YAMYAMLARIN SOHBET BOLGESi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
dabbe1
12-04-2012, 00:23   |  #776  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

bende avea var o umts ve hsdpa mi ne oluyor hic GPRS olmuyordu suan SUPERONLINE fiber optik kullaniyorum beles numara tasiyinca hediye geliyor 6 ay 4GB kotali ve ilginc sekilde kota tutmuyorlar... ( telekom tasimayi agirdan aliyor... )

okinkurt
12-04-2012, 01:05   |  #777  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

Benim burda avea hic bişey cekmiyor ne gprs ne 3g 0 :D vodo 3g %30 cektiriyos google amca bile acılmayi tam noktayı yarın bulursam 2 mb e cıkarız gene valla benim burda tel hattı veya fiber hat olsa hemen gececem :D söle ucuz ve sağlam uydu üzerinden net yapsalarda kurtulsak :D

dabbe1
12-04-2012, 01:21   |  #778  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

uydu  uzerinden internet varda pek tutmadi ( pahali oldugundan ) eninde sonunda upload icin dialup modem v.s. sart...

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 04:22   |  #779  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Ben yatıyom iyi geceler

okinkurt
12-04-2012, 16:23   |  #780  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Yaf 4 saatir ugras ugras yan yatır şehre cevir beri getir ora götür %30 sinyali gecmiyo en baba hız 15 kb indirme :S antenden ayırıp tarıyom aynı anten bi işe yaramıyor buna harici anten alıcam bunu ger iverin hec degilse modemi dısarı cıkarp takma zahmeti gider şehirde 3g felan yok 2 dağ arasına cevirirsem cekiyo az bişi.

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 17:47   |  #781  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: okinkurt  
Yaf 4 saatir ugras ugras yan yatır şehre cevir beri getir ora götür %30 sinyali gecmiyo en baba hız 15 kb indirme :S antenden ayırıp tarıyom aynı anten bi işe yaramıyor buna harici anten alıcam bunu ger iverin hec degilse modemi dısarı cıkarp takma zahmeti gider şehirde 3g felan yok 2 dağ arasına cevirirsem cekiyo az bişi.
İki dağ arasında 3Gvericisi varsa ne ala ama ben hiç sanmıyorum.
Bence sen polariteyi ve yönü ayarlayamadın kazara sinyalleri yakaladın.
Denemek için şöyle yap.
Çanağı çömleği iptal edip sadece modemi dik bir şekilde çatının üzerinde gezdir. Bir yerlerde mutlaka çanaksız sinyal alacaksın.

okinkurt
12-04-2012, 18:27   |  #782  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Canaksız alıyom 2 kademe gecen 1.6 mb net varken 150 ping vardı 120 ms ping oldu ama 10 kb indirme hızı :S %30 luk kaliteyi gecmiyo catıda adımlamadık yer kalmadı :D hatta öbür yüzde denedim şeher tarafı orda 0 yaf 1.6 mb teki bütün hersey var ping sinyal gene %30 ama 10 kb :S antenin fonksiyon göstermemesi sasırtıcı harici bişey alak bari 1.6 hayal oldi D

Kapalı Hesap (200174)
12-04-2012, 18:43   |  #783  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Prof.Dr.MR_YAMYAM bey 2 nolu acil girişine bekleniyorsunuz...
Abim
Elimde bilgisayar var format için ama formata gerek yok bence zararlı yazılım var bu bilgisayarda bilgisayardaki sorunları araştırdım...
malware,exploit,backdoor bu tür zararlılardan kaynaklanan sorunlarmış kis kuracaktım ama ram ve işlemci kaldırmaz o programı kasar çok fena bana tarama yapacağım sağlam bi program önerebilecekmisin ?
İşini iyi yapan
P4 2 GHZ işlemci 512 mb ram bu sistemi kasmayacak bir program..
Okinkurt aga 3g den nedir çektiğin çatıya falan çıkma allah koruusn düşersin bi çanak var diye..

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (154666) ~ 12 Nisan 2012 18:46
okinkurt
12-04-2012, 18:48   |  #784  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Cıktım bile ama bişey yakalıyamadık kayda değer :( :D avast kur avast .D:D:D:D:

Kapalı Hesap (200174)
12-04-2012, 18:50   |  #785  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Cıktım bile ama bişey yakalıyamadık kayda değer :( :D avast kur avast .D:D:D:D:
Zaten avast vardı geldiğinde aga onu sildimde sistemdeki anormallikleri gidereyim MSI ile başka bir program kuracağım
zararlı yazılım temizleme araçları lazım kaspersky'ninkileri bu sistem çalıştırmaz çok yavaş o programıda çalıştırırsam çöker bu :D

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 18:59   |  #786  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: kesko  
Zaten avast vardı geldiğinde aga onu sildimde sistemdeki anormallikleri gidereyim MSI ile başka bir program kuracağım
zararlı yazılım temizleme araçları lazım kaspersky'ninkileri bu sistem çalıştırmaz çok yavaş o programıda çalıştırırsam çöker bu :
YAMYAM sözü dinle.
Bahsettiğin zararlılar çok önemli olmakla beraber sistem sürücülerinin nerelerden kurulduğu çok önem taşır.
Detaylı bilgi ver yapmaya çalışalım.

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 19:02   |  #787  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Canaksız alıyom 2 kademe gecen 1.6 mb net varken 150 ping vardı 120 ms ping oldu ama 10 kb indirme hızı :S %30 luk kaliteyi gecmiyo catıda adımlamadık yer kalmadı :D hatta öbür yüzde denedim şeher tarafı orda 0 yaf 1.6 mb teki bütün hersey var ping sinyal gene %30 ama 10 kb :S antenin fonksiyon göstermemesi sasırtıcı harici bişey alak bari 1.6 hayal oldi
Tam dediğime geldin. Çanaksız çömleksiz 2 çizgi alıyorsan çanağın hiçbir kazancı yok demektir.
Demekki çanağı dediğim şekilde polarite ve azimuth gibi yönlerini yapamamışsın.
Eee kolay değil. yüksek frekans bu. adama 3 kulvallahi bi elam okutur falla.

Kapalı Hesap (200174)
12-04-2012, 19:05   |  #788  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
YAMYAM sözü dinle.
Bahsettiğin zararlılar çok önemli olmakla beraber sistem sürücülerinin nerelerden kurulduğu çok önem taşır.
Detaylı bilgi ver yapmaya çalışalım.
Abim sistemin sürücülerini yazayım..
Ekran kartı
Ati FireMW 2260 ekran kartı kendi cd'si mevcut..
Anakartın cdside mevcut..
Daha önce bilgisayarcıda formatlatmışlar
Sistem ağır çalışmasının yanısıra arada bir ekran donup kalıyor sürücü hataları çıkıyor
Sistemde izlenimlerim bu yönde 2 saat olmadı getireli

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 19:17   |  #789  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: kesko  
Abim sistemin sürücülerini yazayım..
Ekran kartı
Ati FireMW 2260 ekran kartı kendi cd'si mevcut..
Anakartın cdside mevcut..
Daha önce bilgisayarcıda formatlatmışlar
Sistem ağır çalışmasının yanısıra arada bir ekran donup kalıyor sürücü hataları çıkıyor
Sistemde izlenimlerim bu yönde 2 saat olmadı
Temiz bir XP ile format atmalı ve sürücüleri önce anakartın tüm sürücüleri olması koşulu ile sırayla kurmalısın.
Anakart.sürücüleri Özellikle intel chipset inf dosyası ve sürücüleri.
Ses kartı. Sürücüleri. Mikser ve giriş çıkış aygıtları.
Ekran kartı. CD de verilen önce sürücüleri ve yardımcı yazılımlar.
Sistem tam olarak kurulduktan sonra tüm güncellemeleri kapatmalı ve önce spybot u kurmalısın. Gerekli taramalardan sonra Uygun bir antiböcük pr. O bilgisayar için en ideali bence AVAST yine de sen bilirsin.
Tam sistem taramalarını gerçekleştirmeden sistemden hiçbir performans alamazsın.
Bende 1.6GHz lik p4 vardı 256MB ramlı sistemle bu uygulamaları onda çalıştırıyordum. Tek sorunu sistem açılışı biraz uzun sürüyordu 1.5 dk kadar.
Önemli TON: Mutlaka bios sıfırlaması clear cmos yapmalısın . Yani pil meselesi.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (154666) ~ 12 Nisan 2012 19:19
LENO7
12-04-2012, 19:22   |  #790  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Bunları Biliyor muydunuz?

- Kendi dirseğini yalamanın imkansız olduğunu,
- Ördeğin vakvaklamasının yankı yaratmadığını ve bunu kimsenin açıklayamadığını,
- Dünyadaki fotokopi makinelerinde meydana gelen arızaların %23 ünün, makinenin üstüne oturup kendi popolarının fotokopisini çekmek isteyen insanlar sayesinde meydana geldiğini
- Yaşamın boyunca uyku sırasında yaklaşık 70 böcek ve 10 örümcek yiyeceğini
- İdrarın zifiri karanlıkta parladığını,
- Eğer çok şiddetli hapşırırsan, kaburgalarından birini kırabileceğini. Hapşırmayı engellemeye calışırsan, başındaki veya boynundaki damarlardan birinin yırtılabileceğini ve ölebileceğini. Hapşırdığın sırada gözlerini açık tutmaya çalışırsan, yerlerinden fırlayabileceklerini,
- Domuzların vücut yapılarından dolayı hiçbir zaman başlarını yukarı kaldırıp gökyüzüne bakamadıklarını,
- Dünya nüfusunun %50 sinin hiç telefonla konuşmadığını,
- Farelerin ve atların kusamadıklarını,
1 saat süreyle kulaklıkla birşey dinlemenin kulaktaki bakteri sayısını %700 arttırdığını,
- Çakmağın kibritten önce bulunduğunu,
- Parmak izleri gibi dil izlerinin de her insan için benzersiz olduğunu
-Tavuğun ne renk yumurtlayacağını kulak memelerinin rengine bakarak anlamak mümkün. Eğer kulak memeleri beyazsa yumurtası beyaz, kırmızıysa yumurtası kahverengi oluyor.(Tavukların kulak memesi mi var :D)
'ALINTI'

:DDD

Kapalı Hesap (200174)
12-04-2012, 19:27   |  #791  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
Temiz bir XP ile format atmalı ve sürücüleri önce anakartın tüm sürücüleri olması koşulu ile sırayla kurmalısın.
Anakart.sürücüleri Özellikle intel chipset inf dosyası ve sürücüleri.
Ses kartı. Sürücüleri. Mikser ve giriş çıkış aygıtları.
Ekran kartı. CD de verilen önce sürücüleri ve yardımcı yazılımlar.
Sistem tam olarak kurulduktan sonra tüm güncellemeleri kapatmalı ve önce spybot u kurmalısın. Gerekli taramalardan sonra Uygun bir antiböcük pr. O bilgisayar için en ideali bence AVAST yine de sen bilirsin.
Tam sistem taramalarını gerçekleştirmeden sistemden hiçbir performans alamazsın.
Bende 1.6GHz lik p4 vardı 256MB ramlı sistemle bu uygulamaları onda çalıştırıyordum. Tek sorunu sistem açılışı biraz uzun sürüyordu 1.5 dk kadar.
Önemli TON: Mutlaka bios sıfırlaması clear cmos yapmalısın . Yani pil meselesi.
Tamamdır abim o zaman dediklerini yapıym bios sıfırlamayı sonra xp ile format çeker dediğin güvenlik programlarını kurayım galiba en temizi bu
Teşekkür ettim abim...
Döneceğim 30 veya 40 dakika sonra konuya...

Kapalı Hesap (203561)
12-04-2012, 19:31   |  #792  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

1 saat süre ve %700 bakteri artışı mı :O günde 3 saat dinlesem %2100, ayda %63000, yılda %756000, ömrümde... matematik yetmez 404 file not found :D

okinkurt
12-04-2012, 20:55   |  #793  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Yaf yamyam abi senin dediklerini yapmasam catıda ne işim var canagı ters bilem koydum ta uc tarafa koydum ama %19 %24 arası sinyal kalitesi ve 2 kademe var maximum hız 160 kb indirme hızı 10 kb dediğin gibi adama bildigi bütün duaları okutuyo zor iş gercekten ya :D

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 21:45   |  #794  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Yaf yamyam abi senin dediklerini yapmasam catıda ne işim var canagı ters bilem koydum ta uc tarafa koydum ama %19 %24 arası sinyal kalitesi ve 2 kademe var maximum hız 160 kb indirme hızı 10 kb dediğin gibi adama bildigi bütün duaları okutuyo zor iş gercekten ya :
Çanağı ters olarak çatıya montele.
Modemi dediğim şekilde çanağa bağla. Ama modemin anteninin yönü çanağa gelmez ise sinyal alamayabilirsin. Bazı modemlerde iç anten üst taraftadır bu tiplerde sorun olmaz. Ama bazı modellerde iç anten modemin sağında ya da solunda olabilmektedir. Kabloyu resimlerde tarif ettiğim gibi mümkün olduğunca metal aksamlara yakın bir şekilde çek. Kablo evin içerisine mümkün olduğunca dik vaziyette girsin BUNLARA MUTLAKA DİKKAT ETMELİSİN.
ÖNCE ŞUNLARI SIRASIYLA YAPMALISIN.
Modemi çanağa dediğim şekilde bağla ve çanağı ters olarak çatıya monte et. Çanağın tam arkasına geç ve çanağın göbeğinden tam ortasından dikey olarak bakınca şehri görecek şekilde çanağı çevir. Sonra bir miktar çanağı yere bakacak şekilde çevir. Yaklaşık 5-10 cm. Çanak yere doğru bakıyor olmalıdır.
Aşağıya in ve sinyal kontrolü yap. Sinyal bulamazsan bile hiç telaş etme. Sabırlı olmalısın. 1-2 dk sinyal kontrolü yaptıktan sonra 3G yok ise çanağı 1cm daha yere bakacak şekilde hareket ettir. Bu bahsettiklerim AZİMUTH açısıdır ve zordur. 1 cm lik kayma bile tüm sinyalleri yok edebilmektedir. Sabırla ve metanetle azimuth açısını ayarlayarak sinyal yakalamaya çalış. Çanağı kesinlikle başka bir yöne çevirme. Şehre doğru bakmalı ve yere doğru eğik olmalıdır.
Bu şekilde 2 çizgi bile yakaladığın zaman amanın oldu deme. 1cm lik aşağı yukarı kaydırma yapıp sinyalleri takip et Sinyallerin kaybolup geldiği açıları mutlaka aklında tut ya da not et.
Daha sonra çanağı 1 cm lik hatta daha az bir mesafe ile sağa ya da sola hareket ettir. Bir yerlerde sinyalleri daha iyi yakaladığın zaman yeniden azimuth (yere selam duruşu) ayarlarını mıncık mıncık çevirerek sinyalleri en iyi yakaladığın açıları tespit et.
Bu dediğim ayarları yapmak oldukça uzun sürebilir. Hemen pes etme sabırlı ol ve zevk için çatıda otur ve ayarlamaları mıncık mıncık yapıp kontrol et. Özellikle 3 çizgi alabildiğin zaman olursa hemen çanağın tüm pozisyonunu mutlaka iyice tespit et ve işaretle.
3G de hızın az olması seni yanıltmasın. Hızın şebeke tarafından düşürülmüşse yapabileceğin tek şey kota süresinin geçmesini beklemek olacaktır. Önemli olan 3G sinyallerini yüksek alabilmektir.

okinkurt
12-04-2012, 22:01   |  #795  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Abi sehre cevirip 6 dkka bekledim oynadım saga sola ters denedim 0 0 0 karsı yamaclara ceviriyom %30 orda cm cm oynadım %!9 oluyo asagı yukarı derken 4 saat gecti catıya cıkıp inmek zaten zor :D abi bu iş 3g anteni ile daha kolay olmazmı hic degilse modemi içeri alırız yagmurdan kurtarrık ?? 55 tl ye satiyiler :D

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 22:15   |  #796  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Abi sehre cevirip 6 dkka bekledim oynadım saga sola ters denedim 0 0 0 karsı yamaclara ceviriyom %30 orda cm cm oynadım %!9 oluyo asagı yukarı derken 4 saat gecti catıya cıkıp inmek zaten zor :D abi bu iş 3g anteni ile daha kolay olmazmı hic degilse modemi içeri alırız yagmurdan kurtarrık ?? 55 tl ye satiyiler :
Denemekten zarar gelmez.
Ancak bu sefer de kablo problemi ortaya çıkacaktır. Bu frekansta 10 metre kablonun çok kaybı olur. Aşağıya ininceye kadar hiç sinyal kalmayabilir. Kaliteli kabloların ise fiyatı çok pahalı. Konnektörler desen ayrı bi para ...
Eğer şehre doğru çevirip sıfır sinyal aldıysan sistem prensipte doğrudur. Sadece azimuth ayarın yanlış olduğu için hiç sinyal alamazsın. Bu ayar öyle gıcıktır ki 1cm lik kayma bile tüm sinyalleri yok eder. Uydu sistemlerinden bilmen lazım. Eğer şehre doğru yönde çatı biraz da olsa çanağa engel oluyorsa yani çanak azimuth açısı çatıya tekabül ediyorsa sinyalleri asla alamazsın. bu durumda çanağı 1m daha yukarı kaldırıp monte etmelisin.
ÇÜNKİ.
Uydu çanakları uydudan yani gökyüzünden gelen sinyalleri alacak şekilde yapılmışlardır sen bu sistemi yere doğru yönlendireceğin için hata payı çok olmaktadır.
Çizdiğim resimleri birkez daha incele ve gerekirse bilgisayarına kaydet. Hatta printerin varsa bi çıktı al. çanakla uğraşırken açıları gösterdiğim şekilde yapmaya gayret et.

okinkurt
12-04-2012, 22:58   |  #797  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Tamam deniycem sehir üstünde inş olur abi suan 10 metre uzatma ile baglı 1.6 mb de öle aldım pek veri kaybı olmuyo güclendiricili kablo var :D digitus abi anteni yapı satıyolar Konnektörler felan hersey dahil 55 tl alet direk asırı gücü kaldırmadıgı için lasımmıs o zımbırtı söle düsündüm 10 metre güclendiricili ile pencereye uzatıp anten alırsam onun kablosunu harici giristen takarım olur miss diye :D yani bendeki güclendiricili 10 metre anten kablosunu kısa alırız olur bence ama son bi canına okıyım su sehrin :D ya yazıcı olsa cıkartıp alcam yanımada yok işte :( yani düşüncem hic degilse daha az hassas olur bunda kıl dönse gidiyor uydu sinyalinden beter :D adamlar yapıp satıyolar el yapimi :D bi şirket satıyor her sey dahil 280 euro muş muş :D aynı poh un arapcası bitane anten begenistim 20 km alıs mesafesi diyodu amo cok ucuk fiyatlar sen ne dersin abi 55 tl likleri denemeye degermi ?? daha iyi olabilrmi bunu yapamassam ?

Son Düzenleme: okinkurt ~ 12 Nisan 2012 23:03
Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 23:21   |  #798  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Tamam deniycem sehir üstünde inş olur abi suan 10 metre uzatma ile baglı 1.6 mb de öle aldım pek veri kaybı olmuyo güclendiricili kablo var :D digitus abi anteni yapı satıyolar Konnektörler felan hersey dahil 55 tl alet direk asırı gücü kaldırmadıgı için lasımmıs o zımbırtı söle düsündüm 10 metre güclendiricili ile pencereye uzatıp anten alırsam onun kablosunu harici giristen takarım olur miss diye :D yani bendeki güclendiricili 10 metre anten kablosunu kısa alırız olur bence ama son bi canına okıyım su sehrin :D ya yazıcı olsa cıkartıp alcam yanımada yok işte :( yani düşüncem hic degilse daha az hassas olur bunda kıl dönse gidiyor uydu sinyalinden beter :D adamlar yapıp satıyolar el yapimi :D bi şirket satıyor her sey dahil 280 euro muş muş :D aynı poh un arapcası bitane anten begenistim 20 km alıs mesafesi diyodu amo cok ucuk fiyatlar sen ne dersin abi 55 tl likleri denemeye degermi ?? daha iyi olabilrmi bunu yapamassam ?
Metresi 5 dolara EUHF kablo ve en kötüsünden 8 dolara SMA konnektör satılırken.
55TL ye alınacak kablolu bir antenden alınacak performansa ben pek inanmıyorum. Yine de bu koşullarda toplamda sana 3dbi lik bir kazanç bile sunmuş olsa vereceğin paraya değecektir. Çünki 3dbi lik bir kazanç faktörü senin 3G yi 3 çizgi ile randımanlı kullanmanı sağlayacaktır.
[/URL]
[URL=http://img843.imageshack.us/i/kablo002.jpg/]

[URL=http://img802.imageshack.us/i/kablo003.jpg/][/URL]

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2012, 23:44   |  #799  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Bak senin için özel anten dizayn ettim.
Aslında bu anteni kablosuz ağım için daha önce yapmıştım da şimdi geri yaptım. Bu aparatı çanağının tepesine monte edeceksin ne biçim 3G yakalarsın haaa
Ama şunu söyleyeyim antenin dalga boyunu tutturmak için gördüğün sarı kabloyu belki de 10 kere kesip biçip yeniden yapmıştım. 1mm lik fark bile ciddi fark ediyodu.
[URL=http://img59.imageshack.us/i/kabloant.jpg/][/URL]

okinkurt
13-04-2012, 00:28   |  #800  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

ahah :D şeker kutusundan hemi :D:D güzell yamyam abi alet kendi basına 3g yi 2 kademe alabiliyosa antenle 3 ü rahat bulur diye düşünüyorum esas para bol olcak catıya kurulan deve gibin antenler var ama cok pahallu abi bu kota olayından iyice kıllanmaya basladım kesin kota var alet aynı sinyalle 10 kb i görmüyor yaf en fazla 150 kb ordan geri deniyo hız müsteri hizmetlerini arıyıp bi soram siteden baktım her hangi bi sınır yok görünüyo ama bilmiyim garik yarın denicem sehir üstünde olmassa 55 tl lik bi dene alıcam :D