dürüst olalım. overclock yapmayı biliyormusunuz ?
işte nasıl overclock yapılır, overclock nedir vs;
https://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html
Overclock yapmayı biliyormusunuz ?
ileri seviye de olmasa da anakartımın ve stok fanımın izin verdiği ölçüde yaptım bir şeyler ((:
o overclock riskli olabilir ama anlıyorsan çocuk oyuncağı.
aa, tabi. bilmiyorsan hiç kurcalama.
uzman overclock'cu değilim ama 1 işlemciyi %25 oc edebilirim q9550'yi 2,83 ghz'den 3,5 ghz'ye kadar oc ettim ama günlük kulanmıyom gerek olmuyor hemde ekran kartı kaldırmıyor ekran kartı yüzünden 2,7 ghz'de kulanıyom
eskiden olsa riskli işlerdi evet ama şimdi üretilen board ve cpu larda bir özellik olarak geçiyor overclockability .. biostan bir kaç ayarlama yapmak yeterli yüzeysel bir overclock için .. demek istediğim yani üreticilerde artık işlemci ve anakartları tüketiciler overclock yapsın diye ona göre üretiyor , riskli değil yani sınırları zorlamadıktan sonra ..
uzman overclock'cu değilim ama 1 işlemciyi %25 oc edebilirim q9550'yi 2,83 ghz'den 3,5 ghz'ye kadar oc ettim ama günlük kulanmıyom gerek olmuyor hemde ekran kartı kaldırmıyor ekran kartı yüzünden 2,7 ghz'de kulanıişlemciye o/c yaparken ekran kartını alakadar eden bir durum söz konusu değil, muhtemelen senin psu yada fan nedeniyle bir sorunun vardır, işlemci fanın stok fan mı psu kaç watt ve markası nedirson olarak ekran kartının modeli nedir?
Son Düzenleme: Ahmet_79 ~ 01 Kasım 2009 22:05
yok ekran kartının performansı aşırı düşüyor gta 4'full kasıyor işlemci ekran kartını boğuyor yüzden
ekran kartı nvidia 9500gt
9500gt tabiki kasar full detayda onun işlemci ile alakası yok
fan ve psu nedir?
Şu ana kadar herhangi bir donanım yakmadigimdan korkusuz ve profesyonel bir şekilde o.c yapıyorum donanımlarımın izin verdigi sürece.Örnek olarak HD4770 powercolor kartıma asus top bıos yükleyerek şu anda 1001@1050 de kullanıyorum ::) Birde işlemcim var E4600 3.1 GHZ ye kadar o.c yapabildim beni sınırlayan ise ankartımın köprü voltajı :) Isı olarak %100 tam yükte max 37 derece görüyorum XD 2.4GHzden o.c lenmiş bir cpu ya göre oldukça iyi bir ısı degeri sanırım :)))
fan stok fan ama yakında ocz soğutucu alacam psu 390W cooler master
demek istediğim ekran kartı 2,7 ghz'de 3,4 ghz'den daha çok performans veriyor test sonuç bu oluyo
sen neden böle bi mesaj atma ihtiyacı duydun ?önce ben sordum ama yinede çevaplayayım
sakın art bir niyet arama bu forumda alışanlık genelde sorunlar, yenihaberler, sistemler ve programlar tartışılır. insanların ne bilip ne bilmediğini sordunuz bu da bana garip değilde değişik geldi belkide size göre özel bir sebebi vardır neyse kardeşSon Düzenleme: ErKaN-23 ~ 01 Kasım 2009 22:17
fan stok fan ama yakında ocz sootucu alacam psu 390W cooler masterEvet böyle olması doğal, fan ve iyi bir psu aldığın zaman bu sorun ortadan kalkacaktır
demek istediğim ekran kartı 2,7 ghz'de 3,4 ghz'den daha çok performans veriyor test sonuç bu oluyo
misal o işlemci bende olsa 3.8 ile 4.0 ghz civarına sorunsuz çıkartabilirim satabil bir şekilde, fan ve psu farkı.
yok hayır. katılım olsun. o/c yapmayı bilen sayısı ile bilmeyen sayısına bakalım diye. yani katılım olsun diye.
Alıntı:
önce ben sordum ama yinede çevaplayayım sakın art bir niyet arama bu forumda alışanlık genelde sorunlar, yenihaberler, sistemler ve programlar tartışılır. insanların ne bilip ne bilmediğini sordunuz bu da bana garip değilde değişik geldi belkide size göre özel bir sebebi vardır neyse kardeş