Nerelisiniz oyunu,
şöyle:
Üstteki üye alttaki üyeye nereli olduğu ile ilg.bilgiler,ipuçları verecek(meşhur yemekleri,hangi bölgede olduğu,gözde yerleri,tarihi bölgeleri,sevilen beğenilen tanınan özellikleri vs...gibi)
ilk ben başlayayım,
Karadeniz bilg.de,hamur işl.ile meşhur,sigara markası,kıyıdaki heykeli tanınmışdır.
Nerelisiniz oyunu
Öncelikle bu konuyu açtığın için sana teşekkür ederim Viking20 arkadaşım.Böyle bir konu açman üyelerin birbirini tanıması açısından da çok faydalı olacaktır.Bu arada verdiğin bilgilerden Samsun'lu olduğun ortaya çıktı.:)
Tabi benim kişisel bilgilerime bakan arkadaşlar nereli olduğumu biliyordur ama ben genede memleketimle ilgili bilgileri hemen vereyim.
Meşhur yemekler:Arap aşı,çiğbörek,tatar böreği,cevizli tatlı
Hangi bölgede:İç Anadolu
Gözde yerleri:Fidanlık,musaözü
Tarihi bölgeler:Midas kenti ve yazılıkaya,kurşunlu cami ve külliyesi,seyit battalgazi külliyesi
En meşhur özelliği:Lületaşı bu kentimizde çıkarılır.
Hehe nasıl denk getirmişim dimi 26 ları.Evet Eyüp kardeşim Malatya ya selamlar olsun buradan.Ama insan memleketini birazcık tanıtmazmıydı.Nerde meşhur yemekler tarihi yerler ? :)
sen de artı hızlı tren dersin..
bizim oranın kayısısı kadar kirazı da güzeldir.
analı kızlı diye bir yemeği var ama içli köfteyi tercih ederim...
ayrıca malatya serdarı battalgazi bizim orada da var..
nemrut dağı bize sınırdır... Dondurmacılar caddesi var.. maraştakilerle yarışır...
bizim oranın bir özelliği de Türk Kürt Ermeni Alevi ve bir de drejanlıların beraber yaşamasıdır...
e-eyup sen malatyalısın tamam.
Bizim oranın meşhur çifte minareli medresesi vardır.Köpeğiyle ünlüdür.:D
Yemek olarak:Madımak çorbası,Hingel(Mantının bir değişik versiyonu)vardır.
Türkiye'nin 2. büyük ilidir.
İç Anadolu Bölgesindedir.
Neyse Zaten Nickimden Anlamışsınızdır.
Ankara...
Türkiye'nin küçük illerinden sayılır.Marmara Bölgesi'nin ortalarındadır.Yemek olarak çok yaygın şeyi yoktur.
enes39Ankara...Yanlış enes yani bu kadar açıklamadan sonra bulamadıysan.:DTürkiye'nin küçük illerinden sayılır.Marmara Bölgesi'nin ortalarındadır.Yemek olarak çok yaygın şeyi yoktur.
ama seninki yalova'mı?Son Düzenleme: Y.İ.Ğ.İ.D.O. ~ 22 Mart 2009 12:57
enes39Türkiye'nin küçük illerinden sayılır.Marmara Bölgesi'nin ortalarındadır.Yemek olarak çok yaygın şeyi yoktur.Düzce :D
Edit: Pardon düzce il değildiKızıyla Tozuyla Horozuyla ünlü ?
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (30464) ~ 22 Mart 2009 13:01
JeWoRDüzce :DTabiikide Denizli ama benimkini hala bulan olmadı.Kızıyla Tozuyla Horozuyla ünlü ?
Y.İ.Ğ.İ.D.O.Tabiikide Denizli ama benimkini hala bulan olmadı.Ankara demişti enes:)Hadi birde ilçe yi bulun Elma sıyla ünlü ?
Y.İ.Ğ.İ.D.O.Yanlış enes yani bu kadar açıklamadan sonra bulamadıysan.:DHayır Kırklareli.(Tamam Trakya'yı eklemem gerekirdi )
ama seninki yalova'mı?
JeWoRAnkara demişti enes:)tamam Bende Ankara yanlış dedim.Senin ilçe Çameli'mi.Hadi birde ilçe yi bulun Elma sıyla ünlü ?
Y.İ.Ğ.İ.D.O.tamam Bende Ankara yanlış dedim.Senin ilçe Çameli'mi.Ankara Türkiye'nin en büyük 2. şehri değil mi?
enes39Ankara Türkiye'nin en büyük 2. şehri değil mi?Hayır Ankara En Gelişmiş 2.Şehri ben toprak bakımından dedim.
Y.İ.Ğ.İ.D.O.Hayır Ankara En Gelişmiş 2.Şehri ben toprak bakımından dedim.Haa Konya yada..
enes39Haa Konya yada..Konya 1. yaaa Toprak Bakımından.
Y.İ.Ğ.İ.D.O.tamam Bende Ankara yanlış dedim.Senin ilçe Çameli'mi.edit : Alan bakımında büyük diyorsan sivasda olabilir.
Benim ilçe çameli değil Googleye bakarsın belki Denizinin elma sıyla ünlü ilçeSon Düzenleme: Kapalı Hesap (30464) ~ 22 Mart 2009 13:13
JeWoRedit : Alan bakımında büyük diyorsan sivasda olabilir.Çivril?
Benim ilçe çameli değil Googleye bakarsın belki Denizinin elma sıyla ünlü ilç
:) bilin bakeyn.. ben nereliyim..?
JeWoRsivasevet bak bildi..O zaman Çivril.
Benim ilçe çameli değ
Y.İ.Ğ.İ.D.O.evet bak bildi..O zaman Çivril.Profiline baktım sivas logosu yazcaktım ama Jewor yazmış