Virüs giremeyen Windows işletim sistemi yapıldı.

Kal-El
29-11-2009, 22:17   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

Dikkat edersen başlığı açan kişi olduğu gibi kopyala yapıştır yapmış. Kopyala yapıştır yapıldığında bazı kelimeler arasındaki boşluk atlanarak çıkıyor forumda. Yani adı geçen yazılımın reklamını yapmak için foruma girmesi bir ihtimal. Zaten "sanırım" lafını kullandım dikkat edersen. Link verdiğin yerdeki blog yazarı ise anladığım kadarıyla bir yazılım geliştiricisi. Bu demek değildir ki bu sahtekar firmayla bir bağı yoktur. CHIP'te blog sahibi diye bir kişi yanlış yazı veya reklam yazısı yazamaz mı yani?

Adı geçen yazarların bu sahtekar firmayla ilgilileri yoksa özür dilerim şimdiden. Zaten blog yazarına bir şey dediğim yok, bu başlığı açan kişi öyle bir görüntü oluşturduğu için söyledim. Eski başlığı da görmemiştim, okur haberlerinde denk geldiğim için buraya yazdım.

Mustafa Akın
29-11-2009, 22:35   |  #27  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

Evet Superman haklı, blog yazısında anlatılan sadece bilgilendirme, "Aa bak böyle birşey varmış öyle diyorlar" anlamında bir yazı.
Serdar abi ye cevap yazan arkadaş, madem Windows ta hiç birşeyi değiştirmiyor neden Windows a virüs girmiyor? İki exe yi virüsten koruyorsunuz diye özel birşey mi sandınız.

PcMaKeR
29-11-2009, 22:42   |  #28  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Şu programı tutanların yarısı bilgisayardan anlıyorsa ne olayım ha. Herşeye kulp takıyorlar.
Bana diyeceğine sen kur sanal çek videoyu göster çok biliyorsan.

Bu program vaad ettiği işi yapıyorsa amenna ama program dandiğin önde gideni. Windows 7 de direk kurdum çalışmadı unistall ettim kaldırmadı ama programı tekrar çalıştırmak istedim ancak o zaman çalıştı.

Sonra aklıma birşey geldi program files klasöründen başka bir dizine (d de bir dizin oluşturdum orada denedim) attım. orda çalıştı.

Bu kadar saçma bir program hakkında laf kavgası yapmayın uğraşmayın, benim yada başkasının yorumlarınada saygı duyun çünkü boş konuşmuyoruz. Denemediğim şeyi tutupta aa bak bu dandik demem.

Burda bir iki kişi alt+f4 ile bir programın kapanacağını sanıyor kendisi biliyor bu adam programlama tartışıyor benimle.

Neyse konu saptırmak istemiyorum. Reklam kokulu hareketler yapılıyor bu mesajda.
Ben hayatım boyunca böyle bir başlık ne gördüm ne duydum. Microsoft dahi böyle bir mesajda bulunamıyor.
Bir önceki mesajımdaki gibi sanki windowsun tabanı değişti de...
Konuştuk mu böyle kötü oluyoruz ona canım sıkılıyor. Millet laf atarken iyi.

cafercer
29-11-2009, 23:03   |  #29  
Yıllanmış Üye
135 mesaj

Zor gibi görünüyor ama olabilir

silenceandsilence
29-11-2009, 23:23   |  #30  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

İnsanların bile o kadar gelişmiş bir sistemi olduğu halde bazı hastalıklar hariç yakalandıkları hastalıklara bir daha yaklanmadıkları bir durumda bir bakıyorsun bir grip virüsü çıkıyor. Sistem tamamen çöküyor. Tedavi oluyorsun veya önlemini alıyorsun sorun çıkmıyor ama yine de sisemin çalışmasını bozacak diğer etkenlere karşı savunmasızsın. Hele ki bu sistemde devamlı açık durumda olan bir savunma sistemi var. Hadi diyelim bu program aynı mantığı bilgisayarlara uyguluyor. Olanlar için tamamda, olmayanlara karşı nasıl bir savunma durumu alabilir ki, herşeyin yapısı bir değil ki. Önceleri sadece virüsler vardı, sonra trojanlar, rootkitler filan çıktı. Hadi diyelim "exe"lere bir şeyler yaparak engelliyor, peki o zaman bana "exe"siz bir virüsün sistemi bozmayacağını garanti edebilir mi? (Bilgisayar dünyası başka bir dünya imkansız diye bir şey yok.) Şunu da ekleyeyim hiç kullanmadım sadece mantığını sorguluyorum, belki de denildiği gibi çalışıyordur dediğim gibi bilgisayar dünyası başka bir dünya belki bu da olabiliyordur.

mancukya
30-11-2009, 00:29   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

windows digital imzalama isine girerse virussuz sistem olabilir.
Yani regedite yazma olayini tamemen kaldirirsa bu durumda program vs vs ekliyemezsin.
Onun yoluda digital imzadan gecer ama onuda bir sekilde kirip Microsoft tarafindan onaylanmis gösterecek halede getirirler.
Nokianin sahte sertifika olmadan imzalamadigi programi kurdurmamasi gibi yada Win mobillerdeki digital imza ama pratik olmuyor arkadaslar orasida ayri konu.

ECHELON_
30-11-2009, 00:42   |  #32  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

bilişim rüzgarı gibi bir platformda adam antikorun ne "olduğunu"  açıkca yazmış ve adamın ünvanı cyber security ve admin fazla söze gerek yok antikor kurulduktan kısa süre sonra local ağ trafiği 5 katına çıkmış pek hayra alamaet değil makalede yazılanı okusanız artık antikoru tavsiye etmez ve tartışmayada mahal kalmaz

ihtiyar_kurt
30-11-2009, 08:36   |  #33  
Yeni Üye
29 mesaj
Alıntı: ECHELON_  
bilişim rüzgarı gibi bir platformda adam antikorun ne "olduğunu"  açıkca yazmış ve adamın ünvanı cyber security ve admin fazla söze gerek yok antikor kurulduktan kısa süre sonra local ağ trafiği 5 katına çıkmış pek hayra alamaet değil makalede yazılanı okusanız artık antikoru tavsiye etmez ve tartışmayada mahal
Arkadaşlar bu konu chip te zaten tartışılmıştı.ayrıca adamın ünvanı cyber securty olunca bill gates mi olması gerekiyor.adamın yalan söylediği çok açık.söyledilerini ispat eden tek bir açıklama yok.inceleme yapan başka bir adminin linkini vereyim adam bilgi güvenliği sitesi admini  http://doctus.org/showthread.php?t=37771   neden bu incelemeci bilişim rüzgarıdaki kişinin söylediği tek bir konuda bile aynı fikirde olamamış.

Neyse arkadaşlar, bu konudada başka yazı yazmayacam ama bunlarıda söylemeden geçemeyecem,

bilgisayarımda konuda bahsedilen ve programı yazanların Microsofta gönderdikleri explorer.exe incelemesi var. explorerıda en çok bilinen program olduğu için geliştirdiklerini söylüyorlar. Benim kabaca incelemem şunu gösteriyor, bu dünyada kıyameti koparacak bir gelişme.
yukarıda yazı yazan insanlara sormak istiyorum, kim kendi kendini rezil etmek ister, kim yalan yere virüssüz işletim sistemi geliştirdiğini söyler, adamlar microsoftla görüştüklerini isim isim yazarak belirtmişler, o da yetmemiş demişlerki inceleme yapmak istiyorsanız size sunum gönderelim,rapor gönderelim.
neyse fazla konuşmanın anlamı yok bu adamlar dediklerini yapmışlar, ispat etmişler ve dünya devi olan microsoftla görüşüp antivirüs firmalarının yapamadıklarını yaptıklarını söylemişler. şu anda elimde kendi kendini hiçbir antivirüse gerek kalmadan koruyan windows uygulamaları var. bu arkadaşları yürekten kutluyorum.Dünyada kimsenin yapamadıklarını başardıkları ve bunu ispatladıkları için, benim ülkemin insanları oldukları için, kendilerine her türlü hakareti yapan insanlara cevap vermeyip işlerine baktıkları için. helal olsun çocuklar.

Erhan Tiryakioğlu
30-11-2009, 11:28   |  #34  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Ya Zaten Güvenlik Açığı Olmayan Şey Yokki Neyini Kapatacak Hadi Kapattı Diyelim Yine Bulurlar ...

Bunlar Tamamını Kapattı Sanıyorlar Ancak Daha Kapatmadık Dedikleri Yerler Keşfedilmemişler ...

canerkurt
30-11-2009, 12:32   |  #35  
OP Yeni Üye
25 mesaj

Merhaba,
Herhangi bir polemiğe girmeden bir konuyu paylaşmak ve konu üzerinde tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini almak istiyorum.

Yukarıda gördüğünüz hepimizin bildiği explorer.exe nin PE Info da incelendiğinde, uygulama geliştiricilerinin kendi kodlarını ekledikleri alan.
Normalde sonradan eklenen her kod uygulamanın sonuna eklenir.  Bugüne kadar inceleme yaptığım zararlı ve ya zararsız her kod uygulamanın sonuna eklenmişti. Resimde incelenen uygulama bir windows uygulaması, bir windows uygulamasına geliştiricisinden başkasının uygulamanın başına eklenti yapması çok çok zor bir durumdur. Uygulamanın başına yada ortasına herhangi bir kod yerleştirilse bile uygulama muhtemelen çalışmayacak ve yapısı bozulmuş olacaktır.
2 gündür beni uykusuz bırakan bu durumu sizlerle paylaşmak ve uzman arkadaşlarımdan fikir almak istiyorum. Yazılımı geliştirenler bu kodları nasıl uygulamanın başına eklediler ? Bu arkadaşlarımız sihirbaz ya da Windows uygulamaları konusunda en az Windows geliştiricileri kadar işletim sistemine ve çekirdek yapısına hakim olmalılar. Sizce bu durum normalmi? Saygılarımla.

bilgi_çağı
30-11-2009, 14:48   |  #36  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

yapılmak istenirse yapılablir ama kimsenin işine gelmez; özellikle de anti-virüs şirketlerinin.

VVVorgen
30-11-2009, 21:48   |  #37  
Yıllanmış Üye
149 mesaj

Ne programmış be... Bu kadar tartışmaya sahne oluyor, kim geliştirmiş bunu merak ettim daha doğrusu kim yazmış? Bırakın böyle şeyleri, bir sürü araştırma sitesi var ve bir sürü özgün araştırma yerleri hepsi virüslere çare bulmak için uğraşıyor bulamıyorda böyle bir program ile mi keseceksiniz önünü? Herkesi favori bir antivir/internet security programı vardır zaten adam ona güveniyorsa daha neyin antikoru panzehiri?

zxsel
30-11-2009, 22:34   |  #38  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

Virüs giremeyen Windows işletim sistemi yapıldı baslık sacma

Mehmet Kök
30-11-2009, 23:12   |  #39  
Yıllanmış Üye
170 mesaj

Virüs Giremeyen Windows İşletim Sistemi Microsoft Başaramadı Habire Güvenlik Açığı Yaması Uğraşıyoruz Bu Arkadaşlar Windows Geliştiricileri Kadar İşletim Sistemine Çekirdek Yapısına Hakim Olmaktan Bahsediyor Bu Bilgi Microsoft’ta Düşman Olmaya Yeter Ama Arkadaşlar Microsoft’ta Hizmet Etmeyi Düşünüyorsa Yazık Ederler Kendilerine Windows Xp’yi Yazan Iraklı Ali Vardı Son Durumunu Bilen Var mı Windows İşletim Sisteminin Çekirdek Yapısını Bilen Ülkemizde Bu Bilgiye Sahip İnsanların Olduğunu Bilmek Güzel Şimdi Bu Arkadaşlara Önerimiz Bu Ülkenin Kendi İşletim Sistemi Olmalı Linux Demeyin Kodları Açık Bütün Dünya Biliyor Güvenli Değil Türk Yapımı İşletim Sistemini Yazmalılar İlk Müşterisi Olurum Ama Bu Antikoru Makineye Yüklemem Deep Freeze Yükleyin Ona da Virüs Giremez Kolay Gelsin.

Erhan Tiryakioğlu
01-12-2009, 00:07   |  #40  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Evet Bende Alırım Para Biriktirip Türk İşletim sistemi Olsa hatta Alırım Şöyle Herkesten Para Toplarım Herkesi Teşvik Ederim ...

Ama çekirdek Dahil Türk Malı Olursa Eminim Bir Gün Olacak Ve Bu Bilgisayar Yazılım Dünyasında Bizimde adımız Yukarılara Taşınacak ve Bende Gidip 500 TL bile Olsa Alacağım ...

S.W.A.T
01-12-2009, 10:31   |  #41  
S.W.A.T avatarı
Yıllanmış Üye
1,872 mesaj

İnanmıyorum Bu Yazılara Ne Olursa Olsun Her Sisteme Virüs Girer Kanımca

AleXMeRcEr
01-12-2009, 18:48   |  #42  
Yıllanmış Üye
169 mesaj

singularity...

Son Düzenleme: AleXMeRcEr ~ 01 Aralık 2009 18:49
freekays
01-12-2009, 19:32   |  #43  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
596 mesaj

kaybolmayan sakız istiyorum :)

freekays
01-12-2009, 19:36   |  #44  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
596 mesaj

ben girebiliyorsam virüs hayli hayli girer :)

bizamanlar kafeci virüsün kendisi geldi demişti benim için

bu manada insanın aklına her an yeni bişeyler gelebilir yeni bi virüs mesela bu programı virüs olarak transform edebilirler :)

canerkurt
01-12-2009, 21:10   |  #45  
OP Yeni Üye
25 mesaj

Konuyu tartışmaya açan kişi olarak, niyeti bilgi vermek ve teknik olarak paylaşımda bulunmak olmayan tüm arkadaşlarımı teşekkür ediyorum.

Aşağıda, daha önce eklediğim ve konunun ciddiyetini gözler önüne seren resmi tekrar paylaşıyorum. Değerli arkadaşlar bu resim Windows explorer.exe sinin virüs giremeyen hali ve PE Info ile section alanının incelenmesini içeriyor. İşaretlediğim alan, geliştiricileri tarafından imkansız diyebileceğim şekilde explorer.exe nin başına eklenmiş kodlar içeriyor. Daha öncede bahsettiğim gibi bu sadece explorer kodlayıcıları ya da Microsoft tarafından yapılabilecek bir çalışma. 
Bu resim windowsu virüs giremeyecek şekilde geliştiren kişilerin sunumlarından alınmıştır. Şimdi forumdaki tüm uzman arkadaşlarıma danışmak istiyorum.Bu durum normal bir durum değil.Kendi kodlarını herhangi bir uygulamaya özelliklede Microsoft uygulamalarının başına ekleyebilen kişi ya da kişiler yazılım alanında akla gelebilecek herşeyi yapabilirler.Bir beyin fırtınası yaparsak şu sonucu çıkarabiliriz, bunu gerçekleştiren kişiler explorerı microsoft gibi kodlayabilir ve geliştirebilir.
Daha öncede söylediğim gibi bir uygulamanın sonuna kod eklenebilir ancak ortasına ve ya başına eklenecek kodlar uygulamayı çalıştırmaz, çalıştırmadığı gibi bugüne kadar ben uygulamanın ortasında ya da başında eklenti görmedim. Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarla bu konuda fikir alışverişinde bulunmak ve konunun ciddiyetini paylaşmayı ümit ediyorum. Saygılarımla.

Alıntı: canerkurt  

samsamsa
01-12-2009, 21:57   |  #46  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

tamamen saçmalık :) virüs girmeyen windowsu bırak linuxun bile virüsleri var ve yeni yeni işletim sistemleri cıksın onlardada olur sadece windows için deyil ...

PcMaKeR
01-12-2009, 22:48   |  #47  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: canerkurt  
.Bir beyin fırtınası yaparsak şu sonucu çıkarabiliriz, bunu gerçekleştiren kişiler explorerı microsoft gibi kodlayabilir ve geliştirebilir.
Bu bir şaka mı.
Explorer basit bir exe den öteye geçen birşey değildir.
Mantıklı konuştuğunu sanıyordum ama artık boşuna konuyu uzattığını fark ettim...

Explorer.exe çok zor birşey değildir!
kernel32.dll
user32.dll
gdi32.dll
gdi.dll
bu 4 ana windows sınıfları sayesinde explorer yazabilirsin.
Microsoft: MSDN de dünya kadar kaynak var.

Senin gösterdiğin resim bir exe oynamadır ve belirli alanlara exe yi bozmayacak şekilde bölüm bilgisi ekliyor.

Explorer.exe bir activex tabanlı exedir eklenti kabul eder.

Sen demişsin ki microsoftun geliştirdiği explorer kodlarına ekleniyor. Şaka mı bu. Bir binary haline getirilmiş exe yi nasıl tekrar reverse engineering in uygulayacaksın. İmkansız birşey bu. explorer.exe nin kodlarını alıp tekrar derlemek imkansız. tamamen binary haline dökülmüştür yanlız resource işlemleri ve menü,bitmap, form objeleri ekleyebilirsin...

Antikorun yaptığı zor bir iş değil. Onun yaptığını viruslerde yapıyor. Bir çok virus kendini exelerin içine gömüp çalıştığında diğer exe lere de bulaşıyor.

Boşuna kasma Antikor normal bir antivirus programından öteye geçemiyor ve geçemez de bu gidişle.

Explorer.exe yazmak zor bir iş değil demiştim ya evet zor bir iş değil eğer ileri derecede c++ biliyor ve windows sınıflarıyla uğraşmışsanız explorer yazmak basittir ve birçok örnek var piyasada.

Explorer ı devre dışı bırakıp kendi explorer ınızı yazmak büyük bir başarı değildir!

ntquartex
01-12-2009, 23:39   |  #48  
Üye
85 mesaj

virus yazarları bu sistemi kıracak virusler de yaparlar olur biter...

graphicer1
02-12-2009, 09:51   |  #49  
Yeni Üye
21 mesaj

Virüs bulaşmayan bilgisayar yapmak istiyorsanız network kablosunu çekin, dvd ve disket sürücüsünü sökün, usb girişlerini kapatın. Alın size virüssüz pc :)
Virüs giremeyen pc yapıldı demek kapısız penceresiz ev yapıldı demek gibi birşey bence. Virüs giremezse sende giremezsin. Sen girersen virüste girer.

Son Düzenleme: graphicer1 ~ 02 Aralık 2009 09:52
ihtiyar_kurt
02-12-2009, 11:26   |  #50  
Yeni Üye
29 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Explorer.exe çok zor birşey değildir!
kernel32.dll
user32.dll
gdi32.dll
gdi.dll
bu 4 ana windows sınıfları sayesinde explorer yazabilirsin.
Microsoft: MSDN de dünya kadar kaynak var.

demek explorer.exe yazmak zor birşey değil.delikanlıysan yazsana, forumdada nasıl yazdığını benim gibi cahil insanlara göster.