Virüs giremeyen Windows işletim sistemi yapıldı.

Kal-El
02-12-2009, 12:25   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

C programlamaya hakim olan birisi Windows'un %80'ini sıfırdan yazabilir.

PcMaKeR
02-12-2009, 13:05   |  #52  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: ihtiyar_kurt  
demek explorer.exe yazmak zor birşey değil.delikanlıysan yazsana, forumdada nasıl yazdığını benim gibi cahil insanlara göster.
sana birşey derdim ama seviyene düşmek istemiyorum.
Benim işim yok tutupta explorer yazacağım öylemi. tabi tabi. sana özel birde sanallaştırma teknolojiside yazıvereyim.

Azıcık düşünerek yaz şuraya yorumunu. Ne aşağılayıcı bir kişiliğe sahipsin sen. Belirttiğim şeyi yapmak durumunda değilim ben orda belirttim ve dedimki:

PcMaKeR
Explorer.exe yazmak zor bir iş değil demiştim ya evet zor bir iş değileğer ileri derecede c++ biliyor ve windows sınıflarıyla uğraşmışsanızexplorer yazmak basittir ve birçok örnek var piyasada.
Ben ileri düzey c++ bilmiyorum c# biliyorum tutupta explorer yazacak kadar da zaman ayıramam kendime.

Hep bunu yapıyorsun daha tam yazılanı anlamadan hemen cevap yazıyorsun.

Arkadaşın topiğine zarar vermemek için daha ileri gitmeyeceğim ama haddini bilip düzgün bir konuşma sergile şurada. İnsanları bozmak için uğraşma.

Cem Yılmazın bir lafı var çok severim:
"Taşı gediğe oturmak için hırs yaparsan gedik olursun haberin olmaz."
Hırs yapma! düşüncen varsa söyle yoksa millete kulp takma.

Bu arada kod yazmak delikanlılık mı oluyor. Hangi programlama kitabında yazıyor:"Hadi bakalım delikanlıysanız öğrendiğiniz algoritmayı koda dökün." Böyle birşey mi var. Zaten o delikanlı kelimesi insanı çileden çıkartıyor. Güreş mi yapıyoruz burada. Delikanlılar çıksın meydana kodları devirsin bakalım hadi.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 02 Aralık 2009 13:08
graphicer1
02-12-2009, 17:18   |  #53  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Rekabeti tartışmaya, tartışmayıda kavgaya dönüştürmemek lazım. Zenginin explorerı fakirin parmaklarını yorarmış...

brnonat
02-12-2009, 19:48   |  #54  
Yıllanmış Üye
223 mesaj
Alıntı: graphicer1  
Rekabeti tartışmaya, tartışmayıda kavgaya dönüştürmemek lazım. Zenginin explorerı fakirin parmaklarını yorarmış...
Beğendim

sc0field
03-12-2009, 20:53   |  #55  
Üye
80 mesaj

böyle bişi neden yapsınlarki o kadar anti virüs programına ne olcak ?

Erhan Tiryakioğlu
03-12-2009, 21:19   |  #56  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
demek explorer.exe yazmak zor birşey değil.delikanlıysan yazsana, forumdada nasıl yazdığını benim gibi cahil insanlara göster.

SAnırım Forumda Pek Zaman Geçirmemişsin ...

Serdar Abiye (PcMaRKer) CAhil Diyorsan Ohooo ...

Tartışmayın ya ...

ihtiyar_kurt
03-12-2009, 22:12   |  #57  
Yeni Üye
29 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  

SAnırım Forumda Pek Zaman Geçirmemişsin ...

Serdar Abiye (PcMaRKer) CAhil Diyorsan Ohooo ...

Tartışmayın ya ...
serdar abin (PcMaKeR) tartışılamıyacak bir zatı muhteremmi?
forumda pek zaman geçirmemişsin demişsin.
benim chip forumlarına kayıt tarihim 31 Ekim 2009 mesaj sayım 19
senin chip forumlarına kayıt tarihin 21 Haziran 2009 mesaj sayın 3564
yani benden 4 ay önce. senin hayatın forumdamı geçiyor? bak millet vatanına milletine faydası olsun diye nasıl programlar yazıyor. senin gibiler madem çok biliyorsunuz neden forum bülbülü olmaktan öteye geçemiyorsunuz?
Forumda az zaman geçiren çok zaman geçiren ayırımımı var? Yoksa forumda çok takılmak ilim sahibi olmak anlamınamı geliyor? sen forumda 3500 mesaj yazmışsan yada serdar abin 6000 mesaj yazınca alimmi oluyorsunuz? O zaman bu kadar okul, üniversite neden var? Yoksa forum üniversitesi varda benim haberimmi yok? Senle serdar abin forumdan mezun olmayamı çalışıyorsunuz?

Son Düzenleme: ihtiyar_kurt ~ 03 Aralık 2009 22:14
ayfunbaran
03-12-2009, 22:56   |  #58  
Taze Üye
3 mesaj

reklam koktu burnuma...

PcMaKeR
04-12-2009, 00:16   |  #59  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Senle serdar abin forumdan mezun olmayamı çalışıyorsunuz?
Sıkılmaya başladım bu konuşmalarından. Lastik gibi uzatıyorsun.
Birini tanımak için 1 ayda yetmez 1 yılda.

Başkalarıyla tartışırken beni araya sokma. Sana mı kalmış benim nereden mezun olacağım yada olduğum. Elalemin derdi biryerlerini mi geriyor sana ne. Hayret birşey ha. Herbirşeye burnunu sokuyor. Azıcık tutarlı konuşsan Birşey diyen olmayacak ama lastik gibi uzatıyorsun.

Foruma yazdıklarının çoğu eleştirici vs vs. Ele avuca sığacak laf yok. Boyna atıp tutma ahkam kesme. İnsanın sinirlerini germe gece gece. Ya geçin forumdakilerle düzgünce yada işine bak. Senin dırdırını mı dinleyeceğiz burda. Ayıp ya.

Erhan beni seviyor niye iyi davranıyorum, yardımcı oluyorum, kardeşçe konuşuyorum. Forumda bir çok dostum var şu güne kadar dostlarımdan hiç birine böyle konuşmadım konuşmamda. Yardım isteyene yardım ederim, ederiz.

Ama eleştirenlerden lafı ağzında sakız gibi geveleyenden tiksinirim. Şu forumda yardımcı olduğum çoğu kişiye direk bilgimi aktardım aktarıyorum. Hiçbir zaman sorulan soruya komikçe cevaplar vermedim yada başka tarafa çekmedim. Herşeyin bir adabı vardır. İnternet diye amann nasıl olsa birbirimizin yüzünü görmüyor yaz anasını satayım mantığı yapmadım. Nasıl normal dünyada konuşuyorsan burdada konuşuyorsun. Buraya yazılan yazılar içimizdeki başka bir organ tarafından üretilmiyor.

Sınırını zorlama bir insanın. Kötü söz mü kullanalım. Kalp mi kıralım. İki de bir konuyu irdeleyip başka yerlere çekiyorsun. Daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun bol keseden atıyorsun bu konuya benzer konuda da sallama cevaplar verdin hala devam ediyorsun. Zevk mi alıyorsun.

Liseli çocuklar gibi taş atıyorsun, laf ediyorsun. Ayıp be. Yemin ederim insanı soğutuyorsunuz. Yok yanlış birşey söylesem yada kcımdan birşeyler uydursam sende o konuda uyarsam ha bak adam doğru diyor der susarım ama değil işte. Hiçbir zaman bilmediğim konuda konuşmadım.

Kimseye gereksiz öneri vermedim, direk çözümü olacak yönergeler sundum. Herkes süper değildir ben de değilim ama bir insanın saygınlığını yada konuşmasını eleştiriyorsan iyi bir nedenin olmalı yoksa susmayı bilmelisin.

Burda çok öyle, Sadece chip te değil her forumda var. Türklerin içinde kurt var sanki illa birinin façasını bozacak laflar sokanlar dolu. Ben bir chipe takılmıyorum. Allahın amerikalılarının forumlarında hiç böyle "amann koda bak bende birşey bekliyordum" dediğini görmedim. Sadece eğer verilen çözüm yetersiz yada eksik veya yanlışsa sakince ve düzgünce belirtip düzeltmeyi yapıyorlar.

Biz de o yok. Adamın oyunu kendi pc sinde çalışmıyordur sallama cevaplar atılıyor yada gereksiz mesajlar atılıyor.

Bilgisayarında interneti olan birşey biliyor yada bildiğini savunuyor bizde. Saçmalığın daniskası. Adam Bilgisayarın B sini bilmez Atlar ordan şöle yap böyle yap ama karşısındakini zora soktuğunu bilmez.

Şimdi bu mesajı bana sinirle yazdırdın artık iyi zevk alırsın. Yemin ederim sizin gibi insanlar yüzünden internetten soğuyorum. Şu foruma bir kere bile bana yardımcı olun mesajı atmadım bir kere driver sorunum oldu saçma saçma cevaplar alınca anladım ki arama motoru ve biraz ingilizce işimi çözer mantığıyla yoluma devam ettim.

Ayıp ya. Bir insanın zevkini kırmak çok mu zevk verici. Bazıları beni sert sanıyor. Doğruyu söyleyince insanların canı yanıyor. Ben patronumun bile kodlama yaparken yada pazarlama yaparken yaptığı yanlışları yüzüne vuruyorum. Bu benim için artı sağlıyor. Niye işime saygınlık getiriyor. Söylemezsen yada vurgulamazsan o yanlışı sen çekeceksin...

Biraz mantıklı düşünün.

graphicer1
04-12-2009, 08:35   |  #60  
Yeni Üye
21 mesaj

Ne kodmuş ya. Sibersavaş çıkacak hiç yere... Arkadaşın dediği gibi o kadar antivirüs programı varken virüslerin devri kapanmaz. Ayrıca insan yapımı hiçbirşey mükemmel değildir. İllaki bir açığı bulunur. Nasıl bir sistem geliştirirse geliştirsinler %100 mükemmel olamaz. Kırılmayacak kilit yoktur.

canerkurt
04-12-2009, 08:49   |  #61  
OP Yeni Üye
25 mesaj

Açtığım konunun bu tür kişisel tartışmalara çevrilmesi beni üzdü. Bu konuda bu kadar gürültü koparılmasına anlam veremiyorum.
Herşey bu kadar açık ne net dururken neyi paylaşamadığımızı anlamaya çalışıyorum.
Virüs giremeyen işletim sistemi konusunu Çözüm Park ta okuduktan sonra arkadaşlarımla değerlendirme yapıp bu kişilerden bizde bilgi rica ettik. Aynı gün içerisinde bize, Microsofta'da gönderdiklerini söyledikleri sunumu gönderdiler. Bazı çalışmalar yaptıktan sonra konuyu Chip dergisinde bulunan arkadaşlarım ile paylaşmaya çalıştım. Konu çok farklı yerlere çekildi. Antikor başka bir yerde tartışılırken burada da tartışılmaya başlandı, daha sonra kişisel çekişmeler...
Bir önceki paylaşımımda size bir resim göstermiştim. Yardım istemiştim. Bu gerçekleştirilen yazılım, sektöründeki taşları yerinden oynatacak olduğuna inancım devam etmektedir.
Nedenine gelince, herhangi bir programın Anti-Virüs ihtiyacı duymadan kendisini virüslerden koruyabilmesi sadece normal hayatta değil, güvenlik gerektiren yüzlerce yerde kullanılabilir. Gönderilen sunum da Microsoft uygulaması olan explorer.exe seçilmiş. Explorer.exe yi tek başına virüslerden etkilenmeyecek şekilde geliştiren insanlar bunu her türlü programa uygulayabilirler. 

Sizlerden ricam inceleme yapan arkadaşlarım fikirlerini paylaşsın. Program geliştiriciler bize sunum gönderdiklerine göre herkese gönderirler. Sitelerinde bunu yazmışlar. Her isteyene bilgi gönderiyorlar.
http://www.antikorugs.com/p/viewpage.php?page_id=9 

Rica ediyorum konunun ciddiyetine bakarak, birbirimizi kırmadan tartışalım. Bu yazılım yukarıda değindiğim gibi yazılım sektöründe taşları yerinden oynatabilir.
Saygılarımla. 

Erhan Tiryakioğlu
04-12-2009, 17:10   |  #62  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
serdar abin (PcMaKeR) tartışılamıyacak bir zatı muhteremmi?
forumda pek zaman geçirmemişsin demişsin.
benim chip forumlarına kayıt tarihim 31 Ekim 2009 mesaj sayım 19
senin chip forumlarına kayıt tarihin 21 Haziran 2009 mesaj sayın 3564
yani benden 4 ay önce. senin hayatın forumdamı geçiyor? bak millet vatanına milletine faydası olsun diye nasıl programlar yazıyor. senin gibiler madem çok biliyorsunuz neden forum bülbülü olmaktan öteye geçemiyorsunuz?
Forumda az zaman geçiren çok zaman geçiren ayırımımı var? Yoksa forumda çok takılmak ilim sahibi olmak anlamınamı geliyor? sen forumda 3500 mesaj yazmışsan yada serdar abin 6000 mesaj yazınca alimmi oluyorsunuz? O zaman bu kadar okul, üniversite neden var? Yoksa forum üniversitesi varda benim haberimmi yok? Senle serdar abin forumdan mezun olmayamı çalışıyorsunuz?

Benim 4 Ayım Forumda Değil Okulda Geçiyor VATANIMA MİLLETİME FAYDAM OLSUN Diye Okuyorum ve Okuyacağım 13 Yaşındaki Biri Program Yazmaklamı Vaktini Geçirsin Yoksa Bir Taraftan Soru Çözüp Bir Taraftan Chip'te Bilgilerini Arttırarak mı ?
ÇOK İSTİYORSAN YAZ KENDİ PROGRAMINI MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE BİDE TEREDDÜTSÜZ KULLANALIM ! NİYE BAŞKASINDAN BEKLİYORSUN !
Ayrıca Ne Ayrımcılığı Sanki Maestro Veya Forum Katibi Olunca Bize Ne Faydası Oluyor ? Sadece Chipi Ne Kadar Sevdiğimizi Tescilleyen Birşey ...
Ayrıca Evet Ya Sen Ne Yapmaya Çalışıyorsun Böyle Ağız Dalaşıyla Salakça Muhabbetmi ?

Niçin Bu Kadar Uzatıyorsunuz Anlamadım :S Size Yakışmadığı Kesin ... Üslubunuz Bile Size Yakışmıyor ... Size Yakışacak Hareketler Yapmanızı Rica Ediyorum Tansiyonu Arttırarak Hiç Bir ŞEy Sahibi Olamazsınız Sadece İsminizin Duyulduğu Yerde " Ha Hatırlıyorum Şu Herkesin Tadını Kaçıran Adammı " derler ...

Ayrıca Cahil Olduğunuza Başta İnanmamıştım Abi Ama Yavaş Yavaş İnanmaya Başladım Lütfen Kendinize Yakıştırdığınız Şekilde Davranın Herkese ...

Uzatmaya Gerek Yok ...

bitlisgoldcomputer
04-12-2009, 17:40   |  #63  
Yeni Üye
49 mesaj

vallah arkadaşlar. ne kadar emin konuşurlarsa konuşsunlar bildiğim tek doğru bir şey var. ''HİÇBİR SİSTEM %100 GÜVENLİ DEĞİL'' kesinlikle ona da bulaştırıcak bir şeyler bulurlar.

NoteBook
04-12-2009, 22:33   |  #64  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

Bence işletim sistemine virüs girmemesi olayı imkansız.
Biraz saçma bir örnek olabilir ama söylemek istediğimi anlatmak için yazayım.

İşletim sisteminin çalışma stilini 1'den sonra 2 gelmesi gibi bir şey düşünün.işte 1-2-3... Anlatılanlara bakarsanız 1 ile 2 arasına bir şey koyuyorsunuz.E o zaman işletim sistemi çalışmaz.Değil mi.Yapısını bozarsınız. Ama virüs temizleme programları ne yapan 1 ile 2 arasına girmezler ikisini birden koruma altına alırlar.Yani bir bakıma kamuflaj ya da bodyguard lık gibi bir şey.Ama akıllı bir virüs girer yine işletim sistemini çökertir.

Antivirüs programlarının işletim sistemi çökerttiğini ben duymadım hiç.Yaşamadım da.En fazla işletim sistemi ve bilgisayarınız eski ise bilgisayarınız çalışmasını yavaşlatır ama bu yavaşlatma sistemi çökertmez.

Ayrıca, işletim sistemleri temel olarak .exe dosyası.Virüs programları da .exe dosyası.Siz en fazla işletim sistemini .exe dosyası halinden çıkarmanız gerekir ki .exe uzantılı virüs işletim sistemine giremesin.Yani o da imkansız gibi bir şey :)

Ama yine de virüs giremeyen bir işletim sistemine sahip olmak ister miydim?Evet isterdim :)

seckin_kaya
05-12-2009, 16:34   |  #65  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj
Alıntı: bitlisgoldcomputer  
vallah arkadaşlar. ne kadar emin konuşurlarsa konuşsunlar bildiğim tek doğru bir şey var. ''HİÇBİR SİSTEM %100 GÜVENLİ DEĞİL'' kesinlikle ona da bulaştırıcak bir şeyler bulurlar.
bnce de

Örne
05-12-2009, 22:53   |  #66  
Taze Üye
7 mesaj

İşletim sistemleri var oldukça virüslerde varlığını sürdüreceklerdir. İkisi de birbirlerini hem geliştirecekler hem de tamamlayacaklardır. Kusursuz bir sistemin kendini geliştirebilmesi için dış etkenlere ihtiyaçı vardır. Yoksa teknolojik olarak yerinde sayar. Her ikisid e birbirine muhtaçtır. Çünkü birbirini bu şekilde tamamlıyacaklardır. Virüs girmeyen sistem evrensel değildir.

Tuti Urmeylander
06-12-2009, 02:22   |  #67  
Yıllanmış Üye
469 mesaj

Olsa olsa ''bir süre virüs giremeyen işletim sistemi'' dir bu... Hiç sanmıyorum ve de düşünemiyorum.. .Keşke olabilse ama biraz düşününce bu sisteme de önünde sonunda mutlaka ama mutlaka bir virüsün girebileceğidir.Bu, derler ya ''eşyanın tabiatına aykırı olmak'' işte öyle bir şey...

world_pc
06-12-2009, 02:29   |  #68  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

:)

hcilek
08-12-2009, 10:39   |  #69  
Yıllanmış Üye
134 mesaj

mümükün değil virüs girmeyen işletim sistemi, en fazla yeni sistemi tanıma süresinden sonra yağmur gibi virüs girer

erkanb
08-12-2009, 17:14   |  #70  
Yeni Üye
48 mesaj

Antikorun tüm dosyalara eklenerek onları koruduğu söyleniyor. Benim bildiğim bunu yapan virüsler. Yani virüs dosyanın sonuna eklenerek kendini çoğaltır. Önemli dosyaları bu şekilde bozar. Antikor da bu şekilde çalışıyorsa ya virüs temizleme programları tarafından virüs olarak kabul edilirse. Yada virüs direk antikora bulaşırsa ne olacak. Bunlar birer muamma

ihtiyar_kurt
08-12-2009, 20:57   |  #71  
Yeni Üye
29 mesaj
Alıntı: THE_MILLER  
http://www.virustotal.com/tr/ana ... e6b97b37-1257202618

Hani göremedim ben ? Varsayalım Hacktool görsün hacktool zararlı bir yazılımdeğil ki.Backdoorlu olmadıkça tabiki.Şifrekırıcılar,binderler,crypterler hepsi hacktooldur.Sisteme  etkisiolmadıkça veri alış verişde başka bir yere veri öndermedikce zararlıbir  yazılım olamaz.antikora güvenmiyorsan yanında ashhampoo , outpostgibi firewalller kullan.

olgunakbaba
08-12-2009, 22:28   |  #72  
Yıllanmış Üye
102 mesaj

google'a sormuşlar sizin sisteminiz virüslere karşı dayanıklımı diye sonra googledan açıklama yapıldı virüse dayanıklı sistem olamaz diye bencede haklılar bir sistem için virüs yoksa bu yapılamadığından değil hackerların o sistemi önemsemediğindendir

voimatu
09-12-2009, 12:53   |  #73  
Yıllanmış Üye
108 mesaj

aslında böle bişe var kapalı ve lan kablosu takılı olmayan pc en güvenli windowstur :D

canerkurt
09-12-2009, 18:33   |  #74  
OP Yeni Üye
25 mesaj
Alıntı: erkanb  
Antikorun tüm dosyalara eklenerek onları koruduğu söyleniyor. Benim bildiğim bunu yapan virüsler. Yani virüs dosyanın sonuna eklenerek kendini çoğaltır. Önemli dosyaları bu şekilde bozar. Antikor da bu şekilde çalışıyorsa ya virüs temizleme programları tarafından virüs olarak kabul edilirse. Yada virüs direk antikora bulaşırsa ne olacak. Bunlar birer

Yorumunuza katılıyorum, Antikor programının sitelerinden indirilen bedava sürümünde bağışıklama yapılan exe lerin sonuna Antijen eklenmekte. Virüslerde aynı şekilde exe uygulamaların sonuna ekleniyor.
Ancak Antikor bağışıklama işleminden sonra virüsler gibi dosyayı bozmayarak aksine kale gibi sararak zararlılar tarafından bozulmasını engellemekte. Virüs temizleme programları tarafından ayrıca sezgisel metodlarla çalışan Prevx ve ThreatFire tarafından bile Antikor zararlı olarak tespit edilmiyor. Diğer güvenlik uygulamaları birbirlerini zararlı olarak tanımlayabiliyorken Antikorun tespit edilememesi (özelliklede sezgisel Anti Virüsler tarafından) yapılan mühendisliğin ne derece kaliteli olduğunuda göstermektedir.

Antikora virüs bulaşması, benim tarafımdan daha önce Antikor incelememde sizlerle paylaştığım bir konuydu. Tekrar özetleyecek olursam forumda Antikor üzerinde inceleme yapan arkadaşlarda benimle aynı fikirde olacaktır; Antikora virüs bulaşmıyor.. Evet çok ilginç geliyor ama ne yazık ki Antikora virüs bulaşmıyor. Uygulama kendini zararlılardan kurtarabiliyor. Yazılım geliştiricilerinin virüs giremeyen işletim sistemi uygulamalarını geliştirirken kullandıkları metodu ilk olarak kendi programlarında kullandıklarını düşünüyorum.
Şu konuyu belirtmek istiyorum, Antikor programında bağışıklamadan sonra Antijen exe lerin sonuna ekleniyor ancak size daha öncede resimde gösterdiğim explorer.exe deki Antijen uygulamanın başına eklenmişti. Peki bu ne demek? Daha öncede yazmıştım, uygulamanın başına kod eklemek çok zahmetli, çok uğraş isteyen, bugüne kadar kimsenin denemediği bir yöntem. Hem uygulamanın taşlarını yerinden oynatıp hemde uygulamayı çalıştırmak imkansızdır. Ancak bu geliştiriciler bunu yapmışlar. Yazarken bile kendi kendime gülüyorum çünkü bu akıl almaz bir durum. Antivirüs yazılımları virüs taramasında exe lerin ortasına başına bakmazlar, sonuna bakarlar. Tekrar belirtmek isterim, Antijen ve Antikor her ikiside türünün tek örneğidir. Müsadenizle daha önce eklediğim resmi tekrar eklemek istiyorum. Eklememin nedenine gelince bu resim Antivirüs yazılımlarının yakın gelecekte olamayacağını ispatlayan bir resimdir. Oraya eklenen kodlar, o uygulamanın kendisini zararlılara karşı korumasını sağlıyor. Resimdeki Antijenin uygulamanın başına nasıl yerleştiği konusunda inceleme yapan arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak isterim.
Saygılarımla.

Synchron
11-12-2009, 00:06   |  #75  
Yeni Üye
34 mesaj
Alıntı: canerkurt  

Yorumunuza katılıyorum, Antikor programının sitelerinden indirilen bedava sürümünde bağışıklama yapılan exe lerin sonuna Antijen eklenmekte. Virüslerde aynı şekilde exe uygulamaların sonuna ekleniyor.
Ancak Antikor bağışıklama işleminden sonra virüsler gibi dosyayı bozmayarak aksine kale gibi sararak zararlılar tarafından bozulmasını engellemekte. Virüs temizleme programları tarafından ayrıca sezgisel metodlarla çalışan Prevx ve ThreatFire tarafından bile Antikor zararlı olarak tespit edilmiyor. Diğer güvenlik uygulamaları birbirlerini zararlı olarak tanımlayabiliyorken Antikorun tespit edilememesi (özelliklede sezgisel Anti Virüsler tarafından) yapılan mühendisliğin ne derece kaliteli olduğunuda göstermektedir.

Antikora virüs bulaşması, benim tarafımdan daha önce Antikor incelememde sizlerle paylaştığım bir konuydu. Tekrar özetleyecek olursam forumda Antikor üzerinde inceleme yapan arkadaşlarda benimle aynı fikirde olacaktır; Antikora virüs bulaşmıyor.. Evet çok ilginç geliyor ama ne yazık ki Antikora virüs bulaşmıyor. Uygulama kendini zararlılardan kurtarabiliyor. Yazılım geliştiricilerinin virüs giremeyen işletim sistemi uygulamalarını geliştirirken kullandıkları metodu ilk olarak kendi programlarında kullandıklarını düşünüyorum.
Şu konuyu belirtmek istiyorum, Antikor programında bağışıklamadan sonra Antijen exe lerin sonuna ekleniyor ancak size daha öncede resimde gösterdiğim explorer.exe deki Antijen uygulamanın başına eklenmişti. Peki bu ne demek? Daha öncede yazmıştım, uygulamanın başına kod eklemek çok zahmetli, çok uğraş isteyen, bugüne kadar kimsenin denemediği bir yöntem. Hem uygulamanın taşlarını yerinden oynatıp hemde uygulamayı çalıştırmak imkansızdır. Ancak bu geliştiriciler bunu yapmışlar. Yazarken bile kendi kendime gülüyorum çünkü bu akıl almaz bir durum. Antivirüs yazılımları virüs taramasında exe lerin ortasına başına bakmazlar, sonuna bakarlar. Tekrar belirtmek isterim, Antijen ve Antikor her ikiside türünün tek örneğidir. Müsadenizle daha önce eklediğim resmi tekrar eklemek istiyorum. Eklememin nedenine gelince bu resim Antivirüs yazılımlarının yakın gelecekte olamayacağını ispatlayan bir resimdir. Oraya eklenen kodlar, o uygulamanın kendisini zararlılara karşı korumasını sağlıyor. Resimdeki Antijenin uygulamanın başına nasıl yerleştiği konusunda inceleme yapan arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak isterim.
Saygılarımla.
Uygulamanın en başına nasıl yerleştiğini tartışmadan önce bunun neden zahmetli olduğunu kısaca ve sadeleştirerek anlatmak istiyorum.

Uygulama dediğimiz şey nihayetinde bir veri yapısıdır. Bu veri yapısı çeşitli bölümlerden oluşur. Her bölümün işletim sistemi için farklı anlamı ya da anlamları vardır ve özel bir amaca hizmet ederler. Microsoft'un bunun için kullandığı veri yapısı bugün 'PE' ismiyle tanıdığımız 'Portable Executable File Format'tır. Bu yapıda arkadaşımızın resimde eklediği gibi özel amaçlı bölümler (section) bulunmaktadır.

İlk bölüm genelde programın temel kodlarını içeren bölümdür (code section). Bu bölüm, genel yapı itibariyle karmaşıktır. Çünkü; bir program yazılırken ne kullanılıyor ise (değişkenler, alt yordamlar, bileşenler, dll işlevleri, vb.) bu alanda biribirlerine bağlanarak anlam kazanır ve işler hale gelirler. Verileri içeren bölümde (data section) ise programda kullanılan ve kod olmayan herşey (değişkenler, sabitler, mesajlar, vb.) bulunabilir.

Genel yapı itibariyle bir uygulamada anlam kazanması istenen şeylerin bağlantı noktaları sanal adreslerden oluşur (virtual address). İşte bu kısım işi karmaşıklaştırır.

Neden mi, işte size cevap. Bir derleyici kodları derlediğinde bu adresler hesaplanır ve hesaplanmış veriler kaydedilirerek sabitlenir. Artık bu adresler değiştirilemezler. Değiştirilirlerse program artık çalışamaz!

canerkurt arkadaşımızın resmini koyduğu ve üreticisinin bilgilendirme amaçlı dağıttığu sunumda ilk bölüme ekleme yapıldığını görüyoruz. İşte bu anlattığım sebeplerden dolayı çok ama çok zordur. Böyle birşey yapmak için uygulamanın bütününü bozup, herşeyi yeniden derleyip sonra toplamak gerekir.

Açıkcası canerkurt arkadaşımızın eklediği salt resim olduğu için bana inandırıcı gelmemişti. Üreticisine kimliğimi açıkça belirterek inceleme isteğiyle örnek uygulamayı rica ettim. Sağolsunlar kısa sürede bu isteğime cevap verdiler. Resimde görülen "explorer.exe" şu anda incelemek ve üreticisine geri dönüş sağlamak adına bende. İncelemelerimde gördüm ki; bu insanlar gerçekten "bir uygulamanın en başına sonradan kod ekleyebiliyorlar". Diğer incelemelerimi de paylaşmak isterdim ancak özellike bu konularda sürekli kavga çıktığından, konular sulandırıldığından ve şahsi tartışmalara dönüştürüldüğünden burada paylaşmayı uygun bulmuyorum.

Gerçek anlamda bilgi paylaşımı yapmak isteyen arkadaşlara kapım sonuna kadar açıktır.

Saygılarımla.

Son Düzenleme: Synchron ~ 11 Aralık 2009 00:07