Neden AMD ciyiz ?

MerSIRIUS
29-07-2009, 20:25   |  #76  
MerSIRIUS avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
240 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Sizinki de test değil mi? Testlere değil de nereye bakacağız, göz kararı mı hesaplanacak?

Öyle ifade etmişsiniz ki Intel işlemciler ölü, hiçbir işe yaramaz, birden fazla işlem yapamaz... Yapmayın lütfen.
%100 katılıyorum ben söylüyorum sürekli ama anlayan kim

Z1mBaBwE
29-07-2009, 20:29   |  #77  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Ben benchmark vs. testi yapmıyorum normal kullanıcı testi olarak basit testler günlük kullanımdaki hissedilir performansı söylüyorum AMD işletim sistemi altında bana göre daha stabil çalışıyor stabilite bozukluklarına fazla rastlamadım. 2 tarafında işlemcilerini yıllar boyunca kullandım.Kullandığım intel işlemcilerin hiç biri beni memnun bırakmadı AMD Duron dan beri AMD nin işlemcilerini kullanıyorum ve bütün ürünleridende gayet memnun kaldım duronda ve athlon xp de ısınma sorunu dışında her hangi bir sorun yaşamadım ısındıkları halde kasmaymış donmaymış bu tip sorunlar yaşamadım Sizlerde öyle yorumlar yapıyorsunuzki intel herzaman lider AMD herzaman geriden gelen bir firma kafanızdaki düşünce bu çoğunuzun.Testler değilde kullanıcı yorumlarına bakacaksınız testlerin çoğu adil değil intelin üç kağıtçılıkları meydana çıkıyor cezaları yiyiyor.

Süleyman.
29-07-2009, 20:35   |  #78  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: Z1mBaBwE  
Ben benchmark vs. testi yapmıyorum normal kullanıcı testi olarak basit testler günlük kullanımdaki hissedilir performansı söylüyorum AMD işletim sistemi altında bana göre daha stabil çalışıyor stabilite bozukluklarına fazla rastlamadım. 2 tarafında işlemcilerini yıllar boyunca kullandım.Kullandığım intel işlemcilerin hiç biri beni memnun bırakmadı AMD Duron dan beri AMD nin işlemcilerini kullanıyorum ve bütün ürünleridende gayet memnun kaldım duronda ve athlon xp de ısınma sorunu dışında her hangi bir sorun yaşamadım ısındıkları halde kasmaymış donmaymış bu tip sorunlar yaşamadım Sizlerde öyle yorumlar yapıyorsunuzki intel herzaman lider AMD herzaman geriden gelen bir firma kafanızdaki düşünce bu çoğunuzun.Testler değilde kullanıcı yorumlarına bakacaksınız testlerin çoğu adil değil intelin üç kağıtçılıkları meydana çıkıyor cezaları yiyiyor.
Forumdaki bilinçli üyelerden biri olduğunuz için gördüğüm kadarıyla, zaten çok da itiraz etmedim. Ama bu şekilde daha iyi oldu tabi. Kişisel tercih, saygı duyarım. Ama Intel'in üçkağıdı testlerle ilgili değil, biliyorsunuz bunu.

Bense zaten fanatik değilim. Fazla takip edemediğinizden bilmemeniz normal. Ben sadece doğru bildiğimi söylüyorum yanlış olduğunu gördüğüm düşüncelere karşı. Benim de hatam düzeltilirse hiç gocunmam bundan.

Z1mBaBwE
29-07-2009, 20:37   |  #79  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
Alıntı: MerSIRIUS  
%100 katılıyorum ben söylüyorum sürekli ama anlayan

Ben AMD fanatiğiyim açıkca söylüyorum ancak sizde gizlice inteli savunmayın lütfen hergün makinaların içindeyim az çok deneyimim var kendime pc uzmanıda demiyorum hava atmıyorum daha öğrenecek çok şeyim var bilgim kadarıyla burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum parça seçerken doğru olanı seçsinler diye intele milyarlarca para kaptırmaktansa Uygun fiyatlı olan AMD yi seçmek daha mantıklıdır.İntel isimini satıyor sözde testlerdeki performans farkı %10 bile değil ama insanlar %10 daha iyi performans veriyor diye intele milyarlarca para kaptırıyorlar gerçi parası olan istediğini yapar beni ilgilendirmez ancak burda yorum yaparak insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz dikkate alıp almamaları onların bilceği iş biz elimizden geleni yapıyoruz karar onların.

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 29 Temmuz 2009 20:39
Süleyman.
29-07-2009, 20:48   |  #80  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: Z1mBaBwE  
Ben AMD fanatiğiyim açıkca söylüyorum ancak sizde gizlice inteli savunmayın lütfen hergün makinaların içindeyim az çok deneyimim var kendime pc uzmanıda demiyorum hava atmıyorum daha öğrenecek çok şeyim var bilgim kadarıyla burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum parça seçerken doğru olanı seçsinler diye intele milyarlarca para kaptırmaktansa Uygun fiyatlı olan AMD yi seçmek daha mantıklıdır.İntel isimini satıyor sözde testlerdeki performans farkı %10 bile değil ama insanlar %10 daha iyi performans veriyor diye intele milyarlarca para kaptırıyorlar gerçi parası olan istediğini yapar beni ilgilendirmez ancak burda yorum yaparak insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz dikkate alıp almamaları onların bilceği iş biz elimizden geleni yapıyoruz karar onların.
Belli oluyor zaten AMD fanatiği olduğunuz. :)

AMD'nin zaaflarını görmüyorsunuz. Hiçbir fanatizmi tavsiye etmem.

YasinC
29-07-2009, 23:14   |  #81  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: titi_boss_14  
ASIL SİZ KONUSMAYIN ULAN ZUHAHAHA
İLK 6 AYDAN SONRA BİLİYORUZ O İNTEL  İŞLEMCİLERİN HALİNİ 45 NM EN ÇOK ISINAN İŞLEMCİYİ BABAM MI YAPIYOR MİLLET NALET EDİYOR E8*** SERİSİ O.C YAPIN GÖREYİM BOSTA 55-60 IN ALTINA İNMİYOR
SANKİ KULLANMASAK BİLMİYOZ İNTELLERİ PİYASAYI DOMİNE ETMİŞLER SANKİ BİLMİYOZ SENTETİK TESTLERE BAKIN DİYOR İNTERNET SİTELERİNİ BİLE DOMİNE ETTİLER
EL ALTINDAN OEM CİLERE PARA WEREN BABAM SANKİ HEY YAWRUM BE BİZ
Seviyeni bil çizgiyi aşma bir şeyden çaktığın yok hani onu anladık bari saygılı ol şimdi sana burda saygıyı öğretirdim ama burASI YERİ DEĞİL

titi_boss_14
30-07-2009, 11:05   |  #82  
Yıllanmış Üye
892 mesaj

...

MerSIRIUS
30-07-2009, 11:10   |  #83  
MerSIRIUS avatarı
Yıllanmış Üye
240 mesaj
...
MerSIRIUS
30-07-2009, 11:38   |  #84  
MerSIRIUS avatarı
Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: Serafin  
İlla işin cılkını çıkarmak zorundasınız değil mi?
Anlamadım ne konuda ?

titi_boss_14
30-07-2009, 13:10   |  #85  
Yıllanmış Üye
892 mesaj
Alıntı: YasinC  
Seviyeni bil çizgiyi aşma bir şeyden çaktığın yok hani onu anladık bari saygılı ol şimdi sana burda saygıyı öğretirdim ama burASI YERİ DEĞ
bu forumda en çok yasin seni kızdırmayı seviyorrum :)   punked

bu tartışmalara bayılıyorum yaaa I LOVE İT.........:)))))))

dextercan
30-07-2009, 13:13   |  #86  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

'...' bunun anlamı farkli yerlere çekilebilir benden demesi.

titi_boss_14
30-07-2009, 13:14   |  #87  
Yıllanmış Üye
892 mesaj

SİZ BENİM SİZE UYUZ OLDUĞUMUMU SANIYORSUNUZ BU FORUMU SEVDİĞİMDEN BÖLE ATIŞMALARI SEVİYORUM KİMSENİN KALBİ KALMASIN SONRA ...:) ESPECİALLY  YASİNC KARDEŞİM  :)

YasinC
30-07-2009, 14:50   |  #88  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
SİZ BENİM SİZE UYUZ OLDUĞUMUMU SANIYORSUNUZ BU FORUMU SEVDİĞİMDEN BÖLE ATIŞMALARI SEVİYORUM KİMSENİN KALBİ KALMASIN SONRA ...:) ESPECİALLY  YASİNC KARDEŞİM  :)
Yok sen yola gelmen hiç bir şey demiyorum bana bulaşma yeter

titi_boss_14
30-07-2009, 15:38   |  #89  
Yıllanmış Üye
892 mesaj
Alıntı: YasinC  
Yok sen yola gelmen hiç bir şey demiyorum bana bulaşma
Ağzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyor

ŞAKA BİR YANA HEPİNİZİ SEVDİĞİMDEN KENDİME YAKIN GÖRDÜĞÜM ELEŞTİRİ YAPIYORUM YOKSA HAYATIMDA
ŞU ANA KADAR SAMİMİ OLMADIĞIM KİMSE İLE ŞAKALAŞMADIM VE ŞAKALAŞMAM OK CHİP SAKİNLERİ :)

sinanozk
12-09-2009, 16:29   |  #90  
Yıllanmış Üye
479 mesaj

balon mu bu,çabuk şişsin :D

ahmetkürkçü
12-09-2009, 16:41   |  #91  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
809 mesaj

yani intel dev bi firma ,amd nin yaptığını yapamıyor mu güldürmeyin beni her zaman intel

Süleyman.
12-09-2009, 16:54   |  #92  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

AMD işlemcilerin stabilite, şişme (ne demekse), ısınma, kısa ömürlü olma gibi hiçbir sorunları yoktur. Sadece şu an üst seviye işlemcilerde performans ve fiyat/performans olarak Intel'in gerisinde kalmış durumda.

ADEM-KAYA
12-09-2009, 17:07   |  #93  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Konuya dalıyorum ;) hortlamış sanki..
AMD İntelden biraz daha gerilerde.
ama yaklaştı diyebilirim.. bütçeniz neyse işlemciniz O olur..

cohannan
12-09-2009, 20:01   |  #94  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

Intel Core i7 860(1156 pin)

-------------donanımhaber incelemesi----------------

**AMD cephesinden de dikkat çekici bir sonuç geldi ve 3.4GHz'de çalışan Phenom II 4 965 BE(250$), 999$'a satılan Core 2 Extreme QX9650'nin önünde yer aldı.

** 3DMark 2006 ile yaptığımız işlemci testinde en yüksek skora 5306puan ile 2.8GHz'de çalışan Core i7 860 imza attı.(yiğidi vur hakkınıyeme)

**Cinebench 10 testinde Phenom II X4 965(250$) Black Editionişlemcisinin Intel'in Core 2 jenerasyonundaki en hızlı temsilcilerindenbirisi olan Core 2 Extreme QX9650(999$')'nin bir kez daha önünde yer aldığını görüyoruz.

**Winrar 3.8 testinde Phenom II X4 965 Black Edition - Core 2 ExtremeQX9650 testinde ise sonuç değişmiyor ve AMD, 3.4GHz'lik işlemcisi ilerakibinin bir önceki jenerasyonun QX9770'ten sonraki en hızlıişlemcisini ciddi bir fark ile geçmeyi başarıyor.

[/url][url=http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/lynnfieldcpuz2a_Dh_fx57.jpg]
[/url]

[url=http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/WTM_corei5860_sgt1_dh_fx571.jpg][/url]

Phenom II ve core i7 KARŞILAŞTIRMASI
(YENİ)

AMD Phenom II X4 rekor kırdı.

AMD’nin yeni Phenom işlemcisi 3DMark06 performans testinde dünya rekoru kırdı.

AMD’nin 45 nm’lik en yeni Phenom II işlemcisi, overclock (hız aşırtma)meraklılarının yakından tanıdığı, 3DMark06 performans testinde dahaönce Intel Core i7 tabanlı işlemci kullanan bir sistemle elde edilen enyüksek puanı aştı.

“Team Finland” isimli bir hız aşırtma ekibinin elde ettiği skor 356983DMarks olarak açıklandı. Sıvı nitrojen sistemiyle soğutulan birsistemle kırılan rekorda kullanılan AMD Phenom II X4 işlemcinin hızı 6bin 187MHz’e kadar çıkarıldı.
Rekoru kıran bilgisayarın diğer bileşenleri ise şöyle: AMD 790FXyongaseti kullanan ASUS M4A79T Deluxe anakart, Corsair XMS3-2133 DDR32GB bellek, iki adet ATI Radeon 4870 X2 grafik işlemci, ThermaltakeToughpower 1200W, Tagan BZ 1300W güç ünitesi. Grafik kartları içinstandart bir soğutma sistemi kullanan ekip, işlemci ve kasanınsoğutulması için sıvı nitrojen kullanan Dragon F1 Extreme Edition LN2soğutma sistemi kullandı.
AMD’nin hız aşırtma için ne denli bir potansiyele sahip olduğunugöstermek için böyle bir girişimde bulunduklarını belirten Team Finlandekibi, işlemcinin daha yüksek saat frekanslarına izin verebildiği içinrekorlarının güncellenebileceğini belirtti.

AMD'nin mühendislik örneği Phenom II X4 'Deneb' işlemcisine  yapılan hızaşırtma neticesinde sınırlar bir kez daha zorlandı.
AM3 soket ve DDR3 belleklerin kullanıldığı test esnasında, işlemci6.6GHz saat hızlarında tamamladığı 3DMark06'dan 35,273 puan toplayarak,Core i7 965 E.E tarafından kırılan [url=http://www.pclabs.com.tr/2008/12/06/core-i7-965-ile-dunya-rekoru/]rekorun
sadece 300 puan gerisinde kaldı. Fin asıllı hızaşırtmacılar; Sampsa,SF3D ve Macci tarafından gerçekleştirilen testin diğer ayakları olanSuperPi 10.733 saniyede tamamlanırken 3DMark05'ten de 45,939 puan toplandı.
Test düzeneği:

• AMD Phenom II X4 AM3 (mühendislik örneği)
  • Asus M4A79-T Deluxe (790FX + SB750)
  • 2 GB Corsair DDR3-1800
  • Asus ATI Radeon HD 4870 X2 CrossFireX
  • Corsair HX1000W + OCZ 600W
  • Kingpin F1 EE + Sıvı Nitrojen soğutma
  • Catalyst 9.1 WHQL (henüz Futuremark tarafından onanmadı)
  • Vista Ultimate + SP1

Detaylı test fotoğraflarını görmek isteyen okuyucularımız buraya tıklayabilir.

Amd bütün testlerde 1. gelerek kendini ispatlamıştır buyrun şöyle bir göz atalım;

Bellek okuma hızları;

Bellek gecikme süreleri;

Oyun oynamak istiyorum hangisi daha hızlı mı diyorsunuz aşağıdaki video'yu izleyin;

http://download.amd.com/Desktop%20Launches/chipset1.swf

Çift çekirdeklilerde karşılaştırmalı test tablosu aşağıda;

http://www.amd.com/gb-uk/0,,3715_8488_14176,00.html

Amd mi intel mi 7 testte sonuç için aşağıya bakın ;

http://reviews.cnet.com/4520-10442_7....html?tag=lnav

Şimdide birkaç siteden derlediğim kullanıcı yorumlarına bakalım ;

AMD işlemciler aynı Mhzli bir Intel'e denk değil çok çok çok üstün bir performans.
Örnek olarak AMD Athlon XP 2000+ işlemcisinin mhz 1667. Bu hıza denkgelen intel işlemcisi ise P4 1.6. Bu iki işlemciyi karşılastırmakdelilik olur bence. Çunku 1667 mhz de çalışan Athlon XP 2000+ çoğuzaman P4 2.0dan çok daha iyi bir performans sunuyor.

Sonuç olarak aynı mhz işlemciler diye olaya bakarsan AMD kat ve kat hızlı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kesinlikle amd çok daha üstün. işte fark aşağıda

2 hafta önce bir p4 sistem aldım.özellikleri

p4 2,2 ghz

gigabyte ie 533 titan anakart

512 mb ddr ram kingston
100 gb ibm.

his radeon 8500 le kart (mevcut kartım)
sond blaster live 5,1 digital(mevcut kartım)

evet işte bunları gidip paraya kıyıp aldım sadece işlemciyi bir arkadaştan aldım.çok az kullanmıştı.winxp kurdum makinaya.
fakat bana biraz yavaş geldi.önceki sistemime göre
önceki sistemim

amd duron 1300
epox 8kha+ anakart
512 ddr ram
100 gb ibm
diğer kartlar aynı.

bir test yapayım şuna dedim ve gidip yine paraya kıyıp athlon xp 2000aldım. sende şimdi dicenki kardeş test için işlemcimi alınır.?
evet abi aldım.

epox un üzerine taktım bir güzel xp kurdum.tabi aynı rami ve aynı kartları kullandım . VE SONUÇ ATHLON BARİZ ÜSTÜN

3d mark 2001 se p4 sistem 6905 puan

3d mark 2001 se athlon sistem 8347 puan

3d studio max 5,0 render : p4 sistem 6,5 dakika

3d studio max 5,0 render :athlon sistem 4,5 dakika

diğer test sonuçlarınıda yazıcam.
işte sonuç tek kelimeyle amd hem ucuz hem hızlı bidaha intel töbe vallaben o paraya 2 tane athlon sistem kurardım.biraz param boşa gitti amaiyi oldu.
saygılar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada sıralama yapmışınız ben düzeltiyim
AMD>Core2duo>pentium d>pentium4>intel celeron
Kısacası:
AMD>intel

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu soruya son noktayi koyuyorum amd. 1 hafta once kendi abime amd x26000 islemcili bir pc topladım 170 dolar fiyatı var 3.0 ghz bendedeintel core 2 duo 2.6 var crysis oyununu yaklasık 3 dk kuruyor amd ise 1dk 3d mark testlerinde amd hep iyi sonuclar aliyor islemci ısısıintelin daha yüksek amd ısı problemini çözeli 2 sene oluyor benimtavsiyem amd chipsetli anakart ve amd islemci dogrusunu söylemeklazim:mecry:arkadsın biri yazmıs intel ingiliz kutusunda made in chinayazıyor bilginize

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

olaya son noktayı koyuyorum.arkadaşlar bence AMD
ilk bilgisayarım P3 450 . 2. bilgisayrım P4 3.0 . şimdi ise AMD ANTHLONX2 5200 ve aradaki fark inanılmaz.ben ayrıca bilgisayar işiyapıyorum.İNTEL sadece reklam.CORE 2 duodan daha iyi her koşuldayarıştırırım.yok ısınıyormuşda bilmem ne.O ESKİDE kaldı.benkullanıyorum.oyundan çıktığımda bile 55 derece oda normal.
AMD ısınsa bile perfonmans kaybetmiyor.intel az ısındımı başlıyor donma yapmaya.
İNTELİN ZAMANINDAN BERİ REKLAMI VAR.
AMD ni eskiden ısınma sorunu var diye gözden düştü.
birde yok intel uzun ömürlü AMD uzun ömürlü değil bence saçma.bu arkadaşlar ömürlerini ölçüyor.ikisinde garanti süresi 3 yıl.
ARKADAŞLAR BIRAKIN İNTELE MARKA PARASI VERMEYİ olis: .AMD YE GEÇİN.UYANIN...
oynamadığı oyun yok !!!
SİSTEMİM:

AMD ATHLON X2 5200 2.7GHZ , 2GB DUAL RAM , ASUS M3A ANAKART , GEFORCE 8500GT EKRAN KARTI , SEAGATE 160GB NCQ HDD

Benim görüşüm;
Bir intel kullanıcısı olarak amd diyorum denediğim bilgisayarlardanyararlanarak.Bir zamanlar amd çok ısınıyordu son yongasetleriyle busorun tamamen ortadan kalkmış ve gerçekten intele fark atar bir işlemcihaline gelmiştir.(eğerki tercihiniz fiyat/performans ise)Yine de karar sizin

Süleyman.
12-09-2009, 20:39   |  #95  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

O testler biraz eski kalmış tabi. Üstelik Everest testinin resimleri alakasız olmuş gibi geldi bana. Neyse, şimdi yeni bir Intel-AMD tartışmasını körüklemeyelim.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 12 Eylül 2009 21:19
titi_boss_14
13-09-2009, 10:54   |  #96  
Yıllanmış Üye
892 mesaj

bende atlayacam galıba bana gore BULDOZER GELMEDEN INTEL COREİ7 LERLE KARSILASTIRMAK OLMAZ <
PHENOM II LERDE SMT TEKNOLOJISI daha  entegre edılmedı  ıntel hyper threadıng transport memory felan dıyor bu smt ye bırde (hıgh metal gate olurss durumlar esutlenecek ) bence ghz onelı olmuyor bu teknolojı karsısında  su an ıntelcılere bır ıddaada bulunamam AMD  daha ıyı dıye  ama ınanıyorumkı her turlu core 2 quadlarla  kafa kafaya gıder  amd hep bır nesıl gerıden gelıyor bıseı dıyemem artık

YasinC
13-09-2009, 12:45   |  #97  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: candemir2005  
Intel Core i7 860(1156 pin)

-------------donanımhaber incelemesi----------------

**AMD cephesinden de dikkat çekici bir sonuç geldi ve 3.4GHz'de çalışan Phenom II 4 965 BE(250$), 999$'a satılan Core 2 Extreme QX9650'nin önünde yer aldı.

** 3DMark 2006 ile yaptığımız işlemci testinde en yüksek skora 5306puan ile 2.8GHz'de çalışan Core i7 860 imza attı.(yiğidi vur hakkınıyeme)

**Cinebench 10 testinde Phenom II X4 965(250$) Black Editionişlemcisinin Intel'in Core 2 jenerasyonundaki en hızlı temsilcilerindenbirisi olan Core 2 Extreme QX9650(999$')'nin bir kez daha önünde yer aldığını görüyoruz.

**Winrar 3.8 testinde Phenom II X4 965 Black Edition - Core 2 ExtremeQX9650 testinde ise sonuç değişmiyor ve AMD, 3.4GHz'lik işlemcisi ilerakibinin bir önceki jenerasyonun QX9770'ten sonraki en hızlıişlemcisini ciddi bir fark ile geçmeyi başarıyor.

[/url][url=http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/lynnfieldcpuz2a_Dh_fx57.jpg]
[/url]

[url=http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/WTM_corei5860_sgt1_dh_fx571.jpg][/url]

Phenom II ve core i7 KARŞILAŞTIRMASI
(YENİ)

AMD Phenom II X4 rekor kırdı.

AMD’nin yeni Phenom işlemcisi 3DMark06 performans testinde dünya rekoru kırdı.

AMD’nin 45 nm’lik en yeni Phenom II işlemcisi, overclock (hız aşırtma)meraklılarının yakından tanıdığı, 3DMark06 performans testinde dahaönce Intel Core i7 tabanlı işlemci kullanan bir sistemle elde edilen enyüksek puanı aştı.

“Team Finland” isimli bir hız aşırtma ekibinin elde ettiği skor 356983DMarks olarak açıklandı. Sıvı nitrojen sistemiyle soğutulan birsistemle kırılan rekorda kullanılan AMD Phenom II X4 işlemcinin hızı 6bin 187MHz’e kadar çıkarıldı.
Rekoru kıran bilgisayarın diğer bileşenleri ise şöyle: AMD 790FXyongaseti kullanan ASUS M4A79T Deluxe anakart, Corsair XMS3-2133 DDR32GB bellek, iki adet ATI Radeon 4870 X2 grafik işlemci, ThermaltakeToughpower 1200W, Tagan BZ 1300W güç ünitesi. Grafik kartları içinstandart bir soğutma sistemi kullanan ekip, işlemci ve kasanınsoğutulması için sıvı nitrojen kullanan Dragon F1 Extreme Edition LN2soğutma sistemi kullandı.
AMD’nin hız aşırtma için ne denli bir potansiyele sahip olduğunugöstermek için böyle bir girişimde bulunduklarını belirten Team Finlandekibi, işlemcinin daha yüksek saat frekanslarına izin verebildiği içinrekorlarının güncellenebileceğini belirtti.

AMD'nin mühendislik örneği Phenom II X4 'Deneb' işlemcisine  yapılan hızaşırtma neticesinde sınırlar bir kez daha zorlandı.
AM3 soket ve DDR3 belleklerin kullanıldığı test esnasında, işlemci6.6GHz saat hızlarında tamamladığı 3DMark06'dan 35,273 puan toplayarak,Core i7 965 E.E tarafından kırılan [url=http://www.pclabs.com.tr/2008/12/06/core-i7-965-ile-dunya-rekoru/]rekorun
sadece 300 puan gerisinde kaldı. Fin asıllı hızaşırtmacılar; Sampsa,SF3D ve Macci tarafından gerçekleştirilen testin diğer ayakları olanSuperPi 10.733 saniyede tamamlanırken 3DMark05'ten de 45,939 puan toplandı.
Test düzeneği:

• AMD Phenom II X4 AM3 (mühendislik örneği)
  • Asus M4A79-T Deluxe (790FX + SB750)
  • 2 GB Corsair DDR3-1800
  • Asus ATI Radeon HD 4870 X2 CrossFireX
  • Corsair HX1000W + OCZ 600W
  • Kingpin F1 EE + Sıvı Nitrojen soğutma
  • Catalyst 9.1 WHQL (henüz Futuremark tarafından onanmadı)
  • Vista Ultimate + SP1

Detaylı test fotoğraflarını görmek isteyen okuyucularımız buraya tıklayabilir.

Amd bütün testlerde 1. gelerek kendini ispatlamıştır buyrun şöyle bir göz atalım;

Bellek okuma hızları;

Bellek gecikme süreleri;

Oyun oynamak istiyorum hangisi daha hızlı mı diyorsunuz aşağıdaki video'yu izleyin;

http://download.amd.com/Desktop%20Launches/chipset1.swf

Çift çekirdeklilerde karşılaştırmalı test tablosu aşağıda;

http://www.amd.com/gb-uk/0,,3715_8488_14176,00.html

Amd mi intel mi 7 testte sonuç için aşağıya bakın ;

http://reviews.cnet.com/4520-10442_7....html?tag=lnav

Şimdide birkaç siteden derlediğim kullanıcı yorumlarına bakalım ;

AMD işlemciler aynı Mhzli bir Intel'e denk değil çok çok çok üstün bir performans.
Örnek olarak AMD Athlon XP 2000+ işlemcisinin mhz 1667. Bu hıza denkgelen intel işlemcisi ise P4 1.6. Bu iki işlemciyi karşılastırmakdelilik olur bence. Çunku 1667 mhz de çalışan Athlon XP 2000+ çoğuzaman P4 2.0dan çok daha iyi bir performans sunuyor.

Sonuç olarak aynı mhz işlemciler diye olaya bakarsan AMD kat ve kat hızlı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kesinlikle amd çok daha üstün. işte fark aşağıda

2 hafta önce bir p4 sistem aldım.özellikleri

p4 2,2 ghz

gigabyte ie 533 titan anakart

512 mb ddr ram kingston
100 gb ibm.

his radeon 8500 le kart (mevcut kartım)
sond blaster live 5,1 digital(mevcut kartım)

evet işte bunları gidip paraya kıyıp aldım sadece işlemciyi bir arkadaştan aldım.çok az kullanmıştı.winxp kurdum makinaya.
fakat bana biraz yavaş geldi.önceki sistemime göre
önceki sistemim

amd duron 1300
epox 8kha+ anakart
512 ddr ram
100 gb ibm
diğer kartlar aynı.

bir test yapayım şuna dedim ve gidip yine paraya kıyıp athlon xp 2000aldım. sende şimdi dicenki kardeş test için işlemcimi alınır.?
evet abi aldım.

epox un üzerine taktım bir güzel xp kurdum.tabi aynı rami ve aynı kartları kullandım . VE SONUÇ ATHLON BARİZ ÜSTÜN

3d mark 2001 se p4 sistem 6905 puan

3d mark 2001 se athlon sistem 8347 puan

3d studio max 5,0 render : p4 sistem 6,5 dakika

3d studio max 5,0 render :athlon sistem 4,5 dakika

diğer test sonuçlarınıda yazıcam.
işte sonuç tek kelimeyle amd hem ucuz hem hızlı bidaha intel töbe vallaben o paraya 2 tane athlon sistem kurardım.biraz param boşa gitti amaiyi oldu.
saygılar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada sıralama yapmışınız ben düzeltiyim
AMD>Core2duo>pentium d>pentium4>intel celeron
Kısacası:
AMD>intel

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu soruya son noktayi koyuyorum amd. 1 hafta once kendi abime amd x26000 islemcili bir pc topladım 170 dolar fiyatı var 3.0 ghz bendedeintel core 2 duo 2.6 var crysis oyununu yaklasık 3 dk kuruyor amd ise 1dk 3d mark testlerinde amd hep iyi sonuclar aliyor islemci ısısıintelin daha yüksek amd ısı problemini çözeli 2 sene oluyor benimtavsiyem amd chipsetli anakart ve amd islemci dogrusunu söylemeklazim:mecry:arkadsın biri yazmıs intel ingiliz kutusunda made in chinayazıyor bilginize

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

olaya son noktayı koyuyorum.arkadaşlar bence AMD
ilk bilgisayarım P3 450 . 2. bilgisayrım P4 3.0 . şimdi ise AMD ANTHLONX2 5200 ve aradaki fark inanılmaz.ben ayrıca bilgisayar işiyapıyorum.İNTEL sadece reklam.CORE 2 duodan daha iyi her koşuldayarıştırırım.yok ısınıyormuşda bilmem ne.O ESKİDE kaldı.benkullanıyorum.oyundan çıktığımda bile 55 derece oda normal.
AMD ısınsa bile perfonmans kaybetmiyor.intel az ısındımı başlıyor donma yapmaya.
İNTELİN ZAMANINDAN BERİ REKLAMI VAR.
AMD ni eskiden ısınma sorunu var diye gözden düştü.
birde yok intel uzun ömürlü AMD uzun ömürlü değil bence saçma.bu arkadaşlar ömürlerini ölçüyor.ikisinde garanti süresi 3 yıl.
ARKADAŞLAR BIRAKIN İNTELE MARKA PARASI VERMEYİ olis: .AMD YE GEÇİN.UYANIN...
oynamadığı oyun yok !!!
SİSTEMİM:

AMD ATHLON X2 5200 2.7GHZ , 2GB DUAL RAM , ASUS M3A ANAKART , GEFORCE 8500GT EKRAN KARTI , SEAGATE 160GB NCQ HDD

Benim görüşüm;
Bir intel kullanıcısı olarak amd diyorum denediğim bilgisayarlardanyararlanarak.Bir zamanlar amd çok ısınıyordu son yongasetleriyle busorun tamamen ortadan kalkmış ve gerçekten intele fark atar bir işlemcihaline gelmiştir.(eğerki tercihiniz fiyat/performans ise)Yine de karar sizin

Bir şey sorcam İntel OC olmuyormu bak bana E5200 2,5 GHZ dan 4,9 a çıkardım :)))

Mooqle
13-09-2009, 13:06   |  #98  
Yıllanmış Üye
162 mesaj

Phenom II 3.4 GHz'ini Alacağınıza,1156 Pin Intel Core i7 860 Alın Anakartları Aynı Fiyatı 790FX ile Hem Performansta Fark Atıyor Hemde %60 Daha Az Güç Tüketiyor Phenom II'ye Göre...

black_flood
13-09-2009, 13:33   |  #99  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

moogle ben buna gülerim işte intel asla az tüketmez herzaman daha fazlasını ister. amd phenom II x4  normaldeki harcadığı ileintelinki arasında dağlar kadar fark var. ve 3.4 ghz deyince gözler parlıyor herkesin ama 3.4 ghz çalıştığını kim demişki o işlemcilerin. normalde tek çekirdek çalışıyor diğer 3 çekirdek off konumda ve 1. çekirde. 1.2 ghz hızındaçalışırken intelin 4 çekirdeğide açık saat hızı desen çok nadir düşüyor. sadece özel güç tasarrufu özelliğine sahip anakartlarda amd gibi 25 wat gibi bir güceihtiyaç duyuyor normal günlük işlemlerde. oyunlarda özelliklen intel 145 wat gibi uçuk güç çekerken amdnin 3.4ghz olan modeli eğer gerek yoksa sadece2çekirdeği açıp yine tasarrufta. sadece gerektiğinde 4 çekirdeği açıyor oda ihtiyacı varsa yoksa yatış. güç tasarrufunda intel amd'yi biraz zor geçer. 90nm notebook işlemcileri bile 8 wat çekerken amd firmasının ancak 45nm olan intel işlemcileri okadar düşük güç tüketimine sahip.

Mooqle
13-09-2009, 14:25   |  #100  
Yıllanmış Üye
162 mesaj
Alıntı: black_flood  
moogle ben buna gülerim işte intel asla az tüketmez herzaman daha fazlasını ister. amd phenom II x4  normaldeki harcadığı ileintelinki arasında dağlar kadar fark var. ve 3.4 ghz deyince gözler parlıyor herkesin ama 3.4 ghz çalıştığını kim demişki o işlemcilerin. normalde tek çekirdek çalışıyor diğer 3 çekirdek off konumda ve 1. çekirde. 1.2 ghz hızındaçalışırken intelin 4 çekirdeğide açık saat hızı desen çok nadir düşüyor. sadece özel güç tasarrufu özelliğine sahip anakartlarda amd gibi 25 wat gibi bir güceihtiyaç duyuyor normal günlük işlemlerde. oyunlarda özelliklen intel 145 wat gibi uçuk güç çekerken amdnin 3.4ghz olan modeli eğer gerek yoksa sadece2çekirdeği açıp yine tasarrufta. sadece gerektiğinde 4 çekirdeği açıyor oda ihtiyacı varsa yoksa yatış. güç tasarrufunda intel amd'yi biraz zor geçer. 90nm notebook işlemcileri bile 8 wat çekerken amd firmasının ancak 45nm olan intel işlemcileri okadar düşük güç tüketimine sahip.

Araştırmadan Birşey Söylemem

...

http://www.donanimhaber.com/bTurkiyede_ilk_defab_ntel_Core_i7_860_incelemesi-15413.htm

Ve İşte Intel Core i7 860'a Bakın Her Zaman Daha Fazlasını İstiyor Değil Mi(!)...: ))

[/url][url=http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/WTM_corei5860_sgt2_dh_fx57.jpg]