Uff cok zormuş ya ben dünyada yapamam cok bilgili olmak lazım uff kısaca sen bana tarif etsene benim kapasite fazla yükleme yapınca çöküyo sen şöyle bir özetlesen bana çok makbule geçer hoca be
Overclock yapmayı biliyormusunuz ?
fazla yükleme yapınca öküyorsa oc yaparsan yerin dibine girer..sistemini yazarsan daha kolay yadımcı olur arkadaşlar....
Çok değerli bilgin üye ''alien_fx'' sizi bu konuda hayli deneyimli gördüğüm için yardımınıza başvurmak istiyorum.
MSI anakartımda OC Switch denen bir düğme mevcut, bu düğme nedir? Ne işe yarar?
Teşekkürler
kolay o/c yapmak için. msi in sunduğu bi teknoloji. sanıyorum sendeki şöle bişey;
bide oc jumper var. ama sendeki budur herhalde, oc switch bu.
Bu hususta hayli cahilim, kusura bakmazsanız ne gibi bir işlevi olduğu konusunda daha aydınlatıcı bilgiler rica ediyorum. Yani bu nasıl kullanılır?
amd kullanıcısısın sanıyorum; bu tuşla direk değerleri yükseliyor, yani oc yi kendi yapıyor.
tuşu ittiriyorsun.
oc yapılmış oluyor.
Hoca senden cevap bekliyorum ökme meselesi için değil çökme meselesi için lütfen beni aydınlatın..
Tek tuşla stabil OC. yani.
Harikaymış, hemen denesem herhangi bir sorunla karşılaşmam değil mi?
İşlemcim Athlon II x2 250
Birde bu düğme yalnızca işlemciyi OC yapıyor değil mi? Diğer donanımları zorlamasın, sıkıntı doğmasın..
ne çökmesi nedir skıntı ?
OverClock , Hız aşırtma başlı başına bir risktir. Donanım üreticilerinizden AMD - İNTEL - ATi - NVİDİA v.s.. Vs. onlar dahi sorun çıkmayacağını garanti edemezler...
OverClock yaparken Bilgisayarınızın elinizde kalabileceği ihtimalini düşünerek hareket ediniz , doğacak hehangi bir sorunda buradaki hiçbir arkadaş bundan sorumlu olmayacaktır bilginize(OverClockeRlar ;) )...
sisteminiz nedir ? söleyin ona göre cevap vereyim.
İşlemci: AMD ATHLON II X2 250 3.0GHz 2MB AM3 938pin
Kasa: FEEL EC16-BB FL550 SİYAH 400W
Anakart: MSI 770-C45 AMD770 DDR3 AM3
Bellek: 2 GB DDR3 1333 MHz CL9 KINGSTON
Sabit Disk: 500 SAMSUNG 7200 SATA2 16MB
Ekran Kartı: SAPPHIRE ATI HD4670 512MB DDR3
kasadaki psu sakat. oc yaparken sıkıntı yaşarsınız.
bnm işlemci 58 derece ama ağır bişeyde hiç yapmıyorum kullanmıyorumda ztn
2.1ghz core 2 duo 3 mb önbellek t8100 notebook işlemcisi hep 58-59-57 derece fazlamı bi işlemci ortalama kaç derecede yanar