ttnet 8mbps sınırsız tarife

tolter
31-05-2009, 15:02   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

ya arkadaşlar ben bu tarifeden yeni haberdarım benim tarifem 1 mbps 4 gb kotalı aylık 29 tl veriyorum.şimdi
-bu tarifeye geçtiğimde yeni abone gibi 24 aylık kullanıcısı mı olacam?
-eski tarife ne olacak ?
ne kadar extra ücret ödemem gerek(aylık 2.19 diyor sanırsam)

cevabını hem buraya hemde copyasını özelden gönderirseniz çok Teşekkür ederim

Kapalı Hesap (113439)
31-05-2009, 20:54   |  #27  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
464 mesaj
jerar24
yeni tarifede gerçekten anlık değişmeler oluyor bazen 6 bazen 7 bazen 8 Mbps hızları oluyor.heleki internet wxplorer kullanıyosanız daha vahim durum.ben afirefoxta firedownload eklentisiyle gayet hızlı indiriyorum.bu arada ayda 100-200 gb indiren arkadaşlar kusura bakmayın ama biz 4gb kotalı kullanmış insanlarız bu zulmü yaşamış insanlarız ayda 15 gb tın değerini bizden daha iyi anlayan insanlar çıkamaz.bize laf söyleyip ayda 200gb indirenler korsancılardan başka biri değildir.
insanları korsancı olarak tanımlaman hoş olmamış. korsancı dediğin  bu işi ticarete döküp dvd-cd çoğaltma işlemi yapan kimsedir. insanlar 100 gb download yapıyor diye böyle birşey söylemeye hakkın yok. dünyanın çoğu yerinde internet türkiyedekinden çok daha hızlı ve sınırsız bilmem farkında mısınız.

jerar24
01-06-2009, 01:21   |  #28  
OP Yeni Üye
47 mesaj

diablo arkadaşım sen ve senin gibi interneti adil kullananlara saygım sonsuz.bu konuda yanlış anlamışsın beni herkese çamur atmak değil derdim ama ne bileyim ayda 300 gb indirenlerin çoğu korsanla uğraşıyodur kesin.ama tabi özel işleri için interneti kullanıp ayda 200gb yada daha fazla indirenler vardır mutlaka.ben sadece yeni tarifeyi denemek için geçiş yaptım ve aslında bu hız ve download sınırı olmasından hiç hoşnut değilim aama aylık kullanımım 15 gb tı geçmediği için bu tarifedeyim.amacım ttneti savunmak değil tam tersi bunlardan hiç memnun değilim ve başka şirketlere geçmeyi düşünüp çok araştırdım ama onların çoğu yine ttnet omurgasını kullanıyolar ve sorunlar yaşayacağımı düşündüm diğer şirketlerle.ama şu fiber internet ve kablo internet taşralara bi ulaşsın ben sorcam oo ttnet biladerime sen merak etme.

Kapalı Hesap (113439)
01-06-2009, 01:42   |  #29  
Kapalı Hesap
464 mesaj
jerar24
diablo arkadaşım sen ve senin gibi interneti adil kullananlara saygım sonsuz.bu konuda yanlış anlamışsın beni herkese çamur atmak değil derdim ama ne bileyim ayda 300 gb indirenlerin çoğu korsanla uğraşıyodur kesin.ama tabi özel işleri için interneti kullanıp ayda 200gb yada daha fazla indirenler vardır mutlaka.ben sadece yeni tarifeyi denemek için geçiş yaptım ve aslında bu hız ve download sınırı olmasından hiç hoşnut değilim aama aylık kullanımım 15 gb tı geçmediği için bu tarifedeyim.amacım ttneti savunmak değil tam tersi bunlardan hiç memnun değilim ve başka şirketlere geçmeyi düşünüp çok araştırdım ama onların çoğu yine ttnet omurgasını kullanıyolar ve sorunlar yaşayacağımı düşündüm diğer şirketlerle.ama şu fiber internet ve kablo internet taşralara bi ulaşsın ben sorcam oo ttnet biladerime sen merak etme.
tamam ha şöyle desene şimdi anlaştıkAlkış yukarıda ben de demiştim zaten esasen 100 gb ve üzeri download yapma işine kafam basmıyor diye. ama tabi korsan olarak da değerlendirmeyelim hepsini dediğin gibi kişisel kullanım ve ihtiyaçlardan kaynaklı downloadlara diyecek sözümüz olamaz. tek dileğimiz ülkemizin hak ettiği çağdaş bir internet altyapısı .saygılar

muratdurak
03-06-2009, 10:59   |  #30  
Taze Üye
3 mesaj

hem 8mb sınırsız diyor.hemde aylık 15GB kotayı geçtiğinde hızını 512kb te düşürüyor.nasıl bir hizmet anlayışı akıl alır gibi değil.birazda avrupa ülkelerini örnek alsınlar hizmet nasılmış görsünler.insanımızı kaz gibi yolup duruyorlar.nalıncı keseri gibi kendilerine yontuyorlar.

panda34
03-06-2009, 11:07   |  #31  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
muratdurak
hem 8mb sınırsız diyor.hemde aylık 15GB kotayı geçtiğinde hızını 512kb te düşürüyor.nasıl bir hizmet anlayışı akıl alır gibi değil.birazda avrupa ülkelerini örnek alsınlar hizmet nasılmış görsünler.insanımızı kaz gibi yolup duruyorlar.nalıncı keseri gibi kendilerine yontuyorlar.
49TL'lik tarife böyle, 99TL olanında hız düşürme yok,
kaç kere yazdık görmediniz mi ?

Mustafa Akın
03-06-2009, 21:37   |  #32  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Ben geçtim ve memnunum. WebCam'le 1 mega pixel görüntü ile takılmadan konuşabiliyorum böylece. Şu an, 7800 kbps hızında, gayet iyi performansı da.

eozenir
03-06-2009, 21:56   |  #33  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
406 mesaj

musatafa sen santralin içinde oturuyon sanırım. o hıza gelen varmı bilmiyorum ama. 6 mbps i zor görenler var. zaten müşteri hizmetlerini arayınca azıma geleni söledim :)

ParanoiD
04-06-2009, 08:54   |  #34  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj
magrofon
ttnet senin babanın şirketi felan heralde ulan 99 tl ye böle bir ülkede internet olurmu avrupada insanlar 20 mbs interneti sadece ayda 24 euro ya kullanıyo hemde telefona da ayrı para ödemiyolar...
Aynen öyle bizzat kendi kuzenimden biliyorum.ve bu seviyeye yıllar önce geldiler.Gerçi bu tarifeye geçmeyi bende düşünüyorum.Çok download yapan biri değilim ama ayda 15 gb ı görürüm heralde.

DarkNero
04-06-2009, 19:26   |  #35  
DarkNero avatarı
Yıllanmış Üye
123 mesaj

ben 99 ytl'e 8 mpsye geçtim para konusunda memmun olmasamda net konusunda memmunum:D geçen arkadaşta kullandım 1 mpsyi insan 8 i kullanınca çok ağır geliyo göze gerçekten benim halamın oğluda geçti 15 gb kotalı olana ama o pek download yapmıyo rahat yetiyo 1 ay günde 60 mb ya indirir ya indirmez

Mustafa Akın
04-06-2009, 22:11   |  #36  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
eozenir
musatafa sen santralin içinde oturuyon sanırım. o hıza gelen varmı bilmiyorum ama. 6 mbps i zor görenler var. zaten müşteri hizmetlerini arayınca azıma geleni söledim :)
8 MBPS'e kadar olayında, normalde hani bize 1 mbit veriyorlar, ama onda %10 luk civarı kayıp oluyor, ama modemde 1024 kbps yazıyor, modemde 7800 kbps yazıyor, hatta bugün 8090 kbps gördüm. Ama bunda da %10 kayıp oluyor, tam 8192 değil hız, onun üzerinden değil kayıp miktarı ama, speedtestten baktım, 6.9 mbps e denk geliyor ki, bu da %13 kayıp demek ki ben 1 mbps de iken de 107 kilobyte ile iniyordu yani %16. Bence gayet iyi bir oran.

Ciim
05-06-2009, 01:32   |  #37  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

ya biri korsan demiş biri 99 tl ver sınırsız olanı kullan o zaman demiş bu tarifeye karşı gelenlerden biri olarak bizde biliyoruz heralde 99 tl ye sınırsız olanının olduğu ayrıca bir sürü dizi var takip ettiğim özellikle yabancı diziler ama kaçırdığım yerli dizileride daha sonra indirme şansım olması ve indirmem korsana girmez.

zaten bizim burdaki isyanımız bu tarifedeki 15 gb orandan çok

tamamen sınırsız tarifedeki fiyat olan 99 ytl ve tekelcilik...

superonline & tellcom birleşmesi şuan ülkenin bazı illerinin seçkin bölgelerine toplu konutlar olmak üzere fiber internet götürüyor buda ttnet yüzünden. tekelcilik olmasa bu adam mahalleyede yavaş yavaş bu hizmeti getirir evimin önüne nerdeyse 1 yıl önce fiber optik döşendi kullanamıyorum ne anladım ben bu işten?

türk telekom sadece internet bölümünün yıllık karını açıklasın ve bu karı acaba bir kısmını yatırıma dönüştüremez mi bunu yapınca acaba sürümden kazanmaz mı?

Atam İZİN'deyiz diyen sevgili halkım İZİN bitti kendine gel artık...

eozenir
05-06-2009, 02:30   |  #38  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
406 mesaj

yahu ben geçtim. santrali aradım şu an siz max 4096 kullanabilirsiniz dediler. dslam cihazı şu an mahallenizde yani sahanızda yok dediler.4 mbpsye indirdiler hızı. şu an kesilme yok ama. alt yapı olmadan neden böle bir tarife çıktı hala anlamış değilim.neden bende diğerleri gibi 6 veya 7 hızına ulaşmaktan mahrım kalıyorum. ve aynı parayı ödemek zorundayım? ayrıca upload hızıda max 799 kbps yi gördüm. hiç fazlasını göremedim. santrale uzaklığım modemde 37 dbi kayıp gösteriyor. yani santrale 2.9 km uzakmışım. bu uzaklıkla asla alamazsınız 8 mbps hızı dediler.ne anladım ben bu işten ya? dağdaki çoban o zaman haklı oyu bizle eşit değilmi? merkezde oturanlar şanslı kırsal kesimdeki şansızmı? insan değilmiyiz yani? o fiber optik kablolardanda anlamam. isterse altından kablo döşesin.ben hizmete bakarım. 6 milyon abone varsa 1 milyonu kurumsaldır 5 milyon bireyseldir. kurumsaldan çok bireysele önem vermeli. 5 milyon iptal ettimi hattını 1 milyonla ttnet işte santrallerde sinek avlar. o cihazların başındakilerde 1 ay sora buraya kadarmış der santral müdürleri.ama işte türk milleti duyarsız. herkez iptal etsin bakiyim göreyim ben o zaman olayı.o tarifelerde 8 mbps sınırsızı 50 ytl ye satmazsa bende adam değilim.böle gelmiş böle gider. vur bakalım nereye kadar. sadece bu alanda değil her alanda doğalgaz su elektirik telefon...
he unutmadan bu yazımı okuyan arkadaşlar sakın sizler 8 mbpyi tam verim alıyorsunuz diye demedim. tabii ki şanslı olan kullanacak ama. karşı taraf 1 mbps siz 8 mbps bile olsanız o kamera 1 mp değil isterse 20 mega pixel olsun karşı taraf yavaşsa sizdeki hız sadece dosya indirmenizden başka bişey farketmez. herkezin eşit ve adaletli olursa işte o zaman herkez hızın tadına varır.
saygılarla...

Son Düzenleme: eozenir ~ 05 Haziran 2009 02:38
metin7432
05-06-2009, 18:33   |  #39  
Taze Üye
10 mesaj

Korsanlık dvd cd kopyalıp satmakta, korsan flimleri indirip seyretmekte korsanlıktır. Ben az korsanım demekle işten sıyrılmaz Korsan korsandır.
Bu kadar hızı kaç kişi yasal kullanır. şirketler olabilir 300 gb indiren kendi fotoğrafalarını indirmiyor ya da kendi flimini indirmez.
Hackerlığı korsanlığı şirin birşey göstermeyelim.

Mustafa Akın
05-06-2009, 20:17   |  #40  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Ciim
ama kaçırdığım yerli dizileride daha sonra indirme şansım olması ve indirmem korsana girmez.
Yok ya! O yüzden adamlar burada satıyor değil mi! Korsan'ın tanımını değiştirmekle olmuyor yani. Sen herhangi bir televizyon (kablotv, uydu, digiturk vs.) öderken, kaçırdığınızı internetten indirip izleyebilirsiniz diye bir maddeye imza atmıyorsun!

virusizmir
07-06-2009, 01:35   |  #41  
Yeni Üye
21 mesaj

Ya kampanyaya herkes kötü gözüyle bakmışta ben 1024/256 4gb kotalı olduğum için gözüme hoş gibi geldi. Birkaç sorum var cevaplarınız için şimdiden sağolun.

1024/256 4gb kotalıya 29tl ödüyorum. Sitede 8mbps 4gb kotalı 29tl yazıyor. 8'e kadar gelmese bile eskisinden daha hızlı olacağı ortada. Durduk yere bu hız artışını sağlamalarında ki çıkarları nedir? Ya da değişen bir şey olucakta gözümden mi kaçtı acaba?

Sitede belirtmemişlerde NET4 ve NET4PLUS arasındaki fark nedir? Plus ne getiriyor yani?

Bir de yeni kullanıcılar için yazıyor orda da bizde geçebiliyoruz sanırım ama gold müzik üyeliği falan diyor kafam karıştı, başvurabilirmiyiz hala?

Son Düzenleme: virusizmir ~ 07 Haziran 2009 01:36
Mustafa Akın
07-06-2009, 16:14   |  #42  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

"Şunu da ekliyim NET4(Plus) Paketi, “Üçünü Dene, Servisini Seç” ile TTNET Güvenlik, ayda 600 dakika ücretsiz TTNET WiFi ve TTNET Müzik Gold üyelik hizmetlerini standart olarak sunuyor. Tüm NET Paketleri için aylık 15 GB adil kullanım uygulanıyor. Adil kullanım, 15 GB’ı aşan kullanımlar için ay sonuna kadar indirme hızı 512 Kbps olarak uygulanması anlamına geliyor."

-alıntı

snnts03
11-06-2009, 19:46   |  #43  
Taze Üye
6 mesaj

1 mb sınırsız kullanıyorum. otomatik mi değişiyor tarifeler. Bilgi verebilir misiniz bu konuda.

Mustafa Akın
11-06-2009, 20:14   |  #44  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Otomatik değil, 444 0 375 i (ADSL Müşteri Hizmetleri) arayıp Hizmet numaranızı söyleyip, tarifenizi değiştireceğinizi söylemeniz gerekiyor. Sonra modemi açıp kapıyorsunuz ve 5 saniyede hızınız değişiyor.

futursuz
13-06-2009, 21:20   |  #45  
Taze Üye
1 mesaj
jerar24
arkadaşım müşteri hizmetlerini aradım ve yaklaşık 5 dkda o tarifeye geçtim.eğer müşteri hizmetlerinden o tarifeye geçiş yaptığın halde hala o tarifeyi kullanamıyorsan modemini açıp kapa ve tarifeni kullanmaya başla.
sen birde APPLE SAFARI'yi kullan da gör bakalim bir tarayici nasil olurmus...   herkese saygilar..

castertroy
14-06-2009, 22:25   |  #46  
Taze Üye
4 mesaj

bence gerek yok alt yapısı sğlam diil.bence geçen seferki hız değişimlerinde nasıl tüm kullanıcıları otomatik olarak geçirdiyse yine aynı şekilde yapmalı.hem analamdığım adil kullanım neymiş yaa ipe sapa gelmez bir uygulama işte hep para tuzağı.ve bir şey daha ülkemizde internet hala çok pahalı bunu indirme yoluna gideceklerine habire fiyatı nasıl çıkarırız onun çabasındalar.biz bu kafayla hiç bir yere varamayız.ondan sonra her evde internet olsun diye çooook çırpınıp dururular.neyse geçen arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.ama biraz daha beklemekte fayda var.

eozenir
14-06-2009, 23:31   |  #47  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
406 mesaj
castertroy
bence gerek yok alt yapısı sğlam diil.bence geçen seferki hız değişimlerinde nasıl tüm kullanıcıları otomatik olarak geçirdiyse yine aynı şekilde yapmalı.hem analamdığım adil kullanım neymiş yaa ipe sapa gelmez bir uygulama işte hep para tuzağı.ve bir şey daha ülkemizde internet hala çok pahalı bunu indirme yoluna gideceklerine habire fiyatı nasıl çıkarırız onun çabasındalar.biz bu kafayla hiç bir yere varamayız.ondan sonra her evde internet olsun diye çooook çırpınıp dururular.neyse geçen arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.ama biraz daha beklemekte fayda var.
arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. alt yapı sıfır. bugun telekomdan geln arkadaşta aynısı dedi. alt yapı sıfır diye. sorun santrallerde acayip var dedi.hep bunlar hikaye. çünkü itiraf ettiler döşenen kablolar etk kablo girşimi tarafından yapılıyormuş. dslam olmayan yerlerde 500 metre santrale uzaklıkta bu hizmeti 0.4 mm kablolar kurtarmazı imkansız  diyor. ne demeleyim şimdi ben?

Mustafa Akın
14-06-2009, 23:56   |  #48  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
futursuz
sen birde APPLE SAFARI'yi kullan da gör bakalim bir tarayici nasil olurmus...   herkese saygilar..
Evet, en çok RAM yiyen tarayıclarda 1.ciliği kimseye kaptırmıyor. Hızlıdır belki, ama RAM yediği gerçeğini değiştirmez.
Ve ayrıca arkadaşla ne alakası var onu çözemedim.

eozenir
15-06-2009, 00:53   |  #49  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
406 mesaj

ram mam anlamamda. ttnet kazık :D bu bir kesin. lanet olsun tekelciliğe.

Ciim
15-06-2009, 15:09   |  #50  
Yıllanmış Üye
454 mesaj
mustafa91
Yok ya! O yüzden adamlar burada satıyor değil mi! Korsan'ın tanımını değiştirmekle olmuyor yani. Sen herhangi bir televizyon (kablotv, uydu, digiturk vs.) öderken, kaçırdığınızı internetten indirip izleyebilirsiniz diye bir maddeye imza atmıyorsun!

hee prison break dizisinin cdsi için zaten 1 yıl beklemeliyim, lost, heroes, ghost whisprer, 24 ben niye amerikayla aynı günlerde izlemiyeyim ki? sonuçta adam tvye açmış ve yayınlamış günümüzde paralı platform lan DİGİTURK bile digiplus denen uygu alıcısıyla MAÇLARI BİLE kaydetme şansı veriyorken niye indirmiyim? varsın sen ve diğerleri korsan veya korsancı veya istediğini söylesin...hangisinizin bilgisayarındaki işletim sistemi acaba orjinal? muhtemelen korsan xp kullanıyorsun sende veya bir başkasıda günümüzde orjinal yazılım ve orjinal program orjinal dvd v.s kullanan kaç kişi var birbirimzi kandırmayalım... siz film indirmekle dizi indirmekle uğraşmak istemiyorsunuz diye biz korsancıyız... ama ben lisanslı yazılım yada beta yazılım kullanıyorum o nolcak? senin kullandığından pek emin değilim yani eğer bilgili kullanıcı isen pc parçalarını kendin toplarsın işletim sistemi olarak mecburen korsan kullanırsın (mecburen derken 300-400 dolar xpveya vistaya vermezsin...)

digiturk üyesiyim ayrıca ligtv..

Son Düzenleme: Ciim ~ 15 Haziran 2009 15:11