ohaaa 110 mbps .... o nee yaa?? onunla indirme yapmak için harddiskin bir hayli hızlı olması lazım.Düşünsenize 1 GB 'tı 10 sn'de indirir.Bu durumda en azından HDD 'in sn'de 120 mb yazması gerekir....15 bin rpm sas disk var üzerinde. Yetiyor hızına. Diskten diske kopyalarken 200 mbit ile kopyalıyor.bazen 150 mbps a dayanıyor hız da yüke bağlı.
http://www.youtube.com/watch?v=SWUliBMrS90&feature=relatedVideo KaldırılmışAl buda 1gbps Fransa OVH datacenter daki bir sunucuda test etmiş. Ona ne diceksin. Onun hdd hızı yetmiyor program indirdikten sonra ramden hdd ye yazarken bekliyor bak. (videoda ingilitere diyorda ingilteredeki ovh o kadar hızlı değil. Anlamadığım birşey var ordaki keratalar 1 gbps internet e 60 € gibi birşey ödüyor sunucu başına. Bizde 2 bin tl den aşağı değil TR de. Fark bu işte :D)
Sonunda oldu :)
Şuan bende 70 le dosya çekiyorum bir zamanlar 40 mbs gormuslgum vardı :D
türk telekom santrali galiba yanlışlıkla sizin evin içine kurmuş bizde 1mbit snırsızla cebelleşiyoruz..sömüre bildlğin kadar sömürne santral ile alakası var ne melihin hat ile.sorun speedtestin dosya download flashında.
bir anda çekmiyor bir zaman bekliyor ve bir anda dosyayı indiriyor buda bu hızı doğuruyor.
Uydunet sınırsız tarife 29TL
Orda mb/s diyor ama o mbit olcak.
Arkadaşlar benim de bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.4 gb kotalı internet kullanıyorum TTNet.Görev yöneticisinden baktığımda 100 Mbps olarak görünüyor.Ama tabi bana kotalı net yetmiyor sınırsıza bir şekilde geçebilir miyim?
100Mbps yazan senin pc ile modem arasındaki bağlantı hızı...
telefondan arayarak, internetten başvurarak veya en yakın bayi veya santrale gdip sınırsıza geçebilirsin..
tavsiyem süperonline 10Mbps sınırsız fiber e geçin :D 1MB/s hiç fena değil TR için :D
TTNet sonunda kullandığım NETLIMITSIZ ( 8 Mbps. / Sn.) paketinde hızımı 512 Kbps / Sn.'ye düşürdü :)Merak etme tek değilsin
İlk kurban ben oldum galiba. Dosya indirmelerim 62 Kb / Sn.'nin üzerine çıkamadı. Sayfa açılışları bariz yavaşladı.Speedtest'den sonuçları :
Bu zamana kadar hızı'nın düştüğünü söyleyen görmemiştim kendimde gördüm
Akıbeti benim gibi olan var mı ? Yoksa ilk ve tek kurban ben miyim ?
TTNet'e buradan saygıyla anıyoruzVatana, millete hayırlı olsun ! :)
[/URL]
Buda kota....
[URL=http://img821.imageshack.us/i/ekranalntsb.jpg/]
İyi bari tek kalmamışım :D 2 sokak arkada oturan arkadaşın hızı 6-7 Mbps lanet olsun ya :D
Modemin Progdan baktım 1000 Kb/s 7.5 GB.Ama geçen ay 13 GB'ta 1023 KB/S yazdılar.8 mb/s tarife ama 1 mb/s geldi bikere 26 GB'ye mi ne hiç düşmedi 0.78 den aşağı.Düşşe zaten pingden online oyun oynayamam.
Internet hızının 0.5 bile olsa sorun olmadığı sürece 30-40 ping'i aşman çok zor. Denedim biliyorum :) Tabi oyundan oyuna değişebilir ben Counter Strike de denedim :)