ozy_92 please don't speak about this matter.
orjinal oyuna para verenin aklına yanıyım
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.konuda ne var Allah aşkına, ohoo kotaya bak.
Ucuz olsun alalım ama pahalı biz banker değiliz ki ama bi kırılmayan cdler gelirse vay anam! Ama tahminen ucuzlar. Ucuzlar mı?
Dostum o oyunun bir sürü maliyeti var. herkes senin gibi düşünse firmalar neden oyun yazsın ? Emek hırsızlığı çok iyi bir şeymiş gibi anlatma. Kendin almıyorsan alma.Far CRY Yapımcı firması CRYTEK'in sahibi benim kuzenim. Kendi kuzenimin oyununu ben bile ücret verip aldım Türkiye'de. Amacım destek olmak sadece. Ayrıca bu forumda ki moderatörler uyuyormu. Adam resmen korsan oyun oynayın diyor. Bu nasıl forum ? Bu Nasıl Chip?
alıntı:
Gönderen : acar33Dostum o oyunun bir sürü maliyeti var. herkes senin gibi düşünse firmalar neden oyun yazsın ? Emek hırsızlığı çok iyi bir şeymiş gibi anlatma. Kendin almıyorsan alma.Far CRY Yapımcı firması CRYTEK'in sahibi benim kuzenim. Kendi kuzenimin oyununu ben bile ücret verip aldım Türkiye'de. Amacım destek olmak sadece. Ayrıca bu forumda ki moderatörler uyuyormu. Adam resmen korsan oyun oynayın diyor. Bu nasıl forum ? Bu Nasıl Chip?
Bak acar kimsenin korsanı özendirmek gibi bir gayesi yok ; biz nedenleri tartışmıyoruz biz sonuçlara bakıyoruz. Şu anda türkiyede ne kadar orjinal oyun,ne kadar kopya oyun satılıyor biliyormusun,kaç tane orjinal cd satın alınıyor biliyormusun,ben sana bir rakam veriyim dünyada tespit edilen korsan cd satışı yaklaşık1,1 milyar yani 3 cdden biri sahte,sonuç olarak bu sadece bizim içinde geçerli değil büütün dünya böyle ,ama bizim emeğe saygımız fazla olmadığından türkiye ilk ona giriyor korsanda, yasalarla çözebilirmiyiz hayır.
Şimdi diyebilirsinizki yabancı ülkelerdede yoğun demekki bunun maddiyatla ilgisi yok elbette var genelde 3. dünya ülkelerinde basılıp satılıyor bu ürünler...Yani sonuç şu vahşi pazarlama teknikleriyle ya da korkunç kar marjlarıyla satış yapıcaklarına biraz kendilerine çekidüzen vermeleri gerekir.
Bir çözüm istiyorsunuz ; evet var efendim bilgisayar oyunları pazara ilk olarak avrupa ve amerikada çıksın nasıl olsa bir süre sonra yada kar ettikten sonra türkiyede satışa sunulsun böylelikle oyun mümkün mertebe uygun fiyatlara iner yanında dvdlerini triallarını falan vermezsin kullanma kılavuzlarını internet sayfalarından alırsın paketleri janjanlı olmaz plastik bir malzeme olur yani maliyeti düşürücü bütün unsurları kullanırsın böylelikle fikir ve sanat eserlerine herkes hakedilen değeri verir ve orjinal olarak satın alır.İstersen moderatörlere bir şeyler söyleyeceğine kendi fikirlerini, çözüme yönelik olarak bizimle paylaşsaydın daha kıymete binerdi sözlerin ama genede teşekkürler...
doğru, korsan almış başını gidiyor ve bu birçoğumuzun işine geliyor.
Arkadaşlar bence kimse korsan oyun alıp bir sürü sıkıntı çekmek istemez ama çoğu mecbur (benim gibi) aylık keyif yapmak için elime geçen para en fazla 20 milyondur. Şimdiye kadar belki 100 tane oyun almışımdır hepside korsan neden çünkü fiyatları çok fazla. inanın param olsa korsan almam çünkü almakla iş bitmiyo aldığının yarısı arızalı çıkıyo yanlış kayıt oluyo bir sürü dıngırığı çıkıyo. 3-4 sene önce ne güzel lisanslı kopya vardı şimdiki 5 milyon gibi bi fiyatla satılıyordu o zaman onları alıyordum ama şimdi yok mecburen korsan alıyorum. hatırlayan vardır lisanslı kopyayı
Evet orjinal baskı CD idi hepsi.Böyle Writerdan çıkma *iamond marka değilidi...
hayatımda ilk defa dün orjinal oyun aldım. biraz eski ama dracula adlı oyununun 1 ve 2 sini aldım ankarada tesadüfen bi kırtasiyede gördüm orjinal oyunları 10 milyona satıyolar biraz eski ama oyunlar. ama zamanında almak isteyip bulamadığım oyunlarıbuldum çok mutlu oldum hemen aldım. ilgilenenlere kızılayda meşrutiyetteki özel çağ hastanesinin biraz aşşağısında. orjinal oyunlar böyle ucuz olsun korsan almayalım değil mi arkadaşlar.
Valla day walker bende japon oyuncak sarayından bir colin mcrae ralli 3 aldım orjinal abi görüntüüler ne öyle yaw ekran kartım falan filan her şek canavar gibi monitör ama oyun rezalet bence belkide iyidir amma ben play stationda farklı alışmışım ondan garip geldi bana iki taksitle eldım 20 milyona yani anlıyacağınız biraz geç alırız ama sağlam oynarız yanlışmıyım mesela nfs2 95 milyondu sanırım güçmü yeter almaya fiyatlar düşsün sonrada oynarız...Kolay gelsin herkese ailelerinizle mutlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle...
hayatımda hiç playstationda oyun oynamadığım için birşey söyleyemiyeceğim. benim söylemek istediğim belkide hayatımda ilk defa bi oyunu bilgisayarıma ilk denememde kurdum. orjinal oyun ne kadar güzelmiş birde fiyatları hep böyle uygun olsa
o oyunu sen yapsaydın, gece gündüz demeden çalışan sen olsaydın, hayatından 1-2 hatta 8 yıl sırf o oyun için eksiltseydin, birisinin gidip senin oyununu korsan almasına nasıl yaklaşırdın?
Bunun gibi konuları ülkemizin şartları VE DİĞER ÜLKELERİN ŞARTLARINI göz önünde bulundurarak değerlendirin. Yabancı bir ülkede asgari ücret 2000$ iken bizimkisinde 260$ aradaki farka bakın. eh bir oyun tutkunu için orda 40$ bizim 10 milyona eşit neredeyse! üstelik artık çoğu oyun dvd! yani 6 milyon korsan 10 milyon orjinal onalara göre!!
hiç bi oyunun orjinal lerini almam ne gerek var korsan varken
Ama bir şey daha varki şu ana kadar bu forumu hazırlayan vögel burda ekibinden hiç kimse bir tek yorum bile yapmadı belkide hiçbir firmanın bu yazılanlardan haberi yoktur.Böyle düünyaca ünlü bir yayın grubunun bu konuya el atmaması firmaları bu konuda bilgilendirmemesi gerçekten hayretlik verici yani sanırım biz hakikaten yalnız insanlarız ve burasıda serbest bir platform kimsenin bizim sorunlarımızla ilgilenicek zamanı yok yada önem verilmeyecek kadar basit konularda tartışıyoruz.Ama birilerinin kulağına su kaçırıncaya kadar devam arkadaşlar yılmayın...
o oyunu ben yapsaydım oyunun fiyatını ülkelerin durumlarına göre ayarlardım. orjinal oyunların fiyatları Türkiye için fahiş fiyat dediklerinden nfs underground 2 neredeyse 100 milyon bu fiyatı her insan ödeyemez bende dahil olmak üzere.
sürümden kazanmak diye bi söz vardır türkiyede bunu uygulasalar bence daha çok kazanırlar bi oyun 10-15 YTL olsa gidip korsan alırmıyım
Anladığım kadarıyla bu korsan tam bi şebeke ve iş birliği işi. istanbuldan aldığın cd ninde aynı yeri bozuk çıkıyor yada mp3 cd si ise aynı şarkı bozuk oluyor ankaradan aldığında da adanadan aldığında da tokattan aldığında da:)
Gündüz gezen zaten bunların hepsi gece ticaret yapan adamlar ve hepside istanbul menşeyli hatta bazı filmlerde denk gelmişsinizdir korsan cdcinin yorumu vardır en sonda sanırım aynı adam basıyor ve gönderiyor bütün türkiyeye bir tane master dan binlerce slave çıkarıp veriyorlar piyasaya yani ulaştığın nokta doğru özelliklede tahtakale ve kadıköy yani made in tahtakale:))
Arkadaşlar aslolan niyettir.Programcılık geliştikçe korsancılıkta beraberinde gelişecektir.Adamlar o kadar kopya koruması yapıyorlar illegal kopyalanmasın diye ve niyeti farklı olan başka adamlarda bu korumayı kırıyorlar.Bizlerde kırılmış korsan kopyaları satın alıyoruz.Burda ortayı bulmak lazım.Bence bunu yazılımı üreten kişi çözebilir.O da fiyatları makul seviyede tutarak.Fiyatı makul olsa neden korsan program kullanalım.Oyun sırasında "Fatal Error" vermeyen Half-Life 2 oynamayı bende isterim ama fiyatı 50$ olunca insan bir duruyor.Şu anda HL2,Doom3 ve SOF2 oynuyorum.Üç oyun 150$ ediyor(ki 200 milyondan fazla ulan zaten benim maaşım ne kadar ki).(Fiyatı 20-30 milyon arası olursa seve seve veririm o parayı ki elimde 30-40 tane oyun olmasına rağmen).Sonuç olarak fiyatı alım gücümüzün altında olduğu için mecburen korsan alıyoruz.Seve seve değil s. s. ...