evet mutemelen, birde o/c yaptığında psu gereken gücü sağlayamadığından performansı firenliyor sanırım,
bende 3.6 ghz tam yükte 58-60 dereceyi geçmiyor.
evet mutemelen, birde o/c yaptığında psu gereken gücü sağlayamadığından performansı firenliyor sanırım,
bende 3.6 ghz tam yükte 58-60 dereceyi geçmiyor.
akasa zen kullanan birini buldum. ahmet abi senin kasanın içinden çıkan 520w psu nedir ? saqat bişi mi ? iyi diye düşünüyorum %50 o/c ama.
işlemciyi oc ettiğim zaman zaten oyunlarda hiç fps artmıyor
akasa zen kullanan birini buldum. ahmet abi senin kasanın içinden çıkan 520w psu nedir ? saqat bişi mi ? iyi diye düşünüyorum %50 o/c ama.Psu kasa ile birklikte gelen akasa 520w, tabiki thermaltake kadar iyi diyemem ama dandik psu lardan değilişlemciyi %50 o/c ile, amp yani zaten fabrika çıkışlı o/c li olan ekran kartımı artı %5 o/c ile imzadaki sistemimi sorunsuz stabil bir şekilde çalıştırıyor.
işlemciyi oc ettiğim zaman zaten oyunlarda hiç fps artmıO dediğinizin olması için iki seçenek var:
1. İşlemci ekran kartına darboğaz yapıyorsa, "overclock" yapıldığında FPS artar. Aksi takdirde tabi ki etkilemez.
2. FPS artışı için ekran kartına "overclock" yapmanız gerekir.
Ekleme: Sizin tam tersi ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyor bir nevi. 3DMARK Vantage testinde işlemci ve ekran kartınız birbirine yakın grafik puanı alır tahmin ediyorum, işlemcinin grafik işleme için test edildiği bir kısım var orada.Son Düzenleme: Süleyman. ~ 01 Kasım 2009 22:44
anakart ile işlemci biraz daha eskisin yakana kadar oc yapacamm
O dediğinizin olması için iki seçenek var:
1. İşlemci ekran kartına darboğaz yapıyorsa, "overclock" yapıldığında FPS artar. Aksi takdirde tabi ki etkilemez.
2. FPS artışı için ekran kartına "overclock" yapmanız gerekir.
Ekleme: Sizin tam tersi ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyor bir nevi. 3DMARK Vantage testinde işlemci ve ekran kartınız birbirine yakın grafik puanı alır tahmin ediyorum, işlemcinin grafik işleme için test edildiği bir kısım var orada.
bende o program yok birde nerden indirebilirim
3D Mark proğramları ücretlidir.
donanımlar uygun da , en son o.c yaptığımda bilgisayarı zor açmıştım :)
ekran kartına o.c yaptım bi faydasını göremedim, bilmediğim için görememiş olabilirim.. :)
psu yu bilmediğim için o.c den uzağım :)
Öğrenmek istemişimdir ama,uygulayamadıktan sonra ne işime yarar ki?
Bizim PSU muz hiç gerçek olmadı ki =)
O.C yapma zamanı geldi artık,1-2 hafta sonra yaparım..
E 5200'ü 3.2 yaparım.Ekran kartını da,o.c ile 4650 den 4830 civarı birşeyler yaparız.yada 4770.
Bunun için rem değişimi şart.en önemlisi Power..
bende de 6600 var 3.7 de şu an ve 8 aydır gayet stabil:) soğutucum sağolsun tık dedirtmiyor..benimde imzamda var sistemim ve 850 watla destekliyorum beslemeyi:) tek eksiğim şu an 64 bit i kurmak için pc ye format atıcak zaman ve çalışan bir optik sürücü..
ayrıca ekran kartım kendinden bi hayli oc li sparkle calibre gtx 260 ona fan ayarı dısında dokunmuyorum..
https://www.chip.com.tr/forum/win ... de-ilk_t134899.html
Flash diskin varsa onunlada format atabilirsin,
ayrıca imzada herhangi bir şey yazmıyor, o yazan yer kişisel sayfan
Ya çok kolay açıyorum Ati Catalyst'i tek tuşa hallediyorum:)))))))))))) Q9550 var aşırtmaya şimdilik gerek yok dedi Süleyman forumdaşım.1-1.5 sene sonra yaparım yeni almışım gibi olur:) nede olsa 2-3 yıl bende daha
https://www.chip.com.tr/forum/win ... de-ilk_t134899.htmlFlash diskin varsa onunlada format atabilirsin,
ayrıca imzada herhangi bir şey yazmıyor, o yazan yer kişisel
İmza desemde kim nereye bakacağını biliyor ne de olsa sıkıntı yok...
flash disk olayını denemekte fayda var teşekkür ederim..
öle kolay değil bu işler ama işte;
https://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html