Merhaba arkadaşlar, bu laptop yüzünden canım çok yandı ve yanmaya devam ediyor bende bunu sizlerle paylaşmak istedim.
28 mayısda teknosanın samsun merkez şubesinde a200-1bp aldım ve birkaç gün içinde kazakistana gittim. 2 hafta kullandım ve bilgisayar BOZULDU, açmak istediğimde güç ışığı yanıyor, fanı kısa bir süre dönüyor ve duruyordu, ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor, işletim sistemi açılmıyordu. türkiyeye yolladım, toshiba servisi baktı ve kendilerinden kaynaklandığını, tamir edilemeyeceğini, yenisini vereceklerini söyledi, teknosadan değiştirmemizi söylediler, teknosada bilgisayarın kutusu olmadan değiştiremiyeceklerini söylediler iyiki kutusunu atmamışız samsundan istanbula boş kutu gönderttim. neyse başka bir aynı model laptop verdiler ve kuzenim kazakistana bana yolladı. laptop geldiğinde bir baktım biosu şifreli, yani daha önce başkasının kullandığı bir laptopu bana yollamışlar (ÇAPRAZ DEĞİŞTİRME YAPMIŞLAR) ama geri gönderme ve uğraşma şansım yoktu, ihtiyacım vardı ve kullandım ,2-3 hafta kullandım ve LAPTOP TEKRAR BOZULDU, şarjı bitti ve dolmadı, hiç açılmamaya başladı, birkaç hafta bekleyip türkiyeye döndüğümde samsun toshiba servisine gittim, baktılar, bataryanın bozulduğunu ve bilgisayarın kendini kitlediği için elektriklede çalışmadığını söylediler, bataryayı bıraktım, değiştireceklerini söylediler. 4-5 gün sonra tekrar gittim. bataryada kısa devre olduğunu, tamir ettiklerini söylediler, bilgisayar yanımda olmadığı için deneyemedim. sonra izmire geldim bilgisayarı biraz kullandım ve TEKRAR BOZULDU , şu an elektrikle çalışıyor ama bataryası şarj olmuyor, batarya takılıyken pil ışığıda yanmıyor. Bu bilgisayardan iyice soğudum, bütün işlerim aksi gitti, 3,5 aylık dönemde bilgisayarı çeşitli nedenlerden dolayı 1-5 ay kadar kullanabildim. değiştirmek istediğimde, çünkü artık toshiba lafını duymak bile istemiyorum, teknosa bana değiştirebilmemiz için 1 ay içinde 1 defa, 1 yıl içinde aynı arızadan 3 defa , veya farklı arızlardan 5 defa bozulması lazımmış. Şu an bu toshiba belasından kurtulamadım ama elimden geleni yapıcam kurtulmak için, BİRKAÇ GÜN İÇİNDE İZMİR TOSHİBA SERVİSİNE BAŞVURUCAM BAKALIM ONLAR NASIL DAVRANACAKLAR , SİZEDE TAVSİYE ETMİYORUM , UZAK DURUN ! BEN 2500 YTL VERDİM , BOŞA VERDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM KEŞKE HP, MONSTER YADA ASUS ALSAYDIM. BİRDE BU BİLGİSAYARDAN HUKUKİ YOLLARLA KURTULMAMIN BİR YOLUNU BİLEN VARSA LÜTFEN SÖYLESİN ...
UMARIM SİZİN BAŞINIZA BÖYLE ŞEYLER GELMEZ.
NOT: BİLGİSAYARI UYKU MODUNA ALIP UYANDIRDIĞIMDA SES KARTINI TANIMAMASI BİLGİSAYARI RESETLEMEK GEREKMESİ AYRICA KAMERANIN SIK SIK BAŞKA BİR PROGRAM TARAFINDAN KULLANILIYOR MESAJOI VEREREK ÇALIŞMAMASI VE RESETLEMEK GEREKMESİDE AYRI PROBLEMLER.
A200-1BP = pROBLEM, SIKINTI