"TELEKOM BİZİM" GÖNÜLLÜ GİRİŞİMİ

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
hasanyasin
05-02-2004, 09:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj

Internet>>Internet Erişimi>>Türk telekom ADSL Rezaleti başlıklı konuya cevap yazarken bir şey geldi aklıma. Bahsettiğim konuyu okuyun önce lütfen...

alıntı:
Ne dersiniz, böyle bir girişim başlatalım! Varım diyenler çıksın ortaya. Ben şimdi yeni bir konu açıyor ve burada yazdıklarımı oraya taşıyorum... Haydi hayırlısı...
Evet ben başlatıyor ve destek bekliyorum. Herkes desin ki destekliyorum, ben de varım! Bir eylem hedefleri listesi de yayınlamıyorum şimdilik. Özgür bir "hareket" olmalı bu ve herkes neler beklediğini söylemeli. Evet, katılım bekliyorum. Şikayet edip durmak bir şey değiştirmiyor. Eleştirmek, konuşmak bir anlam taşımıyor. Konuşan Türkiye olmayı başardık hemen hemen, artık "Çözüm Üreten Türkiye" olmak gerekiyor.

Haydı arkadaşlar, hep birlikte olur, bir araya gelebilirsek başarabiliriz. Buradan çıkacak sonucu cumhurbaşkanına, başbakana, bakanlar kuruluna, milletvekillerine, bilgi için telekoma, tüm ulusal televizyon ve gazetelere bildireceğim ve yurt çapında duyurmak için elimden geleni yapacağım. Tek istediğim katılımınız ve destek olmanız. Bir araya gelince neler yapılırmış göreceğiz hep birlikte... Gülümseme

Bu arada birileri çıkıp, boşuna uğraşmayın özelleşecek falan diyecektir mutlaka, şimdiden cevabımı vereyim: Telekomun özelleşmesi, öyle "al kardeşim, tepe tepe kullan" tarzında bir satış olmayacak. Bu kurum üzerinde bir çok resmi kurumun büyük etkisi devam edecek. Yoksa bütün ülkeyi bir tekele bağlamak fikri ancak konunun yabancısı olunduğunu gösterir.

Son Düzenleme: hasanyasin ~ 06 Şubat 2004 00:13
prozac
05-02-2004, 19:24   |  #2  
Taze Üye
11 mesaj

Ben varım ve elimden ne gelirse yapmaya da hazırım.

Önce şunu belirteyim ki e-posta yolu ile bakanlar, cumhurbaşkanı vb. kuruluşlara ulaşmayı denemeyin boşuna. Ben bundan 2-3 ay önce tüm milletvekillerinin e-posta adreslerine 1,5 ay boyunca hergün e-posta yolladım Türkiye'de internet hakkında görüşlerimi içeren; fakat otomatik yanıtar dışında hiçbiri bana cevap yazmadı. Hatta bazı milletvekillerinin e-posta adresleri hatalı çıktı. Kısaca e-posta dışında bir yol denemeliyiz. Faks ya da telefon olabilir. Faks yağmuruna tutabilir ya da telefonlarını kilitleyebiliriz örnek olarak.

Bir şeyler yaparak duyurmalıyız sesimizi öyle kös kös oturarak hiçbir yere varamayız!

hasanyasin
05-02-2004, 19:31   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Burada yeterli desteği verirseniz, meclise bizzat gidip durumu meclis başkanı, başbakan ve bir çok bakanlar kurulu üyesine anlatacağımdan emin olun. Çevrem çok geniş değildir, yanlış anlamayın... Güvenebilirsiniz bana, merak etmeyin, siz desteğinizi bildirin ve bekleyin. Harekete geçtiğimiz zaman hepimiz şaşıracağız. Öyle şeyler yapacağız ki... Gülümseme

LionHearteD
05-02-2004, 19:44   |  #4  
Taze Üye
10 mesaj

bende destekliyorum kesinlikle...buraya henüz adsl gelmedi.hala dial up kullanmaya mahkumuz hem yavaş hem de çok pahalı istediğim adsl in yaygınlaşması ve fiyatların daha da düşmesi aynı olmasa bile en azından diğer ülkelerdeki fiyatlara yakın bir fiyata inmesini istiyorum...

prozac
05-02-2004, 19:53   |  #5  
Taze Üye
11 mesaj

Türkiye'den ADSL manzaraları, buyrun:

Not: Forum yöneticilerine. Bu bir reklam değil Türkiye'de ADSL işlemlerine nasıl bakıldığının bir örnektir.

hasanyasin
06-02-2004, 00:00   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

ADSL manzaraları ya da Telekomun kazık atması değil meselemiz. Bunları zaten biliyoruz ve buna bir çözüm bulabilmek için bir adım atmaya çalışıyoruz burada. Bu konuya duyarsızca yaklaşmaya devam ederek, bu sorunlarla yaşamayı kabul ettiğimizi de ifade etmiş olacağız. Lütfen desteğinizi bildirin.

Bir girişim bu, lütfen destek olmaya çalışalım. Bu yenilmişlik psikolojisini atalım üzerimizden! Haydi arkadaşlar, kazık yemiş olabiliriz, ağzımız yanmış olabilir; fakat bunlardan daha fazla yakınmanın yeri ve zamanı değil! Sıkıntılarımızı bildireceğiz elbette fakat, kendi aramızda konuşup durarak değil! Gerekli yerlere, gerekli kişilere, uygun bir dille, arkamızda büyük bir destekle..!

Çözüm üretmek gerekiyor bugün. Dünyada küçük adımlarla başlayıp milyonları etkilemiş bir sürü olay var. Bu kadar özgüvensiz olunmaz ki kardeşim! Bir yere varamıyoruz ki; anlat anlat, aynı şey. Bir şeyler yapalım diyorum artık!

Söylediğim gibi, DESTEK BEKLİYORUM! Desteklediğinizi bildirir, Telekom'dan taleplerinizi ve varsa eğer çözüm önerileri sunarsanız sevinirim... Gülümseme

Son Düzenleme: hasanyasin ~ 06 Şubat 2004 00:16
prozac
06-02-2004, 14:29   |  #7  
Taze Üye
11 mesaj

Forum Yöneticilerinden rica etsek de bu konuyu herkesin görebileceği şekilde "duyuru" olarak yayınlasalar. Yoksa biz böyle birkaç kişi kalacağız burada :(

hasanyasin
06-02-2004, 14:46   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Haklısın prozac,
Biraz daha iyi duyurmamız lazım. Yalnız, bunu forum yöneticilerinden rica etmeden önce kendimiz bir şeyler yapalım diye düşündüm ve imzamda bir değişiklik yapmaya karar verdim. Graffika'yla ilgili, boş mesaj gönderilmemesini rica ettiğim satırı silip, yerine bu konuya ilişkin bir duyuru ekleyeceğim. Buraya destek olan herkes de aynı şeyi yaparsa sanırım foruma giren herkes öğrenmiş olur..!

Acem
06-02-2004, 17:38   |  #9  
Taze Üye
18 mesaj

her ne kadar üniversitedeki yurtumda deli hızlı bi internetim olsada
tatillerde geldiğim izmirdeki dial up bağlantım beni öldürüyoru
ödediğim fatura da cabası..

ben de destek veriyorum ama napabiliriz bilmiyorum.

Synan
06-02-2004, 20:33   |  #10  
Yeni Üye
26 mesaj

Şimdi sadete gelelim ne yapıcaz Soru

speedy05
06-02-2004, 22:27   |  #11  
Taze Üye
7 mesaj

Herşeyimizle destek vermeliyiz bu tür durumlara. Ancak bu sayede sahip çıkabiliriz bu vatana... Ana! şiir gibi oldu Gülümseme
Destekliyorum seni ark.

hasanyasin
06-02-2004, 23:57   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi gidiyoruz. Bakın göreceksiniz, bir mesaj yazdım ve neler değişti diyeceksiniz sonunda... Güvenin bana, güvenelim kendimize; haydi arkadaşlar, daha çok katılım, daha çok destek...

Bu arada Synan, tam da 'saded'teyiz şu anda. Gülümseme Desteğe devam edin, burada şöyle birkaç yüz mesaj biriksin, sonra bakın neler olacak...

MaximuS
07-02-2004, 02:13   |  #13  
Taze Üye
3 mesaj

Selam arkadaşlar ...heyecanınıza ben de ortağım...Bir çok insan gibi ben de telekomun uygulamalarından çok rahatsızım ve susmamamız gerektiğinin farkındayım...Ama geçtiğiniz bir konu var...Siz her milletvekiline,başbakana hatta cumhurbaşkanına istediğiniz kadar mail atın,mektup atın hatta gidip ziyaret edin...ya da bu başlık altında 100.000 mesaj biriksin değişen hiçbir şey olmaz[V] .... Bürokrasi forum başlıkları veya maillerle yürümez arkadaşlar.Şikayetinizi hazırlayacağınız güzel dilekçelerle gerekli mercilere ulaştırır ve takip ederseniz bir sonuca ulaşabilirsiniz...
Herkesin dediği ve diyeceği gibi ben de arkanızdayım. Ama bu yolla fazla birşeylere erişemeyeceğinizi de aklınızdan çıkartmayın ...
Saygılar...
Ufukta ucuz internet var...(?)

fena.
07-02-2004, 18:11   |  #14  
Üye
76 mesaj

512 kb adsl in fiyatı aylık 40 milyonun altına giremdikçe internet türkiyede pahalı olacak ve bu forum amacına ulaşamayacak ki bu da TT'nin şu anki planları açısından imkansız hiçbirimiz bunu değiştiremeyiz

hasanyasin
07-02-2004, 18:39   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

GArkadaşlar,
Herkesten tekrar rica ediyorum: Lütfen ümitsizliği, bezmişliği, kabullenmişliği, "GÜVENSİZLİĞİ" terkedelim!!!

Dilekçe yazmayacağız, sadece gidip çay içip geleceğiz diye bir şey mi söyledim? Bir şey çıkmaz demeyin, ÇIKACAK! Siz kendinize güvenin, siz bu ülkeye güvenin, en azından bana güvenin! Gülümseme Göreceksiniz neler olacak..! Bürokrasinin nasıl yürüdüğü ve bu ülkede ya da Amerika'da, Avusturya ya da Afganistan'da bir şeyler yapmak istiyorsanız izlemeniz gereken yollar konusunda ne derece bilgili olduğum konusunda da hepinizi temin ederim. Gülümseme

Lostprophet
07-02-2004, 19:15   |  #16  
Taze Üye
7 mesaj

Bende destekliyorum ama durum şu ki somut birşey yapmadan bir yere varamayız...
Bence forum yöneticilerinden rica edelim ve bu olay ciddi bir şekilde ele alınsın...
Bu arada adsl hakkında olan en önemli(!) gelişme bazı bilgisayar firmalarının bilgisayarlarla adsl modem vermesi zaten ellerinden başka birşey gelmez...

MaximuS
08-02-2004, 02:07   |  #17  
Taze Üye
3 mesaj

http://www.pazarlama.telekom.gov.tr/mus_anket.asp
adresinden telekomun uyguladığı bi anket var hep beraber katılalım...
Saygılar

edolin
08-02-2004, 12:31   |  #18  
Yeni Üye
23 mesaj

Telekom bizim konusunda yapmamız gereken nedir. Yapabileceklerimizi görüşelim.

Quaalude
09-02-2004, 23:29   |  #19  
Yeni Üye
25 mesaj

İnternet sitesi sahibi olan arkadaşlar , sitelerinin baş sayfasına standart(tek tip) bir TT'ye tepki mektubu koyabilirler.Yani site ilk açıldığında kişinin karşına gelecek ilk şey tepki mektubu daha sonrada en altta sitenin ana içeriğine erişim için bir düğme olabilir. Bence böyle birşeye çok sayıda site destek verirse insanlarında ilgisini çeker.Mektubun içeriği ne olacak diyorsanız , aramızda uzmanlık alanı bu tip konular olan avukat arkadaşlar varsa , onlar için böyle bir mektubu hazırlamak çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum.
Böyle bir kampanya (hatırlarsanız) AB parlamentosuna karşı "Yazılım lisansları" konusunda yapıldı (hala yapılıyor olabilir tam bir bilgim yok konu hakkında).Benim düşüncelerim bunlar
Kolay Gelsin

hasanyasin
10-02-2004, 18:44   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Hepinize ilgi ve desteğiniz için teşekkür ediyorum tekrar tekrar. Quaalude arkadaşımızın önerisi de yapacaklarımız arasında olacak mutlaka. Kendisine ayrıca teşekkür ederim.

Şu an internet bağlantısı sorunu yaşıyorum. [GülümsemeADSLiyim] Bu nedenle konuyla ilgili sürprizimi duyurmayı biraz daha geciktirmek durumunda kaldım. Fakat ne olduğunu söyleyeyim şimdiden de daha fazla destek toplayın siz de...

Bir web sitesi açıyorum bu girişim için. İlk hafta bir giriş ve duyuru sayfası olacak sadece. Şubat sonuna kadar da tüm destekçiler için, kayıt olup üye numarası alabilecekleri bölümler tamamlanmış olacak.

Burada web sitelerine koyabilmeniz için logo ve bannerlar vs... de sunulacak. Quaalude arkadaşımızın da tavsiye ettiği 'duyuru' metinleri buradan alınabilecek. Çeşitli destek seviyeleri belirlenecek ve, mesela en düşük seviyede kayıt olup desteklediğinizi belirteceksiniz. Daha fazla önemsiyorsanız sitenize hazırlanmakta olan girişim sitemizden alabileceğiniz bir link ekleyecek; eğer konuyu çok önemsiyor ve yoğun destek vermek istiyorsanız, sitenizin giriş sayfasından önce, gene girişim sitemizden alabileceğiniz bir duyuru sayfası ekleyeceksiniz. Tüm bunlar yapılandırılıyor ve yakında açıklayacağım...

İlgilenen herkese teşekkür ediyor ve tekrar etmek istiyorum: Bu geçici bir heves ya da protesto kampanyası değil. Bu, ülkemizdeki telekom sektöründeki gelişmelere, tüketiciler olarak müdahil olabilmek için başlatılmış, sürekli bir örgütlenme..!

Son Düzenleme: hasanyasin ~ 10 Şubat 2004 18:47
Pingusheus
10-02-2004, 22:16   |  #21  
Yeni Üye
22 mesaj

Destek veriyorum demekle destek verilebiliyorsa ben de veriyorum.Aslında elimden gelen bir şeyler olursa yapabildiğim ölçüde yapmaya da hazırım.Ama sonç konusunda ben şüpheliyim. Şüphelerimin fos çıkması için de hevesliyim.

Umarım başarırız.

Sevgi ile.

thelf
11-02-2004, 00:45   |  #22  
Taze Üye
3 mesaj

Bu memlekette anlamadığım birşey var, neden ama neden devlet sektörlerinde kalite yok. özel sektörlerdeki ciddiyet ve eğitim neden bizim devletimizde yok. onlarca hükümet değiştirdik ama hala aynı, acaba sorun çözümsüz mü? 35 milyon seçmenin özenerek seçtiği üniversite mezunu, kültürlü, devleti ve milleti için çalışacağına halkın önünde şerefi üzerine yemin eden, milletvekili olmasının tek sebebi vatanını ve milletini sevmesi bunun dışında başka herhangi bir çıkar beklemeyen ve bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız 550 milletvekili de çözemiyorsa sanırsam çözümsüz.(bütün sıfatların yanına (!) koymalı gibi)

bu kurum özelleştirilmeli mi? özelleştirme çözüm gibi gözükse de değil. yanlış yapılan işi satıp kurtulmaktır bence. neden onun yerine hataları bulup düzeltmeyelim ki? bu hatalar sadece ttnet'te mi? hayır neredeyse bütün devlet işletmelerinde. eee o zaman hepsini mi satıp kurtulalım? ya da hepsini işleyen demire mi çavirelim?devlet eğer bir sektöre sahip ise varlığı nedeniyle halkına elindeki bu imkanları en iyi şekilde sunmalı. eğer ailem ve ben her ay kazancımın kanunda belirtilen kısmını vergi veriyorsam bunun karşılığını istemek ve devletin de bunu vermesi en doğal olaydır. bunun tersi asıl saçmalıktır ve halkın devlete güvenini sarsar ki bunun doğuracağı kaoslar devleti bile çöküşe sürükler.

sorun aslında oradaki iki üç müdür değil onları oraya getirenlerde (sanırım ya birinin amcasıdır ya da bizim(!) ahmet emminin kayınçosudur)! aslında biraz da bizlerde yok yok tamamen bizlerde. 35 milyon olup gerçekten 550 adam gibi adam seçemiyoruz. niye şu tanıdık şu benim işi yaptı neyse biraz daha yesin(bu cümleyi aynen duydum). nedir bu zihniyet? benim işimi yaptı evet ama başka taraftan da hepimizin parasını yedi haksız kazanç sağladı(maddi ve manevi). işini de yapmıyor. peki hala niye orda? kimbilir?

artık bu kafayı bırakmamız lazım, ne olursa olsun bilgilenmeliyiz, oturup konuşmalıyız, haykırmalıyız. odtü'de öğrenciyim ve orda birşey öğrendim ama tam anlamıyla "biz bu ülkenin sadece geleceği değil onun şimdi de çalışmaya ve üretmeye başlayacak beyinleriyiz, biz yılmaya başlarsak ne olur?"

sonuna kadar yanınızdayım, işin bir ucundan tutmalıyız.

Oktay Çağlar (anlamadığım birşey de neden ciddi yazılarda nick kullanılır ki:?)

bu yazıda sanırım sitenizi rahatsız edecek bir kısım bulunmuyor (biraz kırptım).

hasanyasin
11-02-2004, 02:04   |  #23  
OP Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Devlet sektörlerinde kalite var aslında; ama biz istemiyoruz..! Babam 28 yıl müdürlük yaptı Tapu dairelerinde. Her dairesinde istediği, herkesin sıraya riayet etmesiydi. Vatandaşların dairede bekletilmesine hiç razı olmadı. Yapılan işleri hep randevuyla halletti ve sıraya koyarak düzenledi. Ağa da olsanız, paşa da olsanız sökmezdi yani...

Lakin, her gittiğimiz yerde birileri çıkar ve devlet dairesinde de olsa diğerlerinden öncelikli olma hakkını kullanmak isterdi. Bir daire amiri olarak buna direnişin cezası da, tayinlerdi... Gittiğimiz her yerde, eşyalarımızı vatandaşlar taşıdı. Ayrılırken hiç hamal tutmadık. Arkamızdan hep ağladılar. İnsanlar babamın getirdiği anlayışı sevmişlerdi; ama sahip çıkmak için yeterince "direnmediler!"

Devlet dairelerinde kalite yok, çünkü müşterileri de yok, vatandaşları var ve ezilmek için sırada bekliyorlar. 5 yılda bir seçim olur ve nasıl olsa birbirlerinden habersiz oy kullanırlar...

Burada yapmaya çalıştığımız da işte bu anlayışı değiştirmek! Hepiniz haklısınız eleştirmekte. ADSL kullanıyorum ve yaklaşık bir haftadır internetin yarısından çoğuna ulaşamıyorum. İlk kez telefon ettiğimde müşteri temsilcisi DNS sorunu olduğunu söyledi. İki gün sonra aradığımda cevap veren bayan, aynı sorunu kendilerinin de yaşadıklarını söyledi ve "reset atsak düzelir mi sizce? siz biliyorsunuz galiba bilgisayar!" dedi bana. Bugün arayıp sorunun hala düzelmediğini söyledim ve "biliyorum evet, düzeltemediler bir türlü, ne zaman düzeleceği de belli değil" diye garip ve soğuk bir yanıt aldım. Teşekkür edip kapattım telefonu. Ben bu konuşmayı bir daha yapmak istemiyorum. Kendi kendime kızsam da bir şeyi değiştiremeyeceğimi biliyorum.

Tek istediğim, "desteğinizi belirtmeniz!" Destekliyorum demeniz ve bu konuyu sürekli takip etmeniz yeterli şimdilik. Arkadaşlarınıza da haber verin, benim ve birkaç diğer arkadaş gibi imzanızda bu konudan bahsederek forumun her yanına konuyu hakim kılmaya çalışın. Biraz daha destek lazım ilk adımları atabilmemiz için...

Çok yakında web sitemizi de yayına sokarak, ülke gündemine girmeye aday olduğumuzu, telekom sektörüyle ilgili her konuda bizim de kararlarımız ve taleplerimiz olduğunu göstermeye başlayacağız.

Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyor, ailelerinizi, komşularınızı, arkadaşlarınızı da bu konuya davet ederek destek toplamanızı rica ediyorum.

Sitemiz açıldıktan bir süre sonra rozetler, çıkartmalar, üye kimlik kartları, vs bir çok şekilde kendimizi her yerde gösterebilmemizi sağlayacak adımlar atacağız. Şu an için tek istediğim bu konuya olabildiğince çok insandan destek mesajı gelmesini sağlamaya çalışmanız. İstek ve önerilerinizi de bekliyorum...

Micy
11-02-2004, 11:30   |  #24  
Yıllanmış Üye
171 mesaj

Bende Destekliyorum Hasan Abiye destek vermiyecezde kime vericez.

Quaalude
11-02-2004, 22:03   |  #25  
Yeni Üye
25 mesaj

Biliyorsunuz , CHIP forumlarına sadece kayıtlı üyeler bakabiliyor. Buda dışarıdan verilecek linklerde sıkıntı yaratıyor. Bence bu konunun bir an önce çözülmesi gerek...