orjinal oyuna para verenin aklına yanıyım

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
theironman
10-01-2005, 17:02   |  #51  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

dediğin doğru, ama bunların olma ihtimali şimdilik son derece düşük.

safri
12-01-2005, 19:01   |  #52  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj

Şu caf caflı paketlerden yada 1-2 cd oyunun paketi içine koymaktan vazgeçerlerse örneğin tek bir dvd bunu çözer fiyatlar düşücektir bence kansav haklısın zaten seni beni boşver hadi biz çalışıyoruz para kazanıyoruz kırk yılda bir orjinal alabiliyoruz peki öğrenciler gençler ne yapsın harçlıkları biriktirip orjinal oyun almayı beklerlerse duman olurlar sosisliden caymak zorunda kalırlar yada okul çıkışı multi oyun oynamak için ınternet cafeye gidemezler e bunlarda fizyolojik ihtiyaçlar onlarıda yapamazlarsa ölüürler çnki bende öyleydim...:))))))))))

Kansav
12-01-2005, 23:02   |  #53  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Dostum oyun üretcileri çözmezlerse bu sorunu,korsan daha da yayılmaya devam edecektir.Bu onların tercihi.Eğer onlar bundan şikayet etmiyorlarsa,bizimde çok aşırı bir şikayetimiz olmaz (alan razı satan razı hesabı).Orjinal HL2(4 CD) 50$,korsanı 1 milyon(4 CD 4 milyon).50$ yaklaşık 80 milyon yapıyor ki bu paraya 20 korsan HL2 alırsın.Hadi biri,ikisi,üçü arızalı olsun.Mutlaka dördüncüsü sağlam olacaktır.Yani 16 milyon verip sağlam oyuna sahip olursun,64 milyon cebinde kalır.Bizler bundan aşırı şikayet etmiyoruz.Bizim asıl düşüncemiz,oyun üreticileri de kazansın ve bizlere daha iyi oyun sunabilsinler.Eğer bu sorunu çözmeyi onlar düşünmüyorsa,sen-ben mi düşünecez?Ben cebimde kalan 64 milyonuma sevinirim.Ama 20-30 milyon arası olsa düşünmeden alırım.Bu durumda oyun üreticisi benden 30 milyon kazanmak varken ancak havasını alıyor...

mahmutxxx
13-01-2005, 02:02   |  #54  
Yeni Üye
22 mesaj

ya arkadaslar bu konusulanlarin hepsi ii hos ama maalesef hepsi  bos!  çünkü;
Birrrr
iktisat  yasalarina göre bir mal dünyanin heryerinde ayni fiyata satilir yani  eger ucuzsa  vergiyle  yukariya tamamlanir pahaliysa  tesviklerle  asagiya cekilir. (arada az fark olur)
ikiiii
yaaa  burda 10 milyona HL2  satilsa  avrupada amerikada oyunmu satilir. bizim uyanik milletimiz 11 milyona  avrupalilara  cdkeylerini maille satar be!  (bunu hiçbi forumda görmedim benim düsüncem:)
üçççç
ayrica hiç düsündünüzmü bu oyunlar bize nerden geliyo avrupa ve amerikadaki WAREZ  sitelerden  bulgaristan,rusya hattina geçiyo  ordanda
bizim  yazicioglu önünde keklik bekleyen  çakallara  dagatimi yapan  apartman dairesinde milyonlarca   CD  basan uyaniklara geliyo.  yani ana cikis  WAREZ  siteler ki bunlar zaten  herseyin kopyasini   AVRUPAda  aynen burdaki  gibi satiyo  hatta crackleyen zaten onlar!!vede sadece online yani  onlar icin güvenli  olarak satiyolar! girin  bi wareze  5-10  dolara HL2 ,  40-50  dolara  officexp  zaten  var.
ama  avrupalilarin cogu kanunlara saygili (çünkü kanunlar uygulaniyo) eeee  keseside  kuvvetli  adamin daha niye  sakata gelsin  dimi  hem  online oyununda tadini almislar...warezi naapsin
aha  iste  bu  yüzden  garibanlari  hariç  avrupalisi  wareze  bulasmiyo iste  olayin  ana  nedeni  burdan  cikiyo yani  avrupadada korsan var ama pek tutulmuyo  ve korkuluyo. oyun  firmalarina zaten yetiyo avrupa,amerika.  salakmi  daha türkiyeye  bulassin  orasi sahtekarlarin  ülkesi diyor  çogu  kitap ve program yazari  daha  ne diye  bizden  alacaklari  3 kurus kari veya bizim memur ailesi  maaslarimizi  dusunler...bizim  ülkede  ensesi kalinlar zaten gidip en kralini aliyo  dierleride korsan aliyo ama kimse hayal  kurmasin  fiyatlar  düssün  diye  eger korsan kalkarsa  hepimiz  oyuna,programa AÇ kaliriz  oyun  firmalari  kimsenin gözünün yasina  bakmaz... özellikle  1. ve 2. maddeden dolayi. hatirlarsaniz audio cdlerde eskiden  12-15 milyon falandi (baya eskiden) sonra korsan  azinca  düsmüstü ama korsan kalksa  gene fiyatlar  azar...   ulan amma yazmisim be  hade eyvllh!!

daywalker
13-01-2005, 02:04   |  #55  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

Kansav arkadaşım çok doğru şeyler söylüyorsun, aslında bunları herkes söylüyor ama sesimizi burdan kimseye duyuramayız bence. Bu işle ilgilenebilecek birilerine sesimizi duyurmamız gerekli. Ne dersiniz?

theironman
13-01-2005, 12:32   |  #56  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

orası öyle tabi ama görüşlerini paylaşmak istiyorlarsa buna saygılı olmalıyız.

Kansav
13-01-2005, 13:49   |  #57  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

İyi söylüyorsunda Türkiye'de 10 milyona satılsa,yurt dışında da 10 milyonun karşılı olan dolarla satılacaktır.O da yaklaşık 6 dolar yapar.Farkeden bişey olmaz yani.Bu zımbırtı buraya dışardan geldiği için...

Ayrıca o warez sitelerindeki programlar sence orjinal mi? Adamların kanunlara saygılı olması bişey değiştirmez.Yani Sierra 'nın ve Microsoft'un haberi ve izni varmıdır sence? Bence yoktur.Kendini Microsoft veya Sierra'nın yerine koy.Sen olsan izin verirmiydin kendi yazılımını sen 50$ 'a (HL2) satarken,başka birinin 10$ 'a satmasına...Onlar bizim korsan kopyacıların ecnebi versiyonu.Tek fark,bizim korsancılar Eminönün'de tezgahta 2 milyona satıyor,adamlar web üzerinden 10$ 'a.Adamlar web üzerinden sattıkları içinde polis geldiği zaman CD 'leri toplayarak kaçma dertleri de yok ayrıca...

Gökhan Varişler
13-01-2005, 14:25   |  #58  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Alıntı:Kansav
Onlar bizim korsan kopyacıların ecnebi versiyonu.Tek fark,bizim korsancılar Eminönün'de tezgahta 2 milyona satıyor,adamlar web üzerinden 10$ 'a.Adamlar web üzerinden sattıkları içinde polis geldiği zaman CD 'leri toplayarak kaçma dertleri de yok ayrıca...

Gerçekten çok doğru aslında biraz konu dışına çıkacak ama buda bizim ülkemizin korsan olayında bile geri kalmışlığımızı göstergesi değilmi.
Yani adamlar işi ilerletmiş durumda bizim gibi ilkel şekilde korsan işine kalkışmıyolar.Sanmayın korsan iyidir demek istemiyorum sadece anlatmak istediğim nasıl gelişmiş ülkelerde korsanın önüne büyük ölçüde geçilmiş biz önüne geçemediğimiz halde yasa dışı bir işi yaparken bile onlardan geride kalıyoruz.

Son Düzenleme: Gökhan Varişler ~ 13 Ocak 2005 14:34
mahmutxxx
13-01-2005, 15:11   |  #59  
Yeni Üye
22 mesaj
alıntı:
Gönderen : Kansav

İyi söylüyorsunda Türkiye'de 10 milyona satılsa,yurt dışında da 10 milyonun karşılı olan dolarla satılacaktır.O da yaklaşık 6 dolar yapar.Farkeden bişey olmaz yani.Bu zımbırtı buraya dışardan geldiği için...

ya simdi adamlar burda 10 milyona ordada 6-7 dolara  falan satsinmi diyosun yani ?? halk icin tabii iyide sence bööle bisey olabilirmi?
o zaman ben sunu söölim ben araba fabrikasinda staj yaptim  ve arabayi maaliyetine satsalar  her evde 4-5 tane araba olur... o yüzden cdnin maaliyeti neki diyemeyiz bi  malin belli bi piyasasi olusmus satis rakamlari vardir oyun,program piyasasi icin rakamlar bööle ve hicbi firma bunu düsürmeyi istemez. sürümden kazanma mantigi ancak bizim tavuk dönercilerde vardir. microsoftada cok büyük bi rakip cikmassa yine fiyatlar hicbizaman oynamaz, hatta artabilir bile cünkü tekel durumda...

Kansav
13-01-2005, 22:00   |  #60  
Yıllanmış Üye
521 mesaj
alıntı:
Gönderen : mahmutxxx
ikiiii
yaaa  burda 10 milyona HL2  satilsa  avrupada amerikada oyunmu satilir. bizim uyanik milletimiz 11 milyona  avrupalilara  cdkeylerini maille satar be!  (bunu hiçbi forumda görmedim benim düsüncem:)

Ben 10 milyona satılsın demiyorum,senin "satılsa" sözüne karşılık yazdım.Yoksa 10 milyona satılmayacağını bende biliyorum.Sonuç olarak açıkçası çokda şikayetçi değilim korsan oyundan.En fazla aynı oyunu 2 defa alıyorum (ilki bozuksa genelde ikincisi sağlam oluyor).Param cebimde kalıyor,üretici kazanamıyor.Eeee orası da benim sorunum değil,onların sorunu.Fiyatı makul seviyeye çeksinler,aslanlar gibi kazansınlar...

mahmutxxx
14-01-2005, 00:18   |  #61  
Yeni Üye
22 mesaj

ben sikayetciyim ama! ucuzda olsa cdnin paso bozuk cikmasi ,saticilarin cd almadiim zaman genelde anlamadiim bi lisanla biseyler soylemesi (küfür ediyolar,türkce deil)   
hatta bozuk cikma oraninin bukadar yüksek olmasi bende bi süphe uyandiriyo acaba nasilsa ben kullanamiyorum pc yok ,pcsi olanlar zengindir(onlara gore) onlara bozuk cd vereyim diye bi amaclarimi var, olmayacak sey deil.defalarca bos cdyi satmaya calistilar ve ben cd hic yazili olmadii icin anlayip almadim ama defalarcada bozuk cd alip tekrar tekrar gitmek zorunda kaldim.
yani 2 milyonda olsa salak yerine konulmak koyuyo insana!

Kansav
14-01-2005, 09:58   |  #62  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Dostum ayak alışkanlığı diye birşey vardır bizim millette,birçok esnaftada sürekli müşterilere farklı davranma...Benim CD aldığım adamla sürekli almak için gide gele tanıştık.Şimdi ne zaman gitsem yeni oyun varsa hemen kendisi ben sormadan çıkarıyor,bozuk oyun çıkarsa "getir hemen değiştirim" diyor ve GERÇEKTEN değiştiriyor.Sen de bildiğin yerden al o zaman,madem enayi yerine konmak koyuyor sana (ki enayi yerine konmak herkese koyar)...

Ayak alışkanlığı bu işte.Şimdi ben nerde olursan olim,CD alacağım zaman üşenmeden 1 saatlik yolu teper ve o adama giderim.Eskiden insanlar 3 şeyden vazgeçemezdi.Berberinden,terzisinden ve doktorundan.Teknolojinin değişmesiyle artık buna bilgisayarcıda eklendi...:)

theironman
14-01-2005, 10:47   |  #63  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

galiba öyle, bende bir zamanlar sürekli alırdım ama bıraktım artık, hem zamanım yok hem de verecek param. 6-7 CD li oyunlara doğru gidiyoruz beyler, DVD li oyunlarda kapıda, DVD çıkan oyunlar da var. Anlayacağınız teknoloji değişmeye ve bizi değiştirmeye devam ediyor.

cico
21-01-2005, 13:35   |  #64  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

Teknoloji ilerledikçe bizim alım gücümüz düşüyo ebuda doğal olarak bizi korsana yönlendiriyor. yanlış anlaşılmasın korsana tabiki karşıyım ama eğlenmek içinde yüz milyonlar fazla diilmi?

theironman
21-01-2005, 16:18   |  #65  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

acı ama gerçek

Kansav
22-01-2005, 21:57   |  #66  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Tamam da adamlarıda düşünmek lazım kardeşim.ADamlar babasının hayrına yapmıyor ya bu oyunları.Elbette para kazanmak için.Yoksa sen-ben kıralım diye değil.Daha önce de dediğim gibi bunun ortasını bulmak lazım.Uygun fiyatlı olursa herkes alır.Adam oyun başına 50$ isterse de havasını alıyor doğal olarak.

theironman
22-01-2005, 22:12   |  #67  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

+1 kesinlikle...

safri
23-01-2005, 15:49   |  #68  
OP Yıllanmış Üye
278 mesaj

Arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum ama korsan yüzüünden türkiyede adam gibi konser bile düzenlemiyor süper starlar; adamı davet ediyorsun türkiyeye adam diyorki kardeşim ben gelsem tenıtım yapsam neye yarar cd satılmıyorki o yüzden yüz çeviriyorlar bize ben trance dinliyorum mesela paul oakenfold tiesto kimball collins kaç defa geldi, geldikleri zamanda fahiş fiyatlara biletler anlayın yani maliyetleri çıkartmadan mümkün değil gelmiyorlar.Showdan bir arkadaş outcast gurubuyla röp yaptı adamların ilk söylediği türkiyemi yeni albüümümüüzü alın.Buyur burdan yak işte...

Son Düzenleme: safri ~ 23 Ocak 2005 15:50
Kansav
24-01-2005, 18:40   |  #69  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Bu konu konuşulmaya,bizlerde korsan almaya devam edeceğiz gibi görünüyor.Gidişat öyle...

cico
25-01-2005, 00:28   |  #70  
Yıllanmış Üye
561 mesaj
alıntı:
Gönderen : Kansav

Bu konu konuşulmaya,bizlerde korsan almaya devam edeceğiz gibi görünüyor.Gidişat öyle...

kesinlikle +1 bu konu bitmez :))

theironman
25-01-2005, 00:34   |  #71  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

konunun bitip bitmeyeceğini zaman gösterir, sıkmayın canınızı...

safri
25-01-2005, 13:03   |  #72  
OP Yıllanmış Üye
278 mesaj

Arkadaşlar acaba biz buradan birilerinin kulğına su kaçırabiliyormuyuz yoksa kendimiz söyleyip kendimizmi gülüyoruz hiç ses seda yok.Hayır anlamadığım vogel burda gibi bir yayın holdinginin forum bölümünde yazıyoruz tınnnnnn diye bir ses bile gelmiyor.Yazık yawww neyse...

Kansav
25-01-2005, 20:54   |  #73  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

safri şuraya bakıver bi zahmet.O kadar bağırdık tık yok,bundan hiç tık çıkmaz gibi geliyor...

safri
27-01-2005, 15:14   |  #74  
OP Yıllanmış Üye
278 mesaj

Yaw kansav yeminle biz biraz zor su ksçırırız en iyisi bir bardak soğuk su içip ferahlıyıp kendimize gelelim...

Kansav
28-01-2005, 09:49   |  #75  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Sanırım su kulaklarına değil de başka yerlerine kaçıyor.Ben zaten soğuk suyu içtim bile.Sindirmek veya geri çıkarmak için Şubat sayısını bekliyorum...