Virüs giremeyen Windows işletim sistemi yapıldı.

canerkurt
28-11-2009, 22:03   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandan beri üzerindeinceleme yaptığım bir çalışmayı, ülkemizde ve dünyada bilişim alanındabüyük bir olay olacağı inancı taşıdığımdan Chip Online'da sizlerlepaylaşmayı uygun gördüm. 

Bazı internet sitelerindeve forumlarda söz edilen bir çalışma olan "Virüs Giremeyen Programlar"ve "Virüs Giremeyen Windows İşletim Sistemleri" konularındabulabildiğim sunum ve uygulamaları inceleme fırsatı buldum.Sözü edilenyazılımı geliştiren insanların websiteleri ve yazı yazdıklarıforumlarlardan derlediklerimi müsadenizle sizlerle paylaşmak istiyorum.Microsoft ilede görüşmelerde bulunan firma yetkilileriningeliştirdikleri yazılımı Microsoft Derleyicilerine eklemek içinçalıştıklarınıda yazmışlar.

Yazılım geliştiricilerkendi sitelerinde antivirüslere ihtiyaç duymadan kendi kendinivirüslerden kurtarabilen uygulama geliştirdiklerini yazmışlar.
        http://www.antikorugs.com/p/viewpage.php?page_id=9

Aynızamanda çözüm park sitesindede Windows işletim sistemlerini virüslerdenetkilenmeyecek şekilde geliştirdiklerini ve bu konuda Microsoft ile degörüştüklerini belirtmişler.
        http://www.cozumpark.com/forums/thread/131639.aspx 

Benbu konuda yapılan çalışmalardan bir kaç sunumu inceleme fırsatı buldum.Bu konunun çok büyük bir haber değeri olduğunu düşündüğümden sizlerlepaylaşmayı uygun buldum.

Semih Özyurt
28-11-2009, 22:33   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

valla bilemiycem adamlar baya iddalı konuşmuşlar + ürettikleri sistemi deneme şansımızın olduğunuda söylüyorlar buda kendilerine ne kadar güvendiklerini gösteriyor,günümüzde o kadar çok yeni çıkan virüs var şimdi benim merak ettiğim nasıl bir sistem oturttular yani geleceğe dönük olarak yapılan bi çalışma tamam ama ilerde çıkıcak olan yeni yeni virüslere karşı nasıl korunucak şimdi en güvenli işletim sistemi olarak bilinen linux bile günü geliyor virüs yiyior sistemi bir denemem lazım

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 28 Kasım 2009 22:33
clickonline
29-11-2009, 00:59   |  #3  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj

Böyle birşey olamaz..

Semih Özyurt
29-11-2009, 01:42   |  #4  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj
Alıntı: clickonline  
Böyle birşey olamaz..
valla banada öyle geliyor ama adamlar belgeyle ispatladıkları için iş biraz deyişiyor

Kruis
29-11-2009, 02:35   |  #5  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Antikorun işletim sistemine entegre edilmiş modifiye hali. Neden olamasın.Antikor kaç senedir olan bir yazılım.

ilbeyk
29-11-2009, 10:09   |  #6  
Taze Üye
5 mesaj

böyle bir şeyin olması imkansızHmph

tgr_bjk
29-11-2009, 10:45   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

Olursa iyi olur ama olucağını hiç sanmam

Mustafa Akın
29-11-2009, 11:14   |  #8  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Her dosyaya virüs bulaşmasını önleyeceğime sisteme virüs bulaşmasını önlerim daha iyi.

OğuzxPc
29-11-2009, 11:32   |  #9  
Yıllanmış Üye
661 mesaj

kardeşim windowsun uygulama uzantısı .exe zaten virüslerin uzantısı da bu virüs nasıl girmeyecek şaşarım xD

world_pc
29-11-2009, 11:57   |  #10  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj
Alıntı: OğuzxPc  
kardeşim windowsun uygulama uzantısı .exe zaten virüslerin uzantısı da bu virüs nasıl girmeyecek şaşarım
Bencede...

PcMaKeR
29-11-2009, 11:59   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Başlıkla haberin alakasını kurabilen varmı ben kuramadım.
Virüs girmeyen windows yapıldı. Görende Microsoft Windowsun kodlarını komple bir daha yeni baştan yazdı exe mimarisini değiştirdi artık viruslere yer yok anlar ama gene Antikor saçmalığını var.
Antikor beş para etmeyen bir yazılım doğru düzgün çalışan windowsu etkiliyor. Ve bu adamlar windows koruduklarını sanıyorlar.

Kurana kullanana karışmam ama böyle haberler insanı delirtiyor. Konuya insan çekmek için bile böyle başlık açılımı yapmak çok ilginç.

Virüs girmeyen Windows İşletim sistemi yapıldı.

Erhan Tiryakioğlu
29-11-2009, 12:53   |  #12  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Serdar Abiye KAtılıyorum !

canerkurt
29-11-2009, 13:18   |  #13  
OP Yeni Üye
25 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Başlıkla haberin alakasını kurabilen varmı ben kuramadım.
Virüs girmeyen windows yapıldı. Görende Microsoft Windowsun kodlarını komple bir daha yeni baştan yazdı exe mimarisini değiştirdi artık viruslere yer yok anlar ama gene Antikor saçmalığını var.
Antikor beş para etmeyen bir yazılım doğru düzgün çalışan windowsu etkiliyor. Ve bu adamlar windows koruduklarını sanıyorlar.

Kurana kullanana karışmam ama böyle haberler insanı delirtiyor. Konuya insan çekmek için bile böyle başlık açılımı yapmak çok ilginç.

Virüs girmeyen Windows İşletim sistemi yapıldı.

Merhaba,
Okur haberleri bölümüne konuyu açan kişi benim.Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi kimse ile polemik yaşamak istemeyen biriyim.Ben bu konu hakkında yani virüs giremeyen işletim sistemi konusunda geliştiricilerinin dağıttıkları açıklamaları ve sunumları inceledim.Ben bir uzman değilim ama konunun geliştiricileri tarafından Microsofta sunulduğunu yazdığım konuda eklediğim linkte bulabilirsiniz.
Konuyu neden Antikora getirdiğinizide anlamadım.Açtığım başlık ilginç olabilir ama sizinde bildiğiniz gibi Chip Online Okur Haberleri moderatörler tarafından onaylanmadan yayına girmez.Bende hatalı birşey yaptığımı düşünmüyorum.
Bu konuda haber değeri bulmamın sebeplerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
1- Geliştiricilerinin konuyu Microsoftla paylaşmalarını belirtmeleri ve Microsofttan görüştükleri kişilere kadar isimleri yazmaları,
2- Geliştiricilerinin dağıttıkları sunum ve açıklamaları ben dahil üniversitedeki hocalarımızla yakından takip etmemiz ve geliştirdiklerini idda ettikleri ve beyan ettikleri teknolojinin aynı şekilde zararlılardan kendini kurtarabilmesi,
3- Kendini bilen hangi insan saçma olduğunu düşündüğü, incelemediği, araştırmadığı bir haberi paylaşmak isterki.

PcMaKeR arkadaşım, siz bu haberin saçma olduğunu düşünüyorsanız lütfen yayından kaldırınız.Benim için değişen birşey olacağını sanmıyorum.Ben elimden geldiği kadar Chip forumlarında yazı yazmaya ve teknik olarak hiçbir tartışma ve polemiğe girmeden bilgi paylaşımında bulunmaya çalışıyorum.Yazdığım yazının aşağılanmasını istemem.Bu haber Chip Online ın onayı sonrasında yayına girmiştir.Saçma olduğunu düşünüyorsanız lütfen kaldırınız.Saygılarımla.

Not 1 : Üzülerek belirtmek istiyorum, incelemelerim sonucunda Antikor programının windows işletim sistemine müdahale etmediğini söyleme gereği duyuyorum.
Sitelerindede bu konu hakkında bilgi var.

Not 2 : Antikor farklı bir uygulama ancak işletim sistemlerini virüs giremeyecek şekilde geliştirilmesi ayrı bir uygulama. Size tavsiyem geliştiricilerden detaylı bilgi talep edip incelemeniz. Saygılarımla.

PcMaKeR
29-11-2009, 14:29   |  #14  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Benim kaldırma yetkim yok önerimi sunar sözümü söyler geri çekilirim.
Yanlız chipte bu antikoru kurupta sistemini bozan birkaç kişi var. bir kişi dahi olsa sistemi bozuyorsa bir program o programdan hayır gelmez.

Ben hiç nortonun sistemi çökerttiğini görmedim yada kaspersky ın.

Kruis
29-11-2009, 15:46   |  #15  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Benim kaldırma yetkim yok önerimi sunar sözümü söyler geri çekilirim.
Yanlız chipte bu antikoru kurupta sistemini bozan birkaç kişi var. bir kişi dahi olsa sistemi bozuyorsa bir program o programdan hayır gelmez.

Ben hiç nortonun sistemi çökerttiğini görmedim yada kaspersky ın.
Antikoru Windows XP işletim sisteminde defalarca kurdum ne bir bozulma oldu ne de bir sisteme etkisi.Başkalarından duyma birşeyler ile hareket edeceğine sanal bir işletim sistemi kur test yap sonuçlarını Resimli videolu olarak al göster.

Kal-El
29-11-2009, 15:59   |  #16  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

// Norton zamanında benim bilgisayarımı çökertmişti.

Virüs girmeyen sistem yoktur. Virüsün aktif olamadığı sistem olur ancak. Linux sistemlerin neden virüs sorunlarıyla uğraşmadığının birincil nedeni budur. Günümüzde çoğu virüs .exe yapısına göre tasarlanmıştır. Linux sistemler .exe uygulamalarını (doğrudan) çalıştıramazlar. Dolayısıyla 1 milyon virüslü dosyayı Linux yüklü bir bilgisayara kopyalasanız da bu virüsler aktif olamaz. Kaldı ki aktif olmaları ve işlevlerini yerine getirmeleri için root yetkilerini ele geçirmeleri gerekir ki ortalama bir bilgisayar deneyimine sahip kullanıcı böyle bir şeye izin verecek kadar bilgisiz değildir.

Bu adı geçen yazılımın yaptığı nedir ne değildir tam olarak yazmamışlar. Virüs bulaşan dosyanın kendi kendini onarmasını sağlıyor falan denilmiş. Nasıl yapıyor? Virüsler çeşit çeşittir. Kimi kendini yüzlerce alt klasöre, kayıt defterine, sistem dosyasına kopyalar kimisi sistem dosyalarını siler kimisi arka kapı açar v.s. Bütün virüslerin imzasını tanıması gerekir ki kim neye göre hareket ediyor ona karşı ilgili onarmayı gerçekleştirsin. Ha yok dosyanın en orijinal haline göre kıyaslayıp değişiklik yapıldıysa dosyayı ilk haline sıfırlıyorsa bu da sisteme çok büyük yüktür. Bilgisayardaki bütün dosyaları, klasörleri, kayıtları anlık olarak takip edip değişiklik yapılanları saptayıp ilk haline döndürmesi zaten Antivirüs sistemlerin yaptıklarındandır. E biz antivirüsler gibi değiliz demişler. Nasıl yapmışlar?

world_pc
29-11-2009, 17:24   |  #17  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Benimde...

gokhan38
29-11-2009, 17:55   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

eger başarılı olurlarsa en kısa sürede yaygınlaşır bu sistemler bu yüzden hic tartışmaaya gerek yok bakalım becerebileceklermi ?

alper8118
29-11-2009, 19:22   |  #19  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

imkansız diye bir şey yoktur...

seckin_kaya
29-11-2009, 20:42   |  #20  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj
Alıntı: world_pc  
Bencede...
ve bence de

seckin_kaya
29-11-2009, 20:42   |  #21  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj
Alıntı: canerkurt  
Merhaba,
Okur haberleri bölümüne konuyu açan kişi benim.Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi kimse ile polemik yaşamak istemeyen biriyim.Ben bu konu hakkında yani virüs giremeyen işletim sistemi konusunda geliştiricilerinin dağıttıkları açıklamaları ve sunumları inceledim.Ben bir uzman değilim ama konunun geliştiricileri tarafından Microsofta sunulduğunu yazdığım konuda eklediğim linkte bulabilirsiniz.
Konuyu neden Antikora getirdiğinizide anlamadım.Açtığım başlık ilginç olabilir ama sizinde bildiğiniz gibi Chip Online Okur Haberleri moderatörler tarafından onaylanmadan yayına girmez.Bende hatalı birşey yaptığımı düşünmüyorum.
Bu konuda haber değeri bulmamın sebeplerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
1- Geliştiricilerinin konuyu Microsoftla paylaşmalarını belirtmeleri ve Microsofttan görüştükleri kişilere kadar isimleri yazmaları,
2- Geliştiricilerinin dağıttıkları sunum ve açıklamaları ben dahil üniversitedeki hocalarımızla yakından takip etmemiz ve geliştirdiklerini idda ettikleri ve beyan ettikleri teknolojinin aynı şekilde zararlılardan kendini kurtarabilmesi,
3- Kendini bilen hangi insan saçma olduğunu düşündüğü, incelemediği, araştırmadığı bir haberi paylaşmak isterki.

PcMaKeR arkadaşım, siz bu haberin saçma olduğunu düşünüyorsanız lütfen yayından kaldırınız.Benim için değişen birşey olacağını sanmıyorum.Ben elimden geldiği kadar Chip forumlarında yazı yazmaya ve teknik olarak hiçbir tartışma ve polemiğe girmeden bilgi paylaşımında bulunmaya çalışıyorum.Yazdığım yazının aşağılanmasını istemem.Bu haber Chip Online ın onayı sonrasında yayına girmiştir.Saçma olduğunu düşünüyorsanız lütfen kaldırınız.Saygılarımla.

Not 1 : Üzülerek belirtmek istiyorum, incelemelerim sonucunda Antikor programının windows işletim sistemine müdahale etmediğini söyleme gereği duyuyorum.
Sitelerindede bu konu hakkında bilgi var.
http://www.antikorugs.com/p/foru ... d=22&pid=26#post_26

Not 2 : Antikor farklı bir uygulama ancak işletim sistemlerini virüs giremeyecek şekilde geliştirilmesi ayrı bir uygulama. Size tavsiyem geliştiricilerden detaylı bilgi talep edip incelemeniz. Saygılarımla.

Beğendim

WolfTurk
29-11-2009, 21:13   |  #22  
WolfTurk avatarı
Yıllanmış Üye
215 mesaj

Bu yazılımı öncedende duymuştum  bunun hakkında çok tartışma olmuştu.

Antikor çalıştığı esnada asla bilgisayarınızı yormaz ve hiçbirantivirüsün yakalayamadığı günümüzde mevcut olan ve gelecekteyazılabilecek virüslere karşıda programlarınızın güvenliğini sağlar.

yukarıda verdiğim yazı bu yazılımın kendi sitesinde yer alıyor.Sizce gelecekte yazılacak virüslere karşı koruma yapabilmek mümkün müdür ? Bana göre günümüzdeki en büyük güvenlik firmaları bile böyle birşeyi başaramıyorken 2-3 kişi bunu nasıl yapacak.Bana hiç inandırıcı gelmiyor.Ayrıca şunada bakmanızı tavsiye ederim: http://forum.bilisimruzgari.com/index.php?topic=30556.0

secman
29-11-2009, 21:15   |  #23  
Yıllanmış Üye
247 mesaj

engelleyemezsin her zaman bir açık vardır

Kal-El
29-11-2009, 21:32   |  #24  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
Alıntı: WolfTurk  
Bu yazılımı öncedende duymuştum  bunun hakkında çok tartışma olmuştu.

Antikor çalıştığı esnada asla bilgisayarınızı yormaz ve hiçbirantivirüsün yakalayamadığı günümüzde mevcut olan ve gelecekteyazılabilecek virüslere karşıda programlarınızın güvenliğini sağlar.

yukarıda verdiğim yazı bu yazılımın kendi sitesinde yer alıyor.Sizce gelecekte yazılacak virüslere karşı koruma yapabilmek mümkün müdür ? Bana göre günümüzdeki en büyük güvenlik firmaları bile böyle birşeyi başaramıyorken 2-3 kişi bunu nasıl yapacak.Bana hiç inandırıcı gelmiyor.Ayrıca şunada bakmanızı tavsiye ederim: http://forum.bilisimruzgari.com/index.php?topic=30556.0

Hehe ne olduğu ortaya çıktı. Sanırım bu başlığı açan da ilgili sazan-avcısı firmanın çalışanlarından...

ihtiyar_kurt
29-11-2009, 22:02   |  #25  
Yeni Üye
29 mesaj

Kal-El isimli kişiye sormak istiyorum    https://www.chip.com.tr/blog/kadi ... karisiyor_3200.html   bu yazıyı yazan chip dergisi yazarıdamı sazan avcısı firmanın çalışanlarından.
Ayrıca WolfTurk'un link verdiği forumdaki yazı daha önce chipte yazılmıştı ve konu orada tartışılıyor.   https://www.chip.com.tr/forum/ant ... a-prog_t138651.html