Sality Virüsü

ByNwo
01-06-2013, 21:27   |  #1  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
320 mesaj

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim.Bunun için herkesten özür dilerim.
Uzun süredir bilgisayarımdaydı avg sality programı ve kayspersky sality killerla sildim kalanlar oldu biçimlendirdim yedeği haricilerimde var diye 2 haricim var biri 750 gb biri 2 Tb ama kayspersky sality killer haricileri taramıyor içindeki verileri bilg atıp taratip geri atma ihtimalimde yok az bir veri yok çünkü Verileri silme şanşımda yok Kesinlikle verilere dokunmadan sadece virüs gitmeli Ca hariç bir program bir çözüm yolu yokmu ? Kuzenim giresunda yaşıyor o hocasına götürmüş cd  koyma yerleri gibi harddiskini koymus 2 kod yazmış bilg taktığında veriler vardı ama ilk aldığındaki gibi performans alıyormuş benim öyle bir şanşım yok yokmu bunun bir çözüm yolu ? TEKRAR söyleyeyim veriye kesinlikle zarar vermeyecek.İLginiz için teşekkürler.

Kamoonnn
01-06-2013, 21:30   |  #2  
Kamoonnn avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 24
607 mesaj

Bilgisayarı güvenli modda combofix ile tarat

ByNwo
01-06-2013, 21:56   |  #3  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Hocam çoğunun yorumuna baktım daha kötü oldu diyenlerde var bazıları silindi diyende var 1 2 tane kaldıktan sonra bi anlamı yok 2 gün sonra hepsine bulaşıyor ve Asla dosyaları silmemesi lazım onarması lazım...

ByNwo
01-06-2013, 23:18   |  #4  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Avgnin toolu tüm salityleri silmedi bir kaçini siliyor bir kaçina bir şey yapamiyor bana dosyaları onarıcak sadece taratmayla tüm salityleri silecek bir virüs yokmu avg Premium var zaten ama direk siliyor onarmıyor ? bluray fil arşivlerim var programlama verilerim bir sürü programlar var Hangisini indireyim kullanayım onarması lazım silmesi değil ?

murat5038
01-06-2013, 23:23   |  #5  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Çok karıştırmışsınız ortalığı Sality virüsünün tek çaresi Kaspersky Rescue disktir. Bununla Full scan tarama yapıp Temizledikden sonra Bilgisayara Kaspersky IS yükleyip tekrar sistemi full scan yaparsanız birşeyi kalmaz dosyalara da zarar vermez. Virüsleri Önerilen(Recomanded) hangisi yazıyorsa Ona tıklamanız gerekli. İmzamda hepsi var dediklerimin ordan alıp kullanabilirsin.

Combofixi kullandı isen dosyalarının çoğu silinmiştir. Diğer yukarda çözüm için verilen yazılımlarda dahil dosyalarınıza zarar verir.

Taramalar bitip Virüsleri sildikden sonra Kaspersky IS ile Usb ile bağlanan her tülü belleği olan şeyi bilgisayara tak ve virüsten tarat hepsini, usb bellek harici disk vs yani. Dediklerimi doğru yaparsan sadece gerçek virüs silinir dosyalarına zarar vermez, Virüs uyarısını bütün exe lerde bulacaktır ama korkmana gerek yok dediğimi seçip yaparsan sadece onarma yapıp gerçek virüsü silecektir.

Son Düzenleme: murat5038 ~ 01 Haziran 2013 23:31
ByNwo
01-06-2013, 23:29   |  #6  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Bilgisayarda büyük ihtimalle yok şuan avg le tarattim hiçbir şey yok bir sürü programla regediti kontrol ettim ondada sorun yok.Hariciler için şimdi ben Kayspersky rescue diskle napacağım ? :) Yapılışlarının linkleri yokmu int hep farklı farklı şeyler var :) :)

damlakatre
01-06-2013, 23:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
164 mesaj
Alıntı: murat5038  
Çok karıştırmışsınız ortalığı Sality virüsünün tek çaresi Kaspersky Rescue disktir. Bununla Full scan tarama yapıp Temizledikden sonra Bilgisayara Kaspersky IS yükleyip tekrar sistemi full scan yaparsanız birşeyi kalmaz dosyalara da zarar vermez. Virüsleri Önerilen(Recomanded) hangisi yazıyorsa Ona tıklamanız gerekli. İmzamda hepsi var dediklerimin ordan alıp kullanabilirsin.

Combofixi kullandı isen dosyalarının çoğu silinmiştir. Diğer yukarda çözüm için verilen yazılımlarda dahil dosyalarınıza zarar verir.

diğer programlardan kastın eset in rescue disk i ve de avg nin tool u ise ben hep bu şekilde temizledim ve de herhangi bir şekilde de zararları olmadı...malwarebytes ve de spyware içinde sistemde kalan trojan için kullanırım onlarda da herhangi bir sorun yaşamadım...Uzabtısı exe ya da msi olan dosyalrı zaten haar görmüş durumda olacak taramadan sonra video - resim ya da office dökümanlarına herhangib ir zarar gelmicektir zaten...

Son Düzenleme: damlakatre ~ 01 Haziran 2013 23:33
ByNwo
01-06-2013, 23:36   |  #8  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Biraz relax.Şimdi Ben hangi programları indiriceğim neler yapcağımı programların sırasına göre 1,2,3... diye sıralarmısınız kayspersky rescueyi indiriyorum başka ? Ve kesinlikle onarıyor dimi ? Risk almayı sevmiyorumda Dans

murat5038
01-06-2013, 23:40   |  #9  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Alıntı: ByNwo  
Biraz relax.Şimdi Ben hangi programları indiriceğim neler yapcağımı programların sırasına göre 1,2,3... diye sıralarmısınız kayspersky rescueyi indiriyorum başka ? Ve kesinlikle onarıyor dimi ? Risk almayı sevmiyorumda Dans

Kaspersky Rescue ile sistemi boot edeceksin kendi sitesinde var yapamazsan ingilizcen varsa vereyim yoksa anlatırız önceden anlatmışdım ama konuyu şuan bulamam.

Bununla İlk önce Bilgisayarını taratacaksın hdd değil sistemde hala kalmıştır avg ile taradı isen çoğunlukla zarar vermiştir.

Rescue ile tarama yaptıkdan sonra Kaspersky IS kurup normal Bütün belelkleri takıp virüsten taratacaksın bu kadar harici başka programlara gerek yok.

ByNwo
01-06-2013, 23:43   |  #10  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Kaspersky Internet securutiyle haricileri taraticam ama ondan önce rescue ile sistemi boot edicem lakin Kaspersky IS onarıyormu salitiyleri birde İngilizcem iyi ama okadarda deil :)

murat5038
01-06-2013, 23:44   |  #11  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Alıntı: damlakatre  
diğer programlardan kastın eset in rescue disk i ve de avg nin tool u ise ben hep bu şekilde temizledim ve de herhangi bir şekilde de zararları olmadı...malwarebytes ve de spyware içinde sistemde kalan trojan için kullanırım onlarda da herhangi bir sorun yaşamadım...Uzabtısı exe ya da msi olan dosyalrı zaten haar görmüş durumda olacak taramadan sonra video - resim ya da office dökümanlarına herhangib ir zarar gelmicektir zaten...

Evet eset ve AVG rescue araçları tam anlamı ile Silemiyor ve dosyalara zarar veriyor. Malwarebyte ve spy remover gibi araçlara zaten gerek yok Bunları doğru düzgün silse idi avg ve eset önermeye gerek yoktu. Kaspersky rescue hepsini ne var ne yok siliyor geride bırakmıyor zararlıları.

AVG ve esetin araçları da Kaspersky gibi kurtarma aracı olduğundan aynı görevi görüyorlar.

ByNwo
01-06-2013, 23:47   |  #12  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Rescueyi indirdim şimdi kurayımmı ? Birde haricilerimi takayımmı rescue tararken bir şey daha avg zarar veriyor bir kaç Office dosyamı açamaz oldum avg tooluyla taratmıştım 750 gb takılıyken demekki o yüzden...

murat5038
01-06-2013, 23:50   |  #13  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Kaspersky Internet securutiyle haricileri taraticam ama ondan önce rescue ile sistemi boot edicem lakin Kaspersky IS onarıyormu salitiyleri birde İngilizcem iyi ama okadarda deil :)

Ters anlıyorsun yazdıklarımı iyi oku. İlk önce rescue sonra KIS.

kaspersky Sadece gerçek zararlıyı bulup siler dosyalarına zararı olmaz. virüs olarak görünen Exeler gerçekde virüs değil diğer antileri kandırmak için yapılmış bir virüs bu:) Kısaca aldatmöaca uygulayıp virüs diye diğer antileri tuzağa çekiyor bu virüs ve antivirüsleri engelliyorlar haliyle antivirüsler de exe formatın da olduğundan çalışmaz hale geliyorlar. Eğer Başından beri kaspersky kullanıyor olsa idin Bu zararlıya yakalanmayacaktınız. Çünkü virüs girmeden önce tek ayakta kalan antivirüs kaspersky diğer antiler virüsü ya bulup silemiyor ve sonrasında çöküyor yada direk çöküyor.

ByNwo
01-06-2013, 23:51   |  #14  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Wow gezginlerden iso olarak indi imgburnla dvdye yazmak zorundayım dimi ? bide ondan sonra napacağım şunları bir yere yazayımda yarın dvdyle halledeymi sıktı artık bu sality...

murat5038
01-06-2013, 23:53   |  #15  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

Burdan resimlere bakıp boş usb belleğine yazabilirsin.

https://support.kaspersky.com/8092

ByNwo
01-06-2013, 23:53   |  #16  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Hocam avg de yakalıyor onla ilgisi yok ben torrentten indirdiğimde önemli bir şey değildir diye avgyi kapatıp oyunu açıyodum /virüslü oyunu/ sanırım hep bu yüzden...

murat5038
01-06-2013, 23:55   |  #17  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Wow gezginlerden iso olarak indi imgburnla dvdye yazmak zorundayım dimi ? bide ondan sonra napacağım şunları bir yere yazayımda yarın dvdyle halledeymi sıktı artık bu sality...

gezginlere gerek yoktu imzam da hepsi mevcut. Anlatımı da yukarda verdim.

murat5038
01-06-2013, 23:57   |  #18  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Hocam avg de yakalıyor onla ilgisi yok ben torrentten indirdiğimde önemli bir şey değildir diye avgyi kapatıp oyunu açıyodum /virüslü oyunu/ sanırım hep bu yüzden...

Ben hepsinin ne olduğunu biliyorum kardeşim kaç senedir Bu virüsle Karşılaşıp sildiriyorum herkese.Bulup geride artık zararlı bırakmadan silmesi önemli bulması önemli değil. En çok varyantını kaspersky biliyor ve En başda bulup veritabanı na ekliyen Kasperskydır.

ByNwo
02-06-2013, 00:00   |  #19  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Şimdi rescueyi yaparken harici diskleri takmam gerekiyormu ? gerekmiyorsa direk İnt securityle haricileri taratayım temizlesin sonra birde dosyaları çoğaltıyor tek tek onlari silcem haricilerden bir sürü vardır oyunun içindeki tüm dosyaları falan... onu geçtim Yani şimdi int securtiy ile taratsam dosyaları silmeden onarsa haricileri çıkarsam sonra rescueyi yapsam anladığım rescue bilgisayarı tarıyor ? tersmi olur ?

padisah
02-06-2013, 00:01   |  #20  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/sal ... in-ben_t101137.html burayı incele ayrıca imzamdaki güvenlik tavsiyelerini oku.Göz kırpma

murat5038
02-06-2013, 00:10   |  #21  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Şimdi rescueyi yaparken harici diskleri takmam gerekiyormu ? gerekmiyorsa direk İnt securityle haricileri taratayım temizlesin sonra birde dosyaları çoğaltıyor tek tek onlari silcem haricilerden bir sürü vardır oyunun içindeki tüm dosyaları falan... onu geçtim Yani şimdi int securtiy ile taratsam dosyaları silmeden onarsa haricileri çıkarsam sonra rescueyi yapsam anladığım rescue bilgisayarı tarıyor ? tersmi olur ?

Rescue yaptırmamın amacı Antivirüsleri kurarken virüsün kurlum dosyasına engel olmaması. Eğer kurabiliyorsan KIS direk kur ama zaman kaybı yaşamayasın diye diyorum sorun çıkması ihtimaline karşı. KIS yükleyip Sonra bellekler takıp Fullscan yapın tek tek uğraşmayın tüm sistemi ve takılı aygıtları tarar bu sayede.

ByNwo
02-06-2013, 00:15   |  #22  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Saolasın hocam şimdi çaktım köfteyi.Yarın %90 deneyeceğim %10 ölme ihtimali :) Kurtulursam su virüsten acayip rahatlıcam harbiden sıkıyor bilgisayarda yok sanırım ama yine senin dediğin gibi yapayım ne kaybedebilirim ki internette bakmadığım yer kalmadı yabancı sitelerede bakıyorum anladığım kadarıyla anlamadığımı zargan sözlükten anlamlarını bulup bulup uğraşıyodum önceden 1 konu daha açmıştım chipte yanıt gelmemişti şanşımı deneyeyim dedim Saolasın Ve tekrar söyleyeyim avg iyi bir virüs sistemi ama toolu tek başına bi işe yaramıyor.

murat5038
02-06-2013, 00:22   |  #23  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Saolasın hocam şimdi çaktım köfteyi.Yarın %90 deneyeceğim %10 ölme ihtimali :) Kurtulursam su virüsten acayip rahatlıcam harbiden sıkıyor bilgisayarda yok sanırım ama yine senin dediğin gibi yapayım ne kaybedebilirim ki internette bakmadığım yer kalmadı yabancı sitelerede bakıyorum anladığım kadarıyla anlamadığımı zargan sözlükten anlamlarını bulup bulup uğraşıyodum önceden 1 konu daha açmıştım chipte yanıt gelmemişti şanşımı deneyeyim dedim Saolasın Ve tekrar söyleyeyim avg iyi bir virüs sistemi ama toolu tek başına bi işe yaramıyor.

%10 ölme ihtimali derken :) Kurtulamama şansın yok dosyalarda hasar görmez Şimdiki dosyaları kontrol et sonra kaspersky dosyalarımı sildi diyip suç atma, Silen olmuşsa Önceki önerilen antivirüs ve temizleme araçlarıdır.

ByNwo
02-06-2013, 00:26   |  #24  
ByNwo avatarı
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Yok sorun olmaz izinsiz bir şey silmiyor avg eğer silerse tüm harici gider :D anlarım yani :) Saolasın tekrar olucak gibi duruyor anlatışın :)

padisah
02-06-2013, 00:28   |  #25  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj

Üstte verdiğim linki incele.