YAMYAMLARIN SOHBET BOLGESi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.100mb nasıl yetiyor? bana 1GB yetmiyor...Sormayın yaa :( Biz interneti bir süreliğine dondurttuk ta.. Bende telefonumu mobil modem özeliği ile masaüstüne bağladım. Modemmiş gibi kullanıyorum.. Turkcell 100 MB internet paketim vardı onu kullanıyorum şu an.. Yoksa interneti kestirmeden önce TTNET 6 GB sınırlı pakettdeydim.. 100 MB yeter mi hiç.. Valla ben 6 GB pakette kotayı aşıyordum birkaç GB.. :)Son Düzenleme: Kapalı Hesap (154666) ~ 11 Nisan 2012 11:33
onu bende yaptım tonlakazan.com adresinden ton ayarla 80 puana günlük 50MB al... wap.tonlakazan.com ücretsiz giriş ve üyelik var... indirimli 1GB internet paketi al... daha iyi olur... indirimli 1GB yaz 2222 gönder... 19TL filan...
valla bende sınırsız ama 15 kb le isterse bedava versinler 4gb ı 7günde cektikten sonra kıymeti yok havada bi acmad ıacsa antenle 3g yi kuvvetlendircem 2 kademede 1.6 mb i gördük bidaha olmadı :D 230 kb indirme hızından sonra 15 kb iyice yavaş geldi ya :D
Uzun zamandır windows kullandığımdan baya yabancıyım kurdum yamyam abim biraz öncülük etti türkçeleştirdim ama ubuntunun üzerine program kurma işinde hiç bir bilgim yok...Önce ubuntu veritabanını kullanmayı öğrenmelisin. UBUNTU YAZILIM MERKEZİ.
windows gibi olsa hemen kurarımda değil aslında windows'tan iyi bir program windowstaki gibi gereksiz yere kasmalar donmalar yok öğreneyim güzelce kullanırım bunu sürekli..
Buradan dilediğin, oyun moyun, video mideo, uygulama muygulama, yapılandırma mapılandırma, temalar memalar, audio maudio, herşeyi indirebilirsin. İndirdiğin programlar RPM yani otomatik kurulan programlardır. Bunları çalıştırmayı becerdikten sonra sıkıştırma ve açma tekniklerini öğrenirsen mesele kalmayacaktır.
HOWEVER (Bununla beraber)
Windows için yazılmış bir programı bu şekilde sisteme install edemezsin. Emulatör kullanmak zorundasın. Mesela ŞARAP (Wine)
DEGERLI ABONEMIZ, ADINIZA DEVLETE ODENEN TELSIZ KULLANIM UCRETI "4 2012" DONEMI TAKSIDI 1.21 TL HESABINIZDAN TAHSIL EDILMISTIR... hay vergisine ya zaten cile cekiyoz 1 tl yide iç ediyolar yakında don vergiside cıkar heralde giydigimiz dondan vergi alacaklar :D
valla bende sınırsız ama 15 kb le isterse bedava versinler 4gb ı 7günde cektikten sonra kıymeti yok havada bi acmad ıacsa antenle 3g yi kuvvetlendircem 2 kademede 1.6 mb i gördük bidaha olmadı :D 230 kb indirme hızından sonra 15 kb iyice yavaş geldi ya :nasıl? avea alma sorunsuz ama sinyal sorunu var gibi... BORNOVA'da 3G pek çekmiyor ( TURKCELL ) avea 1 kademede olsa sürekli 3G var?1.21TL 1TL değil... :D
Son Düzenleme: dabbe1 ~ 11 Nisan 2012 15:16
Yok dostum sinyal direklerine baya uzağım vodofone var yamyam abinin canak anten önerisiyle 2 kademe 3g cektirdim yakın zamana kadar gprs kullanıyoduk 1.6 mb net 150 ping 230 kb indirme hızı oldu ama gene 15 kb e düstü 3g ile %30 luk kalite ince ayar gerekiyo paldır küldür cektirttik belki düzelir canak anten olmasa gprs de kalacaz :D 3g var ama tam verim vermiyor uzak olunca ama 2mb neti gördüm sehirde felan olsa antenle 4-5 mb olur sallamıyorum gercekten :D esas 3g antenleri var 20 dbi lik ama bulamadım onlardan.
Yok dostum sinyal direklerine baya uzağım vodofone var yamyam abinin canak anten önerisiyle 2 kademe 3g cektirdim yakın zamana kadar gprs kullanıyoduk 1.6 mb net 150 ping 230 kb indirme hızı oldu ama gene 15 kb e düstü 3g ile %30 luk kalite ince ayar gerekiyo paldır küldür cektirttik belki düzelir canak anten olmasa gprs de kalacaz :D 3g var ama tam verim vermiyor uzak olunca ama 2mb neti gördüm sehirde felan olsa antenle 4-5 mb olur sallamıyorum gercekten :D esas 3g antenleri var 20 dbi lik ama bulamadım onlardan.Çanaklı bir anten sisteminin kazancı, çanağın boyutuyla doğru orantılı olup yaklaşık 45dbi dir.
Bu değeri garanti edebilmem için senin en az 1 m çapında parabolik çanak kullanman gerekirdi. Ama bu sistem de daha pahalı olacaktı.
Biz çanaklı sistemi yıllar önce test ettik. 1Km uzaklıktaki bir mesafeye iki adet 60 cm çanak kurarak wireless sinyalleri taşımıştık. Bilirsiniz ki wireless sinyalleri genellikle çok düşük güçlüdür. (donanımdan dolayı)
Kullandığımız aparat AİR TİES WUS 300 kablosuz modem.
abi parabolikler den sehirde ara ara bi türü bulamadım :D 3g anteni kolay olur diye ondan alacadım hem kablosu uzun hem modemin yana takıyon catıya kuruyon kullanım kolay ama yok idi canak ile saldırıya devam :D
abi parabolikler den sehirde ara ara bi türü bulamadım :D 3g anteni kolay olur diye ondan alacadım hem kablosu uzun hem modemin yana takıyon catıya kuruyon kullanım kolay ama yok idi canak ile saldırıya devam :3G antenini modeme nasıl bağlayabileceksin ki.
Aslında böyle bir imkan olsa antenli sistem daha sağlıklı olurdu. Modemi yukarı çıkartmaktansa anteni yukarı çıkartırdın. Ama o tür harici antenleri olan modemler hariçten alınabilir ve ecik pahalıdır.
Yok satıyolar ama pahallı ben buldum ama uzakta harici anten girişine takıyon catıya sallıyon baya kuvvetli antenler var dediginiz gibi antene modemi takmaktansa anteni modeme takmak daha iyi istanulda satan noktalar var hatta buydun örnek bitane http://www.idr.com.tr/Antenler.html ben bunu düşünüyodum ama dedigim gibi yakında bulamadım : http://www.idr.com.tr/LPDA-A0044.html görüldügü gibi bi direk ile yüksek bi noktaya konulabilir avantajlı ürünler ama bulmak zor :D
ahah yamyam abi su siteyi aradım sordum 280 euro dediler antene hahahah :D:D:D:D:D altın kaplama heralde :D
Yaptık dostum canak işte 3g nin 3 ü yokken cekti :D 55 tl ye felan yapıp satıyolar aslında ama degmes :D adam 280 euro deyince höhh dedim telde :D:D:D kendileri mıncırıp kakalıcaklar 280 e :D:D:D
O antenlerin hiçbirisni kullanamazsın. Çünki modeminde harici anten girişi yok
Kesko abi facebook hesabımda bakım var giriş yapamıyorum şu an özür dilerim :/
kim demiş yok diye harici girişi var kapaklı aha bak abi:D http://www.ceplab.com/inceleme/ucuza-3g-modem-vodafone-e160e/ fotolara dikkatli bak harici anten girişi diye orda görüceksin abi
kim demiş yok diye harici girişi var kapaklı aha bak abi:D http://www.ceplab.com/inceleme/ucuza-3g-modem-vodafone-e160e/ fotolara dikkatli bak harici anten girişi diye orda görüceksinGordüm aslında çok iyiymiş.
çanağı çömleği hallettikten sonra gerekirse sana bi anten sistemi yaparız. Böylece uzun kablo ile besleme sorunun ortadan kalkar ama 10m özel kablo ve anten de yapmamız lazım.
Abi yapıp hazıra satiyiler 50 tl ye :D bunu bi oturtakta baktık yükselmiyi onu denemeyi düşünüyom hem modem içerde kalır hem o direk 3g için oldugundan daha iyi cekebilir gibi geliyor.
Abi bi şirkete telefon actım sordum bitane bana cok abzürt bi rakam sölediler neymiş modem okadar gücü kaldıramaz araya aparat lazım eee 280 euro kafayı yemişler ya :D bu antenler kazanc saglamazmıki 55 tl likler digerleri cok asırı fiyat yaf benim sehirde yok dısarıya soruyom hep :(
Yaf gece gece 3g deniyem dedim %30 luk sinyal google bile acmıyor 0 0 0 şehire assagı bakıcak sekilde cevirdim biraz kıpırdanır gibi oldi nese yarın gün ısıgı ile arttırıırz belki ama %30 google nası acmaz hayret bide hspda ve wcdma sebekeleri arasında gidip geliyi :S