Neden AMD ciyiz ?

Süleyman.
13-09-2009, 16:47   |  #101  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: black_flood  
moogle ben buna gülerim işte intel asla az tüketmez herzaman daha fazlasını ister. amd phenom II x4  normaldeki harcadığı ileintelinki arasında dağlar kadar fark var. ve 3.4 ghz deyince gözler parlıyor herkesin ama 3.4 ghz çalıştığını kim demişki o işlemcilerin. normalde tek çekirdek çalışıyor diğer 3 çekirdek off konumda ve 1. çekirde. 1.2 ghz hızındaçalışırken intelin 4 çekirdeğide açık saat hızı desen çok nadir düşüyor. sadece özel güç tasarrufu özelliğine sahip anakartlarda amd gibi 25 wat gibi bir güceihtiyaç duyuyor normal günlük işlemlerde. oyunlarda özelliklen intel 145 wat gibi uçuk güç çekerken amdnin 3.4ghz olan modeli eğer gerek yoksa sadece2çekirdeği açıp yine tasarrufta. sadece gerektiğinde 4 çekirdeği açıyor oda ihtiyacı varsa yoksa yatış. güç tasarrufunda intel amd'yi biraz zor geçer. 90nm notebook işlemcileri bile 8 wat çekerken amd firmasının ancak 45nm olan intel işlemcileri okadar düşük güç tüketimine sahip.
Var ya sanki Intel işlemci değil armut. Hakikaten çok komik oluyor bu fanatizm yorumları. Kahkaha

ADEM-KAYA
13-09-2009, 16:52   |  #102  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

:)
En İyisi AMD. hala akıllanmadınız mı.. Kaç defa yazıcam, bıktım yazmaktan

MY_KIL
03-05-2010, 22:14   |  #103  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Var ya sanki Intel işlemci değil armut. Hakikaten çok komik oluyor bu fanatizm yorumları. Kahkaha
Bırakın ya AMD iyi diyenlere hemen fanatizm diyorsunuz bence sizin yaptığınız fanatizm!
Dahili bellek kontrolcüsünü AMD işlemcilerde kullandığında intel oralı olmamıştı dimi? şimdi kullanıyor, bellek kontrolcüsü yüksek performans namına kuzey köprüsünden işlemci içine alındı, AMD'nin kullandığı Hypertransportu taklit edecek olan bağlantıyada isim uydurdu QPI (Inter Chip Communication Protocol) oldu, acaba AMD işlemciler üzerindeki gelecek planlarını gizli tutsada baksak intel neler yapacak

Süleyman.
03-05-2010, 22:20   |  #104  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Ben Intel yahut AMD için iyi veya kötü dememişim ki. Daha evvel yapmış olduğum tavsiyelerde de herhangi fanatizm izi göremezsiniz. Açıkçası ben kullanıcı için en avantajlı hangisi ise onun tarafındayım. Eğer Q9550 kullanmama bakarak fanatizm düşüncesinde iseniz, ben aldığımda Q9550 daha ucuzdu Phenom II x4 955'ten.

Hypertransport ise bildiğim kadarıyla AMD'nin değil, bir konsorsiyum var arkasında, standartlarını o belirliyor.

İlave: Bu arada o mesajın sahibi "black flood" arkadaş AMD fanatiğidir. Sanırım fanatik olmayana fanatik demek dediğiniz gibi doğru birşey değil ama fanatikler için bu bir sorun olmasa gerek.

Alıntı: MY_KIL  
Bırakın ya AMD iyi diyenlere hemen fanatizm diyorsunuz bence sizin yaptığınız fanatizm!
Dahili bellek kontrolcüsünü AMD işlemcilerde kullandığında intel oralı olmamıştı dimi? şimdi kullanıyor, bellek kontrolcüsü yüksek performans namına kuzey köprüsünden işlemci içine alındı, AMD'nin kullandığı Hypertransportu taklit edecek olan bağlantıyada isim uydurdu QPI (Inter Chip Communication Protocol) oldu, acaba AMD işlemciler üzerindeki gelecek planlarını gizli tutsada baksak intel neler
Son Düzenleme: Süleyman. ~ 03 Mayıs 2010 22:32
MY_KIL
04-05-2010, 02:08   |  #105  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

ne black flood a nede imzana bakarak değil, sadece bu konudaki senin mesajlarına şöyle bir baştan sona bakarak yukardaki mesajımı genel olarak bazı gerçekler bilinsin diye yazdım.
AMD işlemcilerinde uzunca bir süredir dahili bellek denetçisi kullanıyordu. Intel ise Nehalem (Core i7) ile dahili bellek denetçisi kullanmaya başladı. pin sayısı neden arttı sanıyorsunuz. ayrıca AMD "ilk doğal dört çekirdek" tasarımını kullanmıştır, intel ise çift çekirdekli iki işlemciyi aynı zar altında birleştirerek dört çekirdekli işlemci elde etmiştir. AMD işlemci ise çoklu ortam uygulamalarını hızlandırmak için daha fazla yola sahiptir oyun moyun ve her türlü multimedya yazılımları kullanılırken, hissedilir yüksek performans sunar. Intel işlemciler sahip oldukları 2-3 kat fazla cache nedeniyle sadece işlemci dahilindeki lokal hesaplama döngülerinde bir miktar avantajlıdır, gerisi zorlama teknoloji. Multiprocessing, multithreading yapan  günümüzün çokluortam PClerinde bu aşırı cache bellekler sadece sentetik işlemci testlerinde avantaj sağlar. gerçek kullanım ortamında bunu görmek zordur. çünkü sentetik testler odaklanmış tek işlemdir, performans ölçümü yanıltıcıdır. ayrıca AMD Athlon işlemci ilk Windows uyumlu ilk 64 bit bilgisayar işlemcisidir. ayrıca yine daha önceleri AMD işlemciler intelde olmayan 3Dnow, 3Dnow+ SSR3 ünitelerini barındır ve intelde olan her tür komut ekini (mmx ess vs.) barındırırdı. AMD sistemler yine intellerden farklı olarak Hypertransport ünitesi barındırırken de böyle bir teknoloji intellerde yoktu. (daha sonra intel kafa karistirmak icin hyperthreading'i çıkartıp cakal bir markitechture politikasi izlemistir) linki incele 2001 yılında kurucu olan liderlerin başında amd yazmış http://www.hypertransport.org/default.cfm?page=ConsortiumAboutUs
(Founded in 2001 by technology leaders Advanced Micro Devices (AMD), Alliance Semiconductors, Apple, Broadcom, Cisco, NVIDIA, PMC-Sierra and Sun Microsystems, current Consortium members include more than 60 industry-leading companies and academic institutions across the globe.)
HyperTransport teknolojisi I/O sıkışmalarını ortadan kaldırarak, sistem bant genişliğini artırarak ve sistem gecikme süresini kısaltarak genel sistem performansını artırır. Tamamen tümleşik bir DDR bellek denetleyici işlemcinin ana bellek ile doğrudan bağlantı kurabilmesini sağlayarak, bellek erişiminin hızlandırılmasına yardımcı olur. Sonuç olarak, son kullanıcılar için uygulamaların daha hızlı yüklenmesi ve sıra dışı uygulama performansı.

girayipin
04-05-2010, 03:12   |  #106  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

aklın yolu bir arkadaşlar intel reklamlardan kazanan bir firma ve diablotical arkadaşımızın yazdığı yazıyı daha önce okumustum ben... AMD her açıdan çok çok iyi bir işlemcidir benim tüm bilgisayarlarımda AMD var başka bişeyde almam...tek şikayetiniz çok ısınıyor olsun onun çaresi çok basit çok ucuz...Önemli olan fiyat performans unutmayın...Amd'den bir kar payı'm yok sadece kazıklanmayın istiyorum yeter artık bu fahiş fiyatlı hükümranlığa...

Süleyman.
04-05-2010, 11:31   |  #107  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

"Neden AMD'ciyiz" gibi bir başlık altında çok gereksiz Intel-AMD tartışmasına girerek konuyu bulandırmak istemiyorum. Dileyen neden AMD'yi tercih ettiğini yazar, olur biter. Eğer bir sıkıntınız varsa başka başlıklar altında tartışabiliriz.

Intel fanatiği olduğum yönündeki ithamınız hilaf-ı hakikattir. Mesajlarıma şöyle bir bakarak toptancı bir peşin hükümle bir iddiada bulunmak olmuyor. Toplam dört-beş mesaj yazmışım zaten. Yazdıklarım arasından şunlar yanlış olduğu halde taraflı davranarak meseleyi çarpıttığımı gösterirsiniz ve buna dayanarak fanatik olduğumu iddia edebilirsiniz. Bu da yetmez, diğer mesajlarıma da bakmanız lazım.

Bu başlık altında tartışmaya girmek istemediğim için fazla bir cevap yazmıyorum ama en azından kendi çarpıtmanıza bakmanızı tavsiye ederim. "Sıradışı performans"mış. Fiyat/performans filan deseniz hiçbir şey demeyeceğim ama böyle taraflı ve özenli çarpıtmalara cevap vermeden de edemiyorum.

Tekrar ediyorum, bir sıkıntınız varsa buyrunuz, uygun başlıklarda konuşalım. Aksi takdirde boş laf ediyorsunuz.

Alıntı: MY_KIL  
ne black flood a nede imzana bakarak değil, sadece bu konudaki senin mesajlarına şöyle bir baştan sona bakarak yukardaki mesajımı genel olarak bazı gerçekler bilinsin diye yazdım.
Sonuç olarak, son kullanıcılar için uygulamaların daha hızlı yüklenmesi ve sıra dışı uygulama performansı.
Son Düzenleme: Süleyman. ~ 04 Mayıs 2010 12:37
metaroth
04-05-2010, 12:37   |  #108  
Yıllanmış Üye
251 mesaj
süleyman burada haklı öyle anlatmış ki bazıları intel kibrit kutusu üretiyor.bende de intel var ama bir daha ki sistemim amd olacak.10 ay önce sistem topladık bi ton para verdik.şimdi yeni mimari çıktı bizimki çöp oldu.bi işlemci değiştireyim desen anakart değişecek büyük ihtimalle rem lerde değişecek.amd  nin yeni işlemcileri değişim olmadan anakartlara uyum sağlıyormuş.hersene ben böyle sistem değiştirirsem ooo evin yolu bulunmaz.o kadar zengin bir ülke değiliz.ayrıca bu konuda  kullanıcıya daha saygılı olmak ,onu yolunacak tavuk gibi görmemk lazım.

fanatiklik yapmaya cidden gerek yok.bilgisayarınızı daha çok oyun için kullanacaksanız.test yapan donanım sitelerine bakın oyunlarda tüm sistem aynı işlemciler farklı olmak şartıyla hangi işlemci daha verimli gidin onu alın.3d uygulamalar modelleme falan yapacaksanız yine aynı yolu izleyerek en iyi işlemciyi bulabilirsiniz.

MY_KIL
05-05-2010, 06:33   |  #109  
Yıllanmış Üye
351 mesaj
"Neden AMD'ciyiz" gibi bir başlık altında çok gereksiz Intel-AMD tartışmasına girerek konuyu bulandırmak istemiyorum. Dileyen neden AMD'yi tercih ettiğini yazar, olur biter. Eğer bir sıkıntınız varsa başka başlıklar altında tartışabiliriz.

Intel fanatiği olduğum yönündeki ithamınız hilaf-ı hakikattir. Mesajlarıma şöyle bir bakarak toptancı bir peşin hükümle bir iddiada bulunmak olmuyor. Toplam dört-beş mesaj yazmışım zaten. Yazdıklarım arasından şunlar yanlış olduğu halde taraflı davranarak meseleyi çarpıttığımı gösterirsiniz ve buna dayanarak fanatik olduğumu iddia edebilirsiniz. Bu da yetmez, diğer mesajlarıma da bakmanız lazım.

Bu başlık altında tartışmaya girmek istemediğim için fazla bir cevap yazmıyorum ama en azından kendi çarpıtmanıza bakmanızı tavsiye ederim. "Sıradışı performans"mış. Fiyat/performans filan deseniz hiçbir şey demeyeceğim ama böyle taraflı ve özenli çarpıtmalara cevap vermeden de edemiyorum.

Tekrar ediyorum, bir sıkıntınız varsa buyrunuz, uygun başlıklarda konuşalım. Aksi takdirde boş laf ediyorsunuz.

valla bende suç kim ne alırsa alsın adam bana boş konuşuyorsun diyorKızgın sen kendine bak birader ben AMD ciyim sen neyci olduğunu açıkça söyleyebiliyor musun. ben uzun vadede neden AMD'ci olduğumu sebeplerini yukarda yazdım ama sen tarafsızım diyorsun uygun başlıklarda iki ürün karşılaştırma işi ayrı onu herkes yapar ama gerçekten uzun yıllar bilgisayardan anlayan birşeyler bilen adam tecrübelerine güvenen adam tarafsız olmaz olmamalı bence tarafsız falanda değilsin mesajlarından anlaşılıyor tarafsızım deyipte gizliden inteli savunan ve kullanan birisin tamam olabilir senin tercihindir ama neysen onu delikanlı gibi söylesen daha iyi olmaz mı? ben Amd ciyim açık açık söylüyorum sebepleri ortada diğer arkadaşlarında tecrübeleri ortada benim yazdıklarım ortada yani uzun vadede tecrübeli olan adam tarafsız olmaz diye düşünüyorum demek istediğim bu. ayrıca şu an core i7 daha iyi olabilir beni ilgilendirmez eğer kendime bir bilgisayar alacak olsam core i7 daha iyi diye ben core i7 almam beklerim çünkü AMD cevap verir corei7 elinden öper o zaman nolacak? bu böyle sürer gider buna mı bakmak lazım yoksa tarih bilip geçmişe bakıp ona göre mi hareket etmek lazım? corei7 kullanmak için bir sürü sermayeye ihtiyaç var, eğer para önemli değil önemli olan hız diyorsanız birşey diyemem ama AMD fiyat/performans olarak her zaman daha iyidir, intel ile aradaki farka örneğin daha iyi ekran kartı alınır, ayrıca hangi işlemcinin neyi desteklediği ortada Phenom2 am2 anakart desteklemekte yani eski sistemlerde çalışabilmekte ama intel tarafında sisteme bir sürü para verip ertesi gün sistem çöp olmakta. kullanıcılarına bu kadar saygısız olan inteli neden tercih edeyim ki. bana (üstteki mesajlarımda dahil) eğer yanlış olduğumu düşündüğün bir yer varsa yaz. boş konuşuyorsun diyerek kişisel sataşmaya gireceğine yazdığım mesajlara bilginle cevap ver ama yazdıklarımı alıntı yaparken kırpıp kuşa çevirerek değil, bir cümleye takılarak değil, adam gibi tümüne cevap yaz. ayrıca ben AMD intel tartışması yapmak için ilk mesajımı yazmadım yazmamda çünkü bazıları bellidir yazdığından bellidir adam intel seviyordur yada AMD seviyordur sevgisi aşka dönüşmüş, sisteminden memnun ben böyle birine karşılık vermem zaten şimdiye kadar böyle bir sürü konu gördüm hiçbirine birşey yazmadım bilgili üye olarak görünüyorsun diye farkındaysan senden alıntı yaparak yazdım yoksa bana diyorsun ama asıl AMD intel tartışması yapan sensin AMD iyi diyene intel armut mu falan demek ne kadar mantıklı. madem ki amacın amd intel tartışması değil madem ki bu tartışmalar senin için gereksiz neden o zaman tartışanların üstüne gülüyorsun kapat sayfayı olsun bitsin

girayipin
07-05-2010, 18:19   |  #110  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Arkadaşlar siyaset ve futbol tartışmalarına çevirmeyelim bu mevzuyu aklıselim tartışın. Fanatizme dökmeyelim işi... Temel düzeyde konuşmak gerekirse Intel'de çok iyi işlemci üreten bir firma tabii ki ayrıca dünyanın büyük bir oranının kullandığı Intel'i kötülemek bize düşmez... Her iki firma da bizim için uğraşıyorlar amaç kötülemek değil zaten bize yakışmaz bu iş. Ama 2sinin de teknolojileri farklı oldugu için farklı fiyatlar sunuyorlar. Herkesin bütçesi farklı tabii ki ve en önemlisi bu işlemcileri nerede kullanacağınız... Benzer hızlarda işlemciler içinde ucuz olanı tercih etmek tabii ki akıl karıdır... Eğer ısrarla pahalı olanı seçerseniz bile bile kazıklanırsınız çünkü bilgisayar dünyasında bir şey 2000MHz ile çalışırsa markası ABUZİTTİN'de olsa 2000 Mhz ile çalışır... RAM alırken böyle bir marka yarışı içinde görmüyorum kimseyi??? RAM alırken herkes aynı hızlarda ucuz olanı alıyor ama işlemciye gelince bir AMD INTEL yarışı başlıyorki eyvah!.. Özellikle oyun amaçlı kullanacak olan ve bu yazıyı okuyan arkadaşlar babanızı biraz düşünün ve daha uygun fiyatlarda iyi performans veren parçalar seçin ve çok iyi araştırın...Uzuun uzun yazıp daha fazla kafa karıştırmaya gerek yok...Genç nüfusumuz dolayısıyla çok yüksek bir pazar potansiyeline sahibiz ve biz bu piyasada her şeyi DOLAR ile alıyoruz arkadaşlar...Bu yüzden hepimiz, bütün herkes çok iyi değerlendirip ürün almalıdır. Yurtdışına fazladan dolar vermenin ne anlama geldiğinin ekonomik anlamdaki değerini aramızda mutlaka bilenler vardır ama bilmeyenler zamanla anlayacaktır...