orjinal oyuna para verenin aklına yanıyım

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
safri
23-11-2004, 16:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj

Artık son abi yetti yani arkadaşım gitti play station 2 aldı 480 milyona oyunların satış fiyatı 120 130 milyon böyle saçmalıkmı olur dört oyuna konsolu yeniliyibiliyorsun sıktılar yani e Pc oyunları çokmu ucuz 40 50 80 90 yürsünde ense traşlarını görelim yani resmen tüketiciyle dalga geçmektir alım gücünün ne kadar olduğuna bakılmadan piyasa fiyatlarının ayarlanması yani fahiş fiyatlarla piyasaya sunulması bunda distribütörlerinde büyüük payı var.
Ondan sonra korsana hayır kampanyaları alır yürür e yürütelimde bu firmalar kar marjlarından ödün verebilirlerse yani arkadaşlar anlıycağınız ben bütüün bir sistemin çözük olduğu kanaatindeyim sizde görüşlerinizi açıklayın BELKİ BİR DUYAN OLURR ZANNETMİYORUM AMA GENEDE YAZINNN SAOLUN KOLAY GELSİN. of be dolmuştum iyi geldi :)))))Kahkaha

Banned
23-11-2004, 16:54   |  #2  
Banlandı
366 mesaj

Ne burası ağlama duvarı mı?Peki bu insanların bu yazılım ile verdiği mücadele.Ah keşke sende yazılımla uğraşan birisi olsaydın.Ama her dolduğunda burada  boşalacaksın diye bir kanun yok.

theironman
23-11-2004, 17:09   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Yanlış bir düşünce. O yazılımlara benim param olsa seve seve veririm ve bu kesinlikle enayilik olmaz emeğe saygı olur. Eğer biz korsan mal alırsak sürekli kim bize yazılım üretecek? Parası olmayanlar maalesef korsan cd lere başvuruyor bunu tasvip etmiyorum tabi.
Yani arkadaşım diyeceğim şu: Orjinal alanın aklına yanman yerine ona saygı duy, ne güzel emeğe saygı göstermiş orjinal bir yazılım ya da oyun almış. Değil mi?

Son Düzenleme: theironman ~ 23 Kasım 2004 21:50
Swat_Man
23-11-2004, 18:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,488 mesaj

Çok Sevdiğim Bazı Oyunların Orjinallerini alırım

karamurat
23-11-2004, 23:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
408 mesaj

düne kadar bende bu emeğe saygı işini destekliyordum ( sadece oyunlar için konuşuyorum yazılımlar için değil ) ama bir firmanın sadece bir oyunda eğer ( half-life tan bahsediyorum ) hepsini gerçek sattığı zaman elde edeceği parayı hesaplayınca ve bu firmada çalışan bir yazılım mühendisininde aldığı parayı çıkarınca ortaya öyle bir rakam çıktı ki adamın artık oyun yapmasına gerek kalmıyordu.Tamam kopyaya karşıyım ama fahiş fiyata daha  da karşıyım.Arkadaşlar insaf ya nasıl bir emekki 100$ tanesi ediyor ki siz bununla sadece zevk alıcaksınız bu oyunda parada kazanmıyacaksınız bunun maliyeti ne.Tamam emek var ama bir otomobil mühendiside bir sürü emek harcıyor eee tüm otomobil firmaları anlaşsa ve 100 milyarda aşağı araç satmasa onadamı emek diyeceksiniz.
yada siz hiç tarlaya girip domates yetiştirdiniz mi? Eee tüm çiftçilr birleşsin emek emek desin domatesin kilosu 10 milyon olsun.Sizce doğru mu?.Bence yazılım devlerinin anlaşmalı soygunculuğu var .Yani tekel olay.Bu konu uzar da uzar ama bir hesap kitap yapın o patronlara ne kadar para geliyor o zaman hak vereceksiniz

theironman
23-11-2004, 23:45   |  #6  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

burada 100$ çok anlamlı ama gelişmiş ülkelerde durum çok farklı. Evet bu fiyat bize yüksek geliyor ama burada orjinal oyunu alanları eleştiremeyiz, ne de olsa işin doğrusu bu.

Scareble
24-11-2004, 14:27   |  #7  
Üye
95 mesaj

eleştirmek başka herkesin kendine göre bi görüşü vardır eleştiremezsin ancak saygı duyabilirsin bunu da yapmıyorsan fikrini söylemeye hakkın yoktur...Orjinal alanlara değil ama diğer arkadaşlar gibi fahiş fiyatlara karşıyım...korsan cdlere de karşıyım herşeye karşıymışım gibi oldu ama bu konuda karşı olmadığım tek şey orjinallerin biraz daha makul fiyat olması...

theironman
24-11-2004, 17:17   |  #8  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

herkes ucuz fiyat ister orjinal yazılımlarda, ama değil ne yapalım.

Banned
24-11-2004, 17:23   |  #9  
Banlandı
366 mesaj

Ytl 'ye bir geçelim belki bi ucuzlama görebiliriz..O zaman..

theironman
24-11-2004, 19:44   |  #10  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

ah bir gerçek olsa!

karamurat
25-11-2004, 21:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
408 mesaj
alıntı:
Gönderen : Revenge

Ytl 'ye bir geçelim belki bi ucuzlama görebiliriz..O zaman..

sadece umut çünkü hiç sanmıyorum.anca oyun üreticilerinin sayıları artıcak bunlara yerli firmalarda eklenecek anca öyle.yoksa bu tekel kalkmaz adamlar

ardanan
26-11-2004, 00:54   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

Toplumun büyük bir kesiminin korsan cd aldığı bilinirken yerli firma çıkıp ta hiç yazılım olayına girer mi? Girse bile şansı olur mu?

theironman
26-11-2004, 12:28   |  #13  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

işimiz çok zor çok

safri
26-11-2004, 15:14   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
278 mesaj

Arkadaşlar burası ağlama duvarı değil bunun farkındayım ama neden bir tartışma platformuda olmasın beyin fırtınaları yapılmasın sonrasında bu bir,ayrıca ben lisanssız yazılımdan yana bir insan değilim bir emek karşılığında ortaya konulan yapıtların karşılığını alması gerektiğine inanıyorum bu iki,ayrıca fikirlerimi çürütücek kelimeler konuşan revenge ve elvise fikirlerinden dolayı teşekkür ederim ama şu zamana kadar kaç tane orjinal oyun aldınız ve kaç tane film kiraladınız sorularını sormak istiyorum biliyorsunuz film orjinal de olsa kiralanması üretici izin vermeden yapılıyorsa korsana girer yada hayatınızda kazaa dan ı meshten hiç parça indirmedinizmi eğer bunların hepsini yerine getirdiyseniz sizi canı gönülden kutluyorum ve sözlerimi geri alıyorum bu konuyuda kapatıcam ama tersi durum geçerliyse ki öyledir eminim birilerinin kulağına su kaçırıncaya kadar devam edicem,yani ona bakarsanız mp3 tamamen yasadışı bir formattır orjinal hazırlanmış mp3 bir kayıt duydunuzmu bunları bir düşünün sonra bana hak vericeksiniz.Kolay gelsin düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler...

theironman
26-11-2004, 16:46   |  #15  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

ben bu saydıklarınının pek çoğunu yaptım, kimseye tavsiye etmiyorum ama yaptım. Ama yaptığımın kesinlikle yanlış olduğunu da biliyorum, imkanım daha iyi olsa orjinal oyunlara ya da yazılımlara para veririm bunu anlatmak istiyorum. Revenge sana cevap veremez sanırım bunu bir klasörde nedeniyle beraber görmüşsündür. Bana gelince dediğim gibi senin anlattığın yollara başvurdum ama bunun doğru olmadığını biliyorum. Orjinal oyun alanın aklına yanmakla benim yaptığım aynı şey değil. Keşke herkes orjinal mal kullansa ben de dahil. İnşallah bir gün bunları da görürüz ne diyeyim.

safri
26-11-2004, 19:11   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
278 mesaj

Teşke belkide çarpıcı bir başlıkdı aslında aynı şeyleri farklı bir şekilde ifade ettik uzlaşma öldü diyenlere bu yanıtlarımız yeterli olur heralde kolay gelsin elvis...

Gökhan Varişler
27-11-2004, 16:54   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Şu an türkiyede birçok kişi yazılımlarını ve albümlerini askıda bekletiyor piyasaya çıkartmıyor neden korsan olayından dolayı devletin korsan için geçerli çareler bulmasını bekliyor piyasaya çıkartanlar ise korkarak çıkartıyortlar yurt dışından bile birçok albüm,yazılım,oyun türkiyeye gönderilmiyor korsanın önüne geçilmediği için aslında korsanı engelleyecek olanlarda bizleriz biz korsan almazsak korsancılığın önüne geçmiş oluruz gerçi buda biraz zor gibi görünüyor insanların bütçeleri ülkenin ekonomik durumu belli bu yüzdende insanlara ve kendimize hak vermek zorunda kalıyoruz en büyük örnek ben şu an mp3 dinliyorum mp3 yasalmı değil şu an bilgisayarımda 2000 geçik mp3 var bunların orjinalini almay kalksaydım belimi doğrultamazdım

Recep Baltaş
27-11-2004, 17:00   |  #18  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Undergound da nos a basarken aldığın zevk hoşuna gidiyorasa para verip orjinalini al.

Banned
27-11-2004, 20:06   |  #19  
Banlandı
1,157 mesaj

verisler3 +3.
Korsanın en büyük sebebi maliyet...
1 Audio CD 15 şarkı alıyor.7.5 YTL
1 MP3 170 Şarkı alıyor.    5 YTL

Tabii ki bu durum korsana yöneltir insanları.
Aynı şey oyunlar için de geçerli.İnsanlar 5 Milyona almak dururken 50 Milyona almak istemiyorlar.
Ki bende istemem çünkü 1 yılda benim elime özgürce harcayabileceğim 50 milyon zor geçer.

jaina
27-11-2004, 21:02   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Bende bu konuda düsüncemi belirtmek isterim
Evet arkadaslar emege saygı acisindan orjinal almak lazim degilmi?
Ama ben diyorumki eger 50 dolarlik bir yazilim 20 dolar olsa böylece korsanligin önüne gecilmezmi?
Böylece hem yazilim sirketi daha cok kazanir hemde orda calisan gecesini gündüzüne katan programci abilerede ayip olmaz.
Bende gidip kopya alirim, yada c.ack yaparim neden?
Benim zaten ne kadar para geciyorki elime, gidip onuda orjinal oyun alim? Güzelim türkiyesinde insanlar ekmek bulamazken, herkes is is diye yanarken adam zar zor bilgisayar parasi biriktiriyor. Birde gidip orjinal word, xp, oyun, yok visual express, yok opera. Aha bir bilgisayar parasi daha lazim :(

theironman
27-11-2004, 22:10   |  #21  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

bu iş kopyanın önüne geçmekle de olur biraz. İnsanlar 2 milyona bulduğu yazılımı ya da oyunu 50 milyona almak istemiyorlar doğal olarak. Kopyanın önüne geçilmeli ama bunu söylemek kolay tabi. Dünyanın her yerinde korsan vardır. Yazılımların parası düşse eminim ki insanların tercihleri biraz da olsa orjinallere kayacaktır ama yine eminim ki geri kalan büyük kısım yine orjinal yazılım kullanmayacak, korsana yönelecektir. Yani anlayacağınız korsanın önüne geçmek için çok iş var.

safri
28-11-2004, 09:59   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
278 mesaj

Kolluk kuvvetlerinin baskısıyla diyelimki ankara maltepe pazarında kızılayda istanbul kadıköyde tahtakalede bir tane korsan cd ,oyun, film yapan satan çoğaltan kalmadı diyelim yurt dışındanda gelemiyor gümrükler kontrol altında yani el altından bile bulamıyorsun yeraltındanda:)) yani bu durumda kalkıp alabilicekmiyiz orjinal oyun.   
   Bu ekonomiyle ilgilidir insanlar emeklerini ortaya koyuyor binlerce satır kod yaz ,yıllarını ver ,beyinini ye ama birisi o kadar emeğini bir cdye 5 dakikada bassın ve bundan para kazansın bu elbette çok acı.  
  Ama zaten dünyada fazlasıyla para kazanıyorlar ağızları açlıktan kokmuyor eidos, blizzard ,ea ,nintendo ,sony , microsoft falan filan yıllık ciroları milyarlarca dolar onların yapmaları gereken türkiyede korsan var deyip bizi bir kenara atmak yerine gelişmekte olan bir ülke olduğumuzu ıskalamadan fiyat politikasını bize uyarlamalıdır ve şundan eminimki 50 dolar ortalamaya sahip pc oyunları 10 dolar olsa inanın kimse gidip korsan almaz 2 tane oyun alıcağıma 1 tane alırım hem sistemime zarar gelmez( virüs işletim sisteminin çökmesi kıl tüy) hemde emeğe saygı göstermiş olurum ne dersiniz ???????

Banned
28-11-2004, 14:50   |  #23  
Banlandı
1,157 mesaj

Kesinlikle...

akde
01-12-2004, 21:25   |  #24  
Taze Üye
2 mesaj

Orjınal oyun almak ruh saglıgı ıcınde cok onemlı efer dogru durust Onlıne Oynamak ıstıyorsan Orjınal alacan yada sadece CD-KEY ı alcan(Karamba da Warcraft Oynayanlar bılır)

ozy_92
05-12-2004, 17:49   |  #25  
Yıllanmış Üye
380 mesaj

arkadaşlaar ben de korsan alıyorum adsl im var artık emule ve bittorrent le netten çekiyorum daha ücretsiz oluyo gece açık bırakıyorum iniyo sabaha oyunun hazır....