"TELEKOM BİZİM" GÖNÜLLÜ GİRİŞİMİ

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
seyfigo
17-06-2005, 22:53   |  #76  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

PARDON YAZIYI YAPISTIRMAMISIM
4NCU SAYFADA !

HERKESE MERHABA,

Icmızde telekom'un bizi ne derece dolandirdigini ancak yurt disinda yasamis ve yurt disindaki internet fiyatlarini

bilenler bilebilir...

Bu ulke de yurumeyen bir seyler varsa bunun tek nedeni tekelci zihniyet'ten kurtulamamaktir...

Bu guzel ulkem'in sevgili telekom'u bize ADSL verirken :

" SIZE KULLANICI ADI SIFRELER VERILINCEYE KADAR UCRET TAHSIL EDILMEYECEK !!! "

DENMISTI (telekom'la yaptigim gorusmeler kaydedildiyse buyursun dinlesinler, bunu yetkili hanimefendi de teyid

etmisti!!!)

Aralik basindan beri arar sorarim, moralim bozulur, onunla yetinir kalirim !!!

Size tek bir ornek verecegim,asgari ucretin 1200 Euro'nun ustunde oldugu Fransa'da 2048 kbps'lik baglanti fiyati +

modem + 63 adet TV kanali+ ulke ici ucretsiz sınırsız free IP Telefon gorusmesini(sabit hatlar icin) kapsayan

paketin fiyati nekadar tahmin edin ???

30 Euro, Evet adamlar bu hizmeti 30 Euro'ya verirken....

Asgari ucretin 200 Euro'nun altinda oldugu bu guzelim ulkede bazi zihniyetler, birakin ip telefonunu, televizyon

kanallarini, ne modem'in ne de mail adresinin olmadigi 256 kbps'lik bir baglantiyi bize, bugunun merkez bankasi

kuruyla 42 Euro'ya reva goruyorlar !!!

Mantik ve Adalet'in, insana sayginin bu zihniyetin neresinde oldugunu cok merak ediyorummmm ????

SON SOYLECEGIM SEYYY

YAZZZIKKK, BU ULKE INSANINA COK YAZIKKK

SEVGILI TELEKOM YETKILILILERI

REVA MI BU YAPILANLAR ???

VERILEN BU HIZMET ???

LUTFEN ARASTIRINIZ, UCRETLERIN TURKIYE'DEN EN AZ 5.5 KAT FAZLA OLDUGU AVRUPA' NIN
HANGI ULKESINDE INTERNET HAYAT STANDARDINA ORANLANDIGINDA BU KADAR PAHALI ???

DUNYANIN HANGI ULKESINDE VAR BU TELEKOM ANLAYISI ???

SAYGILAR SUNARIM

free_x_man
18-06-2005, 15:40   |  #77  
Yıllanmış Üye
475 mesaj

arkadaşlar yapmayın kanmayın bu oyunlara hükümetler tüm bu kazıkları soygunları adam kayırmaları bilinçli olarak yapıyor.maksat fiyatları yüksek tutmak,teknolojik gelişimi engellemek,telekomun tekel olarak elinde tuttuğu bu müthiş kar ve hizmet potansiyelini engelleyerek halkı bıktırmak galeyana getirmek ve en sonunda da bakın bu iş böyle olmuyor satalım bunu bir özel şirkete(o özel şirket de meclisteki etkili vekillerden birinin yağeni ya da daha da kötüsü ki şu an öyle görünüyor yabancı bir şirket oluyor)kurtulalım diyecekler adamlar katirilyonluk para basan kurulu bir düzeni olan ve engüzeli de içpazarda rakibi olmyan bir tekeli bedavaya alacaklar.senin paralarını toplayıp isviçre bankalarına yatıracaklar.uzun lafın kısası senin ülkeni para ile parça parça satın alacaklar.ben o yüzden diyorum ki iyi bir geleceğin başlangıcı vatan sevgisinden başlar vatanını seven her türkiye cumhuriyeti vatandaşı ilk önce bu bedavaya satılan kamu mallarının satışına engel olmalıdır.bu gün vatan savunması petkimden tekelden türk telekomdan başlar.bir şey daha google da telekom stışı kazığı vb şekillerde arma yaparsanız bakın neler çıkıyor ortaya.gelmeyin bu oyuna.telekom satılmasın çalışanları adam gibi çalışsın yönetenler adam gibi yönetsin hükümetler sermayeci değil halkçı olsun.bizim kavgamız da bu olmalı zaten.
bu yazıyı neden yazdım?cevap daha önce de açılmış olan konu da dahil bazı arkadaşlarımızın satılmasına sıcak baktığını gördüğüm için yazdım.okuma zahmetine katlanan tüm arkadaşlarıma teşekkürler.

Recep Baltaş
19-06-2005, 10:17   |  #78  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

05/02/2004 tarihinde konu açılmışyani bir yıldan fazla bir süre geçmiş olayın üzerinden...Bu gün geldiğimiz nokta ise şu...Telekom son nefesini veriyor....ha satıldı ha staılacak.....

BAŞARDIK

Nihayet telekom un tarihin tozlu sayfalarından kalma çalışanlarından kurtuluyoruz.Bilirisiniz sizde...118 i arayınca karşınıza çıkan bayanın ses tonuna hiç dikkat ettinizmi...sanki beşik sallamış...yorgun argın bıkmış..sanki ne var..der gibi bir tonla yanıtlıyor telefonu...

Ya ADSL destek hattı....adamlar belkide ADSL in açılımını bilmiyor eski santralciler ADSL ci olmuş...

telekom u satıyoruz...Azıcık üzülüyorsam namerdim...kesinlikle acımıyorum..

Hatta bende telekom gidiyor bir tekme de bizden kampanyasını başlatırım gerekirse

Şunu asla unutmayın...Türkiye de devlet in yönettiği her kurum yiyicilerin yuvası olmuştur....
ERDEMİR...TELEKOM...ÇAYKUR...TEKEL...THY

Bukurumların yiycisi o kadar bolki bulardan kurtulmanın tek yolu özelleştirme....

SATILSIN Desteğimi esirgemeyeceğim...

Telecom Italia yada başka bir türk kurum veya yabancı kim alırsa alsı....satılınca 30 € ya 20 000 k bayramı yacam....

mrcplus
19-06-2005, 11:27   |  #79  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

neden devlet ticaretle uğraşsın ki.Devletin uğraşacaı şey eğitim sağlık ve güvenlik bunların dışındakilere karışmasına gerek yok ki.Ne o öyle havacılıktan denizciliğe çaydan şekere her şeye el atmış.Ben açıkçası bu özelleştirme karşıtlarına anlam veremiyorum.Yani sanki vatanı satıyormuş gibi devlet bir hava veriliyor.ARdı ötesi bir fabrika yada bir alandaki işletme yetkisi geçiyor.Ne yani adamlar orayı alıp üs mü kuracaklar silah filanmı depolayacaklar???.Birde eğer biz kendi ülkemizdeki bu gibi özelleştirmeleri engellersek neden yurt dışında bizim açtığımız fabrikalara vs lere izin veriyorlar ki??.Onlarda vermesin izin ozaman.Böle kendi içimizde oturalım şekeri devlet yapsın orada halkımız çalışsın sonra halk devletten aldığı parayı yine devlete versin sonra oda o parayı bize versin.Para bitince devlet nasıl olsa para basar sorun olmaz!!!

Recep Baltaş
20-06-2005, 17:53   |  #80  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Onlar karşı çıkıyor çünkü onlar da yiyor....Yiyicilerin sonu geliyor....

lazrailefsanesi
20-06-2005, 20:34   |  #81  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Ben özelleştirmeye karşı degilim ama kar yapanın satılıp,zarar edenin devlet elinde tutulmasının da özellestirmeyle hicbir alakası yoktur.Aslında KİT lerin hepsi zamanında kar eden kurumlardı ve zamanında gercekten kurulması gereken kurumlardı.Sonucta ülke yeni kuruldugu zaman ataturk dısa muhtac bi ülke olmayalım kendi ürünümüzü kendimiz işleyelim diyerek kit'leri baslattı.O zamanlar özel sektör olmadığı için bu işi devlet üstlendi ama zamanla politikacılar kit'leri bir oy yeri olarak görmeye basladılar.Tanıdık tanımadık kendi parti adamı olsun,işten anlayıp anlamaması önemli degil her kesi buralarda ise aldı ve günümüzdeki sorun ortaya cıktı.
     Simdi kurumlar arasında koordinasyon eksikliğinden yakınıyor herkes niye? cünkü kuruma torpille giren adam baska yerde baska is yapamıyacagını bildigi icin hayatında ki tek amac kurumunda ki konumu korumak.Devlete, millete yardım umrunda degil.Bi sıkıntıda ici boyle tiplerle doldurulan KİT lerin gereksiz fuzuli ve isten anlamayan insanlar yüzünden artık kar edememesidir.Bu asamaya iyi kotu her ülke yasadı.Simdi buna bir cözüm olarak özellestirme fikri atıldı.Yani zarar eden kurumların satılması.Ama biz inatla altın yumurtlayan tavuklarımızı satıyoz,kart horozlar gene kümeste.En basit ve güncel örnegi izmir demir celik'in satılmaya calısılmasıdır.Borsaya meraklı bir arkadasınız varsa ona bir sordurun izmir demir celik son 6 yıl icerisinde birkez bile hisseleri dusmus mu diye? ben soyliyim hayır.Her zaman kar eden bi kagıttı.Sabancının kagitları dustu ama.Ve bu sirket yıllık karının 2 katı fiyatına satılıyor.Ne anladım ben bu isten.Alan sahıs iki yılda aldıgı yeri amorti edecek,uzmanlar ise yıllık karının 8 10 katından satılmasının bile mumkun oldugunu soyluyorlar.Boyle özellestirme olacaksa ben istemiyorum.Ayrıca özellestirme yapacak devletin kontrol mekanizması yüksek olması lazım.Türkiyede kayıt dısı ekonomi yüzde 50.Buda ayrı bi celiski.Bunun haricinde bazı seylerde prestij meselesidir.Satılmaması gerekir.Üc tarafimi denizlerle cevrili ama bi gemimiz bile yok.Olan uc gemi hurda fiyatına özellestirme adı altında satıldı alan sahıs gemiye hicbir ekleme yapmadan bir tanesini aldıgının 3 katı fiyatına ıtalya ya sattı.Simdi bu adam bunu üc katına italya ya satabiliyorsa biz bu adama niye bedava veriyoz bu gemiyi.Yok beceremiyorsan satmasını modernize et gemiyi kar etmesini sagla.
Bizde özellestirme sadece göz boyamaktan ibarettir.Bu telekom icinde boyle baska kurumlar içinde boyle.Zarar eden kurumları satıyoz deniliniyor yıllardır.Zarar eden hangi kurumlar satıldı biri cıksın acıklasın.ben diyim yok.Hem kar eden veya belli bir calısan cıkarıldıgında kara baslama potansiyeli yuksek yerler satıldı asıl devlete zarar eden kurumların hepsi hala devletin elinin altında duruyor.

lazrailefsanesi
20-06-2005, 20:48   |  #82  
Yıllanmış Üye
1,393 mesaj

Aklıma birsey daha takıldı.Telekom yarın satıldı devredildi diyelim.Tarifelerin ucuzlayacagını,bant genisligimizin 1 gb'a ucacagını kim garanti ediyor? Avusturalya da gms operatorleri 1 den 6 ya cıkınca rekabet yüzünden yüzde 80 fiyatlarda düsüs gerceklesmis.Burası Türkiye ama 6 senedir faturalı turkcell kullanıyorum ve hic %80 lik dusus yasadıgımı hissedemedim.20 milyon vergi 30 milyon konusma ücreti ödemeye devam.Simdi telekom'u alan firmaya devletin ne gibi yaptırımı olacak.Uzanın elinden telsim'i alması bile kac yıl sürdü.Simdi bana oyle saf saf birden baskınla sayın baskabanımız el koydu demesin.O kurum yıllarca hizmet verdi ve envai cesit is dondurdu.Ama devletin devlet oldugunu ona gostermesi icin yıllarca ugrasıldı.Simdi telekom'u uzan gibi biri aldıgını düsünelim (olur mu olur) ben zarar ediyom suan tarifeler boyle kalacak baglantıda bi süre 256 olacak dedi.Devlet ne gibi bi yaptırımda bulunacak? bunu alan adam bizim gibi sıradan vatandas degil bi suru politakaci arkadasıda olacak.Cevap vermek isteyen bunuda göz önünde bulundursun lütfen.

mrcplus
20-06-2005, 23:12   |  #83  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

hizmetin garantisi olmaz..Birde yarına kim çıkacagını garanti ediyor??

Son Düzenleme: mrcplus ~ 20 Haziran 2005 23:13
theironman
21-06-2005, 07:27   |  #84  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

kimse

lazrailefsanesi
21-06-2005, 11:06   |  #85  
Yıllanmış Üye
1,393 mesaj
alıntı:
Gönderen : mrcplus

hizmetin garantisi olmaz..Birde yarına kim çıkacagını garanti ediyor??

Yarına cıkacagını garanti kimse edemez ama normalde herkes hizmet garantisi bekler,ister buda hakkıdır.Otobus bileti alırken seni oraya götürcegini beklersin.Yarı yolda ben gitmiyom dese otobüs,cingan cıkmaz mı? paranı geri almaz mısın? normali bu olması gerek ben mi yanlış biliyorum?

mrcplus
21-06-2005, 20:03   |  #86  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

o garnti kısmına girmez hizmet garantisi şu nedenden olmaz onu yapması zorunludur.Bir otobusun yarı yolda durup ben gitmiyorum demesi mantık hatası olur çünkü otobusün görevi yolcuları son durağa taşımaktır.Ve bozulma kaza vs gibi haller dışında otobus mutlaka son durağa varır.Çünkü bununla bağlantılı olan şeyler vardır.Eğer otobus o şekilde yaparsa yarı yolda durma meselesi hiç kimse o otobuse binmez ve otobus para kazandırmaz.??.

lazrailefsanesi
22-06-2005, 13:33   |  #87  
Yıllanmış Üye
1,393 mesaj

EE telekom'u alan adam ben paramı catır catır alıyom hizmet filanda vermiyom bunla idare edin diyince bu ne olacak.Neyse zaten gidiyom gider ayak sürtüsmeyelim herkes kendine iyi baksın Gülümseme
Allah bağlantınıza zeval vermesin,bilgisayarınızı trojenden,virüsten uzak tutsun.

...AMİN....

Der Rote BaroN
26-06-2005, 17:49   |  #88  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Kablo neti kapattırdığım halde 2 aydır fatura geliyordu. İlla gidip müdüre çıkmam gerekti! TELEKOM özelleştirilse de kurtulsak artık.

Recep Baltaş
10-07-2005, 02:58   |  #89  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

telekomusatın alan admın açıklaması
"Fiyat indirmi yok ama aynı fiyata daha yüksek kapasiteler sunacağız..."
ADLS hakkında muhabirin sorusu üzerine....

theironman
10-07-2005, 09:48   |  #90  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

aslında bu daha iyi, yani fiyat indiriminden daha önemli hız artışı benim için.