSTEMİM : Pentium HT 3.0 - 1gb ram - 2x80 hdd - 128mb nvidia gpu (şu anda modeline bakamıyorum pc yanımda değil)
DETROID_35 linux hakkında baya bi bilgi sahibisiniz rica etsem bana bir öneri sunarmısınız.ilk bir hafta biraz agir gelir daha sonra xp gibi olur sonraki haftalarda xp den bile hizli olur.en az 5 yıllık bir yatay kasa lenovo pc var elimde fakat çok yavaş XP pro 32bit yüklü ve işlemci bir firefox yada chrome video açsam %100 ü görüyor işlemci fanları son güçte çalışmaya başlıyor. Xp ram kullanımı 200mb civarı.
SİSTEMİM : Pentium HT 3.0 - 1gb ram - 2x80 hdd - 128mb nvidia gpu (şu anda modeline bakamıyorum pc yanımda değil)
Ancak temiz kurulum yapmalisin yoksa guncellerken bile coker.Cok uzun sureler 3 ay gibi kullandinmi bagimlilik yapiyor makinen ubuntuyu ariyor.Xp bile cazip gelmiyor.Ama senin dayanmana bagli tek sistem kullanicaksan kur ama wubi olmasin kople format at.
xp kurucaksanda home sp2.guncellemeler kapali.Ubuntuda acik olsun.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 20 Şubat 2012 11:39
DETROID_35 linux hakkında baya bi bilgi sahibisiniz rica etsem bana bir öneri sunarmısınız.ubuntu senin sistemin için biraz ağır olur. gnome uygun değil benim fikrimce. ben xubuntu yu öneririm xfce daha hafif gnome a göre.en az 5 yıllık bir yatay kasa lenovo pc var elimde fakat çok yavaş XP pro 32bit yüklü ve işlemci bir firefox yada chrome video açsam %100 ü görüyor işlemci fanları son güçte çalışmaya başlıyor. Xp ram kullanımı 200mb civarı.
Detroit bune hacı?Twirl efektiyle bişey içine s*** ama anlamadımhttp://gizmodo.com/291302/xbox-360-core-to-become-xbox-360-arcade
Linux kullanmak isteyenler uçbirime alışamayacaksa kullanmasın.Genelde bir sorun olduğunda uçbirimden çözülüyor çünkü ;)Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 20 Şubat 2012 21:56
[url=../kisisel/153334/]Selamunaleykum. Nsılsınız? " DETROID_35[/url] " kardeşim bana biraz açıklama yapabilirmisin neden onu kullanmamı tavsiye etmektesiniz ? Ram 'im bir o kadarmı düşük performansta. Hatta şöyle bir soru sorayım. Win7 ult. kullanmam donanım birimlerimi neden yavaşlatmaktaki ? Bana biraz açıklama yapabilirmisiniz? Rica etsem... Saygılar. :)
[url=../kisisel/153334/]Selamunaleykum. Nsılsınız? " DETROID_35[/url] " kardeşim bana biraz açıklama yapabilirmisin neden onu kullanmamı tavsiye etmektesiniz ? Ram 'im bir o kadarmı düşük performansta. Hatta şöyle bir soru sorayım. Win7 ult. kullanmam donanım birimlerimi neden yavaşlatmaktaki ? Bana biraz açıklama yapabilirmisiniz? Rica etsem... Saygılar. :)windows 7 eski sistemlere gore degil.Ayrica korsan kullanildiginda %40 veya %70 performansla calisir.Bunu ancak orjinal kullanan anlar.Ayrica dusuk sistemlere ya xp yada ubuntu oneriyorum cunku onlar bu iste uzman.Ama tek kurulum temiz kurulum olmasi sart.
@[url=../kisisel/153334/]DETROID_35[/url] ubuntuyu kurdum ama dvr güvenlik kameramı nasıl kuracağım bilmiyorum. http://forum.ubuntu-tr.net adresinden de baktım synaptic paket yöneticisinden zoneminderi de kurdum başaramadım kısa yol diye birşey yok nasıl çalıştıracağım, yardımcı olur musun yoksa yerine Windows kuracağım.
Merhabalar,
Öncelikle konuyu açan arkadaşın Linux'u sevdirmek adına verdiği çabayı takdir ettiğimi belirtmek isterim. Ancak bazı konularda yanlış bilgiye sahip olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.
İlk olarak Linux bir işletim sisteminin adı değil, işletimsistemine adını veren kernel (çekirdeğin) adıdır. İşletim sistemi olarak asıladı GNU/Linux’tur. Google'dan aratırsanız ne anlama geldiğini bulabilirsiniz.
İkinci olarak, Windows XP/7/8 vs. yerilmiş ve bence haksızlık edilmiş Linux'u ön plana çıkarmak için. Evet, şu bir gerçektir ki birçokWindows uygulaması ya da yeni diye lanse edilen Windows çalışması temelde Linux’tan devşirme (diğer platformlardan esinlenme) ya da geliştirme yolu ile ortaya çıkmıştır ancak Windows işletim sisteminin de kendine has ve Linux geliştiricilerinin kopyaladığı özellikleri vardır.
Fakat yapı itibari Windows ile Linux işletim sistemlerini karşılaştırmak elma ile armudu karşılaştırmak anlamına gelir.
Üçüncü olarak her bilgisayar yazılımının artıları eksileri olduğu gibi ileri olduğu konular ve geri kaldığı noktalar mevcuttur. Windows işletim sistemlerinin en büyük avantajı yazılım geliştiricileri tarafından geniş bir yazılım desteğine sahip olması ve DirectX gibi teknolojileri barındırmasıdır.
Linux'un ise minimal donanım desteğinde gayet başarılı olmasına rağmen en büyük kaybı yazılımcılar tarafından fazla destek görememesi ve bu nedenle diğer platformlara geliştirilen uygulamaları native olarak bünyesinde barındıramamasıdır. Tabi bu durum bir dezavantaj olsa da yıllar içinde bunu Linux geliştiricileri tam bir avantaj durumuna dönüştürmüş ve onbinlerce yazılım ortaya çıkmıştır. Hele ki son dönemlerde Ubuntu gibi hem maddi hem de Ubuntu hayranlarının manevi desteği ile ciddi ilerleme kaydetmiştir.Örneğin DirectX rakibi olarak görebileceğimiz OpenGL bir Linux projesidir.
Windows da şu var ama bu Linux’ta çalışmaz diyen arkadaşlar için öncelikli tavsiyem Google'dan ilgili uygulamanın Linux için yazılmış olanlarını aramak olacaktır -ki eminim de bulacaklardır. Evet, Autocad vb. gibi cad uygulamalarında sıkıntı yaşayabilirler ancak bu uygulamaların profesyonel olmasa da buna yakın versiyonlarını Linux için bulabilirler.
Elbette bu uygulamaları kullanmak isteyen ve bunu iş amaçlı profesyonel olarak yapacak arkadaşlar eli mahkum olarak Windows kullanmak zorundadırlar.
Gelelim hangi Linux versiyonu ve malum korkulan konu"komut ekranı".
Şunu belirtmek de fayda var, tüm Linux sistemler iyidir.Ancak bazıları derlenme şekli ve derlenirken kullanılan parametrelerden dolayı diğerlerine göre hantal ya da hızlı kalabilirler. Hatta donanımdaki en ufak bir farklılık bile farklı bilgisayarlarda farklı sonuçlara da sebep olabilir. Peki,en iyisi hangisi derseniz; en iyisi ağzınız da en güzel tadı bırakandır :).Ubuntu’daki aynı görselliği başka bir dağıtımda da bulabilirsiniz.
Tavsiye olarak verilebilecek Linux dağıtımları,
Ubuntu - Bir debian türevi sistem olup Debian'ın testing deposunu kullanır. Debian kadar stabil değildir ancak son zamanlarda oldukça popüler olması sebebi ile hata tespitleri oldukça hızlı giderilmektedir.
Debian - En eski dağıtımlardan biridir. Stable depo sonsürüm kullanıcılar için fazla güncel değildir ancak gayet stabil ve sorunsuz çalışır.
Mint - Ubuntu türevidir.
Opensuse - Son kullanıcı düzeyinde oldukça tatmin edici olmasına rağmen bug sorunları mevcut bir dağıtımdır. Testing seviyesinde bir dağıtım diyebiliriz, suse ekibinin geliştirdiği YaST denetim masası özellikleri ile kullanıcıyı konsol derdinden kurtaran bir dağıtımdır.
Fedora - Yine çok stabil olmamakla birlikte başarılı dağıtımlardan biridir.
Archlinux - Orta Düzey Kullanılar için. (Favorim 1) Rollingstone denen ve sürekli olarak güncel tutulan, versiyon, sürüm olayı olmayan ve nete bağlı olduğunuz takdirde kendini her zaman güncel tutan, günümüz işlemcilerine göre özel olarak derlenmiş ve oldukça hızlı, başarılı, temiz birLinux dağıtımıdır. Oldukça geniş bir destek hizmeti de mevcuttur forumlarında.Linux'a ve konsola aşinalığı olan herkes howtolarla rahatlıkla kurabilir.Kurulum aşaması biraz göz korkutsa da sonrasında gelen akıcılığı insanı etkilemeye yetiyor.
Gentoo - Uzman Kullanıcılar için. (Favorim 2). Yine rollingstone bir dağıtımdır. Archlinux'dan farklı olarak hazır derlenmiş paket içermez.Tüm paketler patchleri ile beraber netten indirilir ve gentoo ebuildleri aracılığı ile bilgisayarınızda baştan sona kadar derlenir. Kurulum anında derleme gerçekleştiği için ciddi sorunlar çıkması ihtimali olması sebebi ile uzman kullanıcılar için tavsiye edilir. En basitinden Linux kernelini derlemek için %100 bilgisayarınızın donanımını bilmeniz gerekmektedir. (Gerçi genkernel ile derleme yapmanız mümkün ama şişmiş bir kerneliniz olacaktır.) Kurulumdan sonra emeğinizin karşılığını fazlası ile size verecektir. Belki de şimdiye kadar kullandığım en hızlı işletim sistemidir ve %100 özelleştirilebilir.Kurulum süresi donanım ve internet hızına bağlı olarak ve masaüstü ihtiyacınıza göre 1-2 gün ya da 4-5 saati bulabilir. En basitinden bir firefox derlemek nereden baksanız ek paketleri ile 2 saati bulabilir.
Görüldüğü gibi kısaca bir kaç Linux dağıtımından bahsettim. Peki konsol olayına gelince olmazsa olmazlardan mıdır? Hayır...
Ubuntu ve benzeri dağıtımlar artık kullanıcıyı konsol kullanma derdinden kurtarmışlardır. Pek öyle ahım şahım bir konsol ihtiyacı yoktur. Eski dos ortamında kullanılan basit birkaç komut gibi Linux komutlarını bilmenin de size zararı olmaz emin olun. Ancak Archlinux ya da Gentoo gibi dağıtımlarda konsol bilgisi olmadan kullanıcı hiçtir. %100 konsol bilgisi gerektiren dağıtımlardır.
Gelelim Windows'a!
Arkadaşlar bu kadar Linux bahsi yapmama rağmen bana ne kullanıyorsun diye sorarsanız evde de işyerinde de Windows 7 kullanmaktayım. Mecburiyetten. Demin de bahsettiğim gibi kullandığım uygulamaları profesyonel amaçlı kullandığımdan ve işyerimle uyumlu olması gerektiğinden Windows bir mecburiyet. Fakat her zaman disklerimden birinde bir Linux partisyonu bulunduğunu da itiraf edeyim :).
Windows XP çok eskilerde kalmış ve artık ömrünü tamamlamış, günümüz donanımlarını ve ihtiyaçlarını karşılamayan, teknolojik olarak eski bir sistemdir.
Windows Vista için fazla söz söylemeye gerek yok,Microsoft'un yüz karası, fiyasko.
Windows 7. Açıkçası bu işletim sistemi beni kendine hayran bırakmış bir işletim sistemi ve ne bir kasma, akma, kokma hissettirmiş; ne de beni çileden çıkaracak hatalar, mavi ekranlar verdi şimdiye kadar. Hatta o kadar ileri götürebilirim ki; Microsoft'un en iyi ürünüdür.
Windows 8. Consumer Preview indirdik, kurduk, test ettik ve güzel bulduk diyebilirim. Ancak çoğu uygulama henüz preview (önizleme) olduğundan ağzımda ekşi bir tat bıraktığını söylemem gerekir. Tabi final sürümünde ne olur bilemem. Tüm sistemin Live hesabınızla ortaklaşa çalışması çok güzel olmuş (bkz. Ubuntu'da da var). Denetim Masası olayı biraz kafa kurcalayıcı ve aradığınızı bulamadığınız oluyor. Masaüstü ve metro beraber ve başlat olayı sadece Metro arayüze devredilmiş. Şu an için özellikle dokunmatik olmayan sistemlerde çok sıkıntı olabilecek bir durum. Hele ki benim gibi 1920 x 1080çözünürlük kullanıp 2. bir monitöre sahipseniz ve metro ile tüm uygulamalar ıtam ekran açmak gibi bir durumla karşılaştıysanız bu durumun ne kadar can sıkıcı olacağını anlayacaksınızdır.
Her neyse uzun lafın kısası Windows 8 daha ham bir meyve benim gözümde, olmamış... Şimdilik.
Linux mu Windows mu? Her ikisi de kullanıcı için avantaj ve dezavantajlara sahip. Kararı kullanıcı verir. Bir tarafında 100’lerce TL’lik bir işletim sistemi güçlü bir firma ve yazılım geliştiricileri ile Windows, diğer tarafta çok kısa bir sürede sıfırdan yükselip Windows’a kafa tutan, tamamı ücretsiz ve bunu dayaparken son kullanıcı için varını yoğunu ortaya döken bir yazılımcı ordusuna sahip Linux.
Benden bu kadar bayağı uzun bir yazı oldu. Kolay gelsin...
microsoftun en iyi urunu xp dir. windows7 win8 den sonra olur.xp yoluna devam eder.
linuxdada ubuntu ve pardus.
2014 de microsoft yada baska biri modifiye edip piyasaya surmezse 2014 xp dusmeye baslar.
Microsoft buyuk hatalar yapti.Halbuki xp den anlayan bir ekibi yeni xp sp4 multi editions
diye yeni gorsel ama sade gorsellik ve dx12 de dahil tum yeni ozellikleri sunsaydi metro ribon haric, normal xp kullanicisi 100 dolara sahip olsaydi destegini 2024 yapsaydi normal windows 7 nin sattiginin 2 katindan fazlasini satardi.Ama xp gibi sade ve gorsel ve hizli tutarli 200mb ram ve islemciyi xp gibi kullansa bu satisi yapardi.
Ama microsoft tam tersini yapti.
sahsen win8 kararimi degistirmedi xp ye devam.
Benim YUBUNTUM hepsini döver
işletim sistemlerininyarışını dikkate almakisterseniz genel kullanım miktarlarını dikkate alın.3-4 yıl sonra daha güçlü daha hızlı bilgisayarlar çıktığı zaman windows xp kullanımı baya düşer.
%48 xp
%40 win 7
%5 Vista
%4 (payalşılmış halde) linux ailesi
%3 aplle işletim
Windows Vista ve Windows 7 kullananlar sistemin kasılmasından şikayetçi zaten ayriyeten Windows Vista sorunlu çok tutulmaması normal ama Windows 7 sağlam Windows xp den bile.
begenmediginiz xp lider...3-4 yıl sonra daha hızlı daha güçlü bilgisayarlar çıktığı zaman insanlar daha iyi grafikli oyunlar oynarken windows 7 directx 11 sonra directx 12 felan sen windows xp kullanmaya devam edersin windows xp ile directx 9 oyunları oynarsın, ilerideki teknolojiler windows xp desteklemediği zaman eski teknoloji kullanırsın her yerde windows xp nin daha iyi olduğunu söylüyorsun ve daha gelişmiş işletim sistemi olan Windows 7' nin de tarihi eser olan Windows xp den kötü olduğunu iddaa ediyosun sen öyle devam et.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 07 Mart 2012 18:14
3-4 yıl sonra daha hızlı daha güçlü bilgisayarlar çıktığı zaman insanlar daha iyi grafikli oyunlar oynarken windows 7 directx 11 sonra directx 12 felan sen windows xp kullanmaya devam edersin windows xp ile directx 9 oyunları oynarsın, ilerideki teknolojiler windows xp desteklemediği zaman eski teknoloji kullanırsın her yerde windows xp nin daha iyi olduğunu söylüyorsun ve daha gelişmiş işletim sistemi olan Windows 7' nin de tarihi eser olan Windows xp den kötü olduğunu iddaa ediyosun sen öyle devam et.xp kullandin mi....
xp kullandin mi....Windows 98
Windows 98SE
Windows 2000
Windows XP 32BİT
Windows XP 64BİT
Windows Vista 32BİT
Windows Vista 64BİT
Windows 7
Windows 8 Beta
hepsini kullandım hemde senden daha fazla kullandım.Windows XP 64-bit sürümünün Windows Vista 64Bit sürümününden daha kötü olduğunu da söyleyim.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 07 Mart 2012 18:44
Windows 98senin kullandiklarinda dahil +ben ms-dos ve windows 95 windows me de kullandim nasil benden fazla kullandin anlamadim.
Windows 98SE
Windows 2000
Windows XP 32BİT
Windows XP 64BİT
Windows Vista 32BİT
Windows Vista 64BİT
Windows 7
Windows 8 Beta
hepsini kullandım hemde senden daha fazla kullandım.Windows XP 64-bit sürümünün Windows Vista 64Bit sürümününden daha kötü olduğunu da söyleyim.
ms dos p100
win95 p100 compaq yatay kasa
win98 ve second editations celeron 333 hp ve vestel p3 533 766
win me kendi bilgisayarim 2 sene celeron 1.100 ve 1200
win 2000 yine kendi bilgisayarimda 8 ay.
win xp 32bit 8 9 yil her bilgisayarda p 3 533 celeron 1.100 1.200 p4 2.8 p4 3.0ht amd 3000xp amd 250 x2 p4 3.0 ht 448 pin p4 3.0 775 pin. dual core serisi core duo 1 2 amd ahtlon aklina gelecek cogu sistemde kullandim kurdum.
win xp 64bit ve suan halen kullandigim orjinal lisansli beko ile gelen xpsp2 home e32 bit.
win vista 32 64bit
win 7 32 36 64 bit.
win 8 alfa ve costummer
linux mint pardus ubuntu studio suse aklima gelmiyorki.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 07 Mart 2012 19:31
senin kullandiklarinda dahil +ben ms-dos ve windows 95 windows me de kullandim nasil benden fazla kullandin anlamadim.Windows 95, Windows Me ve ms dos kullanmamış olabilirim fakat bilgisayar hakkında tecrübeli olduğumu da söylemek isterim bilgisayarla senden fazla uğraşmışımdır bu konuda bi şüphem yok sen windows xp yi istediğin kadar savun dur herkesin fikri kendine windows xp kullananların çoğu da bilgisayarı eski veya bilgisayarı orta halli olanlardır 3-4 sene sonra gör Windows xp kullanan sayısı nebiçim düşecek.
Windows 7' de kusur arayacağına kullandığın format cd sinde ya da bilgisayarında kusur ara.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 07 Mart 2012 19:24
Windows 95, Windows Me ve ms dos kullanmamış olabilirim fakat bilgisayar hakkında tecrübeli olduğumu da söylemek isterim bilgisayarla senden fazla uğraşmışımdır bu konuda bi şüphem yok sen windows xp yi istediğin kadar savun dur herkesin fikri kendine windows xp kullananların çoğu da bilgisayarı eski veya bilgisayarı orta halli olanlardır 3-4 sene sonra gör Windows xp kullanan sayısı nebiçim düşecek.vista cikincada bunu duyduk, win8 cikti halen xp lider.Ganyan bayilerindeki ganyan gostern makinalar banka atm leri aklina gelen herseyde xp var madem kotu neden beyaz saray halen xp kullaniyor.Adamlar salakmi.
vista cikincada bunu duyduk, win8 cikti halen xp lider.Ganyan bayilerindeki ganyan gostern makinalar banka atm leri aklina gelen herseyde xp var madem kotu neden beyaz saray halen xp kullaniyor.Adamlar salakmi.Beyaz saray resmi bi yer onlar bilgisayarları oyun vb. gibi amaçla değil sadece iş için kullanıyo yani basit bi bilgisayar basit bi sistem işlerine fazlasıyla yeter ayrıca Windows Xp kullanmak salaklık değildir herkes eğlencesine göre istediği işletim sistemini kullanabilir.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 07 Mart 2012 19:31
Beyaz saray resmi bi yer onlar bilgisayarları oyun vb. gibi amaçla değil sadece iş için kullanıyo yani basit bi bilgisayar basit bi sistem işlerine fazlasıyla yeter ayrıca Windows Xp kullanmak salaklık değildir herkes eğlencesine göre istediği işletim sistemini kullanabilir.Ya sen ulimunatiden bahsediyorsun halen kafan almadi bu adamlar win 7 den sonra tualete gittigini biliyorlar oyle sistemler gelistirdiler.Sen halen guvenlikten bahsediyon en guvenli sistem linux ve xp dir gerisi cia yin emrinde amerikaya hizmet veriyor.
Ya sen ulimunatiden bahsediyorsun halen kafan almadi bu adamlar win 7 den sonra tualete gittigini biliyorlar oyle sistemler gelistirdiler.Sen halen guvenlikten bahsediyon en guvenli sistem linux ve xp dir gerisi cia yin emrinde amerikaya hizmet veriyor.Hiçbir sistem güvenli değildir. Windows Xp' nin güvenlik duvarı tek yönlüdür sadece bilgisayara gelen bağlantıları kontrol eder bilgisayardan giden bağlantıları değil yani Windows Xp de ayriyeten güvenlik duvarı kurman gerekir windows 7 de böyle bi sorun yok windows 7 nin güvenlik duvarı hem gelen hem giden bağlantıları kontrol eder yani yarı yarıya daha güvenli demektir. Windows Xp SP3' ü güncellemediysen 2008 den kalma Windows Xp ile internette kolayca hacklenirsin. Windows 7 SP1 2011de çıktı 2011 den eski tehlikelere açıklara karşı aşılıdır. Ayrıca cia fbi beni neden izlesin ben kimim ki?Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 07 Mart 2012 19:59